Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Зайцев та його кубики - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Зайцев та його кубики Вчимось читати Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 серпень 2008 - 16:56

Всім привіт! Вже скоро 1 вересня, а отже пора за парти.
Придбала для сина кубики Зайцева, бо букви вже всі знає давно. Взяла інструкію прочитала і щось нічого у мене з цією системою не складається :( Здалось, що все не так просто:(
Хто має досвід або інформацію про практику застосування, відгукніться, будь ласка!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 21 серпень 2008 - 17:09

Перегляд повідомленняОсока (21.8.2008, 17:56) писав:

Всім привіт! Вже скоро 1 вересня, а отже пора за парти.
Придбала для сина кубики Зайцева, бо букви вже всі знає давно. Взяла інструкію прочитала і щось нічого у мене з цією системою не складається :( Здалось, що все не так просто:(
Хто має досвід або інформацію про практику застосування, відгукніться, будь ласка!

Прочитала статтю і незовсім до мене "доперло",мабуть,то для дітей :sarcastic:
Ось тут стаття
Прихований текст

My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2008 - 18:23

Осока, про парти ще рано думати :)
Це методика, як раз без парт. Ваше завдання повісити в кут плакати, гратися кубиками щодня, складати паровозик, пірамідку і називати склади на кубиках та включати диск з "попевками", самій їх вивчити та співати час від часу. Багато ігр з кубиками Зайцева на сайті Лени Данилової.
І головне не сприймайте все занадто серйозно, це ще одне заняття, ще одна нова гра і не більше. Ваше маля може читати в три роки, але потім швидше за все іде протест і відмова від читання, перед школою все буде потрібно починати з початку. Зараз багато критикують цю методику, бо мову, при всьому бажання складно загнати в систему і як результат діти, що навчились читати по-зайцеву мають стійки проблеми з правописом, так, що грайтесь, але не дуже захоплюйтесь ;)
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2008 - 07:32

Дякую, Тетянка та Viktoria!
Да, це моя слабкість - серйозно відноситись до, здавалось би, простих речей!
Але ж все одно спробую.
А чи знає хто інші, альтернативні зайцевській методики?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 серпень 2008 - 15:50

Перегляд повідомленняОсока (22.8.2008, 7:32) писав:

...А чи знає хто інші, альтернативні зайцевській методики?

Ти маєш на увазі методики по яким вчити читати? Ну Зайцев - це альтернатива класичній методиці, ми вдруге вчились по Читайлику Федієнко, рекомендовано Міністерством освіти для дошкільнят, найкращий підручник вже 5 років :)
Зображення
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 серпень 2008 - 18:01

Дякую, Viktoriya! :)
Я колись бачила по ТБ репортаж про російського педагога і його методику чи то читання, чи то навчання математиці, але прізвище забула. Пишу і сама з себе сміюсь, все, майже, як по Чехову з "лошадиной фамилией". :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 серпень 2008 - 22:04

Перегляд повідомленняОсока (25.8.2008, 18:01) писав:

Дякую, Viktoriya! :)
Я колись бачила по ТБ репортаж про російського педагога і його методику чи то читання, чи то навчання математиці, але прізвище забула. Пишу і сама з себе сміюсь, все, майже, як по Чехову з "лошадиной фамилией". :)

Може Тюленев і його МИР? ;) теж прізвище "зоологічне" :)
Це ті ж карточки Домана і ще різних методик намішав, навіть індіго вже туди приплів....кожен зароблє, як уміє :praising:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 вересень 2008 - 10:54

Перегляд повідомленняViktoriya (25.8.2008, 21:04) писав:

Може Тюленев і його МИР? ;) теж прізвище "зоологічне" :)
Це ті ж карточки Домана і ще різних методик намішав, навіть індіго вже туди приплів....кожен зароблє, як уміє :unknown:

згідна!
я от придивляюсь до цього Зайцева і склалось таке враження, що оригінальну методику навчання російської просто переклали на укр. мову, а як лінгвіст знаю, що це не правильно, треба методику до специфіки мови достосувати. Напр. є в тих кубиках склад "фьо" (відповідник рос. фё в словах типу Фёдор), натомість в навчанні укр. мови цей склад абсолютно непотрібен, бо дитина, що вчиться читати павряд чи знає слово з таким складом в укр.м. ну і тп.

Цікаво, чи є оригінальна укр. методика, розроблена власне для укр. мови. Бо я живучи закордоном не маю інфо про існування такої, підкажіть може хто знає.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 вересень 2008 - 11:51

Щоьдо кубиків Зайцева, то по них учили читати в нашому садочку. Відбувалося все у формі гри, не під час занять, а просто у вільний час. Діти пропонували скласти яке-небудь слово, наприклад, ім"я чи ще щось, а потім разом з вихователькою шукали необхідні склади.
Крім того, навчання йшло на заняттях, з використанням таблиць, буквариків.

Про букварик Федієнко, про який писала Viktoriya! я хочу сказати, що він дійсно дуже хороший. Це найкраще з того, що нам попадало в руки (а передивилися і перепробували ми їх багато). Я б не радила вчити дітей по Абетках, а краще використовувати Букварики, де літери йдуть не по алфавіту, а від простого до складного.

Удачі Вам у процесі навчання читати. Не все буде гладко (як у нас з Павликом), але врешті решт кожна дитина читати таки вміє.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 вересень 2008 - 10:52

на вихідних були в Україні в одному з магазинів з забавками знайшли таку забавку - такий ніби плакат з літерками і малюнками, коли натискаєш на літерку, голос її вимовляє, а коли на картинку - голов промовляє слово, щось трохи як з методики Зайцева вкрадене і змеханізоване. Коштує таке задоволення 50 грн. Хтось з такою штукою навчав літер? за якою методикою? Моєму сину 3 роки, тому мабуть букварик треба підтримати якоюсь веселою забавкою, такого типу, але з мене поганий педагог, тому сама не знаю.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 вересень 2008 - 12:11

Наталюсик, незнаю, такого не купували, але у нас на дитячому ноутбуці, коли натискаєш на клавіші з буквами "тьотя" букви називає :) великої користі я від того називання не помітила, як на мене більш результативним у вивченні букв може й звичайна абетка на стіні, аку мама час від часу озвучує :) ще можна підкріпити тими ж кубіками та магнітними буквами, вони у нас довго жили на холодильнику.
Ми букви вчили так - влаштовували день народження букви, щодня свято, потім так кольори цифри та ноти. Після денного сну до нас в гості приходила нова буква, чому не зранку? Мені так було зручніше і букви встигала з картону вирізати і вкласти було легше, бо буква ж прийде ;) Потім їли тортик з печива+творожок у вигляді букви-іменинниці і згадували слова на цю букву, шукали її скрізь: на вивісках, на етикетках, в книжках, було весело :)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 10 вересень 2008 - 12:19

Перегляд повідомленняViktoriya (10.9.2008, 13:11) писав:

Наталюсик, незнаю, такого не купували, але у нас на дитячому ноутбуці, коли натискаєш на клавіші з буквами "тьотя" букви називає :) великої користі я від того називання не помітила, як на мене більш результативним у вивченні букв може й звичайна абетка на стіні, аку мама час від часу озвучує :) ще можна підкріпити тими ж кубіками та магнітними буквами, вони у нас довго жили на холодильнику.
Ми букви вчили так - влаштовували день народження букви, щодня свято, потім так кольори цифри та ноти. Після денного сну до нас в гості приходила нова буква, чому не зранку? Мені так було зручніше і букви встигала з картону вирізати і вкласти було легше, бо буква ж прийде ;) Потім їли тортик з печива+творожок у вигляді букви-іменинниці і згадували слова на цю букву, шукали її скрізь: на вивісках, на етикетках, в книжках, було весело :)

Ну ти,Вікторіє,і мамуся-винахідник!!! Соромно сказати,але як моя донька вивчила букви і все інше мені не відомо...Вдруге,може,буду уважніша.
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 вересень 2008 - 12:56

Перегляд повідомленняViktoriya (10.9.2008, 12:11) писав:

я власне, читала, що такі "говорячі" забавки мають один мінус - букви в них вимовляються так як називаються: ТЕ - замість Т, БЕ - замість Б і ніби в резальтаті дитина не може зрозуміти як з ТЕ-А-ТЕ-О - виходить ТАТО. Вже сама мабуть обчиталась і все мені перемішалось в голові.
А в якому віці Ви вивчали літери, якщо не секрет?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 січень 2009 - 17:19

Я теж придивляюся до кубиків Зайцева, хочу малому придбати. Хто з вас ними користується? Якими успіхами можете похвалитися?
Чи варто купувати кубики українською мовою?
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 10 січень 2009 - 17:33

Я про кубики Зайцева чула від нашого логопеда. Вона їх хвалить. Синочка моєї подруги за два заняття навчила читати (він пішов до школи знаючи букви, але за шкільною методикою ніяк не міг оволодіти читання). Я взагалі проти ранього навчання цифр та букв, саме у їх знаковому значенні. За шкільною програмою весь перший клас вони вчать букви і лише в травні читати.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 січень 2009 - 08:55

Сама хочу такі купити. Женя якраз проявляє інтерес до букв і цифр. А купувати буду саме на українській мові.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Раїник Талія 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 15:09

я для Дарці купила - вони їй дуже подобаються, сама їх витягує і просить щоб я називала склади. Але мабуть, все-таки найбільше ефекту від групових занять...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2009 - 17:54

Я теж збираюся вчити малого читати, вже навіть чоловік з мене сміється, бо й тільки балачок про то, а от до справи так і не доходить. Преречитала дописи і вирішила, що найоптимальніший варіант - все-таки буквар.Принаймі там можна прослідкувати алгоритм за яким треба вчити, а от вже завдання можна підбирати різні.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 12:55

Мені подобається ідея кубиків Зайцева. Вже давно хочу купити, обов"язково українською
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natalinka 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 25 вересень 2009 - 16:29

Перегляд повідомленняНаталюсик (4.9.2008, 10:54) писав:

згідна!
я от придивляюсь до цього Зайцева і склалось таке враження, що оригінальну методику навчання російської просто переклали на укр. мову, а як лінгвіст знаю, що це не правильно, треба методику до специфіки мови достосувати. Напр. є в тих кубиках склад "фьо" (відповідник рос. фё в словах типу Фёдор), натомість в навчанні укр. мови цей склад абсолютно непотрібен, бо дитина, що вчиться читати павряд чи знає слово з таким складом в укр.м. ну і тп.

Цікаво, чи є оригінальна укр. методика, розроблена власне для укр. мови. Бо я живучи закордоном не маю інфо про існування такої, підкажіть може хто знає.

Вся справа в заробітку. Я колись списувалася особисто із Зайцевим. На той момент закінчилися українські кубики Зайцева, і я просила дозволу розобки укріїнською, оскільки був момоент - отримати підтримку Міністерства у справах сім'ї і молоді - був запит на методику навчання читання для дітей вулиць. За законом в притулках ці діти бувають до трьох місяців. То хоча б читати навчилися за цей час. Однак, мені відповіли, що українською вони зроблять кубики САМІ (!!!!), самі будуть друкувати.
Результат: вийшла нова редакція КЗ українською - плакати хочеться. Білі букви на темному тлі. Помилки... І сучасна ціна, правда, майже вдвічі менша, ніж на російські.
Тоді я розізлилася і відшукала в архивах, що "методика Зайцева" була відома ще в часи яснополянської школи Льва Толстого (співання складових таблиць). Це ж і математики Зайцева стосується. :sneeze:
А на сьогодні є захищена автоським свідцтвом технологія "Природовідповідна технологія навчання читання дітей з початку говоріння"
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн