Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Ні! молочному! - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Ні! молочному! Відмова від молочних страв. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   OOksana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 серпень 2008 - 13:51

Нам рік і 2 місяці і вже з місяць ми воюємо щодо молочного. Ну , не хочеться і все. :give_rose:
Підкажіть, будь ласка, як задурюючи все-таки можна щось таке впихнути дитині, адже в нашому віці ще дуже потрібне молочко! А може хтось поділиться цікавим і смачним рецептом страви, в якій міститься воно?
Чекаємо підказок.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 01 серпень 2008 - 14:02

Ну найпримітивніша порада - варіть мацьопі каші молочні разом з сухофруктами, якщо маля любить, звичайно. Можете навіть збити потім кашку у блендері, щоб консистенція була ніжніша... Може їй не хочеться підсолодженої кашки, то можна підсолити. А ще можна пробувати рідшу чи, навпаки, густішу... Робіть картопляне пюре таке прямо повітряне, додаючи молочка. Десь читала, що не можна діткам супи молочні давати. Не знаю, що мали на увазі під молочним супом (як на мене молочна кашка також супчик свого роду), але я варила такий, я сама його люблю і Юлька за обидві щоки наминає. Картопелька+ морквинка+ цибулинка+капуста+гречана крупа. Заправляла маслом і молоком, додавала зелень і трошки підсолювала.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 серпень 2008 - 14:11

OOksana, я не совсем поняла, отказывается от всех молочных продуктов вообще, или от молочных каш? Если последнее, то не настаивай, может она будет просто кушать каши с родителями без молока. А если вообще от всего молочного, то маскируй: в творожок и молочную кашку побольше фруктов, или пюре фруктового. Молочко в ту же пюрешку, как Лара писала. Кефир, йогурт тоже как-то с фруктами мешать попробуй.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 серпень 2008 - 14:49

мій малий молочних кашок та молока взагалі не любив ніколи та й і зараз не їсть. "Рятуємося" творожком, кефіром, маслянкою та твердим сиром.А кашки їмо з різноманітними фруктами. Можливо, наразі , дитячий організм сам регулює, що це йому не потрібно.(молоко у чистому вигляді).А як з кисломолочними продуктами?
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 серпень 2008 - 18:51

Дівчата, дякую вам за поради.
Щодо молочного супчика - спробую. Не знаю ,що з того получиться!
Стосовно сухофруктів. Як їх правильно подавати у кашку?
Кефір і творжок теж у нас не дуже, а твердий сир - на УРА.
А от йогурти ще не пробували. Чи можна вже? Які краще?
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 серпень 2008 - 17:58

В моєї сестри була така само історія і моя мама підійшла до вирішення проблеми творчо :36_3_9: з "бабусиної скрині" взяла кілька ну дуже гарних великих і прозорих фужерів і кожен раз як родина сідала до столу кожен пив з тих фужерів молоко :36_3_9: і говорив яке воно смачне (що правда ніхто не згадував що то саме "молоко" якось інакше називали та вже не пам*ятаю як саме) :yahoo: сестрі зрозуміло і собі захотілося але кілька днів мама не дозволяла, а тоді вже "здалася" умовлянням малої і дала - з тих пір дитина вдувала по величезному фужеру молока щоденно... доречі такий фокус пройшов двічі - вдруге з вареним буряком який ну ніяк не вдавалося запхати, коли ж його назвали "шкірками" і вся сім*я дружно їла кілька днів - пішло на "ура" ще й досі в сестри улюблена страва :yahoo:

коваль коня кує а жаба й собі лапу сує :D спробуйте хтозна може вийде :cray:
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 серпень 2008 - 19:05

Справді дуже цікавий і творчий підхід. Спробуємо, коли випробуємо усі вищенаведені методи.

Luna, а якого віку була ваша сестра, коли застосовувався цей обман, бо боюся, що ми ще за малі для таких хитрощей.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 серпень 2008 - 23:30

Діткам до 3 років нерекомендується "нематеринське" молоко, у дитини можуть бути проблеми з печінкою від такого задурювання.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2008 - 09:18

Перегляд повідомленняViktoriya (3.8.2008, 0:30) писав:

Діткам до 3 років нерекомендується "нематеринське" молоко, у дитини можуть бути проблеми з печінкою від такого задурювання.

А якщо грудного молока вже давно немає? :acute:
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2008 - 10:42

Перегляд повідомленняOOksana (3.8.2008, 10:18) писав:

А якщо грудного молока вже давно немає? :acute:

Ну тоді вибераємо з зол менше, пропонуємо суміш для діток після 6 місяців, молоко нежирне! та кисломолочку з малим терміном споживання.
OOksana , довіртесь своїй дитині, якщо вона не бажає, щось їсти, то напевне на це є свої причини. Зараз літо, пора овочів, фруктів, можна і без молочки обійтись, враховуючі, як вона зберігається у наших магазинах та як перевозиться в таку спеку.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2008 - 10:54

Тут я погоджуюся цілком з Вікторією. Я десь до 1,5 року давала дитині розчинне молочко з біфідобактеріями від Нестле, а на молоці кашку варила, але молоко нежирне брала, або розбавляла. І те, що у таку спеку краще кисломолочку теж підтримую. Краще роби сама кефірчик чи Наріне. У мене теж були періоди, коли Юлька не хотіла кефірчику або молочної каші (хоча зазвичай вона ні дні без них не живе). Тоді робила коктейлі: наріне збивала у блендері з фруктами чи ягодами і давала трошечки цукру (якщщо дуже вже кисле було). Переливала у гарну склянку і трубочку. Такий же коктйль собі робила тільки не з цукром, а з медом. Пила дитина з таким задоволенням!!!
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2008 - 13:30

Вікторія, дякую за поради. Все це я , звичайно, знаю.
Справа в тому, що вона й суміші не хоче. а кисломолочку - як коли і то з горем пополам. Ось сьогодні давала наріне з бананом і печивом (збите в блендері ), так танцювали всі і все, тільки щоб мала поїла.
А що найприкріше, що моя Віруська й від ягід відмовилася. Ось так. Літо минає, а вітамінів ми практично й не їмо.
Я вже другий тиждень даю їй вітаміни КІДДІ для покращення апетиту....і результату нуль.
А може все це повязано із кутніми зубчиками, які вже лізуть-лізуть,а вилізти не можуть? Але ж так довго!?... :acute: :acute: :acute:
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2008 - 20:10

OOksana, може справа не в молочці, а в вашому ставленні до годування? може не варто танцювати? ;)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2008 - 21:28

Це я образно висловилася. Малося на увазі різні забавляння, замовляння і т.д. А взагалі ми з самого народження погано їмо, тому я вже згідна на все, щоб нагодуватися. Може і справді в цьому й моя помилка? Але як же ж бути? :acute: :acute:
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2008 - 22:15

OOksana! А може і справді не бігати за нею з ложкою, не примовляти і не забавляти. Вона вже звикла, швидше за усе, що гамання - це маленька вистава. Нехай зголодніє, якщо пропустить один обід - це ж не так страшно. Зате зголодніє до вечері. І ніяких перекусів типу печива, цукерок.
А ще спробуй викливати інтерес до їжі. Ну, наприклад, коли моя Юлька десь у такому ж віці відмовилась від сиру (який до слова сказати зазвичай дуже любить), я робила їй її власний маленький тортик. Брала 4 дитячі печива Хайнц (підійдуть і 2 звичайні печива "До чаю", наприклад). Збивала у блендері сиркову масу: сир кисломолочний+наріне+фруктоза. На блюдечко викладала перший "корж": 2 печива, змочені у молоці, покривала сирковою масою, далі знову два печива, змочених у молоці, і знову - сиркова маса. Зверху з персиків, бананів, слив вирізала пелюстки і викладала "квіточки", "сонечка", та все на що вистачало фантазії. Черз 10хв "тортик" був готовий до споживання. Юлька ТАК наминала "квіточки", а разом з ними і все решта. Якщо робити не з дитячого печива, то тортик треба залишити постояти на хвилин 30, бо звичайне печиво не так легко розмокає, як дитяче.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2008 - 22:25

Ooksana в мене такі ж проблеми :scratch_one-s_head: Мала настільки погано їсть що кожен прийом їжі то для мене каторга..... я таку смакоту виварюю що як моя мама каже і царь би їв......
Єдине чим я втішаю себе то це те що така відраза до їжі мого ельфика повязана з тим що в неї тільки тепер почали лізти зуби :crazy: і 4 зразу тому так і мучимося. Согодні наприклад з їла 400 гр суміші, 4 столові ложки супу пару слив та 200 гр сиру з фруктовим пюре... :crazy: А щодо молочного пробувала замінити суміш - як на мене смак особливо не відрізняєься - та яке там - плює. ось такі то пироги
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 серпень 2008 - 07:36

Перегляд повідомленняOOksana (3.8.2008, 14:30) писав:

Вікторія, дякую за поради. Все це я , звичайно, знаю.
Справа в тому, що вона й суміші не хоче. а кисломолочку - як коли і то з горем пополам. Ось сьогодні давала наріне з бананом і печивом (збите в блендері ), так танцювали всі і все, тільки щоб мала поїла.
А що найприкріше, що моя Віруська й від ягід відмовилася. Ось так. Літо минає, а вітамінів ми практично й не їмо.
Я вже другий тиждень даю їй вітаміни КІДДІ для покращення апетиту....і результату нуль.
А може все це повязано із кутніми зубчиками, які вже лізуть-лізуть,а вилізти не можуть? Але ж так довго!?... :scratch_one-s_head: :crazy: :crazy:

Оксаночко, у нас така ж ситуація була! Катруся не тільки від молока відмовлялася, а від всього, що мало білий колір. Вона тільки від його вигляду визначала чи смакуватиме її то чи ні. Ми навіть вночі, коли вона хотіла їсти, намагалися дати молоко. Не допомагало. І от десь місяць тому, їздили до кума на весілля, звісно, що вночі мама цицю не могла дати. Одну ніч баба напоїла чаєм, а іншої уже дали молоко. І знаєте, пройшло, зараз пє момо, як має бути. Їсть й сир. Да, єдине, що вона любила пити, так це йогорти. Ми їй купували Галиччину.
Щодо фруктів і ягід, то аналогічна ситуація - нічого червого до рота не візьме: ні полуниці, ні вишні, ні малинки, персика теж не хоче. Зате дуже любить смородину, порички. Зараз вже малину любить і їсть жменями. А привчили ми її до цієї справи дуже легко. Тато з дядьом і донечкою пішли в малину пастися. Їли її, а донечці не давали. Ну вона подивилася-подивилася, як ми смакуємо і собі сама однузірвала, і пошло-поїхало.
Чомусь вона, визначає що їстиме за кольором фрукта! Я так розумію, що ваша радість так само.
Тут, немає ніякиї порад, але сподіваюся ця інформація буде для вас корисною. Одним словом - шукайте.
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 серпень 2008 - 10:55

Оксаночко, на рахунок йогуртів-зараз улітку магазинні йогурти мацьопству не слід давати,крім того свого часу наш педіатр виступала проти того , щоб мами годували фруктовими магазинними йогуртами малят до 2 років.
Сухофрукти.Я робила так - добре промивала ізюмчик, курагу,чорнослив......заливала їх окропом, настоювала з півгодинки ( вони набухали)- і далі вже залежить від кожної конкретної дитинки- дрібненько порізати, чи зблендерувати разом із кількома ядришками грецьких горішків та добавляти до кашки.Якщо часу зовсім не має, то натомість запарювання, можна залити сухофрукти трішки водою і поставити у мікрохвильовку на 1 хв.- вони за цей час встигають набухнути.

О, ще забула- можна робити й так -все промити, залити окропом, злити, подрібнити у блендері та всю суміш змішати з крупою та поставити варити-в цьому випадку кашка звариться ще й на відварі сухофруктів.Але у першому випадку, сухофрукти більше збережуть цінних елементів.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 серпень 2008 - 13:20

Ще раз усім дякую за поради і підтримку. Будемо щось видумувати і змінювати в нашому харчуванні.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 серпень 2008 - 12:26

Близько 90% кисломолочних продуктів, вироблених в Україні, є небезпечними для здоров`я.

В результаті перевірок, проведених Держспоживстандартом у всіх регіонах України, виявлено, що кількість консервантів в цих продуктах перевищує безпечну для здоров`я людини норму.

Зокрема, бензолова кислота може стати причиною розвитку алергії або раку. "Коли ми перевірили кисломолочні продукти, в них ми виявили і штучні фарбники, і консерванти, і сорбінову, і бензолову кислоти. У гонитві за прибутком виробники купували дешеві фруктові наповнювачі, які не передбачені для використання в молочних продуктах", - підкреслив начальник науково-дослідного Центру перевірки продукції Укрметрдержстандарт Володимир Семенович.

За його словами, кисломолочні продукти належать до тієї категорії продуктів, де заборонено використовувати штучні фарбники і консерванти. Загрозу несуть також тістечка, вафлі та торти з великою кількістю рослинних жирів – вони також можуть стати причиною розвитку раку.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему