Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: В якому віці віддавати дитину до дит. садка? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 26 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

В якому віці віддавати дитину до дит. садка? Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Малинка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 липень 2007 - 08:09

В наш час до дит. садка треба записуватися ледве не за рік , а то й раніше. В мене запитання , коли краще віддати дитину в садок, тобто в якому віці? В мене це зараз глобальна проблема. Коли дитина повністю, психологічно, готова йти до колективу :36_1_11:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 липень 2007 - 08:40

Я зараз теж озадачилась цим питанням. Нам ще до садочку рано, але записатися думаю варто. Буду дивитися по дитині. Якщо їй буде необхідно кудись дівати свою енергію і я бачитиму що спілкування з однолітками піде їй на користь, то віддам у два рочки, а якщо не захоче компанії( у чому я дуже сумніваюсь, бо вже до усіх чіпляється) тоді посидить зі мною вдома до 3-4 рочків. Я вирішила зараз підшукати садочок записатися а як прийде час то ми вирішими. Всеодно садочок я вважаю необхідним як важливий момент адаптації дитини в майбутньому в колективі
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Малинка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2007 - 08:53

я повністю згодна щодо адаптації. А вам скільки років? Мій малюк дуже полюбляє компанії, але ні з ким не залишається вдома тільки зі мною, короче кажучи від мене ні на шаг. :36_1_11:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2007 - 10:01

Нам вже майже рік (в кінці серпня буде) :36_1_11: вдома вона погоджується лишатися тільки з моєю мамою або сестрою. а на вулиці дуже любить до усіх підходити, щось розказує людям, танцює, дітей гладить, короче, компанєйська дівчинка
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 12 липень 2007 - 10:26

Може я трохи божевільна матуся, але не уявляю свого малого в садочку. Я коли біля садочків гуляю з ним, то бачу виховательок. І мені стає моторошньо, якщо уявляю що вони будуть займатися з моїм малим. Але поки питання в нас не стоїть гостро.
Вважаю що крім психологічної підготовки має бути і фізична. Тобто дитина має сама вже вміти їсти, ходити і проситися на горщик. Нам це все ще не світить...
З психології знаю, що до трьох років дитині в принципі колектив не потрібен, що почуття соціуму як раз тільки у три роки з'являється. Так що якщо я вийду на роботу раніше, то скоріш за все дитину лишу з бабусею чи з нянєю, а після трьох років подивимось.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Марія 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2007 - 22:02

Свого старшого синочка я віддала в садок у 4 роки, процес адаптації пройшов нормально. Він у мене дуже серйозний хлопчик. І тепер він ходить у садок як на роботу. Донечка пішла в 2,6р. І у неї невиникло ніяких проблем.ЇЇ дуже подобається гратися та спілкуватися з дітками. Найменшого думаємо записати, коли підросте трохи. :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   aLe4kA 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 21 липень 2007 - 17:59

мы пошли в 2,5 года. нормально
правда первую неделю были всего по полдня, а потом привыкли
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюша 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2007 - 12:03

Привіт всім.Мене звати Ксюша,я одружена і маю двох чарівних донечок.Старшій - 4 роки,а меншій - 4 місяці.На рахунок дитячого садочку,то я вважаю,що дитину потрібно віддавати у віці приблизно 2,5-3 роки.Хоча моя старша доця пішла до садочку у віці 2 років.Проблем з ходінням типу плач,істерика не було ніяких,проте з відвідуванням дитячого садочку почалися проблеми зі здоров"ям.На даний момент стоїть питання або перевести до іншого дитсадка,або лишати в цьому і не травмувати дитину відривом від дитячого колективу до якого вона звикла.Порадьте,що робити.Тому моя порада- ретельно вибирати дитячий садочок.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   aramine 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2007 - 08:47

Ксюша,
лично мое мнение, если ребенок себя чувствует себя в садик уютно, то зачем ребенка травмировать?
Мой скромный опыт подсказывает, что ребенка ну никак не оградить от инфекций. Самое лучшее - это профилактика!!! Мы целый год подбирали "программу профилактики простудных заболеваний". Первый год старший болел очень часто: 2 недели болеем, 2 недели ходим в садик. В этом году отдали в садик младшего (1,8 мес.). То, что у него за эти первые три месяца посещения садика были только легкий насмор и легкий кашель, я считаю очень хорошими показателями.
А что будет в другом садике? Вы уверены, что там не будет дочка болеть? Удачи вам в нелегком решении.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   viola 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 жовтень 2007 - 22:30

У нас ребенок пошел в 1,5 года. Бабушкина наука поднадоела. А в д.саду небыло когда скучать. Проблем небыло. Естественно садик выбирали по всем параметрам...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lynx 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 жовтень 2007 - 13:53

Цитата

Може я трохи божевільна матуся, але не уявляю свого малого в садочку. Я коли біля садочків гуляю з ним, то бачу виховательок. І мені стає моторошньо, якщо уявляю що вони будуть займатися з моїм малим.

Я тебе дуже добре розумію - теж така сама божевільна :). Можете мене закидати гнилими помідорами :), але я вважаю що поки в сім"ї немає гострої необхідності мамі виходити на роботу, то дитину не варто віддавати в садок. Ми часто гуляємо в садку з сином і я там такого надивлюсь.... Я не кажу що я ніколи не віддам його в садок - життя може повернутись по-різному... Але без крайньої потреби виходити на роботу не віддам точно.
На рахунок спілкування з однолітками - гуляємо по два рази на день, кожен раз мінімум 2 години з ровесниками і трохи старшими та молодшими дітками - спілкування вистачає, повірте. Крім того ходимо в гості і до себе запрошуємо діток. Ще є мільйон можливостей як дати дитині спілкування з ровесниками крім садочка.
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 19 жовтень 2007 - 16:04

Я планую віддавати в садочок наступного року, коли Юлі буде 2роки і 1 місяць, а до того 2 місяці водитиму, щоб звикала. У вересні вийду на роботу на 0,5 ставки. У школі це 8-9 уроків на тиждень. Так що не так багато, сподіваюсь, проблем не буде. У садочок уже записала. Садочок спеціалізований. Там всього по 1 групі кожної вікової категорії. У групі по 12-14 дітей. Дуже затишно. Я спочатку ходила кілька разів мимо, приглядалась, спостерігала за роботою виховательок. Все, що побачила, мені дуже сподобалось, також прекрасні умови в самому садочку.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zorger 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 грудень 2007 - 07:39

Мы пошли в садик и ни разу не болели. Все дело в профилактике. Не надо ребенка кутать. Обливайте водичкой прохладной. Давайте постоянно мороженое для закаливания горла. На шею можно вешать веревочку с киндер-яйцом пластиковым- там делаются дырочки и вместо игрушки кладется чеснок.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 грудень 2007 - 11:29

Перегляд повідомленняZorger (5.12.2007, 7:39) писав:

Мы пошли в садик и ни разу не болели. Все дело в профилактике. Не надо ребенка кутать. Обливайте водичкой прохладной. Давайте постоянно мороженое для закаливания горла. На шею можно вешать веревочку с киндер-яйцом пластиковым- там делаются дырочки и вместо игрушки кладется чеснок.

Звичайно профілактика - це чудово, але ви коли небудь заходили в групу де не всі, а хоча б половина дітей на шиї мають такий кіндер-сюрприз? :bad:
Я от декілька крапель на одяг наносила масла чайного дерева або евкаліпту, всеодно не вберегла :(
Ніби й не кутаю, у малої комбез термо, так всі мамки шарахаються, як вона легко вдягнена, вдома босі бігають, ноги холоднючі, обливать холодною водою не обливаю, але купаються скільки бажають, як кажуть "по-комаровському", всеодно в садочок підуть - хворіють :(
Віддавати раніше 3 років не бажано, це думка психологів, я згодна. Хоча всі дітки різні, старший пішов в 2 і 2 - дуже рано нам було, а мала в 2 і 9, різниця величезна, хоча обидва плакали та й зараз плачуть, в садочок йти не хочуть, домашні ми дуже :wacko3:
А ще дітки часто починають хворіть із-за свого емоційного стану, настрою немає, за мамою скучають і починають болячки приставати :praising:
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Варвара 24 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 грудень 2007 - 18:53

Привіт! Ми записалися на весну. Я, взагалі, хотіла віддати в 2 роки, але чоловік збив, сказав, що дуже маленька. Але я не хвилююсь, що 2,5 роки це мало, щоб віддати у садочок. Доця наша дуже любить спілкуватися з дітьми, зі мною їй буде не цікаво. Ми скільки часу проводимо разом, скільки займаємось:читаємо, малюємо вчимо віршики, складаємо конструктор і багато іншого, але інколи видно, що їй треба побільше народу. Ми просто літом і пару неділь зимою відпочиваємо у мами в селі. Там так багато людей за день буває, як для мене - це важко, а Таня таке любить. Та й з ровесниками дуже любить гуляти. Думаю, що все буде ОК, а там побачимо.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 грудень 2007 - 19:18

Перегляд повідомленняВарвара 24 (5.12.2007, 18:53) писав:

...Але я не хвилююсь, що 2,5 роки це мало, щоб віддати у садочок. Доця наша дуже любить спілкуватися з дітьми, зі мною їй буде не цікаво...

Повірте, садочок і спілкування, коли мама поруч різны речі :)
Ми теж дуже полюбляємо спілкуватися і залишаємося легко з бабусями та тітоньками,
але садочок не любимо :praising:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Варвара 24 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 грудень 2007 - 21:51

Я не заперечую, але на перший погляд немає чого турбуватися, а час покаже. Але інколи наші дітки більш дисципліновані, де є чужі люди і немає поруч мами. Тільки чого так? Але прикладів у мене багато і не тільки зі своєю малечою.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 грудень 2007 - 23:49

привіт. моя Маринка пішла в садочок у 3.9 роки. перший місяць ходила з великим задоволенням. далі почала йти зранку без настрою. І дорогою перепитує 100 разів чи я її прийду заберу ввечорі. Але після садочка у неї повно вражень. То вони танцювали, то ліпили з пластиліну, то малювали, то співали і т.д. Щодо хвороб то підчас карантину в групі скарлатина нас не обминула. якраз зараз хворіємо.
щодо простудних захворювань то теж бувають. вихователь каже що дитина всеодно має перехворіти рано чи пізно. а потім все буде добре.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 грудень 2007 - 15:07

Ми плануємо віддавати у садочок як книжка пише - в три рочки, після маминого дикрету. Але ще навіть не ходили дізнаватись, що для цього треба :scratch_one-s_head:
За скільки часу наперід записуватись необхідно?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 грудень 2007 - 19:11

Перегляд повідомленняСонце (6.12.2007, 15:07) писав:

...За скільки часу наперід записуватись необхідно?

Від садочка залежить, підійдіть і запитайте, як у вас ;)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 26 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему