В якому віці віддавати дитину до дит. садка?
Відправлено 12 липень 2007 - 08:09
Відправлено 12 липень 2007 - 08:40
Відправлено 12 липень 2007 - 08:53
Відправлено 12 липень 2007 - 10:01
Відправлено 12 липень 2007 - 10:26
Вважаю що крім психологічної підготовки має бути і фізична. Тобто дитина має сама вже вміти їсти, ходити і проситися на горщик. Нам це все ще не світить...
З психології знаю, що до трьох років дитині в принципі колектив не потрібен, що почуття соціуму як раз тільки у три роки з'являється. Так що якщо я вийду на роботу раніше, то скоріш за все дитину лишу з бабусею чи з нянєю, а після трьох років подивимось.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 13 липень 2007 - 22:02
Відправлено 21 липень 2007 - 17:59
правда первую неделю были всего по полдня, а потом привыкли
Відправлено 22 липень 2007 - 12:03
Відправлено 08 жовтень 2007 - 08:47
лично мое мнение, если ребенок себя чувствует себя в садик уютно, то зачем ребенка травмировать?
Мой скромный опыт подсказывает, что ребенка ну никак не оградить от инфекций. Самое лучшее - это профилактика!!! Мы целый год подбирали "программу профилактики простудных заболеваний". Первый год старший болел очень часто: 2 недели болеем, 2 недели ходим в садик. В этом году отдали в садик младшего (1,8 мес.). То, что у него за эти первые три месяца посещения садика были только легкий насмор и легкий кашель, я считаю очень хорошими показателями.
А что будет в другом садике? Вы уверены, что там не будет дочка болеть? Удачи вам в нелегком решении.

Відправлено 16 жовтень 2007 - 22:30
Відправлено 19 жовтень 2007 - 13:53
Цитата
Я тебе дуже добре розумію - теж така сама божевільна :). Можете мене закидати гнилими помідорами :), але я вважаю що поки в сім"ї немає гострої необхідності мамі виходити на роботу, то дитину не варто віддавати в садок. Ми часто гуляємо в садку з сином і я там такого надивлюсь.... Я не кажу що я ніколи не віддам його в садок - життя може повернутись по-різному... Але без крайньої потреби виходити на роботу не віддам точно.
На рахунок спілкування з однолітками - гуляємо по два рази на день, кожен раз мінімум 2 години з ровесниками і трохи старшими та молодшими дітками - спілкування вистачає, повірте. Крім того ходимо в гості і до себе запрошуємо діток. Ще є мільйон можливостей як дати дитині спілкування з ровесниками крім садочка.
Відправлено 19 жовтень 2007 - 16:04
Відправлено 05 грудень 2007 - 07:39
Відправлено 05 грудень 2007 - 11:29
Zorger (5.12.2007, 7:39) писав:
Звичайно профілактика - це чудово, але ви коли небудь заходили в групу де не всі, а хоча б половина дітей на шиї мають такий кіндер-сюрприз?
Я от декілька крапель на одяг наносила масла чайного дерева або евкаліпту, всеодно не вберегла :(
Ніби й не кутаю, у малої комбез термо, так всі мамки шарахаються, як вона легко вдягнена, вдома босі бігають, ноги холоднючі, обливать холодною водою не обливаю, але купаються скільки бажають, як кажуть "по-комаровському", всеодно в садочок підуть - хворіють :(
Віддавати раніше 3 років не бажано, це думка психологів, я згодна. Хоча всі дітки різні, старший пішов в 2 і 2 - дуже рано нам було, а мала в 2 і 9, різниця величезна, хоча обидва плакали та й зараз плачуть, в садочок йти не хочуть, домашні ми дуже
А ще дітки часто починають хворіть із-за свого емоційного стану, настрою немає, за мамою скучають і починають болячки приставати

Здоров'я вам та вашим малюкам!
Відправлено 05 грудень 2007 - 18:53
Відправлено 05 грудень 2007 - 19:18
Варвара 24 (5.12.2007, 18:53) писав:
Повірте, садочок і спілкування, коли мама поруч різны речі :)
Ми теж дуже полюбляємо спілкуватися і залишаємося легко з бабусями та тітоньками,
але садочок не любимо

Здоров'я вам та вашим малюкам!
Відправлено 05 грудень 2007 - 21:51
Відправлено 05 грудень 2007 - 23:49
щодо простудних захворювань то теж бувають. вихователь каже що дитина всеодно має перехворіти рано чи пізно. а потім все буде добре.
Відправлено 06 грудень 2007 - 15:07
За скільки часу наперід записуватись необхідно?

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках