І ставок, і млинок, і вишневенький садок...
Відправлено 15 липень 2008 - 16:15
Викладати фото.
От у мене мрія зробити невеличкий ставочок на дачі, хто таким займався, поділіться досвідом ;)
Ще багато запитань про газон та клумби. От тюльпани у вас де ростуть? Чи пробував хтось вирощувати тюльпани разом з полуницями? в міжряддях?
Відправлено 15 липень 2008 - 16:36
А у мами це хоббі чи основна робота?
Розкажіть про ставочок, важко за ним доглядати?
Відправлено 15 липень 2008 - 16:50
Viktoriya (15.7.2008, 17:36) писав:
А у мами це хоббі чи основна робота?
Розкажіть про ставочок, важко за ним доглядати?
В неї це хоббі, але коло нього СТІЛЬКИ роботи!!! В ставочку в основному потрібно доглядати за рослинами, якщо ви плануєте їх там садити,ну а якщо надумаєте завести рибок, то їх треба годувати :D ,ось ми недавно запустили туди таких собі золотих обжористих рибоїдів, але ще їх не фоткала, ростуть... :D а ставок ми ось так навесну і восени миємо:

А ось і тюльпанчики. А ще захоплююсь ірисами і весняними крокусами :D
Відправлено 15 липень 2008 - 17:07
Доречы, а як у вас зроблена система зливу ставка? чи просто вичерпуєте воду? і на зиму куди рослини, рибу?
Ще читала, що потрібно врахувати куди вода буде виливатися у випадку великих дощів, як у вас з цим? І ставок у вас на сонячному місці? чи краще всеж в напівзатінку його робити?
Тюльпани - дуже гарні, як з підручника, на фоні вічнозелених
А мені хочеться БАГАТО тюльпанів, от і думаю, може їх по полуниці посадити
В цьому році зробила таку собі клюмбочку 3 на 3 з одних тюльпанів, але вони швидко відцвіли і стала не клюмбочка, а ...
поки цвіли така краса була
Відправлено 15 липень 2008 - 17:20
Viktoriya (15.7.2008, 18:07) писав:
Доречы, а як у вас зроблена система зливу ставка? чи просто вичерпуєте воду? і на зиму куди рослини, рибу?
Ще читала, що потрібно врахувати куди вода буде виливатися у випадку великих дощів, як у вас з цим? І ставок у вас на сонячному місці? чи краще всеж в напівзатінку його робити?
Тюльпани - дуже гарні, як з підручника, на фоні вічнозелених
А мені хочеться БАГАТО тюльпанів, от і думаю, може їх по полуниці посадити
В цьому році зробила таку собі клюмбочку 3 на 3 з одних тюльпанів, але вони швидко відцвіли і стала не клюмбочка, а ...
поки цвіли така краса була
Система зливу-це невеличкий насос і в... город :D :D а коли залишилось трошки, то вичерпуємо.Глибина 1м і більше дозволяє зимувати і рослинам(попередньо їх обрізають майже під корінь), і рибкам, однак необхідно на зиму кидати в ставочок такий собі поплавок з пінопластом, щоб озерце не замерзало, а то буде всім "капець" :D Якщо ж глибина менша, то рослинки необхідно забирати разом з горшками на зиму в тепліші умови.Ставок на сонячному місці.А переливу в нас не буває, вода має властивість випаровуватись, тому влітку ще й доливати треба!
А чому тюльпани по полуниці?а на клумбочку можна посадити цибулинки різних квітів, і так щоб коли одні відцвітають починали цвісти інші
Відправлено 15 липень 2008 - 17:41
Viktoriya (15.7.2008, 17:15) писав:
Викладати фото.
От у мене мрія зробити невеличкий ставочок на дачі, хто таким займався, поділіться досвідом ;)
Ще багато запитань про газон та клумби. От тюльпани у вас де ростуть? Чи пробував хтось вирощувати тюльпани разом з полуницями? в міжряддях?
Viktoriya! Ти мене до сліз довела
А тюльпани між полуницями-це ідея. А ти щороку викопуєш тюльпани? Бо я цього року не викопала.А ростуть вони в мене на окремій грядці,в рядочки. А зараз там все нагідками заросло
Відправлено 15 липень 2008 - 17:50
У мене взагалі проблема, як зробити клумбу "безперервного цвітіння" і щоб без "завалів"?
Тетянка, ну сподіваюсь, що до фоток ти ще доберешся ;)
А тюльпани краще не лінуватись і щороку викопувати, хоча, якщо гарне місце, то можна і 3-4 роки, у нас напевне років 5 ніхто їх не викопував, цвісти стали менше і цибульки полізли ніби до центру землі :) ледь познаходила :D
Відправлено 15 липень 2008 - 18:13
Viktoriya (15.7.2008, 18:50) писав:
У мене взагалі проблема, як зробити клумбу "безперервного цвітіння" і щоб без "завалів"?
Тетянка, ну сподіваюсь, що до фоток ти ще доберешся ;)
А тюльпани краще не лінуватись і щороку викопувати, хоча, якщо гарне місце, то можна і 3-4 роки, у нас напевне років 5 ніхто їх не викопував, цвісти стали менше і цибульки полізли ніби до центру землі :) ледь познаходила :D
Клумбу "без завалів" важко організувати,якщо не живеш біля неї,а тільки на вихідні приїзджаєш,бо треба підсаджувати щось,щось обрізати та й милуватись результатом
До речі,коли була у Версалі,то звернула увагу на їх клумби.На мою радість,в сестри на компі збережені ці фотки.

Тут якраз простенькі квіточки ростуть.
Відправлено 15 липень 2008 - 18:48
Спочатку найпершими навесну цвітуть різноманітні крокуси,потім нарциси і тюльпанчики,ну а потім можна і троянди ранніх сортів(цвітуть напочатку червня), деревовидні піони(не для клумб-завеликі),іриси(є і карликові-просто чудові),лілії чи лілійники

ось і крокуси

деревовидний піон

улюблений ірис

лілійник
Вибачайте за купу фоток, ну мене просто розпирає показати улюблені квітки , як і Тетянку :D :D
Відправлено 16 липень 2008 - 16:50
Квіти дуже красиві і поєднання незвичайні, троянди, а поруч ромашки - незвично, але дуже гарно
Krizia, дуже гарні квіти, а в тебе немає більш загальних планів? Хочеться побачити, що біля чого росте, сам "ланшафтний дизайн" :)
Тут мені ідею підкинули, зробити ставочок в який вода з даху стікає, може хтось таке зустрічав?
Буду вдячна за будь-яку інфу.
Відправлено 16 липень 2008 - 20:29
Скільки років вашому саду? Ви самі все придумували чи десь ідеї підглядали?
Відправлено 16 липень 2008 - 20:47
Відправлено 16 липень 2008 - 20:58
Відправлено 16 липень 2008 - 21:09
Осока (16.7.2008, 21:58) писав:
Ну назви всіх рослин я Вам точно не підкажу, бо сама не всі знаю, а допомога мами на разі неможлива, бо поїхала відпочивати від свого саду і нас :D :D
Насаджують рослинки, як правило навесну або восени.
Звичайно догляду потребують (підлив, прорихлення грунту,прополювання, піддобрення і т.п.)
Придбати рослинки можна на спеціалізованих гуртовнях, зараз в нас їх повідкривалось немало, якщо у Львові, то можу згодом підкинути декілька адрес :D
Ну а основним правилом компанування різних рослинок-це є перш за все ВАШ смак і бажання щось посадити і виростити,а там далі будете втішатися результатами своєї праці,а набутий досвід підкаже що коло чого має рости і хто до кого пасує :D
Відправлено 16 липень 2008 - 21:27
Відправлено 16 липень 2008 - 21:44
Viktoriya (16.7.2008, 17:50) писав:
Квіти дуже красиві і поєднання незвичайні, троянди, а поруч ромашки - незвично, але дуже гарно
На жаль,дача в мене значно простіша
А біля троянд там цвіли космеї( ще їх космосом називають),ось адреса цікавого сайту про квіти:
Відправлено 17 липень 2008 - 09:17
Це пеларгонія з моєю улюбленою принцесою-капризульою гортензією
Вона у мене не цвіла років 5, я над нею 2 роки заглядала, всю інфу в неті про неї знайшла і от в цьому році вона порадувала мене цвітінням, хоч квіти вийшли не дуже великі і різні за розміром, я рада

Мої іриси

Допомога