Як ви розвиваєте своїх діточок?
Відправлено 11 липень 2007 - 21:23
Відправлено 11 липень 2007 - 21:34
Десь читала і мені сподобалась одна вправа
поставити дві мисочки з водою холодною і теплою, почерзі опускати у мисочки руку дитини і промовляти холодне гаряче.
Відправлено 12 липень 2007 - 07:23
Так я продивилася ці книжечки, але тільки обкладинку. Я не зрозуміла, якщо я створю більше 5 повідомлень, то мені можна буде закачати матеріал? поясніть, будь ласка, як користуватися цією літературою, чи це тільки реклама. Вибачте. Дякую.
Відправлено 12 липень 2007 - 08:23
Малинка (12.7.2007, 8:23) писав:
Після створення необхідної кількості повідомлень у Вас буде можливість закачати необхідні матеріали. Це не реклама. Література викладається для ознайомлення. В просвітницьких цілях...

У нашім раї на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.
Тарас Шевченко
Відправлено 12 липень 2007 - 08:33
Відправлено 13 липень 2007 - 15:25
Відправлено 13 липень 2007 - 20:06
неоплачена реклама
Анюті дуже подобається. особливо ляльковий театр:-), хоча я б рекомендувала їх для дітей з 6 місяців до 1,5 року.а не з 8ми місяців як вони пишуть.
Якщо когось зацікавить подібна адреса, то її можна відіслати, на прохання зацікавленого, через ПМ (приватні повідомлення)
Відправлено 17 липень 2007 - 07:24
Відправлено 17 липень 2007 - 23:02
Яблучко (12.7.2007, 9:33) писав:
Всё качается - я сразу перезалила. Советую использовать программы для закачки, выложеные в теме.
Для Малинка, "книжки-малышки" - не литература, это презентации в программе powerpoint.
Відправлено 12 січень 2008 - 12:19
Він "читав" книжки сам. До цього часу він дозволяє мені прочитати щось дуже рідко, він сам повинен тримати в руках книжку, сам роздивлятись картинки.
Говорив аж до 2 горів дуже мало. Але у нас були кубіки з малюнками. І ми вигадали гру - "Дай мені..." , синочок запом"ятовував і приносив кубік з малюнком. Пам"ять у нього добра, тож я не дуже хвилювала, що він мало говорить. А після двох років його як прорвало, він почав говорити реченнями. Тепер в 3 роки його не переслухати.
Найулюбленіша книжка в нього "Улюблені вірші" "АБАБА_ГАЛА_МАГИ", потім з олівцями Наталі Забіли. Сам прийде до полочички і візьме, що забажає. У нас дуже багто книжок, є з товстими аркушами, є звичайні.
Відправлено 23 січень 2008 - 22:10
Ще Настя дуже любить гратись кубиками та пазлами, не завжди получається але старань багато.
Також я Насті включаю диски Англійська мова в казках, але покищо результатів не бачу.
Відправлено 29 січень 2008 - 00:22
написано було, що починати з 2 років, але ми спробували раніше, в 1,10 і нам поки що подобається.
вирізати кольорові кружечки (7 шт різних кольорів, краще брати кольора веселки) для однієї октави + ще 2 до і ре і наклеїти на клавіші (можна скотчем)
далі намалювати ноти ( по 2 - 3 нотки на листку), розфарбувати їх згідно наклеїним кольорам, можна ще й підписати простенькі слова (наприклад ми-ше-ня), і показувати дитинці як грати, розповідати про назву кольрів, нот і т.д.
якщо хто зацівавиться, можу вислати ссилку на сторінку, або, якщо це не заборонено, можу тут розмістити.
а ще можна момітити 2 нотки, наприклад, одну високу, другу низьку, розказати дитині, прослухати звучання кожної, а потім запропонувати відгадати, яку ноту ви натиснули. починати з ноток чи звуків, що найбільш віддалені, поступово зменшуючі до октави, далі пропонують ускладнювать - відгадувати вже серед 3 ноток
Відправлено 29 січень 2008 - 15:54
Ще ми вчимо букви. Я купила великий плакат з малюнками, раніше просто роздивлялися зображення, потім його зацікавили і букви. Вже знаємо весь алфавіт.
Інколи дозволяю Андрійкові посидіти за компютером у Ворді - писати букви. Таким чином і букви пригадуємо, і вчимо клавіатуру - де Ентер, бекспейс і т. д.
Тобто я за такий підхід - вчимо те, що подобається дитині, так скоріше все буде схоплювати.
Відправлено 14 лютий 2008 - 23:28
Відправлено 02 травень 2008 - 01:00
Ось, наприклад, матуся розповідає:
Цитата
Решила описать наши занятия, чтобы другие мамочки могли использовать наш опыт.
Предварительно отмечу, что, когда малышу исполнился годик, я сорвалась на работу, считая, что как-нибудь малыш, смотря на других, и сам всему научится. Ну конечно с ним надо разговаривать и наша бабушка и сменяющая её няня это отлично делали: читали книги, пели песенки и т.д., но и конечно играли в стандартные детские игры: мяч, машинки, пирамидки и т.д.
Но для моего малыша этого оказалось мало, и только, когда я поняла, что все идет не так как хочется и как должно быть, мы начали проводить самые настоящие занятия (научили нас на Монтессори терапии и на зянятиях с логопедом, которые мы посещали с огромным удовольствием в Питере). Сразу отмечу, что все это следует делать с малышом от примерно 1г .3 мес, в индивидуальных случаях – можно и от года.
При проведении занятий надо соблюдать следующие правила:
1)Итак, самое главное – надо, объясняя какие-либо термины, показывать объект указательным пальчиком правой руки (если ребенок левша – то левой) малыша, речь напрямую связана с указательным пальцем. К примеру, читаете книжку про собачку, покажите собачку его пальчиком. Кстати, показывать пальцем ребенка уже можно в возрасте года. Многие детки это начинают делать самостоятельно и это прекрасно, тогда этот этап Вам можно пропустить.
2)Следующий момент – надо разделить игрушки для занятий и игрушки для повседневной жизни. Игрушки для занятий не должны надоедать малышу и применяться не по назначению. Игрушки для занятий надо прятать.
3)У ребенка должно быть место для занятий, к которому он привыкает. У нас по началу это был стульчик для кормления, удобно тем, что ребенок не сможет просто уйти, когда ему что-то не понравится.
4)Если вы дали малышу задание, а он его не хочет выполнять и нервничать, то прежде чем прекратить занятие, постарайтесь выполнить задание вместе или на его глазах сделаете задание сами, чтобы он понимал, что задание все равно будет выполнено – как бы он себя не вел.
5) Игрушек для занятий должно быть много. Желательно минимум 3 набора, чтобы каждый день использовать один набор, а потом его же через 3 дня. Потому, что если каждый раз занятие проводить с одними и теми же игрушками, малыш быстро потеряет интерес. Игрушки надо обновлять постоянно.
6) Длительность занятий – надо начинать с 15 минут и постепенно удлинять до 45 -60 минут.
7) Если малыш в упор отказывается, то можно попробовать провести занятие с егоо мягкими игрушками, это может его заинтересовать.
Теперь непосредственно о занятии.
У нас оно обычно состоит из двух частей. Мамочкам более маленьких деток советую поначалу проводить только первую часть.
Часть 1. Развитие мелкой моторики.
Здесь может быть большое множество вариантов, которые зависят от фантазии родителя. На занятии надо хотя бы 4-5 упражнений по развитию мелкой моторики. Приведу несколько примеров из наших занятий.
1) Рисуем пальчиковыми красками.
2) Рисуем на манной крупе.
3) В металлическую баночку из под чая насыпаем бусинки от старых бус (смотрите, чтобы это не шло в рот) – не сильно мелкие и просим малыша переложить в другую металлическую баночку по одной бусинке. Чтобы он понял о чем речь – показываем ему как это мама(папа) делает. Потом пересыпаем бусинки все вместе из одной баночки в другую – пока малышу не надоест.
4) В шкатулочку кладем разные по гладкости и по размеру камешки (мы берем морские) и просим малыша вынимать по одному камешку, выкладывая на стол, а потом все складываем обратно.
5) «Разные замочки». Берем несколько объектов: баночку с закруткой от крема, косметичку на молнии, футляр от ручки (просто типа шкатулочки) и т.д. – как можно больше разных замочков. Внутрь каждого такого объекта кладем какую-нибудь безделушку: пуговицу, бантик, камешек и т.д. Показываете ребенку, что в объекте что-то есть (потрясите его, чтобы был слышен звук, или дайте ребенку пощупать и т.д.). Ребенок должен проявить интерес: что внутри и попытаться открыть объект. Если у него не получается – помогите ему – покажите как это стоит делать. Потом когда он достанет этот объект – назовите его. Пусть порассматривает и спрячьте обратно.
6) «Разная гладкость». Возьмите разные по структуре кусочки материи, пусть ребенок пальчиками на ощупь почувствует разницу, к примеру, между шелком и шерстью.
7) Пальчиковые игры. Учите с ребенком уже с года разные пальчиковые игры: «Сорока-ворона», «эники-беники», «этот пальчик –бабушка и т.д.» В Интернете много текстов песенок для пальчиковых игр.
8) Собирайте крупную мозаику. Не надо сразу пытаться выстроить цветочек или домик. Пусть просто вставляет в ячейки.
9) Лепите из пластилина. Хотя бы просто колбаски.
10) Кидайте монетки в копилочку (желательно железную, детям очень нравится как звенит падающая монетка).
Ми багато чого з вищеозначенного робили вдома і малюк був задоволений.
Відправлено 23 травень 2008 - 22:50
Відправлено 24 травень 2008 - 16:01
Відправлено 03 червень 2008 - 14:43
Читаємо ми ще з 4 місяців. Любить віршики і не любить казки. Зараз увже знайомих віршиках я роблю паузи перед легкими і знайомими словами і сунулька договорює ці слова. Ось так разом розказуєм віршики.:)
А ще дуже любить розглядати плакати, які у нас висять на стіні (з тваринами, пейзажами). Спочатку я йому показувала на щось і називала це, а тепер або він показує і робить звук, а я підтверджую, або називаю, або я його питаю покзати де та чи інша тваринка чи предмет; або показую на предмет, а він його називає.
На вулиці кільканадцять разів обійшовши машину навколо (все за бажанням дитини)за один день вивчили де в машини колеса і скільки їх, де фари, де двері, де номер і що на ньому (цифри)..
Дивлюся що дитині цікаво і продовжую розказувати про це.
Відправлено 03 червень 2008 - 19:00

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.

Допомога