Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Як ви розвиваєте своїх діточок? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Як ви розвиваєте своїх діточок? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Малинка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 11 липень 2007 - 21:23

Привіт. Давайте ділитися досвідом та допоміжними матеріалами(особливо створеними та вигаданими самостійно) у розвитку нашої малечі. Можливо, хтось знає , де знайти такий матеріал. Пишіть та висилайте. :36_1_11: А то іноді не знаєш чим забавити дитину, коли їй вже набридли ті ігри в які ми граємось.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 липень 2007 - 21:34

Коли постало питання як займатися розвитком дитини я переглянула кілька варіантів, ми спробували картки, слайди, фільми з різних методик (зазирніть у тему дитячий майданчик). Якщо чесно ці заняття не зацікавили дитину взагалі. тому я пішла іншим шляхом, замість карток ми дивимось на реальні предмети я голосно промовляю що і як називається, на малюнках я їй показую різноманітні речі є кілька книжечок з гарними великими малюнками, купила кубіки, теж подобаються, читаємо журнали, сподобались казки слайдами.
Десь читала і мені сподобалась одна вправа
поставити дві мисочки з водою холодною і теплою, почерзі опускати у мисочки руку дитини і промовляти холодне гаряче.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Малинка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2007 - 07:23

Яблучко
Так я продивилася ці книжечки, але тільки обкладинку. Я не зрозуміла, якщо я створю більше 5 повідомлень, то мені можна буде закачати матеріал? поясніть, будь ласка, як користуватися цією літературою, чи це тільки реклама. Вибачте. Дякую. :36_1_11:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тато Карло 

• Своя людина
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 12 липень 2007 - 08:23

Перегляд повідомленняМалинка (12.7.2007, 8:23) писав:

Так я продивилася ці книжечки, але тільки обкладинку. Я не зрозуміла, якщо я створю більше 5 повідомлень, то мені можна буде закачати матеріал? поясніть, будь ласка, як користуватися цією літературою, чи це тільки реклама. Вибачте. Дякую. :36_1_11:

Після створення необхідної кількості повідомлень у Вас буде можливість закачати необхідні матеріали. Це не реклама. Література викладається для ознайомлення. В просвітницьких цілях...
My Signature
У нашім раї на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.

Тарас Шевченко
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2007 - 08:33

Малинка, якщо ви про книжки-малышки, то нажаль ви їх уже не скачаєте. Я теж хотіла, але з ресурсу їх вже видалили :36_1_11: Може у Настени збереглись і вона залиє їх кудись заново. Там ми ще презентації виклали. Подивіться теж у одноіменній темі
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2007 - 15:25

А чи люблять ваші дітки ровивальні ігри он-лайн ? Моїй донечці 2 роки і вона у захопленні від сайтів
Прихований текст
Звичайно, довго гратися за комп"ютером я їй не дозволяю, але при тому, що доступу до якісних книжок та іграшок у нас зараз нема, сайти трохи допомагають
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   absoljut 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2007 - 20:06

а ми на днях купили диски українського виробництва, які, на мою думку не поступаються Baby Einstein:-) називаються Професор Карапуз- замовляли тут:
неоплачена реклама

Анюті дуже подобається. особливо ляльковий театр:-), хоча я б рекомендувала їх для дітей з 6 місяців до 1,5 року.а не з 8ми місяців як вони пишуть.
Суворе попередження від модератора Тато Карло
Згідно пункту 3.6. правил розміщення посилань рекламного характеру заборонено!
Якщо когось зацікавить подібна адреса, то її можна відіслати, на прохання зацікавленого, через ПМ (приватні повідомлення)

My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   венера 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 17 липень 2007 - 07:24

а я своего развиваю по разному. и рисуем мы и лепим из пластелина. вот даже ходили в специальный клуб для малышей. на рисование и музыку. делала развивающие книги мягкие.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Uta 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2007 - 08:47

еще один хороший сайт с on-line играми
Прихований текст

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настёна 

• Дашулькина мамулька
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2007 - 23:02

Перегляд повідомленняЯблучко (12.7.2007, 9:33) писав:

Малинка, якщо ви про книжки-малышки, то нажаль ви їх уже не скачаєте. Я теж хотіла, але з ресурсу їх вже видалили :10_12_9: Може у Настени збереглись і вона залиє їх кудись заново. Там ми ще презентації виклали. Подивіться теж у одноіменній темі

Всё качается - я сразу перезалила. Советую использовать программы для закачки, выложеные в теме.
Для Малинка, "книжки-малышки" - не литература, это презентации в программе powerpoint.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Annette 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 січень 2008 - 12:19

А ми разом читали книжки, причому я почала дуже рано. Як тільки дитині виповнилося три місяці, так і почали. Спочатку все робила лише з цікавості, якщо пишуть, що дитина вже щось розуміє в животі, то чому не можно прочитати казку 3місячній дитині. Я читала, а синочок лежав поруч на дивані та слухав, спокійно так. І наче в книжку дивився, там приємні картинки, яскраві, але не дуже. Ми читали про Івасика-Телесика, аж поки не дійшли до сторінки, де було майже все чорне (хатка відьми в лісі). І тут моя дитина почала плакати, на інших сторінках ні, саме на цій. Далі він теж слухав тихо. Після цьго я зрозуміла, що мій малюк розуміє набагато більше, ніж ми про нього думаємо.
Він "читав" книжки сам. До цього часу він дозволяє мені прочитати щось дуже рідко, він сам повинен тримати в руках книжку, сам роздивлятись картинки.
Говорив аж до 2 горів дуже мало. Але у нас були кубіки з малюнками. І ми вигадали гру - "Дай мені..." , синочок запом"ятовував і приносив кубік з малюнком. Пам"ять у нього добра, тож я не дуже хвилювала, що він мало говорить. А після двох років його як прорвало, він почав говорити реченнями. Тепер в 3 роки його не переслухати.
Найулюбленіша книжка в нього "Улюблені вірші" "АБАБА_ГАЛА_МАГИ", потім з олівцями Наталі Забіли. Сам прийде до полочички і візьме, що забажає. У нас дуже багто книжок, є з товстими аркушами, є звичайні.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галочка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2008 - 22:10

Я теж так думаю.Книжка це найкраща розвивальна гра.Як я вже писала в інших темках ,ми читаєм від народження.
Ще Настя дуже любить гратись кубиками та пазлами, не завжди получається але старань багато.
Також я Насті включаю диски Англійська мова в казках, але покищо результатів не бачу.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   E_lenka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2008 - 00:22

Для тих, у кого є фортепіано, можна ось що зробити (прочитала на сайті Лєни Данілової і зробила дома)
написано було, що починати з 2 років, але ми спробували раніше, в 1,10 і нам поки що подобається.
вирізати кольорові кружечки (7 шт різних кольорів, краще брати кольора веселки) для однієї октави + ще 2 до і ре і наклеїти на клавіші (можна скотчем)
далі намалювати ноти ( по 2 - 3 нотки на листку), розфарбувати їх згідно наклеїним кольорам, можна ще й підписати простенькі слова (наприклад ми-ше-ня), і показувати дитинці як грати, розповідати про назву кольрів, нот і т.д.
якщо хто зацівавиться, можу вислати ссилку на сторінку, або, якщо це не заборонено, можу тут розмістити.

а ще можна момітити 2 нотки, наприклад, одну високу, другу низьку, розказати дитині, прослухати звучання кожної, а потім запропонувати відгадати, яку ноту ви натиснули. починати з ноток чи звуків, що найбільш віддалені, поступово зменшуючі до октави, далі пропонують ускладнювать - відгадувати вже серед 3 ноток
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оля-ля 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2008 - 15:54

В одній із тем я вже писала про "розумні" кубики. Мій синочок не хоче слухати ні казочок, ні тим більше віршиків. Щоб розвивати память, ми вчимо геометричні фігури. Йому 2,5 роки, а він вже розрізняє трикутник, трапецію, ромбик і т. д. Я розкладаю фігури на дивані, говорю дати мені, наприклад, півкруг. Він вибирає його і повинен ще назвати колір. Така гра йому дуже подобається.
Ще ми вчимо букви. Я купила великий плакат з малюнками, раніше просто роздивлялися зображення, потім його зацікавили і букви. Вже знаємо весь алфавіт.
Інколи дозволяю Андрійкові посидіти за компютером у Ворді - писати букви. Таким чином і букви пригадуємо, і вчимо клавіатуру - де Ентер, бекспейс і т. д.
Тобто я за такий підхід - вчимо те, що подобається дитині, так скоріше все буде схоплювати.
My Signature
Зображення
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   E_lenka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 лютий 2008 - 23:28

на вулиці, коли треба щоб дитина рухалась, можна погратися в гру "кошки-мишки", або "мишки і сова". я малюю круг - це домік для мишки, далі "день наступає" - мишки можуть гратися, як тільки "ніч наступає" - сова виходить на полювання і намагається зловити мишеня, якому треба тікати в домік. нам скоро 2 роки, гру вже майже освоїли, може ще не розуміє ії яповністю, яле від сови в домік ховається. можна і дома спробувати, якщо мысця вистачить
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Олеся Ш 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2008 - 01:00

У мережі дуже багато цікавих статтей.
Ось, наприклад, матуся розповідає:

Цитата

Решила описать наши занятия, чтобы другие мамочки могли использовать наш опыт.
Предварительно отмечу, что, когда малышу исполнился годик, я сорвалась на работу, считая, что как-нибудь малыш, смотря на других, и сам всему научится. Ну конечно с ним надо разговаривать и наша бабушка и сменяющая её няня это отлично делали: читали книги, пели песенки и т.д., но и конечно играли в стандартные детские игры: мяч, машинки, пирамидки и т.д.
Но для моего малыша этого оказалось мало, и только, когда я поняла, что все идет не так как хочется и как должно быть, мы начали проводить самые настоящие занятия (научили нас на Монтессори терапии и на зянятиях с логопедом, которые мы посещали с огромным удовольствием в Питере). Сразу отмечу, что все это следует делать с малышом от примерно 1г .3 мес, в индивидуальных случаях – можно и от года.
При проведении занятий надо соблюдать следующие правила:
1)Итак, самое главное – надо, объясняя какие-либо термины, показывать объект указательным пальчиком правой руки (если ребенок левша – то левой) малыша, речь напрямую связана с указательным пальцем. К примеру, читаете книжку про собачку, покажите собачку его пальчиком. Кстати, показывать пальцем ребенка уже можно в возрасте года. Многие детки это начинают делать самостоятельно и это прекрасно, тогда этот этап Вам можно пропустить.
2)Следующий момент – надо разделить игрушки для занятий и игрушки для повседневной жизни. Игрушки для занятий не должны надоедать малышу и применяться не по назначению. Игрушки для занятий надо прятать.
3)У ребенка должно быть место для занятий, к которому он привыкает. У нас по началу это был стульчик для кормления, удобно тем, что ребенок не сможет просто уйти, когда ему что-то не понравится.
4)Если вы дали малышу задание, а он его не хочет выполнять и нервничать, то прежде чем прекратить занятие, постарайтесь выполнить задание вместе или на его глазах сделаете задание сами, чтобы он понимал, что задание все равно будет выполнено – как бы он себя не вел.
5) Игрушек для занятий должно быть много. Желательно минимум 3 набора, чтобы каждый день использовать один набор, а потом его же через 3 дня. Потому, что если каждый раз занятие проводить с одними и теми же игрушками, малыш быстро потеряет интерес. Игрушки надо обновлять постоянно.
6) Длительность занятий – надо начинать с 15 минут и постепенно удлинять до 45 -60 минут.
7) Если малыш в упор отказывается, то можно попробовать провести занятие с егоо мягкими игрушками, это может его заинтересовать.

Теперь непосредственно о занятии.
У нас оно обычно состоит из двух частей. Мамочкам более маленьких деток советую поначалу проводить только первую часть.

Часть 1. Развитие мелкой моторики.
Здесь может быть большое множество вариантов, которые зависят от фантазии родителя. На занятии надо хотя бы 4-5 упражнений по развитию мелкой моторики. Приведу несколько примеров из наших занятий.
1) Рисуем пальчиковыми красками.
2) Рисуем на манной крупе.
3) В металлическую баночку из под чая насыпаем бусинки от старых бус (смотрите, чтобы это не шло в рот) – не сильно мелкие и просим малыша переложить в другую металлическую баночку по одной бусинке. Чтобы он понял о чем речь – показываем ему как это мама(папа) делает. Потом пересыпаем бусинки все вместе из одной баночки в другую – пока малышу не надоест.
4) В шкатулочку кладем разные по гладкости и по размеру камешки (мы берем морские) и просим малыша вынимать по одному камешку, выкладывая на стол, а потом все складываем обратно.
5) «Разные замочки». Берем несколько объектов: баночку с закруткой от крема, косметичку на молнии, футляр от ручки (просто типа шкатулочки) и т.д. – как можно больше разных замочков. Внутрь каждого такого объекта кладем какую-нибудь безделушку: пуговицу, бантик, камешек и т.д. Показываете ребенку, что в объекте что-то есть (потрясите его, чтобы был слышен звук, или дайте ребенку пощупать и т.д.). Ребенок должен проявить интерес: что внутри и попытаться открыть объект. Если у него не получается – помогите ему – покажите как это стоит делать. Потом когда он достанет этот объект – назовите его. Пусть порассматривает и спрячьте обратно.
6) «Разная гладкость». Возьмите разные по структуре кусочки материи, пусть ребенок пальчиками на ощупь почувствует разницу, к примеру, между шелком и шерстью.
7) Пальчиковые игры. Учите с ребенком уже с года разные пальчиковые игры: «Сорока-ворона», «эники-беники», «этот пальчик –бабушка и т.д.» В Интернете много текстов песенок для пальчиковых игр.
8) Собирайте крупную мозаику. Не надо сразу пытаться выстроить цветочек или домик. Пусть просто вставляет в ячейки.
9) Лепите из пластилина. Хотя бы просто колбаски.
10) Кидайте монетки в копилочку (желательно железную, детям очень нравится как звенит падающая монетка).

Ми багато чого з вищеозначенного робили вдома і малюк був задоволений.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 травень 2008 - 22:50

Наша Юля любить складати мозаїку для діток від року(в-во Ів,- Франківськ "Технок"), звичайно це поки що навіть не квіточки, але!!!!!!!!! Знає 18 букв алфавіту. А почали вчити ми їх випадково - ми малювали восковими олівцями і мене забракнуло фантазії (ну не вмію я малювати :blink: ), тоді почала писати друкрвані букви. Юлі сподобалось, я побачили, що вона добре запам"ятовує і понеслось........ Їй справді це цікаво, в мене раніше і в думках не було вчити півторарічну дитину алфавіт. Читаю їй багато книжок, зараз дуже вподобала віршики Агнії Барто. Взагалі сприймає лише віршовані форми, казки ні. Копідка у нас теж є, там збираємо металеві гривні, от Юля туди їх завжди і закидує. Вже майже вміє прищіпати прищепку до чогось, от з шнурівками складніше, але ми стараємось. Ще купили рамки -вкладиші по методиці Монтесорі, вже всі правильно вкладує.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 травень 2008 - 16:01

У нас перша половина дня пройшла під знаком манки :D Давно чула про таке малювання, вирішили спробувати. Насипала тієї манки у судочок і почалося... В манці був весь стільчик для годування, одежа, підлога. Малювати сину сподобалось (да і мені теж), урок зайняв хвилин 7-10. і півгодини прийшлось прибирати. Але на цьому експеримент не закінчився. Малеча з кухонного столу потягнув судочок і з радісними криками побіг до кімнати, розпорошуючи манку по всій квартирі! Я за ним, він - під стіл, з манкою :mocking: Ледве витягла сина з-під столу. У манці було все :blush: Думаю, що манку залишу для малювання на свіжому повітрі у бабусі у дворі :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   наталька 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2008 - 14:43

а ми гречкою часом бавимось, але то тільки на кухні. :) Розрізала 5-літрову бутилку пополам і туди засипала гречки. В ній можна ховати різні предмети. Дитині цікаво в тому копирсатися.
Читаємо ми ще з 4 місяців. Любить віршики і не любить казки. Зараз увже знайомих віршиках я роблю паузи перед легкими і знайомими словами і сунулька договорює ці слова. Ось так разом розказуєм віршики.:)
А ще дуже любить розглядати плакати, які у нас висять на стіні (з тваринами, пейзажами). Спочатку я йому показувала на щось і називала це, а тепер або він показує і робить звук, а я підтверджую, або називаю, або я його питаю покзати де та чи інша тваринка чи предмет; або показую на предмет, а він його називає.
На вулиці кільканадцять разів обійшовши машину навколо (все за бажанням дитини)за один день вивчили де в машини колеса і скільки їх, де фари, де двері, де номер і що на ньому (цифри)..
Дивлюся що дитині цікаво і продовжую розказувати про це.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 03 червень 2008 - 19:00

Осока, у нас всі крупи йдуть для всебічного розвитку :wacko3: І ще макаронні вироби. Потім мама весело це все прибирає. :flag_of_truce: Але малого пів години таким чином можна відволікти від іншої шкоди.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів