Опік Чим лікувати?
Відправлено 03 липень 2008 - 18:59
Відправлено 03 липень 2008 - 20:53
Каріна (3.7.2008, 20:27) писав:
думаю вам як вагітній потрібно теж обережно як і дитинці обробляти опік. а як саме опеклися то неважливо.
Відправлено 28 січень 2009 - 02:06
Заживати, судячи з усього буде довго. А якщо ще постійно тарбати....
Чим лікуєте? І як можна зафіксувати пов"язку.
Я взагалі-то з опіками давно дружу. Але чомусь нічого в голову не лізе. Може мазь зі сріблом? Але треба шукати в тих дурацьких аптеках.
Хтось мав досвід лікування вініліном. У мене є ця штука:) І досвід є, тільки невдалий, може я щось не так роблю.
Відправлено 28 січень 2009 - 03:16
гра з вогнем (28.1.2009, 1:06) писав:
Заживати, судячи з усього буде довго. А якщо ще постійно тарбати....
Чим лікуєте? І як можна зафіксувати пов"язку.
Я взагалі-то з опіками давно дружу. Але чомусь нічого в голову не лізе. Може мазь зі сріблом? Але треба шукати в тих дурацьких аптеках.
Хтось мав досвід лікування вініліном. У мене є ця штука:) І досвід є, тільки невдалий, може я щось не так роблю.
я використовую на таке мазь з арніки (у нас так називається, тому мусите в неті шукати як у Вас), мазі з сріблом типу ATRAUMAN ag чи щось цього типу (у нас такі препарати на рецепт, тому раз на якийсь час по мірі використання, при оказії візиту в педіатра чи терапевта прошу виписати рецепт, щоб було в господарстві), мені допомагають ці методи (перевірила як на разі на опіку кип"ятком і рослиною і на стертих ногах (від нового взуття і турпоходу) і плечах (рюкзак в турпоході). а щоб дитя не лазило туди одягала собі кольоровий пластир (з Вінні Пухом) і дитині, він бачив, що у нього під пластирем нічого нема, то й мені не ліз, як прикрасу трактував, вле все залежить де опік.
Користувач подумав і додав через 4 хв.:
до річі атраумен Вам мабуть більше підійде, бо він в такох широких пластирях. Ніби сіточка насичена сріблом і мастю якоюсь.
Відправлено 28 січень 2009 - 09:35
Відправлено 28 січень 2009 - 09:56
Інші способи лікування можна прочитати тут:
Термический ожог связан с прямым воздействием пламени на кожу, а также жидкостей, нагретых до высоких температур.
При воздействии огня нужно поливать пострадавшего водой, чтобы потушить одежду, если воды нет, то повалить на землю и заставить перекатываться. Также можно набросить на горящего плотное одеяло.
Первая помощь при термических ожогах:
1.При легком ожоге (1 степени), если кожа только покраснела, ее можно смазать спиртом или одеколоном, а потом обрабатывать специальными спреями («Левиан», «Ви-низоль», «Оксициклозоль», «Пантенол»).
2. При небольшом ожоге с образованием пузырей кожу вокруг ожога нужно протереть 0,25% или 0,5% раствором нашатырного спирта, тёплой мыльной водой или раствором антисептика, после чего обработать спиртом или раствором йодоната. Далее промокнуть тампоном, смоченным раствором антисептика (фурациллин), затем 0,25% раствором новокаина и осторожно снять посторонние наслоения, инородные тела, обрывки поверхностного слоя кожи.
3. Снять обгоревшую одежду, аккуратно обрезая ножницами, не срывать; обгоревшие участки обливать холодной водой на протяжении 20 минут.
4. Место ожога покрыть стерильной тканью, если ожог обширный, то пострадавшего завернуть в проглаженную простыню.
5. Не прокалывать пузыри, возникшие при ожоге.
6. Не смазывать место ожога подсолнечным маслом или яичным желтком, так как можно занести инфекцию.
7. При сильном ожоге и ознобе дать пострадавшему 1-2 таблетка анальгина.
8. Нельзя прикладывать к ожогу лед, чтобы не вызвать омертвение тканей.
9. Обильно напоить пострадавшего содово-соленым раствором (1 чайная ложка соли и 1 чайная ложка соды на 1 литр воды).
Відправлено 29 січень 2009 - 01:09
доведеться просити маму вислати дієвіші засоби. знав б де впадеш.
підтримую Наталюсик у рекомендаціях ліків на основі срібла. я мала опіки ІІІ степені. багато чим лікувала, але склалося враження, що ці мазі дуже дієві. дуже б хотіла знайти такий пластир, як писала Наталюсик.
Відправлено 29 січень 2009 - 09:54
Пластирем старайся без потреби не користуватися, бо загоюватися буде значно довше.
п.с. пам"ятаю ми ще користувалися обліпіховим маслом..

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 29 січень 2009 - 12:30
Відправлено 24 квітень 2009 - 15:05
Відправлено 24 квітень 2009 - 15:25
не приставляйте сечу на опік. пантенол теж помічний відразу після опіку.
пухирців бажано було не допустити. якщо вже є, то будьте обережними, проконсультуйтеся на рахунок мазі зі сріблом, чи можна вам.
лікуйтеся.
Відправлено 24 квітень 2009 - 15:32
Відправлено 24 квітень 2009 - 15:32
Відправлено 24 квітень 2009 - 15:34
zOzyLKa (24.4.2009, 16:05) писав:
В мене під час вагітності такого не було, але я мала сильні опіки. Мені допоміг пантенол, і по рекомендаціїї я поміж тим промивала обпечену рану господирським милом (коричневим і з неприємним запахом), але мило я знайшла сухе з тріщинами,(тому що таке мило без хімії). А пантенол кладіть так часто як тільки зможете він зволожує шкіру і знімає біль. З дитинкою вашою все буде гаразд не переживайте, як би ваша лікарка побачила в цьому небезпеку вона б сказала приїхати в лікарню.
Відправлено 24 квітень 2009 - 16:25
Відправлено 13 травень 2009 - 21:37
Відправлено 26 травень 2009 - 22:05
Відправлено 26 травень 2009 - 22:18

Допомога

[/url]