Навіщо ми народжуємо дітей? аналізуємо спонуки...
Відправлено 01 липень 2008 - 22:45
"Зв'язок мати-дитина парадоксальний і в певному розумінні трагічний. Він вимагає від матері найбільшої любові, однак власне ця любов мусить допомогти дитині відлучитися від матері і стати повністю незалежною."
Тепер прошу вас поділитись думками. Справа в тому, що це можна сказати наболіла тема, але можливо це лише тому, що моє дитя ще маленьке і бачення моє одностороннє, тому мені цікава думка різних поколінь.
Почну з себе: я друга дитина з сім"ї де нас четверо, проте єдина донька, зараз заміжня і відчуваю певну відповідальність за маму (батько нажаль раптово помер рік назад), хоча мати живе з двома моїми братами. Пробачте, що нагружаю своїми проблемами, але хочеться аби ви зрозуміли суть мого питання. Так от мій чоловік чомусь вважає, що ми всі однаково відповідальні перед батьками (він з сім"ї де троє синів), а мама часто висловлює думку, що я маю ще й братів гуртувати, слідкувати за їхнім добробутом і т.ін. Так от я собі думаю для чого ж люди народжують дітей? Як на мене, то я народила крихітку, бо люблю свого чоловіка і хотіла аби в нас була спільна дитинка,наша кровинка - плід нашого взаємного кохання. І хоча я розумію, що діти мають дбати про батьків, та народжуючи дитину,я ж не інвестую своє майбутнє, інакше коли ж та дитинка має жити для себе, коли я помру чи що? І коли можна сказати, що прийшов вже той час, що батьки потребують нашої опіки? Напевно в кожного це індивідуально, але хотілось би почути ваші думки.
Відправлено 02 липень 2008 - 09:39
Моя мама каже що потребуватиме моєї опіки коли буде старенькою і не зможе доглянути за собою сама.
Відправлено 02 липень 2008 - 10:23
Приходить час і ми одружуємося і... народжуємо. Скільки? Питання особисте, хто як уявляє собі сімю і враховуючи можливості. Так, скільки би не було в сімю дітей але вони мають дбати, по своєму піклуватися про батьків, обох батьків, а не тільки тоді, коли одного зних уже немає. Це піклування в кожного по різному проявляється, але воно повинно бути і батьки повінні бачити, вічувати її. Прикладом такої опіки може бути один телефонний дзвінок на тиждень додому, запитати матері як справи, здоровя, сказати що ви її любете.
А щодо того, що ви ще й відповідальні за братів і маєте дбати й про їх добробут, я не поділяю думки вашою матері. Бо тут вже кожен сам за себе! Так, батьки мають привити дітям любов один до одного. Так вони повинні допомагати один одному в міру можливості, але це в мірі можливості і якщо хтось таки дійсно потребує цієї допомоги. Щоб ця допомога пішла на корись, і не було потім нарікань, типу "що ти лізеш до мене зі своїми настановами..."
У всякому разі у кожного з нас свій шлях і свої методи його досягнення, але звязок між братами і сестрами не повинен втрачатися.

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 02 липень 2008 - 10:24
Як на мене, то опитування і сама життєва ситуація дуже різні, навіщо народжують? Філософське питання, поки молоді, то - "плід кохання", а далі "плоди" підростають і якщо їх виховали на "ти мені - я тобі", то звичайно будуть проблеми і непорозуміння.
Конкретно, по ситуації, складно щось порадити. занадто мало інформації, якщо є бажання розкажіть докладніше.
Відправлено 02 липень 2008 - 11:37
Відправлено 02 липень 2008 - 13:10
ДОЛГ
Всю жизнь отдав ребенку своему,
не думайте,что он вам много должен:
вы просто отдавали долг тому,
кто жизнь свою на вас потратил тоже.
Нам небо одолжила жизнь и дол,
мы платим ей за это одолженье-
живя,мы возвращаем Жизни долг,
и тратим жизнь на Жизни продолженье.
Особисто я народжувала першу дитину тому,що вважала,що сім"я без дітей-це не сім"я і раз наважився взяти шлюб,то май сміливість мати дітей.
Відправлено 03 липень 2008 - 07:32
Якщо не народжувати, то для чого чи для кого жити? Знаю кілька людей, які не мають і не можуть мати дітей, це глибоко нещасні люди, в їхніх очах проглядається безвихідь і відчай.
А стосовно того, чи діти повинні допомагати батькам у майбутньому, то думаю, що можуть, якщо їм так підказує серце. Але насилу змушувати це робити - неправильно.
Відправлено 03 липень 2008 - 13:49
Щодо ситуації, хто скільки винен матері, і хто мусить згуртовувати сім"ю, нажаль, сказати нічого не можу - я - єдина дитина. Я ніколи не чула від моєї мами про те, що я їй щось винна. Хоча моя бабуся (у неї донька (моя мама) і син) своїм дітям, коли вони вдвох перед нею, весь час каже, що вони мусять один про одного піклуватися, а наодинці моїй мамі закидає, що вона , як жінка, мусить весь час доглядати за братом та його сім"єю (моя мама давно розлучена). Ось так... Подібних прикладів, нажаль, багато.

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 03 липень 2008 - 15:43
Viktoriya (2.7.2008, 11:24) писав:
Не хочеться нагружати своїми проблемами, але в мене часто таке відчуття, що я запутуюсь в своїх поглядах і почуттях. В більшості це напевно тому, що в мене і чоловіка різні погляди на родинні відносини і тому часто не впевнена як же таки правильно.
Справа в тому, що післяя одруження ми 2,5 роки жили на кваритирі і вже добряче встигли привикнути до самостійного життя, а потім нам треба було швидко зїхати з пузом 8-ми місяців, а в мами була така можливість переселитись в сусідній будинок, вірніше гуртожиток. Там ми опинились в малосімейному гуртожитку (повноцінна однокімнатна квартира), а мама з двома синами в 2-х кімнатах, які переоборудувала і на кухню, і на прихожу і на спальню. Чесно кажучи я їм дуже вдячна, бо їхні умови набагато гірші і особливо мамі треба багато терпіння, але... мій коханий який вважає, що молода сімя має бути повністю незалежною і не терпить підконтрольності хоче дуже на квартиру. Тут і ще одне але: в звязку з певними судовими справами за обидві ці квартири жителів має бути як найбільше аби ми виграли справу та й взагалі я не впевнена, що ми потягнем квартиру з нашим карапузом і мамою в декреті. А якщо чесно, то саме в дома я почуваюсь як на квартирі... і крім того на день родичі-сусіди приходять разів 5-10, так, що мені здається, що ми живем разом. Отака життєва ситуація.
А нарахунок її причетності до опитування, то вона сама пряма. Мамі співчуваю і часто хотілось би помогти, а чоловік вважає, що "мол добре мати під боком доньку, яку можна експлуатувати, хай лоботряси помагають", хоча яка з мене з малою допомога, так попрати в машинці-автомат, посушити на вулиці і все. А ще мама нас дуже любить і часто пропонує (деколи навязливо) допомогу, що мене теж дратує. Наприклад йде на базар - "що купити?" я кажу нічого, а вона "а в вас то є... а то... " і потім приходить навючена і ділиться. Я розумію, що це прояв любові, але не доречний, бо це принижує мого чоловіка і він сердиться, а крім того я знаю, що їм і так не легко і в більшості живуть на кошти старшого брата, то треба ще нам аби хтось говорив що нас годує. Я завжди радо приймаю часті гостинці для донечки від бабусі, але ж не треба нам купляти продукти.
А відносно гуртування, то я завжди маю бути в курсі хто де і з ким відносно моїх братів. Молодший брат (йому буде 15) коли був малим, то тільки й чула "як щось зі мною станеться, то ти маєш його виховати" А мені тоді років 12-14 було, і зараз часто чую "допомагай мені його виховувати" от і розвинулось в мене почуття відповідальності за них. Ото вже поплакалась
Відправлено 03 липень 2008 - 16:07
Щоб не принижувати його "достоинство", не варто розповідати йому ВСЕ про ваших рідних, про їх проблеми, хто був, що приніс, що купив. А з мамою варто поговорити, що братів потрібно було виховувати, поки поперек лавки лежали, а зараз вони вже дорослі люди і зовсім не потребують вашої опіки. Якщо їм буде потрібна ваша допомога, то вони самі попросять.
Відправлено 03 липень 2008 - 16:40
Viktoriya (3.7.2008, 17:07) писав:
Щоб не принижувати його "достоинство", не варто розповідати йому ВСЕ про ваших рідних, про їх проблеми, хто був, що приніс, що купив. А з мамою варто поговорити, що братів потрібно було виховувати, поки поперек лавки лежали, а зараз вони вже дорослі люди і зовсім не потребують вашої опіки. Якщо їм буде потрібна ваша допомога, то вони самі попросять.
Дякую за увагу до моєї розповіді і пораду.
Відправлено 03 липень 2008 - 19:44
Думаю, щоб зрозуміти, як правильно діяти, треба "розібрати" цю ситуацію на більш прості стосунки.
Лінія поведінки з мамою. Лінія поведінки в братами. Лінія поведінки з чоловіком.
Колись одна молода, але мудра жінка, яка жила з мамою чоловіка, і мала непрості відносини з нею, мудро зауважила: "якщо ти не потребуєш сторонньої допомоги (грошей, догляду за дитиною, житлової площі, допомоги у побуті), то можеш вести себе незалежно, керуючись лише своїми хочу-не хочу. АЛЕ. Якщо така допомога тобі потрібна, і ти приймаєш її, то, будь ласка, зважай на інтереси (вибрики) того, хто тобі допомогає."
Тому, якщо допомога Вашої мами для Вас є суттєвою (не обов"язково в матеріальному сенсі), треба миритись, йти на поступки.
Що стосується братів, і позиції, що Ви маєте їм допомагати, то, думаю, це правильно. В цьому народна життєва мудрість. Виживає велика родина лише за умови підтримки одне одного.
У мене є брат. Я дуже люблю його. У нього є дуже багато проблем (в кого їх немає???) Я залюбки чим можу допомагаю йому, шкодуючи іноді про те, що не можу допомогти більше.
Щодо стосунків з чоловіком з приводу Вашої сім"ї, то зауважте, що Ваша сім"я, Ваші рідні - невід"ємна частинка Вас. Любити їх, звичайно, він не зобов"язаний, але виявляти повагу до них, і розуміти Вашу любов до них він повинен. І Ви не винні в тому, що у Вас ТАКІ мама і брати. Любіть їх такими, які вони є.
Та і невідомо ще, як життя складеться. Може, Ваші брати колись і Вам "у пригоді стануть"! :)
Відправлено 04 липень 2008 - 00:42

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 16 липень 2008 - 15:36
Ну що ж можем і далі роздумувати над спонуками "Навіщо ми народжуємо дітей?"
Відправлено 17 липень 2008 - 22:23
Мой единственный брат живет в России и если возникнет необходимость помогать моим родителями все ляжет на мои плечи и думаю муж мой меня в этом только поддержит.
Відправлено 22 липень 2008 - 13:46
Сеструлька (17.7.2008, 23:23) писав:
Мой единственный брат живет в России и если возникнет необходимость помогать моим родителями все ляжет на мои плечи и думаю муж мой меня в этом только поддержит.
Я знаєш згідна з твоїми роздумами про обовязок дітей, і в ситуації в якій твоя мама це дійсно важко і потрібно багато терпіння, але тут і насправді по іншому не можна, впевнена, що якби в нас така ситуація, не дай Бог, виникла мій чоловік теж би мене підтримував. Але от в житті часто ми зобовязані іншим не тільки коли в них такі крайні випадки, що по іншому не можна, а просто інші щось від на та й хочуть і тоді вже потрібне мистецтво правильно розтавити пріорітети.
Відправлено 22 липень 2008 - 14:01
Відправлено 22 липень 2008 - 14:53
Сеструлька (22.7.2008, 15:01) писав:
Останнім часом дещо переоцінюю ситуацію і розумію, що відмовляючись від маминої допомоги просто позбавляю її радості, бо одна біблійне правило говорить "блаженніше давати, а ніж брати". Те, що робить мама не то що не потрібно мені, це їй в "тягость" і мені просто сумління не дає потім спокою, бо не хочеться аби через мене хтось чимось важливим жертвував (окрім чоловіка, бо він нього хочеться така пожертва). Просто я вважаю, що одружуючись люди створюють сімю в якій зобовязані в першу чергу дбати одне про одного, а не "вішати" себе і свого партнера на плечі батьків чи то своїх чи партнера (таких прикладів теж хватає)
Відправлено 08 серпень 2008 - 11:49
Наш синочок
Відправлено 20 серпень 2008 - 00:50
Катінька (8.8.2008, 12:49) писав:
Такої думки притримувались ще наші прабабусі,а от сучасні батьки все більше і більше прораховують, планують... А ще є поширена думка, що парочка (хлопчик і дівчинка) - це межа всіх мрій і крапка.

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"

Допомога

-