В садочок без щеплень як потрапити?
Відправлено 26 лютий 2008 - 10:09
Ось що написано в одному з журналів і, думаю, ви читали таке не раз: "Питання: я категорично проти щеплень для своєї дитини. Чи не виникнуть у нас у майбутньому проблеми з відвідуванням садка чи школи? Відповідь: батьки можуть відмовитися від щеплень для своєї дитини. В законі чітко не написано, що якщо немає щеплень, то дитину не візьмуть у садочок чи до школи. Лише батьки відповідальні за свою дитину, і лише їм вирішувати щепити її чи ні. Проте, кожен навчальний заклад зобов'язаний забезпечети безпечний і сприятливий санітарно-епідеміологічний стан для учнів і персоналу і має право не приймати не щеплену дитину в дитячий колектив."
Відправлено 26 лютий 2008 - 10:41
Відправлено 26 лютий 2008 - 10:51
Кравчоля (26.2.2008, 10:44) писав:
Бо є Закон України „Про захист населення від інфекційних хвороб":
Ст.15 Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.
І якщо керівництво школи візьме таку дитну в садочок чи школу, то повірте, проблем із санстанцією у них буде стільки, включно зі штрафами, що я цілком розумію їх небажання ті проблеми на себе накликати... а як, не приведи Господи, котрась з тих щеплених дітей захворіє, то проблеми почнуть зростати в геометричній прогресії...
Відправлено 26 лютий 2008 - 11:35
Відправлено 26 лютий 2008 - 12:42
Цитата
От власне дуже хотілося б, щоб українське законодавство, зокрема, Закон про епідеміологічне благополуччя населення, було приведено у відповідність із Конституцією. Але це, очевидно, станеться нескоро, і не тільки з огляду на те, що Верховна Рада постійно заблокована.
Очевидно, що просто так взяти й відмінити відповідну норму Закону не вийде, фармацевтичне лобі буде як мінімум вимагати проведення відповідних досліджень, щоб довести небезпеку щеплень, тут же з"ясується, що проводити такі дослідження нікому, бо немає незалежного фінансування з бюджету, і все воно зав"язне у бюрократичних перешкодах. Як показує практика, швидко і відносно безболісно такі речі вирішуються, коли такого вимагає ЄС, СОТ, може, Росія абощо, але тут зворотня ситуація - саме ВООЗ і примушує Україну робити "поголовну вакцинацію".
Взагалі ситуація з вакцінаціями мене дуже насторожує. Оце прийшли ми з донею в 6 місяців на огляд до педіатра, то замість предметно розпитати, чи нормально те, що мала засинає о 2-3 годині ночі, нам прийшлося гиркатися за ті щеплення. Й справді так вийшло - спочатку мова про щеплення, а тоді вже про здоров"я. Слухали ми прямий ефір на радіо "Ера" про оте саме "поголовне щелення", і здивували відповіді головсанлікаря Людмили Мухарської, яка на відповідні питання нічого не сказала по суті, тільки повторювала варіацію на тему "Смішно слухати, так можуть говорити тільки невігласи в питаннях медицини". І ось тут у статті на цьому порталі виявляється, що вакцини в Україні насправді ніхто не сертифікує і не перевіряє, все залежить тільки від того, наскільки можна вірити чесному слову виробника.
Вибір - вакцинувати чи ні - у нинішних умовах дуже складний. Але він був би дуже легкий в тому разі, якби існувала така річ, як "інформована згода пацієнта". От її, до речі, варто було негайно закріпити законодавчо, це й справді може бути шлях вирішення проблеми.
Відправлено 01 липень 2008 - 16:26

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 01 липень 2008 - 17:16
Відправлено 01 липень 2008 - 17:26
Відправлено 01 липень 2008 - 17:55
Капітошка (1.7.2008, 17:26) писав:
Можна попробувати підійти до зав поліклінікою, якщо з лікарем не домовилися.
Відправлено 01 липень 2008 - 18:06
МанунА (1.7.2008, 18:26) писав:
У нас теж в садочку відмова від щеплень, просто в садочку пишеться заява, що всі щеплення робиш в поліклініці і все, вони можуть лише нагадувати, що пора робити щеплення :)
мамаПашіЖені (1.7.2008, 18:55) писав:
Ще читала, що домовляються в кабінеті щеплень, безпосередньо з людиною, що щеплення робить, але я б такого не робила.
Відправлено 01 липень 2008 - 20:58
Viktoriya (1.7.2008, 19:06) писав:
Ще читала, що домовляються в кабінеті щеплень, безпосередньо з людиною, що щеплення робить, але я б такого не робила.
Я мала на увазі що мами тим діткам за пять років не робили жодної прививки, по їх словах
Відправлено 01 липень 2008 - 23:39
Viktoriya (1.7.2008, 18:16) писав:
А в нашому садочку питаннями щодо щеплень займалась виключно медсестра,а зава собі цим голову не займала.

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 02 липень 2008 - 09:54
МанунА (1.7.2008, 21:58) писав:
Швидше за все у них так званий "медотвод".
Сонячна (2.7.2008, 0:39) писав:
Ну це і є лояльне ставлення :)
Відправлено 02 липень 2008 - 10:12
МанунА (2.7.2008, 11:04) писав:
Просто може бути лише два варівнти, або "медотвод", або довга писанина, з посиланням на конституційне право дитини отримати освіту і відвідувати дитячий заклад, але цей шлях досить "морочний" і на скільки мені відомо, до кінця довести це змогли лише одиниці.
А, ну ще забула про купування довідок
Відправлено 02 липень 2008 - 10:16
Відправлено 02 липень 2008 - 10:26
Пробіглась по сайтам, є остання інфа, що вже приймають в садочок лише з медичною довідкою та відмовою батьків від щеплень. Це про Київ.
Відправлено 02 липень 2008 - 15:37
Viktoriya, дай будь ласка зсилку на цю інфу, якщо не важко
Відправлено 02 липень 2008 - 15:49
МанунА (2.7.2008, 16:37) писав:
Viktoriya, дай будь ласка зсилку на цю інфу, якщо не важко
МанунА, та немає чого давати, така ж мама, як ми написала :)
А про альтернативу манту можна докладніше? Це проба Суслова мається на увазі? У нас в садочку про таку не чули й приймати таке не збираються, теж читала на іншому форумі, що їх заборонили. Але одне "радує" у нас поліклініці немає вакцини і не буде до вересня.
Відправлено 02 липень 2008 - 15:59
По ідеї має бути так, на практиці будем провіряти на старшій малій в школі.Я так думаю якщо би була можливість в імунолога взяти справочку про алергію дитини на туберкулін, то було би простіше.Ми такий варіант спробуєм

Допомога