Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: В садочок без щеплень - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 18 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

В садочок без щеплень як потрапити? Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 26 лютий 2008 - 10:09

Матусі, татусі! От мене таке питання цікавить, і цікавить, чи не хвилює воно тих, хто відмовляється від щеплень і як виходитимете з положення? Зрозумійте, я направду цікавлюсь, а не намагаюся бути язвою...
Ось що написано в одному з журналів і, думаю, ви читали таке не раз: "Питання: я категорично проти щеплень для своєї дитини. Чи не виникнуть у нас у майбутньому проблеми з відвідуванням садка чи школи? Відповідь: батьки можуть відмовитися від щеплень для своєї дитини. В законі чітко не написано, що якщо немає щеплень, то дитину не візьмуть у садочок чи до школи. Лише батьки відповідальні за свою дитину, і лише їм вирішувати щепити її чи ні. Проте, кожен навчальний заклад зобов'язаний забезпечети безпечний і сприятливий санітарно-епідеміологічний стан для учнів і персоналу і має право не приймати не щеплену дитину в дитячий колектив."
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 лютий 2008 - 10:41

До речі, от тут Капітошка виклала зразки відмов від щеплень. Все прекрасно, я напишу усі відмови, одержу довідку в поліклініці, а в садочку чи школі мені скажуть, що згідно із законом про захист від інфекційних хворіб (та стаття закону там цитована у одній із заяв) мою нещеплену дитину не мають права прийняти у освітній заклад. Цікаво, чи є прециденти судових справ у нас (в Росії знаю, що є), а от що у нас із цим?
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 лютий 2008 - 10:51

Перегляд повідомленняКравчоля (26.2.2008, 10:44) писав:

Ну, я от ще подумала: а чого ж боятися навчальним закладам брати одну нещеплену дитину, якщо всі інші щеплені? Вони ж наче захищені від хвороб...

Бо є
Закон України „Про захист населення від інфекційних хвороб":
Ст.15 Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

І якщо керівництво школи візьме таку дитну в садочок чи школу, то повірте, проблем із санстанцією у них буде стільки, включно зі штрафами, що я цілком розумію їх небажання ті проблеми на себе накликати... а як, не приведи Господи, котрась з тих щеплених дітей захворіє, то проблеми почнуть зростати в геометричній прогресії...

My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яшма 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 26 лютий 2008 - 11:35

Наскільки знаю є випадки, коли нещеплених дітей до школи приймали. Конституційного права на освіту ще ніхто не відміняв, а конституція має найвищу силу.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   eugen74 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 26 лютий 2008 - 12:42

Цитата

Наскільки знаю є випадки, коли нещеплених дітей до школи приймали. Конституційного права на освіту ще ніхто не відміняв, а конституція має найвищу силу.

От власне дуже хотілося б, щоб українське законодавство, зокрема, Закон про епідеміологічне благополуччя населення, було приведено у відповідність із Конституцією. Але це, очевидно, станеться нескоро, і не тільки з огляду на те, що Верховна Рада постійно заблокована.
Очевидно, що просто так взяти й відмінити відповідну норму Закону не вийде, фармацевтичне лобі буде як мінімум вимагати проведення відповідних досліджень, щоб довести небезпеку щеплень, тут же з"ясується, що проводити такі дослідження нікому, бо немає незалежного фінансування з бюджету, і все воно зав"язне у бюрократичних перешкодах. Як показує практика, швидко і відносно безболісно такі речі вирішуються, коли такого вимагає ЄС, СОТ, може, Росія абощо, але тут зворотня ситуація - саме ВООЗ і примушує Україну робити "поголовну вакцинацію".
Взагалі ситуація з вакцінаціями мене дуже насторожує. Оце прийшли ми з донею в 6 місяців на огляд до педіатра, то замість предметно розпитати, чи нормально те, що мала засинає о 2-3 годині ночі, нам прийшлося гиркатися за ті щеплення. Й справді так вийшло - спочатку мова про щеплення, а тоді вже про здоров"я. Слухали ми прямий ефір на радіо "Ера" про оте саме "поголовне щелення", і здивували відповіді головсанлікаря Людмили Мухарської, яка на відповідні питання нічого не сказала по суті, тільки повторювала варіацію на тему "Смішно слухати, так можуть говорити тільки невігласи в питаннях медицини". І ось тут у статті на цьому порталі виявляється, що вакцини в Україні насправді ніхто не сертифікує і не перевіряє, все залежить тільки від того, наскільки можна вірити чесному слову виробника.
Вибір - вакцинувати чи ні - у нинішних умовах дуже складний. Але він був би дуже легкий в тому разі, якби існувала така річ, як "інформована згода пацієнта". От її, до речі, варто було негайно закріпити законодавчо, це й справді може бути шлях вирішення проблеми.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 01 липень 2008 - 16:26

Восени збираємось до садочка. В садки вже позаписувались. Але тепер постає питання як домовитись про справку для садка. Перечитала багато інфи з цього приводу, але цікавить саме досвід батьків. Сильно сумніваюсь, що буду сперечатись і писати різні відмови в полікліниці, думаю як купити ту справку. Але у нас педіатр не від цього світу. От і думаю, як краще зробити...
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 липень 2008 - 17:16

Капітошка, а не боїтесь купувати? Напевне читали про випадки, коли таке купування боком вилазило. А у вас взагалі ніяких щеплень немає? Акщо є хоч щось, можна по медичним "показаниям", ну алергічні реакції на щось майже у всіх діток бувають, а це вже протипоказання. Якщо лояльно завідуюча садочка дивиться можна проїхати на тому, що ми взагалі не проти щеплень (раз в раньму дитинстві робили), а зараз об'єктивно неможна, може колись можна буде, тоді й зробимо.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2008 - 17:26

В групу моєї малої ходило двоє чи троє діток чиї батьки не давали робити прививки.Не знаю як це вони зробили, коли взнаю-відпишусь
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2008 - 17:55

Перегляд повідомленняКапітошка (1.7.2008, 17:26) писав:

Восени збираємось до садочка. В садки вже позаписувались. Але тепер постає питання як домовитись про справку для садка. Перечитала багато інфи з цього приводу, але цікавить саме досвід батьків. Сильно сумніваюсь, що буду сперечатись і писати різні відмови в полікліниці, думаю як купити ту справку. Але у нас педіатр не від цього світу. От і думаю, як краще зробити...

Можна попробувати підійти до зав поліклінікою, якщо з лікарем не домовилися.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2008 - 18:06

Перегляд повідомленняМанунА (1.7.2008, 18:26) писав:

В групу моєї малої ходило двоє чи троє діток чиї батьки не давали робити прививки.Не знаю як це вони зробили, коли взнаю-відпишусь

У нас теж в садочку відмова від щеплень, просто в садочку пишеться заява, що всі щеплення робиш в поліклініці і все, вони можуть лише нагадувати, що пора робити щеплення :)

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (1.7.2008, 18:55) писав:

Можна попробувати підійти до зав поліклінікою, якщо з лікарем не домовилися.

Ще читала, що домовляються в кабінеті щеплень, безпосередньо з людиною, що щеплення робить, але я б такого не робила.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2008 - 20:58

Перегляд повідомленняViktoriya (1.7.2008, 19:06) писав:

У нас теж в садочку відмова від щеплень, просто в садочку пишеться заява, що всі щеплення робиш в поліклініці і все, вони можуть лише нагадувати, що пора робити щеплення :)
Ще читала, що домовляються в кабінеті щеплень, безпосередньо з людиною, що щеплення робить, але я б такого не робила.

Я мала на увазі що мами тим діткам за пять років не робили жодної прививки, по їх словах
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 01 липень 2008 - 23:39

Перегляд повідомленняViktoriya (1.7.2008, 18:16) писав:

Якщо лояльно завідуюча садочка дивиться можна проїхати на тому, що ми взагалі не проти щеплень (раз в раньму дитинстві робили), а зараз об'єктивно неможна, може колись можна буде, тоді й зробимо.

А в нашому садочку питаннями щодо щеплень займалась виключно медсестра,а зава собі цим голову не займала.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2008 - 09:54

Перегляд повідомленняМанунА (1.7.2008, 21:58) писав:

Я мала на увазі що мами тим діткам за пять років не робили жодної прививки, по їх словах

Швидше за все у них так званий "медотвод".

Перегляд повідомленняСонячна (2.7.2008, 0:39) писав:

А в нашому садочку питаннями щодо щеплень займалась виключно медсестра,а зава собі цим голову не займала.

Ну це і є лояльне ставлення :)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2008 - 10:04

Може бути і медотвод, не цікавилась :child_ 06:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2008 - 10:12

Перегляд повідомленняМанунА (2.7.2008, 11:04) писав:

Може бути і медотвод, не цікавилась :child_ 06:

Просто може бути лише два варівнти, або "медотвод", або довга писанина, з посиланням на конституційне право дитини отримати освіту і відвідувати дитячий заклад, але цей шлях досить "морочний" і на скільки мені відомо, до кінця довести це змогли лише одиниці.
А, ну ще забула про купування довідок :dance2:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2008 - 10:16

Йду зараз в поліклініку розбиратись молодшому з прививками, буду цікавитись чи можливий медотвод, і скільки він мені коштуватиме якщо можливий.Купувати запис щось не хочеться, бо раз дитина прививається, то мама буде непроти ще щось в школі вколоти
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2008 - 10:26

МанунА, ну-ну, розкажете, як повернетесь :)
Пробіглась по сайтам, є остання інфа, що вже приймають в садочок лише з медичною довідкою та відмовою батьків від щеплень. Це про Київ.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2008 - 15:37

Повернулась з поліклініки, розповідаю.На рахунок манту то можу робити аналіз крові(з пальчика) на наявність антитіл до мікобактерій, з рештою поки шо складніше-медвідвід не світить, бо" у ваших дітей взагалі записів про хвороби нема", ну не хворіють вони в мене, поки що пишу відмову, а поки доростемо до садочка(плануємо в три), то може щось в законодавстві зміниться
Viktoriya, дай будь ласка зсилку на цю інфу, якщо не важко
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2008 - 15:49

Перегляд повідомленняМанунА (2.7.2008, 16:37) писав:

Повернулась з поліклініки, розповідаю.На рахунок манту то можу робити аналіз крові(з пальчика) на наявність антитіл до мікобактерій, з рештою поки шо складніше-медвідвід не світить, бо" у ваших дітей взагалі записів про хвороби нема", ну не хворіють вони в мене, поки що пишу відмову, а поки доростемо до садочка(плануємо в три), то може щось в законодавстві зміниться
Viktoriya, дай будь ласка зсилку на цю інфу, якщо не важко

МанунА, та немає чого давати, така ж мама, як ми написала :)
А про альтернативу манту можна докладніше? Це проба Суслова мається на увазі? У нас в садочку про таку не чули й приймати таке не збираються, теж читала на іншому форумі, що їх заборонили. Але одне "радує" у нас поліклініці немає вакцини і не буде до вересня.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2008 - 15:59

Я не знаю чи це проба Суслова, в поліклініці не пояснили, сказали їхати в тубдиспансер.Я поїхала, поговорила з фтизіатром.Манту роблять щоб визначити чи є в організмі збудник(а він же є у всіх-бцж в роддомі-а для чого щороку констатувати це-промовчала), аналіз крові на антитіла до збудника, якщо антитіл немає тоді додатково рентген і по ходу якщо є тоді лікування.В садочку потрібна довідка що дитина здорова, аналіз крові підклеюється в карточку і педіатр НЕ МАЄ ПРАВА написати що дитина не здорова.
По ідеї має бути так, на практиці будем провіряти на старшій малій в школі.Я так думаю якщо би була можливість в імунолога взяти справочку про алергію дитини на туберкулін, то було би простіше.Ми такий варіант спробуєм
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 18 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему