Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Раннє присажування та топтання - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 11 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Раннє присажування та топтання Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 липень 2007 - 09:55

Як ви вважаєте чи шкідливо садити дитину раніше 6 місяців та топтатися за ручки поки дитина ще не пішла?
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2007 - 18:27

Кажуть, що сидіння до 6 міс. дає занадто велике навантаження на хребет. Але мої всі троє рвалися сидіти, хапали мене за руки і підтягувалися сісти. Я не забороняла. Єдине, чого ніколи не робила - не притуляла до опори (не обкладала подушками, наприклад). Можеш - сиди, не маєш сил - значить, ще рано.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   вчусьнатата 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 24 вересень 2007 - 16:53

Моє щастячко , перетнувши 5тимісячну планку, почало тягнути шию до животика, намагаючись всістись...спершу теж злякались, але поступово, коли малюк проявляє ініціативу - допомагаємо йому. Він якийсь час так практикується, потім видно втомлюється і переключає увагу на інше...
...а останнім часом, подавши дитині руки, він хапає за пальці, сідає і відразу намагається підвестись на витягнуті ноги...Допомагаємо йому і в цьому, але без фанатизму...
До опори теж не притуляли...
My Signature
...якби ж батьки тільки знали, як вони набридають своїм дітям...Джордж Бернард Шоу

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lynx 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 вересень 2007 - 16:20

Наш непосида дуже рано виявляв бажання стояти-сидіти. :) Він як тільки навчився трохи тримати голову, то й на руках сидів тіки в положенні "сидячи", а не "лежачи". Я його не дуже й зупиняла, хоча і не змушувала. Подушками не обкладала.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Бука-Бяка 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 01 лютий 2008 - 21:35

А ми в 4,5 міс. зовсім не хочем сидіти. Ловим мамині чи татові палці і тримаючись за них деремос вгору поки не станем на ніжки. І стояти просто теж уже не дуже цікаво - ми тупцюєм на місці, робим перші кроки і пританцьовуєм. Все це з ги-гиканням і верещанням...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   denysko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 лютий 2008 - 00:01

А нам скоро 4місяці, так рвемось сидіти,що мені інколи страшно. Беручи за ручки сам сідає, а коли опускаю його то плачі страшні! :air_kiss:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 лютий 2008 - 16:16

Я проти ранніх присажувань дитини. Це треба робити після 6 міс. особливо дівчаткам. Незнаю чи правда, але чула, що якщо дівчинку саджати раніше пів року, то може неправильно розвинутись шийка матки. В результаті утворюється згин шийки матки. Доречі при перших пологах мені довелося це "вирівнювати" (боляче дуже). А ще болючі місячні при згині. Так розповіла гінеколог.
Своїх дівчат я просто силою дотримала до 6 міс.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Румяшка 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2008 - 11:47

Перегляд повідомленняОленка (3.2.2008, 16:16) писав:

Я проти ранніх присажувань дитини. Це треба робити після 6 міс. особливо дівчаткам. Незнаю чи правда, але чула, що якщо дівчинку саджати раніше пів року, то може неправильно розвинутись шийка матки. В результаті утворюється згин шийки матки. Доречі при перших пологах мені довелося це "вирівнювати" (боляче дуже). А ще болючі місячні при згині. Так розповіла гінеколог.

Я теж чула про згин матки через раннє присажування. В мене також загин, я до родів цим навіть і не переймалась і не знала чим це загрожує, а після родів так відчула, так далось чутись, що ого-го :yahoo: Тепер доцю пильную і навіть якщо хтось її носить стовпчиком, то прошу щоб руку клали не під дупцю (так ніби вона сидить на руці), а на дупцю.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   queeen 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 18 лютий 2008 - 13:53

нам 4 місяці. Ми сидим без опори - я тримаю малюка за зігнуті ніжки спинкою до себе, а він сидить (майже як Будда) німи у повітрі
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2008 - 17:32

Перегляд повідомленняОленка (3.2.2008, 16:16) писав:

Це справді так відносно загину матки. Маю приклади у житті. І багато гінекологів підтверджує. Буває, що мамі не терпиться потішитись малятком як воно сяде, а потім дівчинка роками мучиться. У мене до пологів були жахливо болючі місячні. Після пологів я просто повірити не можу, що я їх зовсім не відчуваю. Тому з сидінням дівчаткам краще потерпіти.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кравчоля 

• Найцікавіше інтерв'ю, Сонечко семикрапкове, Розумниця року,
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 14 березень 2008 - 15:17

В нас виробився рефлекс: тільки берем маму за пальчики руцями - і підйом! Стільки радості і щастя!!! Але бабусі з татком сваряться, що рано дуже. Я не саджу, а лише на кілька секунд підіймаю, бо він, звичайно не може втримуватися . Правда він постійно вимагає "ЩЕ". Порадьте, чи можна так рано дозволяти сідати.
My Signature
Спойлер

Є питання - відповідь може бути в ЧаПах Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2008 - 11:21

А наш малеча, коли беру на руки та ношу "стопчиком", то вимагає, щоб його тримали в положені сидячи. І так засинає, по-інакшому - істерика. Ще й сам ноженята підтягує. Це не шкідливо?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яшма 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2008 - 12:35

Моя сіла в 5,5 місяців. Десь в 4,5-5 почала рачкувати, а в 5,5 з такої пози на "четвереньках" сіла на попу і підняла руки. Я не заважала сідати, але і не підтримувала її в такому положенні. На мою думку якщо вже дитина має сили сісти, значить навантаження є посильним. 6 міс. це узагальненний термін - хтось сідає швидше, а є діти які і в 7-8 міс. сідають.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   міріам 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 квітень 2008 - 20:45

Назарчик теж рано почав сідати.Я ніколи йому не заважала,а тепер хоче щоб я його водила по хаті за ручки.
My Signature
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ansi 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2008 - 10:42

У нас досить рано почала повертатися на бік, на живіт, але сісти самостійно остаточно змогла лише в 8 місяців. При чому, що цікаво, я це якраз мала змогу спостерігати випадково: вона спала, а поім раптом різко сіла в кроватці і одразу ж встала!!!!

Після того випадку вона і сиділа і стояла (тримаючись) зразу ж майже без проблем. Встала самостійно майже в рік (без опори навіть на руки) і в рік почала ходити, за місяць чи менше - сама, без ручки.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванілька 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2008 - 13:30

Чула від багатьох лікарів, що самому садити дитину чи спонукати ходити не варто. А якщо маля саме сяде до 6 міс чи почне рано ходити, то нічого поганого в тому нема.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Чайка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2008 - 14:37

Моїй лялі 5,5 місяців, а бажання до сидіння жодного. Вона з 2 місяців перевертається на животик і назад, навіть пробує повзати. Я знаю що не всі діти однакові, але я дуже переживаю щоб не було проблем з розвитком. Це певно дурні переживання бо вона буде дуже шустра вся в маму, але певний острах є. На рахунок загибу матки я питала у гінеколога казали що то не правда, але хто його знає, краще перестрахуватися. А на рахунок того щоб насильно садити, вчити ходити то не варто, бо настання всіх цих періодів залежить від формування і скріплення хребта. Я певно почекаю поки моя киця сама сяде, просто вона вже так хоче бачити що робиться кругом, а лежачи в колясці побачити не може і нервується. :acute:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ansi 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2008 - 16:37

Перегляд повідомленняЧайка (22.4.2008, 14:37) писав:

Моїй лялі 5,5 місяців, а бажання до сидіння жодного. Вона з 2 місяців перевертається на животик і назад, навіть пробує повзати. Я знаю що не всі діти однакові, але я дуже переживаю щоб не було проблем з розвитком. Це певно дурні переживання бо вона буде дуже шустра вся в маму, але певний острах є. На рахунок загибу матки я питала у гінеколога казали що то не правда, але хто його знає, краще перестрахуватися. А на рахунок того щоб насильно садити, вчити ходити то не варто, бо настання всіх цих періодів залежить від формування і скріплення хребта. Я певно почекаю поки моя киця сама сяде, просто вона вже так хоче бачити що робиться кругом, а лежачи в колясці побачити не може і нервується. :acute:

Прочитайте мій попередній пост.. і не нервуйтеся :)
Звичайно, слідкувати за процесом потрібно.. але всьому свій час :)
у нас уже настільки швидка, що самій дозволяємо користуватися дитячою горкою. І це ще до 2-х років, а племіннику було за 4, а він так ще ні разу сам не з"їзджав. Так що річ не в тому, коли і як хто починає, головне, як потім :) Да і у футбол наша грає краще ніж деякі 10річні хлопці :)

До речі, теж нервувалася, що не сидить, на вулиці доводилося в колясці спинку припіднімати, щоб було видно, але пережили це без спроб прискорити процес, витримали і не шкодуємо :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2008 - 17:56

Мой так хотел сидеть уже в 3,5, что постоянно находять на спине поднимал голову и плечи, пытаясь сесть, при этом терпеть не мог лежать на животе и в результате слишком перекаченный пресс и мало развитые мышцы спины(массажистка сказала). Я его стала полусадить к 5 месяцам в коляске и на руках у себя, он очень быстро сел после этого и через неделю пополз.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   OOksana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2008 - 19:39

Моя донечка також захотіла сідати ще далеко до 6 місяців, проте я цього не дозволяла і "дотримала" її до цього терміну через ті ж самі побоюавння (загин матки ). :acute:
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 11 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів