Риба
Відправлено 02 лютий 2008 - 23:23
Это "северное" блюдо. Мама говорит, что "там" готовят его немного иначе, даю Крымский вариант :)
Я делаю так:
Для приготовления беру свежую рыбу (карп или толстолоб, но как по мне, карп вкуснее).
Чищу. Мою. Отрезаю голову рыбы. Разрезаю тушку вдоль позвоночника.
Удаляю позвоночник.
Режу рыбу поперёк небольшими продолговатыми кусочками примерно 5:1:1 см.
Хорошенько солю. Оставляю на 12 часов под гнетом просаливаться (при комнатной температуре).
По истечении 12 часов рыба должна стать упругой.
Развожу столовый уксус водой. На 2 части столового 9% уксуса 1 часть воды. Заливаю этим раствором соленую рыбу. Оставляю на 12 часов при комнатной температуре.
Сливаю раствор уксуса. Мякоть рыбы должна побелеть.
В стекляную банку выкладываю плотными слоями:
1. резаный полукольцами репчатый лук
2. маринованая рыба
поперчить черным молотым перцем
Повторять очерёдность до полного заполнения банки (до верха на два пальца).
Залить содержимое банки подсолнечным маслом (чтоб полностью покрыло рыбу с луком).
Через день можно кушать. Кости рыбы растворятся в уксусе, их не будет. Очень вкусно. Хранится в холодильнике.
Без термической обработки!
Отлично "идет" с картофельным пюре :)
Відправлено 19 червень 2008 - 14:34
(пропоную свій варіант, але їх є море-морезне)
Я готую її у микрохвильовці, але можна і в духовці в сеціальному керамічному посуді
Картоплю, не розсипчасту, порізати кружальцями, викласти шаром у 3-4 см., трішки підсолити; філе риби (зазвичай беру мінтай) підсолити, обваляти в борошні та злегка обсмажити (щоб не було ознак потемніння, аби мясо побіліло), викласти шаром на картоплю, відварені шампіньони нарізати скибочками і теж викласти шаром, посипати мілко натертим твердим сиром, залити все сметанним соусом, щоб ледве покривало, підсолити, поперчити.
Сметанний соус (приблизне співвідношення): склянка мясного бульону, 3-4 столові ложки густої сметани, 1-2 столові ложки борошна, дрібку солі - якщо бульон не солили), все добряче змішати.
Закрити кришкою (я готую у скляній каструльці) і у микрохвильовку хвилин на 40-50 при потужності 400. головна ознака готовності - картопля має бути мяка, і головне щоб сир зверху не почорнів.
Смачного!
Пишіть своє!!!

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 06 липень 2008 - 22:36
Состав
рыбное филе - 400-500 г,
мука для панировки,
лук репчатый - 2 шт,
болгарский перец - 1-2 шт,
помидоры - 2 шт,
чеснок - 2 зубчика,
зелень петрушки,
растительное масло,
соль,
перец,
Приготовление
Рыбное филе вымыть, обсушить и нарезать порционными кусочками.
Каждый кусочек посолить, поперчить и запанировать в муке.
На разогретой с растительным маслом сковороде обжарить рыбу с двух сторон до румяной корочки ~ по 2-3 минуты с каждой стороны.
Лук нарезать кольцами или полукольцами.
Болгарский перец вымыть, разрезать вдоль пополам, удалить семенную коробку и снова промыть, чтобы смыть семена. Нарезать перец соломкой.
Помидоры вымыть (можно удалить кожицу, поместив помидоры в кипяток на 1 минуту), обсушить и нарезать дольками.
В сковороде с разогретым маслом обжарить лук ~2-3 минуты, добавить перец и жарить, помешивая, ~5 минут.
Добавить помидоры, перемешать, посолить и поперчить (можно добавить рубленый чеснок).
Выложить к овощам кусочки обжаренной рыбы, накрыть крышкой и тушить при слабом кипении ~10 минут.
В самом конце добавить рубленую зелень, выключить огонь и дать немного постоять, накрыв сковороду крышкой.
На тарелку выложить кусочки рыбы, на рыбу или рядом положить тушеные овощи.
У мене рецепт на російській мові, але впевнена зрозуміють всі
Смачного!
Відправлено 07 липень 2008 - 21:37
Риба (прісноводна - карась,короп,окунь) обсмажується в олії, але не прожарюється, до золотистого кольору, потім додається нарізана кільцями цибуля і теж підсмажується, після цього все це заливається майонезом розведеним водою (десь 3 до1)додаються спеції за смаком і тушкується. Зазвичай так готую не дуже велику рибку ту що влазить на сковороду штук шість але думаю що можна і кусками.
Поки що всим подобалось.
Відправлено 30 липень 2008 - 20:47
3 рибини (приблизно 1,2-1,5кг.) 1200гр. води.
1. Лушпиння від старої цибулі (велика жменя) варити 20хв., в кінці додати 2ст. ложки чорного чаю, відставити на 15хв.
2. Перецідити, додати: 6ст. ложок солі, 3 ст. ложки цукру.
3. Поставити щоб закипіло. Коли вистигне, додати 100гр. «Рідкого диму» (соус).
4. Скласти рибу в пластикову пляшку 2-х літрову, залити маринадом.
5. поставити в холодильник на 24год.
6. Рибини підвісити, щоб стекли, зняти, добре намастити олією, загорнути в папір для печива, в кульок і в холодильник.
СМАЧНОГО!!!
ЦЕ, звичайно, не натуралка копчена на диму... але можна розцінювати аля суші під дим до пива.
Пригостила мама. Сам не робив.
Відправлено 31 липень 2008 - 06:47
ROMZES (7.7.2008, 22:37) писав:
Риба (прісноводна - карась,короп,окунь) обсмажується в олії, але не прожарюється, до золотистого кольору, потім додається нарізана кільцями цибуля і теж підсмажується, після цього все це заливається майонезом розведеним водою (десь 3 до1)додаються спеції за смаком і тушкується. Зазвичай так готую не дуже велику рибку ту що влазить на сковороду штук шість але думаю що можна і кусками.
Поки що всим подобалось.
А ще можна так:
Після того як прожарите рибу, трошки протушіть цибулю і моркву. Потім в каструлю покласти шар моркви, цибулі, риби, потім знову морква цибуля риба. Залити оце все сметаною із томатною пастою. Спеції6 лавровий листок, сіль, перець, за смаком. Тушити 30-45 хв.

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 25 вересень 2008 - 21:00
Значить так: беру свіжоморожену скумбрію чищу відрізую голову,потім ставлю на годинку в маринад
Маринад: томатна паста 2 ст.л.
1 ст.л. оцту
спеції
1ст.л.олії
після того ріжу на 5 кусків приблизно і в прорізи вставляю нарізані кольцами цибуля,лимон,помідор,тевсе поливаю лимонним соком загортаю і на 40 хв в духовку
Відправлено 08 жовтень 2008 - 17:35

Відправлено 18 жовтень 2008 - 12:41
І ще рибку запекла у фользі.
Береться філе риби (я брала пангасіус), ріжеться на шматочки, присолюється, приперчується і залишається на хвилин 30. Десь приблизно на грамів риби 500-600 треба 3-4 картоплини, 2 цибулини, 2 морквини, 2 болгарських перці, я ще брала майонез, хоча в рецепті його не було.
На шматочки фольги кладемо рибу, потім я трішки змазала майонезом, потім порізану тоненькими пластинками картоплю, порізану півкільцями цибулю, порізану кільцями моркву, і нарешті порізані соломкою перці. Загортаємо гарненько у фольгу, щоб не було дірок, і в духовку градусів на 180 десь на годину.
Смачно, некалорійно, корисно.
Відправлено 15 листопад 2008 - 17:40
1) Філе білої панги (по-укр. це здається пангасіус) солю та скроплюю лимонним соком з обох боків.
2) Беру два свіжих помідори середньої величини і ріжу на кубики. Потім цибулю теж ріжу на кубики. Далі січу свіжу петрушку. Всі ці порізані овочі перемішую разом в одній посудині (можу цю суміш ще підсолити Вегетою, але це під настрій).
3) Філейки панги складаю на противень і зверху на кожну філейку гіркою викладаю суміш з овочів, описану в пункті 2.
4) Зверху кожну філейку притрушую тертим сиром (твердим, типу голландським).
5) печу 20-30 хв у духовці при температурі 200 градусів Цельсія.
Риба необов'язково мусить бути панга. Можна експерементувати з іншими, більш доступними видами риби.
Дуже смачно, а головне, страшенно швидко!!!! І на тарілці дуже мальовничо виглядає. На гарнір найбільше підходить відварений рис або картопля (пюре, або трохи розімнута з маслом).
Смачного!

На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
Відправлено 19 листопад 2008 - 16:37
Котяра (15.11.2008, 17:40) писав:
1) Філе білої панги (по-укр. це здається пангасіус) солю та скроплюю лимонним соком з обох боків.
2) Беру два свіжих помідори середньої величини і ріжу на кубики. Потім цибулю теж ріжу на кубики. Далі січу свіжу петрушку. Всі ці порізані овочі перемішую разом в одній посудині (можу цю суміш ще підсолити Вегетою, але це під настрій).
3) Філейки панги складаю на противень і зверху на кожну філейку гіркою викладаю суміш з овочів, описану в пункті 2.
4) Зверху кожну філейку притрушую тертим сиром (твердим, типу голландським).
5) печу 20-30 хв у духовці при температурі 200 градусів Цельсія.
Риба необов'язково мусить бути панга. Можна експерементувати з іншими, більш доступними видами риби.
Вчора годувала сімейство цією стравою - всі в захваті
Щоправда я трохи змінила рецептуру - готувала в мікрохвильовій печі (духовка успішно згоріла під керівництвом брата і тепер чекає майстра), і клала не цілу філешку а порізала відразу порційними шматочками (так легше потім подавати). Діткам теж така рибка прийшлася до смаку
Дуже дякую за рецептик
Відправлено 19 листопад 2008 - 17:19

На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
Відправлено 10 грудень 2008 - 16:54
1) В кастрюльку для мікрохвильовки розкласти порізану кільцями цибулю. Філє лосося порізати шматочками (можна не ціле філє, а спресовану стружку шматочками), зверху розкласти порізаний кільцями лимон, посолити, посипати спеціями (використовую суміші трав - італійську, прованську, середземноморську). Полити зверху все олією (беру оливкову). І все це в мікрохвильовку хвилин на 8-10.
2) Мабуть, дуже спрощена варіація рецепту Котяра. Філє пангасіуса викласти на пательню, полити трішечки олією, посолити, притрусити духмяними травами. Зверху покласти шар цибулі кільцями, шар солодкого перцю кільцями, шар баклажанів, шар помідорів - все теж кільцями. Поставити на вогонь, овочі дуже швидко пустять сік. Тушити.
(Тут можна замість риби використовувати куряче філє - теж смачно виходить)
Відправлено 10 грудень 2008 - 22:49
В киплячу воду закидаю: картоплю, моркву порізану кубиками, цілу цибулину, корінь петрушки. На повільному вогні до напівготовності, потім кладу почищену рибу - обовязково голову, хвотик і шматочки ( якщо риба велика, то ще залишаю для смаження). Тоді лавровий лист, душистий перець, сіль. Зелень в самому кінці.
Пробувала і з горілкою, і зі спеціями- все не те. Перебиває смак, аромат якийсь штучний стає, і ніякої зажарки! А перелічені спеції в рибній юшці - те, що треба.
Відправлено 19 березень 2009 - 15:42
zajka (8.10.2008, 17:35) писав:
Фарширована риба моєї свекрухи.
Складники:
3 середні риби короп(по1 кг),4 яйця,1/3 батона,5-6 великих цибулин,спеції до смаку.Окремо нарізати 1кг цибулі в галеретку.
Приготування:
1.Почистити від луски рибу і добре промити.(Луску не викидати).Витягнути кишки і.т.д.
2.Акуратно зняти з риби шкіру разом з головою.
3.Відділити м"ясо від кісток та перемолоти млинком.(Скелет не викидати).
4.Цибулю дрібненько порізати:половину посмажити,а решта залишити сиру.
5.Батон намочити в молоці.(Рідину потів витиснути).
6.Змішати всі складники:фарш,всю цибулю,яйця,батон,спеції.
7.Накласти у шкіру з головою і зашити.
8.У велику кастрюлю на дно кладем скелети з риби,частину цибулі для галеретки,моркву порізану смужками(5штук),фаршировану рибу, горшки гіркого перецю, трошечки рибної приправи.Зверху посипаємо цибулею,що залишилась для галеретки.Наливаємо підсоленоі води так,щоб покрити на 1 см рибу.Кладемо замотану у марлю луску.
Ставимо на повільний вогонь і варимо 3 години,щоб зменшилась кілікість рідини вдвічі.
Холодну рибу обережно викладаємо на тарілку(не забуваємо витягнути нитку) і заливаємо галереткою.
Спосіб приготування галеретки.
Рідину і овочі в яких варилась риба потрібно перетерти через сито.Скелет,луску,перець горошками викинути.
Смачного.
Відправлено 19 березень 2009 - 16:08
Пісні рибні котлетки :)
1 склянка рису, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 банка консерви "Сардини", зелень петрушки, сіль, перець за смаком, 2 ст. ложки борошна, олія для смаження.
Приготування: Рис відварити, охолодити, додати обчищену, відварену і натерту на тертці картоплю, подрібнені цибулю і петрушку, розім'яті виделкою консерви. Посолити, поперчити, ретельно перемішати, поформували котлетки, обкачали у борошні й смажте на олії.
СМАЧНОГО! :)
Відправлено 28 березень 2009 - 19:47
Хек без шкірки посікти шматочками, цибулю порізати кубиками маленькими (на 3 філе десь велика цибуля йде), додати трохи видавленого часнику, 1 стол. ложку майонезу, десь 1-2 ст.ложки борошна, 2 яйця, сіль, перець. вимішати і ложкою на розпечену сковороду викладати, як млинці, смажити в олії. Багато написано, але реально робиться дуже швидко.
а, і ще Риба пісна - готується ніби домашня консерва. Дуже смачно, але довго, зате дешево.
Морожений оселедець - 2 штуки, почистити, обрізати хвоста і голову, шкірку не здирати - порізати шматками. Викласти в гусятницю валетом - щоб щільно прилягали шматочки. на дно гусятниці покласти або 2 залізні кришки з закруток або щось інше - щоб риба не підгоріла. Залити маринадом: 100 гр. олії, 1 ч.л. солі, перець горошком, лавровий лист, вода - маринаду має бути стільки, щоб ледь покрило рибку. і тушкувати на маленькому вогні все це 6 годин.

Самий страшний вірус завжди сидить перед комп'ютером
Відправлено 09 квітень 2009 - 18:01
1. короп
2. 300-400 г печериць
3. цибуля 3-4 шт.
4. лимон
5. спеції
Спочатку почистити рибку, помити і покласти на рушник, шоб впиталась вода. Зробити маленькі надрізи на рибі і позапихати туди дольки лимона, посолити, поперчити. Протушити цибулю і печериці і нафарширувати ними коропа. А тепер рибку у фольгу і в духовку на 1 годинку.
Ну і на кінець їсти:)
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Ой щойно побачила схожу страву в Антік)))))))

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках