Почну з того, що у нас в сім’ї ненавмисно, само собою, склалася традиція: перша дитина( обов’язково дівчинка) завжди родилася в серпні і жінці, яка народжувала було 25 років. Так моя бабуся народилася в серпні, в 25 років родила мою маму, яка ,в свою чергу, теж в 25, родила мене, і знов в серпні. Я завжди хотіла продовжити цю традицію, проте склалося так, що в 25 я була ще незаміжня, і мої плани не виправдалися. Але, все рівно, дуже хотіла родити в серпні.
Заміж я вийшла в 26 років, в вересні.
І от 13 грудня, в мене затримка 1 день. Як зараз пам’ятаю, розповідаю про це подружці, а вона у відповідь «Ну то й що? Це ж тільки один день. Ніяка ти не вагітна.»
19 серпня я так і не народила. І от наступив ранок 20-го – мій день народження. Чоловік з раненька поїхав за квітами і тортом, я встала, походила по квартирі і тут перша схватка. Причому дуже болюча і тривала. Я кличу маму (в нас були заплановані партнерські роди з мамою), ми починаємо засікати час і тривалість між схватками виходить менше хвилини. А де ж обіцяні перші не болючі схватки з перервою в 20 хвилин? В паніці дзвонимо до лікарки. А це неділя, в неї якраз випав вихідний і вона зібралася на шашлики. Їдьте в пологовий, каже, там подивляться, що до чого, і як треба, я під’їду. Як нас віз таксист, це окрема історія.
Приїхали ми в пологовий, там нікого нема. Такий спокійний літній ранок, пів на десяту, сонечко лагідно посміхається, не палить як в червні, а вже таке трохи осіннє, ніхто не родить, от всі розслабилися і розійшлися. А тут я з своїми інтенсивними схватками. А ще зі мною мама і чоловік з величезною сумкою моїх речей. Навели ми їм кіпішу конкретно.
Піднялися ми в родзал. Лікарка мені каже ходити, а сама сіла поряд з мамою моєю і говорять. Тільки час від часу кричить « Ти де там затихла? Виходь!» Там просто крім род залу, ще маленька кімнатка була, ходити мені простору вистачало, от вони мене і гукали. Сказати, що мені було дуже боляче я не можу. Так, схватка стискала, але я , пам’ятаю, казала собі , що треба потерпіти і зараз відпустить. Коли нема схваток, то так добре, не болить нічого. Питається мене лікарка, коли води відійшли. Не знаю, кажу, я нічого не бачила. Ну то ми зараз їх проб’ємо.
І от, нарешті, вона каже лягай, родити будемо. Тут треба вже тужитися, а в мене це погано виходило. Мама збоку стоїть і кричить «Тужся, я вже голівку бачу.» А в мене не виходить, і голівка знов ховається. Так малий і гуляв туди-сюди кілька раз, бо його мамочка погано тужилася. Аж ось, нарешті, лікарка каже тужитися в останнє і в мене таке відчуття, що я зараз як гарбуз трісну. Це головка виходила. Далі малого витягнули і поклали мені на живіт. Було це 11.20 ранку. А я лежала і все хотіла подивитися на кого він подібний, а бачила лише тім’ячко. Потім його забрали важитися і вдягатися. Важили ми 3кг. рівно, зріст 49 см.
Отак я за 2 години родила своє сонечко. Тепер в нас один день народження на двох! А лікарка, ще й на шашлики встигла.

Допомога