Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Маринування та консервування грибів - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Маринування та консервування грибів Оцінка: -----

#1

Користувач поза мережею   zOzyLKa 

 
  • Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори
  • Повідомлень: 1 583
  • Реєстрація: 28 жовтень 08
 

Відправлено 26 вересень 2012 - 13:36

Попередження Попередження

Прохання до користувачів, якщо ви виклали свій рецепт, повідомте модератора за допомогою кнопочки "Скарга" (в тексті вказуємо, що додано новий рецепт). Дякую!

Перелік рецептів теми:
Гриби мариновані від ***Улянка***
Спойлер

Салат з опеньок від багира
Спойлер

Опеньки в томаті від Zorjana
Спойлер

Оля з Костополя
1. Грибний салат
2. Грибна солянка з капустою

Спойлер

Грибна солянка від Мусік
Спойлер

Мариновані печериці від Юлія1626:)
Спойлер

Мариновані шампіньйони natali33
Спойлер

Мариновані гриби від ксюня-мамуня
Спойлер

My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top


  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Інші відповіді в цій темі

#2

Користувач поза мережею   DIKIKI 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 307
  • Реєстрація: 13 лютий 10
 

Відправлено 19 серпень 2010 - 13:12

Дуже полюбляю страви з грибів. зараз шукаю рецептик маринування лисичок. може хтось поділиться своїм перевіреним рецептом?
My Signature
Зображення
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страшенно сумую за Малечою. Коли я вже до вас повернусь?
  • 0
  • Back To Top

#3

Користувач поза мережею   Myrra 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 693
  • Реєстрація: 27 червень 09
 

Відправлено 19 серпень 2010 - 13:27

Маринування грибів.
Спойлер

  • 1
  • Back To Top

#4

Користувач поза мережею   DIKIKI 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 307
  • Реєстрація: 13 лютий 10
 

Відправлено 19 серпень 2010 - 13:53

а може ще хтось знає рецепт з додаванням томату і моркви. їла такі лисички, тепер сама хочу зробити))
My Signature
Зображення
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страшенно сумую за Малечою. Коли я вже до вас повернусь?
  • 0
  • Back To Top

#5

Користувач поза мережею   ***Улянка*** 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 197
  • Реєстрація: 08 травень 10
 

Відправлено 20 серпень 2010 - 15:53

Гриби мариновані
Відварити гриби у підсоленій воді протягом 25-30 хв.
Маринад:
7 скл. води
1.5 скл. оцту
2 ст.л. солі
3 ст. л. цукру
закип"ятити (оцет додаємо в кінці)
Проврені гриби перекласти у закип"ячений маринад і кип"ятити протягом 15-20 хв.
Розкласти в банки і закатати.
Смакота :give_rose: :cray: :cray:


Щодо страв з грибів, особливо мені смакують
Налисники з грибами.
Готую їх таким чином:
Спочатку смажу налисники
Тісто:
6-8 яєць
1 л молока (води)
2-3 ст.л. олії
сіль
муки скільки візьме (до консистенції густої сметани)

Тепер готую фарш
На маслі втушити в достатній кількості цибулю (порізану на квадратики), моркву (терту на терці) і свіжі шампіньйони (смужками).
Паляницю намазую майонезом, тоді кладу фарш, а зверху потерти твердий сир, можна і плавлений.
Загортаю у трикутнички або як зазвичай і обсмажую у клярі!
Спробуйте і ви не пошкодуєте!!!

Повідомлення відредаговано zOzyLKa: 25 жовтень 2012 - 12:02
Причина редагування порушення правил оформлення дописів: CapsLock та більше 3-х знаків пунктуації.

  • 1
  • Back To Top

#6

Користувач поза мережею   багира 

 
  • Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Початківці
  • Повідомлень: 17
  • Реєстрація: 30 вересень 10
 

  Відправлено 30 вересень 2010 - 16:17

готую салат з опеньок: 2кг варених опеньок,1кг ротунди,1кг цибулі,400гр олії.Цибулю нарізати кільцями жарити до півготовності додати ротунду нарізану, тушити10хв,а потім додати опеньки,сіль та перець за смаком,лавровий лист-все разом тушити 30хв,додати 100гр оцту,розкласти по банках, стерелізувати 1 год.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#7

Користувач поза мережею   Zorjana 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 163
  • Реєстрація: 18 серпень 09
 

Відправлено 02 жовтень 2010 - 15:45

А ми робимо дуже смачні опеньки в томаті. Дуже легко скоро і смачно!!!
3літри зварених грибів
1кг.цибулі
500г томату( я беру соус)
0.5л. олії
Цибулю смажити на олії, до жовтого кольору, потім додати томату і лавровий листок, перець, сіль. Разом пересмажити зиішуючи з грибами і накладати в банки. Стерилізувати 0,5л.-25хв., 1л.-30хв.
  • 0
  • Back To Top

#8

Користувач поза мережею   Оля з Костополя 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 300
  • Реєстрація: 01 листопад 09
 

Відправлено 02 жовтень 2010 - 19:49

А я по рецепту "грибна ікра" роблю салат
2кг варених опеньків
1кг цибулі
1кг моркви
0.5 л. олії
0.5 л. томатного соусу
сіль(2 ст. л.)
цукор(4-5 ст.л.)
цибулю ріжу кубиками і вкидаю в каструлю з олією, пасерую
моркву тру на бурякову терку і добавляю до цибулі, пасерую
(до речі, моя сестра все окремо обжарювала на сковородці)
додати гриби, томат, сіль, цукор
тушкувать 2 години
у мене з цієї дози виходить 4 літри
Якщо складові не різати-терти, а перекрутить на м"ясорубку, то вийде грибна ікра, але салат мені подобається більше, його можна їсти так, можна додати потім зелений горошок і отримаємо той салат, що нам завжди готувала покійна бабуся на пісну вечерю перед різдвом, а можна потім його на м"ясорубку і в пиріжки.... варіантів безліч....

Зображення

ще маю рецепт грибної солянки- це для любителів капусти
2кг. варених грибів
1кг. моркви
1кг. цибулі
1кг. помідорів
3-4 кг. капусти
0.5 кг.яблук
0.5 л. олії
15 ч.л. солі
15 ч. л. цукру
6 ст. л. оцту
тушить в духовці 1 годину
Спойлер


ще пару років тому маринувала опеньки з гвоздикою. Кажуть були смачні, просто я не люблю запаху цієї припавки

Повідомлення відредаговано zOzyLKa: 26 вересень 2012 - 13:37


Нагороди:

переглянути всі
  • 4
  • Back To Top

#9

Користувач поза мережею   Мусік 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 673
  • Реєстрація: 25 жовтень 09
 

Відправлено 02 жовтень 2010 - 19:59

Оля з Костополя, хороша ідея з салатом замість ікри, в мене такий же рецепт тільки без томату.А після тушіння банки стерилізувати чи ні?Я ікру перекручувала і ще тушкувала в духовці 2год.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#10

Користувач поза мережею   DIKIKI 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 307
  • Реєстрація: 13 лютий 10
 

Відправлено 03 жовтень 2010 - 23:22

Дівчата, а хто скільки часу відварює опеньки для ікри?
My Signature
Зображення
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страшенно сумую за Малечою. Коли я вже до вас повернусь?
  • 0
  • Back To Top

#11

Користувач поза мережею   Мусік 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 673
  • Реєстрація: 25 жовтень 09
 

Відправлено 04 жовтень 2010 - 07:48

Перегляд повідомленняDIKIKI (3.10.2010, 23:22) писав:

Дівчата, а хто скільки часу відварює опеньки для ікри?

Я всі гриби відварюю близько години та ще й для страховки додаю цибулину цілу, якщо вона змінить колір-в грибах є отруйний (правда у мене ніколи не міняла).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#12

Користувач поза мережею   Оля з Костополя 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 300
  • Реєстрація: 01 листопад 09
 

Відправлено 04 жовтень 2010 - 22:04

Я ніколи не стерилізую банки, нормально все стоїть, кладовка в квартирі тепла.
Відварюю гриби так: вкидаю в холодну воду, як закиплять, відціджую, наливаю нову і варю ще з півгодини.

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#13

Користувач поза мережею   ostap 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 365
  • Реєстрація: 30 серпень 09
 

Відправлено 04 жовтень 2010 - 22:19

щоб гриби не змінювали колір коли будете закатувати в банки чи відварювати, промийте їх після того як почистили у воді з сіллю та оцтом (на око). промивати треба 2-3 рази весь час міняючи воду. опеньки тоді розкривають свої пластинки і не темніють при варці.
  • 3
  • Back To Top

#14

Користувач поза мережею   Мусік 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 673
  • Реєстрація: 25 жовтень 09
 

Відправлено 15 жовтень 2010 - 12:48

Робила на днях грибну солянку, дуже смачна.
5 кг капусти,1 кг цибулі, 1 кг моркви, 3 літри відварених грибів, 650 мл олії, 200 гр оцту, 6 ст л солі, 6 ст л цукру, тушити 2 год.Я потім розклала в банки і в духовку на 40 хв.З 1/2 порції вийшло 4 літри.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#15

Користувач поза мережею   Юлія1626:) 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 146
  • Реєстрація: 09 грудень 10
 

Відправлено 03 березень 2011 - 16:46

А ось мій рецепт маринування печериць:
Очистити гриби і варити в воді 15 хв.
Маринад:
2 стакана води;
1 чайна ложка цукру;
1 чайна ложка солі;
1/3 столової ложки лимонної кислоти;
перець горошком
(я ще додаю духмяний перець і гвоздику)
Відварені гриби закидаємо в маринад і варимо 40 хв.

Мені цей рецепт приготування грибочків подобається:)
My Signature
Спойлер


♥ ♥ ♥ Я беру твою долоньку в руку! І цілую венку на зап'ясті. Я не даремно терпіла такі муки, щоб народити своє безцінне щастя! ♥ ♥ ♥

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#16

Користувач поза мережею   malyshka 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 382
  • Реєстрація: 10 листопад 09
 

Відправлено 02 жовтень 2011 - 19:06

Привіт хазяюшки! Хочу закрити ікру з грибів, але не знаю чи довіряти рецептам радянських часів. Може хто закривав? Буду вдячна рецепту (ваш, мами, бабусі...), хочеться перевірений. Дякую

Повідомлення відредаговано malyshka: 02 жовтень 2011 - 19:07

My Signature
Зображення
На світі немає нічого красивішого і кращого, ніж діти!

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#17

Користувач поза мережею   izhachok 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 510
  • Реєстрація: 03 червень 10
 

Відправлено 25 січень 2012 - 22:05

дівчатка, а може хтось перевірений рецепт маринованих шампіньйонів має? Хочу спробувати, а то магазинні вже досить дорогі...
My Signature
Усе, що говориш, свідчить про тебе; особливо, коли говориш про інших... (Бруно Ферреро)
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#18

Користувач поза мережею   natali33 

 
  • Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Початківці
  • Повідомлень: 14
  • Реєстрація: 22 жовтень 10
 

Відправлено 12 липень 2012 - 09:48

мариновані шампіньйони. мій вдосконалений рицепт.на500г невеликих грибочків, пів склянки води1/2ложки солі, 1ст ложка цукру,2ст ложки олії ,3ст ложки оцту, 3 зубчики часнику,3-4 пахучого перцю,2 лаврових листочки ,2-3 гвоздики ,пів чайної ложки лимонної кислоти.помиті гриби розрізаємо на половинки маленькі можна цілі.готуємо маринад крім олії ічаснику.ставимо навогонь і кидаємо гриби варимо10хв з моменту закипіння в кінці подрібнений часник та олію знімаємо з плити і в банки на холод наступного дня можна їсти. смачного!

Повідомлення відредаговано natali33: 12 липень 2012 - 09:49

  • 1
  • Back To Top

#19

Користувач поза мережею   Альона0808 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 180
  • Реєстрація: 10 березень 10
 

Відправлено 04 жовтень 2012 - 16:29

Перегляд повідомленняnatali33 (12 липень 2012 - 09:48) писав:

мариновані шампіньйони. мій вдосконалений рицепт.на500г невеликих грибочків, пів склянки води1/2ложки солі, 1ст ложка цукру,2ст ложки олії ,3ст ложки оцту, 3 зубчики часнику,3-4 пахучого перцю,2 лаврових листочки ,2-3 гвоздики ,пів чайної ложки лимонної кислоти.помиті гриби розрізаємо на половинки маленькі можна цілі.готуємо маринад крім олії ічаснику.ставимо навогонь і кидаємо гриби варимо10хв з моменту закипіння в кінці подрібнений часник та олію знімаємо з плити і в банки на холод наступного дня можна їсти. смачного!

по вашому рецепту можна закривати білі грибочки чи синячки і красноголовці?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#20

Користувач поза мережею   Любомирівка 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 884
  • Реєстрація: 19 травень 11
 

Відправлено 16 жовтень 2012 - 10:37

Альона0808, справжні гриби треба довше варити. Я, наприклад, обов'язково змінюю воду. А рецепт маринаду думаю підійде, тільки заливати ним вже відварені гриби.
І ще скільки грибам треба варитися, вони самі показують- як вони дійдуть до готовності то почнуть осідати на дно каструлі, в котрій варяться.
My Signature
-Мені всього пару днів, ймення ще не дали мені!
-Як же мені називать тебе?
-Радію я, що живу, Радістю і називай мене...
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:




  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему



1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Реклама


Останні зміни статусу

Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...

Домовичок світлина

Домовичок  ...Кохай, бо час тебе не жде. Він забирає твої дні і ночі. Кохай, допоки тіло спрагле й молоде, бо в старості кохають тільки очі... (Ліна Костенко)

Сьогодні, 21:51

Mariannka світлина

Mariannka  Дві санітарки розмовляють в пологовому: —Хто це так голосно плаче??? чи та трійня, що родилась сьогодні вночі? — Ні, це їх батько в коридорі…)))

Сьогодні, 20:40

Показати коментарі (1)

МАТІОЛА світлина
Настюша світлина

Настюша  А осінні канікули у львівських школярів будуть чи ні?

Сьогодні, 12:10

Показати коментарі (7)

ulaska світлина
iryna світлина
@Iryna@ світлина

@Iryna@  З першим снігом!!! Так класноооо...супер...

Сьогодні, 07:08

Показати коментарі (12)

Nilatanka світлина

Nilatanka  А за вікном вже біло.... перший сніг цього року рано завітав

Сьогодні, 06:30

Показати коментарі (2)

Унюня світлина

Унюня  Діти ростуть, чоловік старіє, одна я - красавиця))))))))

Сьогодні, 02:53

Показати коментарі (3)

Bossy світлина

Bossy  Ніколи нікому нічого не пояснюй , кожен, все одно, все сприйме так як йому вигідно!

Вчора, 16:46

Показати коментарі (3)

Всі зміни →

Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків


birthday Іменинники ( 24 жовтень 14 )


Пиши українською Перекладач онлайн