Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Маринування та консервування грибів - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту


  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Маринування та консервування грибів Оцінка: -----

#1

Користувач поза мережею   zOzyLKa 

 
  • Біла та пухнаста
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор
  • Повідомлень: 1 702
  • Реєстрація: 28 жовтень 08
 

Відправлено 26 вересень 2012 - 13:36

Попередження Попередження

Прохання до користувачів, якщо ви виклали свій рецепт, повідомте модератора за допомогою кнопочки "Скарга" (в тексті вказуємо, що додано новий рецепт). Дякую!

Перелік рецептів теми:
Гриби мариновані від ***Улянка***
Спойлер

Салат з опеньок від багира
Спойлер

Опеньки в томаті від Zorjana
Спойлер

Оля з Костополя
1. Грибний салат
2. Грибна солянка з капустою

Спойлер

Грибна солянка від Мусік
Спойлер

Мариновані печериці від Юлія1626:)
Спойлер

Мариновані шампіньйони natali33
Спойлер

Мариновані гриби від ксюня-мамуня
Спойлер


1.
Мариновані гриби
2."Піддубні в томаті" від Цьомулька
Спойлер

My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top


  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Інші відповіді в цій темі

#2

Користувач поза мережею   DIKIKI 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 307
  • Реєстрація: 13 лютий 10
 

Відправлено 19 серпень 2010 - 13:12

Дуже полюбляю страви з грибів. зараз шукаю рецептик маринування лисичок. може хтось поділиться своїм перевіреним рецептом?
My Signature
Зображення
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страшенно сумую за Малечою. Коли я вже до вас повернусь?
  • 0
  • Back To Top

#3

Користувач поза мережею   Myrra 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 696
  • Реєстрація: 27 червень 09
 

Відправлено 19 серпень 2010 - 13:27

Маринування грибів.
Спойлер

  • 1
  • Back To Top

#4

Користувач поза мережею   DIKIKI 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 307
  • Реєстрація: 13 лютий 10
 

Відправлено 19 серпень 2010 - 13:53

а може ще хтось знає рецепт з додаванням томату і моркви. їла такі лисички, тепер сама хочу зробити))
My Signature
Зображення
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страшенно сумую за Малечою. Коли я вже до вас повернусь?
  • 0
  • Back To Top

#5

Користувач поза мережею   ***Улянка*** 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 198
  • Реєстрація: 08 травень 10
 

Відправлено 20 серпень 2010 - 15:53

Гриби мариновані
Відварити гриби у підсоленій воді протягом 25-30 хв.
Маринад:
7 скл. води
1.5 скл. оцту
2 ст.л. солі
3 ст. л. цукру
закип"ятити (оцет додаємо в кінці)
Проврені гриби перекласти у закип"ячений маринад і кип"ятити протягом 15-20 хв.
Розкласти в банки і закатати.
Смакота :give_rose: :cray: :cray:


Щодо страв з грибів, особливо мені смакують
Налисники з грибами.
Готую їх таким чином:
Спочатку смажу налисники
Тісто:
6-8 яєць
1 л молока (води)
2-3 ст.л. олії
сіль
муки скільки візьме (до консистенції густої сметани)

Тепер готую фарш
На маслі втушити в достатній кількості цибулю (порізану на квадратики), моркву (терту на терці) і свіжі шампіньйони (смужками).
Паляницю намазую майонезом, тоді кладу фарш, а зверху потерти твердий сир, можна і плавлений.
Загортаю у трикутнички або як зазвичай і обсмажую у клярі!
Спробуйте і ви не пошкодуєте!!!

Повідомлення відредаговано zOzyLKa: 25 жовтень 2012 - 12:02
Причина редагування порушення правил оформлення дописів: CapsLock та більше 3-х знаків пунктуації.

  • 1
  • Back To Top

#6

Користувач поза мережею   багира 

 
  • Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Початківці
  • Повідомлень: 17
  • Реєстрація: 30 вересень 10
 

  Відправлено 30 вересень 2010 - 16:17

готую салат з опеньок: 2кг варених опеньок,1кг ротунди,1кг цибулі,400гр олії.Цибулю нарізати кільцями жарити до півготовності додати ротунду нарізану, тушити10хв,а потім додати опеньки,сіль та перець за смаком,лавровий лист-все разом тушити 30хв,додати 100гр оцту,розкласти по банках, стерелізувати 1 год.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#7

Користувач поза мережею   Zorjana 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 163
  • Реєстрація: 18 серпень 09
 

Відправлено 02 жовтень 2010 - 15:45

А ми робимо дуже смачні опеньки в томаті. Дуже легко скоро і смачно!!!
3літри зварених грибів
1кг.цибулі
500г томату( я беру соус)
0.5л. олії
Цибулю смажити на олії, до жовтого кольору, потім додати томату і лавровий листок, перець, сіль. Разом пересмажити зиішуючи з грибами і накладати в банки. Стерилізувати 0,5л.-25хв., 1л.-30хв.
  • 0
  • Back To Top

#8

Користувач поза мережею   Оля з Костополя 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 300
  • Реєстрація: 01 листопад 09
 

Відправлено 02 жовтень 2010 - 19:49

А я по рецепту "грибна ікра" роблю салат
2кг варених опеньків
1кг цибулі
1кг моркви
0.5 л. олії
0.5 л. томатного соусу
сіль(2 ст. л.)
цукор(4-5 ст.л.)
цибулю ріжу кубиками і вкидаю в каструлю з олією, пасерую
моркву тру на бурякову терку і добавляю до цибулі, пасерую
(до речі, моя сестра все окремо обжарювала на сковородці)
додати гриби, томат, сіль, цукор
тушкувать 2 години
у мене з цієї дози виходить 4 літри
Якщо складові не різати-терти, а перекрутить на м"ясорубку, то вийде грибна ікра, але салат мені подобається більше, його можна їсти так, можна додати потім зелений горошок і отримаємо той салат, що нам завжди готувала покійна бабуся на пісну вечерю перед різдвом, а можна потім його на м"ясорубку і в пиріжки.... варіантів безліч....

Зображення

ще маю рецепт грибної солянки- це для любителів капусти
2кг. варених грибів
1кг. моркви
1кг. цибулі
1кг. помідорів
3-4 кг. капусти
0.5 кг.яблук
0.5 л. олії
15 ч.л. солі
15 ч. л. цукру
6 ст. л. оцту
тушить в духовці 1 годину
Спойлер


ще пару років тому маринувала опеньки з гвоздикою. Кажуть були смачні, просто я не люблю запаху цієї припавки

Повідомлення відредаговано zOzyLKa: 26 вересень 2012 - 13:37


Нагороди:

переглянути всі
  • 4
  • Back To Top

#9

Користувач поза мережею   Мусік 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 689
  • Реєстрація: 25 жовтень 09
 

Відправлено 02 жовтень 2010 - 19:59

Оля з Костополя, хороша ідея з салатом замість ікри, в мене такий же рецепт тільки без томату.А після тушіння банки стерилізувати чи ні?Я ікру перекручувала і ще тушкувала в духовці 2год.
  • 0
  • Back To Top

#10

Користувач поза мережею   DIKIKI 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 307
  • Реєстрація: 13 лютий 10
 

Відправлено 03 жовтень 2010 - 23:22

Дівчата, а хто скільки часу відварює опеньки для ікри?
My Signature
Зображення
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страшенно сумую за Малечою. Коли я вже до вас повернусь?
  • 0
  • Back To Top

#11

Користувач поза мережею   Мусік 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 689
  • Реєстрація: 25 жовтень 09
 

Відправлено 04 жовтень 2010 - 07:48

Перегляд повідомленняDIKIKI (3.10.2010, 23:22) писав:

Дівчата, а хто скільки часу відварює опеньки для ікри?

Я всі гриби відварюю близько години та ще й для страховки додаю цибулину цілу, якщо вона змінить колір-в грибах є отруйний (правда у мене ніколи не міняла).
  • 0
  • Back To Top

#12

Користувач поза мережею   Оля з Костополя 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 300
  • Реєстрація: 01 листопад 09
 

Відправлено 04 жовтень 2010 - 22:04

Я ніколи не стерилізую банки, нормально все стоїть, кладовка в квартирі тепла.
Відварюю гриби так: вкидаю в холодну воду, як закиплять, відціджую, наливаю нову і варю ще з півгодини.

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#13

Користувач поза мережею   ostap 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 365
  • Реєстрація: 30 серпень 09
 

Відправлено 04 жовтень 2010 - 22:19

щоб гриби не змінювали колір коли будете закатувати в банки чи відварювати, промийте їх після того як почистили у воді з сіллю та оцтом (на око). промивати треба 2-3 рази весь час міняючи воду. опеньки тоді розкривають свої пластинки і не темніють при варці.
  • 3
  • Back To Top

#14

Користувач поза мережею   Мусік 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 689
  • Реєстрація: 25 жовтень 09
 

Відправлено 15 жовтень 2010 - 12:48

Робила на днях грибну солянку, дуже смачна.
5 кг капусти,1 кг цибулі, 1 кг моркви, 3 літри відварених грибів, 650 мл олії, 200 гр оцту, 6 ст л солі, 6 ст л цукру, тушити 2 год.Я потім розклала в банки і в духовку на 40 хв.З 1/2 порції вийшло 4 літри.
  • 0
  • Back To Top

#15

Користувач поза мережею   Юлія1626:) 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 147
  • Реєстрація: 09 грудень 10
 

Відправлено 03 березень 2011 - 16:46

А ось мій рецепт маринування печериць:
Очистити гриби і варити в воді 15 хв.
Маринад:
2 стакана води;
1 чайна ложка цукру;
1 чайна ложка солі;
1/3 столової ложки лимонної кислоти;
перець горошком
(я ще додаю духмяний перець і гвоздику)
Відварені гриби закидаємо в маринад і варимо 40 хв.

Мені цей рецепт приготування грибочків подобається:)
My Signature
Спойлер


♥ ♥ ♥ Я беру твою долоньку в руку! І цілую венку на зап'ясті. Я не даремно терпіла такі муки, щоб народити своє безцінне щастя! ♥ ♥ ♥

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#16

Користувач поза мережею   malyshka 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 382
  • Реєстрація: 10 листопад 09
 

Відправлено 02 жовтень 2011 - 19:06

Привіт хазяюшки! Хочу закрити ікру з грибів, але не знаю чи довіряти рецептам радянських часів. Може хто закривав? Буду вдячна рецепту (ваш, мами, бабусі...), хочеться перевірений. Дякую

Повідомлення відредаговано malyshka: 02 жовтень 2011 - 19:07

My Signature
Зображення
На світі немає нічого красивішого і кращого, ніж діти!

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#17

Користувач поза мережею   izhachok 

 
  • Вінтаж
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 512
  • Реєстрація: 03 червень 10
 

Відправлено 25 січень 2012 - 22:05

дівчатка, а може хтось перевірений рецепт маринованих шампіньйонів має? Хочу спробувати, а то магазинні вже досить дорогі...
My Signature
Усе, що говориш, свідчить про тебе; особливо, коли говориш про інших... (Бруно Ферреро)
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#18

Користувач поза мережею   natali33 

 
  • Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Початківці
  • Повідомлень: 14
  • Реєстрація: 22 жовтень 10
 

Відправлено 12 липень 2012 - 09:48

мариновані шампіньйони. мій вдосконалений рицепт.на500г невеликих грибочків, пів склянки води1/2ложки солі, 1ст ложка цукру,2ст ложки олії ,3ст ложки оцту, 3 зубчики часнику,3-4 пахучого перцю,2 лаврових листочки ,2-3 гвоздики ,пів чайної ложки лимонної кислоти.помиті гриби розрізаємо на половинки маленькі можна цілі.готуємо маринад крім олії ічаснику.ставимо навогонь і кидаємо гриби варимо10хв з моменту закипіння в кінці подрібнений часник та олію знімаємо з плити і в банки на холод наступного дня можна їсти. смачного!

Повідомлення відредаговано natali33: 12 липень 2012 - 09:49

  • 1
  • Back To Top

#19

Користувач поза мережею   Альона0808 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 180
  • Реєстрація: 10 березень 10
 

Відправлено 04 жовтень 2012 - 16:29

Перегляд повідомленняnatali33 (12 липень 2012 - 09:48) писав:

мариновані шампіньйони. мій вдосконалений рицепт.на500г невеликих грибочків, пів склянки води1/2ложки солі, 1ст ложка цукру,2ст ложки олії ,3ст ложки оцту, 3 зубчики часнику,3-4 пахучого перцю,2 лаврових листочки ,2-3 гвоздики ,пів чайної ложки лимонної кислоти.помиті гриби розрізаємо на половинки маленькі можна цілі.готуємо маринад крім олії ічаснику.ставимо навогонь і кидаємо гриби варимо10хв з моменту закипіння в кінці подрібнений часник та олію знімаємо з плити і в банки на холод наступного дня можна їсти. смачного!

по вашому рецепту можна закривати білі грибочки чи синячки і красноголовці?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#20

Користувач поза мережею   Любомирівка 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 555
  • Реєстрація: 19 травень 11
 

Відправлено 16 жовтень 2012 - 10:37

Альона0808, справжні гриби треба довше варити. Я, наприклад, обов'язково змінюю воду. А рецепт маринаду думаю підійде, тільки заливати ним вже відварені гриби.
І ще скільки грибам треба варитися, вони самі показують- як вони дійдуть до готовності то почнуть осідати на дно каструлі, в котрій варяться.
My Signature
-Мені всього пару днів, ймення ще не дали мені!
-Як же мені називать тебе?
-Радію я, що живу, Радістю і називай мене...
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:




  • 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему



1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Реклама


Останні зміни статусу

Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...

Dolynka світлина

Dolynka  Ой літо-літечко, не вспіли натішитися, куди тікаєш?,,

28 сер 2016 20:21

Показати коментарі (4)

@Ksywa@ світлина

@Ksywa@  Щаслива матуся свого синочка.Вже дуже сильно його люблю -два роки і одни день!!!!

25 сер 2016 16:28

юлія 27 світлина

юлія 27  Ми – українці – велика родина, Мова і пісня у нас – солов`їна. Квітне в садочках червона калина. Рідна земля для всіх нас – УКРАЇНА!

25 сер 2016 11:02

Санджана світлина

Санджана  І жоден ворог чи сепаратист Ніколи нас в житті не зрозуміє: Загарбанням славетних наших міст Нічого він із волею не вдіє! І гола, й боса, - більше! - без ноги, Ця дівчина двадцятип'ятирічна Не скориться за гаманці тугі, Оскільки від народження вже інша! Ти можеш що завгодно їй віттять, Але цей дух свободи не відняти. Кати ще довго будуть гвалтувать В наївних спробах так переконати, Але наш прапор жовто-голубий Підніметься над Кримом та Донбасом… Один хай впустить - другий стане в стрій: ...

24 сер 2016 18:07

Показати коментарі (1)

Myrjasja світлина

Myrjasja  Україна моя починається Там, де доля моя усміхається, І, як небо, як даль солов'їна, Не кінчається Україна. П. Осадчук

24 сер 2016 15:01

❤❤❤ світлина

❤❤❤ 
Триває наш кулінарний конкурс! Детальніше - тисни на фото! :)

23 сер 2016 18:59 Розблокувати

Пенелопа3381 світлина

Пенелопа3381  Там, де трави вмиваються росами, Де поля золотяться покосами, Де живе в моїм серці єдина - Там вона, там моя Україна! Я не хочу писати віршів сумних Про те, як живеться в ріднім краю, Я не хочу тлумачити кожному з них За що я люблю Країну мою! І дивно чути від знайомих людей, Що з цієї країни потрібно тікати. Я - не емігрант, я маю батьківщину І я не боюся в голос сказати!

23 сер 2016 14:47

БОГУСЛАВА світлина

БОГУСЛАВА  Моя Україна Пошарпана, окрадена, сплюндрована і зранена... Та все одно не зломлена! Віками загартована! Жаго'ю жи'ти сповнена! Святая і нескорена! *В. Селюченко*

23 сер 2016 12:33

Dobbi світлина

Dobbi  Не стидайся – то твоя земля, Не стидайся – то Україна. Добре там є, де нас нема, Стань для батька нормальним сином. Кузьма Скрябін

23 сер 2016 11:33

максиміліанна світлина

максиміліанна  МОя Україна - це мої діти.... Доня народилась 24 серпня і змінила моє бачення незалежності, патріотизму і волі. Для своїх дітей змінюю себе і намагаюсь бути небайдужою.

22 сер 2016 21:39

Всі зміни →

Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків


birthday Іменинники ( 30 серпень 16 )


Перекладач онлайн