Дітки -підлітки
Відправлено 16 червень 2008 - 17:18

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 16 червень 2008 - 23:08

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 17 червень 2008 - 14:14

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 30 жовтень 2008 - 11:51
Відправлено 30 жовтень 2008 - 12:43
Відправлено 31 жовтень 2008 - 21:36
Відправлено 24 серпень 2009 - 00:37
Мій вже трохи переріс, я вже готова була на стіну лізти після розговору з сином, або після того як попрошу, наприклад у магазин сходити.
А тепер рідше всплєскі ємоцій у нього, старається хлопец! Але інколи виходить із коліїї ще.
Відправлено 24 серпень 2009 - 11:46
Буває, допомогає із задоволенням. особливо любить ходити сам в магазин. А іноді наче й не чує. Я вже йому пропоную піти перевірити слух до лора.
І такий колючий став... Що ж буде далі?
Відправлено 27 жовтень 2009 - 16:15
На мою думку потрібно на цей період набратись терпіння, і бути на боці дитини, не озлоблюватись. Агресивність мине, і в дитини лишаться лише спомини що в той період ( а він в однаковій мірі важкий і для нас і для дитини) мама і тато були поруч і розуміли його і підтримали.
Відправлено 27 жовтень 2009 - 17:07
Але дуже чітко пам"ятаю..як моїм батькам було складно розуміти мене..хоча вони в мене дуже класні...
Тоді я вела щоденник (з 13 до 16 років)...у мене вийшло в два товстелезних списаних зошити... я їх ніокму не показувала.... але запакувала так, щоб відкрити їх тоді, коли моїм діткам буде по років 13-15 - щоб краще їх розуміти....
Бо мені так хотілось, щоб мама з татом підтримували мене, а в них не виходило (то зараз я розумію, що вони в більшості випадків були праві, а в мені грав підлітковий максималізм! Але ж тоді мені цього було не осягнути....)...
Точно можу сказати таке (звісно, я за всіх не розписуюсь..то ж не сприймайте все особливо близько до серця... але в нас з друзями було так):
1) У віці 13-15 (і десь до 18) років підлітки так чи інвкше трошки ненавидять батьків... за те, що не можна погуляти по-довше..за те, що треба на якесь свято побути вдома... за те, що бутьки дорікають, як чують запах сигарет або алкоголь... і тут нічого не поробиш! Треба намагатись не втратити контакт з дитиною..принаймні намагатись гворити з нею... імхо!
2) У цьому віці мабуть, 95% дітей пробують алкоголь і палити...як не раніше (у мому випадку батьки провели зі мною розмову..точніше якось було так:
мама: ти палиш? (бо мої друзі постійно палили і від ене завжди було чути запах..хоча сама я так і не пробувала! і досі!))
я: ні...а що? (мама ненавиділа оце моє "а що?" але я сказала їй правду...)
мама: чесно? давай так...це діло твоє... але якщо ти почнеш палити, я тебе дуже прошу...не треба ховатись по підвалах...і курити недобаплки... добре? краще вже якісь цигарки з фільтром... і я сподіваюсь, ти знаєш, чим це грозить...оце паління... (яя знала..бо мамина старша сетсра з 15 років курила... вона постійно кашляла і від неї пахло димом.. я ненавиділа цей запах!... )
так от..курити я так і не спробувала... і досі!!!! Я не кажу, що це вихід - так сказати дитині..бо ж діти різні... але просто те. що не заборонене - не таке бажане! Імхо! всім друзям я розповіла..і вони заздрили, що в мене такі круті прєдки і дозволяють мені курити... але ж мені то не хотілось)
3) Алкоголь пробували десь років з 13... а зараз в дітей мабуть і раніше... поки батьків не було вдома... надпивали трохи вина..чи ще цьогось..тоді це здавалось круто і по-дорослому! але в 15 років я побачила картину, як дівчинка..напилась..і вибачте на слові - обригалась..а потім лежала в оцьому всьому...мені було це так гидко..що я перестала пробувати оте вино-пиво...і всякі бормотухи... і зараз не п"ю навіть шампанського..мені воно не смачне... більше люблю молочні безалкогольні коктейлі))
4) як на мене..одне з найбільш стрьомних... план! Це жах! Років з 14 і до 20 (а в кого і старше) це вважається прикольно - накуритись перед дискотекою чи кіно..і потім сидіти і ржати! Я ніколи не пробувала...але 90% моїх друзів казали, як це круто..мене ж запах трави, який просто розсіювався дуже дратував...я вже не кажу про те. щоб спробувати самій... але не знаю, що порадити, якщо підліток спробував і щоб не бути білою вороною - продовжує планокурити далі....
5) Нічні гулянки..дискотеки... вечірки.. поїдки... у мене до 10-го класу була як бі комендантська година - в 22.00 бути вдома! (але радість була в тому. що можна було, щоб вдома сиділа необмежена кілкість друзів!...то ж в 22.0 ми всією компанією ішлит до мене..і сиділи до 00.00... мамі було спокійніше. коли вона бачить з ким я.і головне - що вдома...) з 1-го курсу - вдома бути в 23.00... на нічну дискотеку тільки 2-3 рази в місяць..і то так: приходять друзі, з якими я іду..вони мене забірають..ама бере у них уіх номери мобільних...і ставить умову: щоб мене доставили додому в 3.00 і не хвилиною пізніше...
Я ненавиділа батьків за це...ак хотілось бути неконтрольованою.. але зараз, коли ношу в животику бейбіка, вже думаю про те, що не дозволятиму йому гуляти всю ніч... краще хай буде вдома, зате точно не попаде в якусь халепу..на тій самій дискотеці. де п"яні розбірки чи доступний всякий там амфітамін і т.д. чи під час дороги додому...
6) статеве дозрівання..мені десь в 11 років двоюрідна сестричка в деталях розвовіла, як робляться і беруться діти! а я потім розвопідала подругам...всі слухали з цікавістю..
завжди зустрічалась з багатьма хлопчиками...і батьки через це дуже переживали..але нічого не забороняли..я сама собі заборонила) Мама тут зробила хід тиу як з цигарками: мол..як таке тсанеться..я тебе сварити не буду..але завжди пам"ятай про захист..і про те. кому ти себе овіряєш..ци вартий цей хопчик тебе... чи можлиі у вас стосунки (підсунула мені дівчачу енциклопедію..де дівчинка в 15 років розповідала про свій перший раз..як це було..жахливо..як вона страждала... як завагітніла..зробила аборт..як ненавиділа себе! книжка справила на мене велике варження!)... Мама ж навпаки, просто наголошувала: це здорово і приємно - але тільки з коханою людиноЮ. з людиною, яка тебе варта! РОби як знаєш, гловне, щоб потім не шкодувала про це!
та мені важливо було - принципово важливо, щоб мій перший чоловік - був єдиним, коханим..і став моїм перим у першу шлюбну ніч! Так і сталось (коли мені було вже 22 роки!)! І я сама щаслива в світі! Але ж у кожного свої принципи...
Я щось так багато написала...не знаю, чи вам буде цікаво і ви все просчитаєте...
Але просто хотіла цим сказати, що боротись з підлітком практично неможливо! А раз не можна боротись, то треба це очолити (як моя мама...де вона ніби все дозволяла..і при цьоу пояснювала..що і до чого!) і дуже важливо не втратити контакт з дитиною..намагатись говрити з нею на рівних, а не повчати..це можна..а це ще рано... гворити так. щоб підліток вважав вас другом, ане мам ою-тираном... мені здається, що треба до цього прагнути... до розуміння!
Всім мамам, у кого дітки доходять до такого перхідного віку, бажаю багато-багато терпіння! І розуміння! Взаємного! Це дуже важливо!
Відправлено 27 жовтень 2009 - 17:28
Цитата
Золоті слова.....
Моя доня якраз вступає у такий вік....
Не хочу повтроювати помилок моєї мами, яка мене у свій час не підтримувала...а завжди критикувала і не довіряла....:(
мала уже з донею розмови на рахунок спиртного і сигарет ( вона розказувала , що її дівчатка-ровесниці уже пробували курити...це дітям тільки 11 років....)
дуже хочу бути тою людиною, до котрої доня прийде в будь-якій ситуації....
Відправлено 19 листопад 2009 - 19:05
До речі ніби закінчується карантин.УРА
Відправлено 30 листопад 2009 - 20:16
кипариска (19.11.2009, 18:05) писав:
До речі ніби закінчується карантин.УРА
Повідомлення відредаговано Міракле: 30 листопад 2009 - 20:18
Відправлено 15 березень 2010 - 21:41
Відправлено 16 березень 2010 - 08:56
Відправлено 25 березень 2010 - 19:03
Треба, щоб діти знали, що батьки рідні люди, до яких завжди можна звернутися, що вони допоможуть і підтримають в будь-якій ситуації.
P.S. Як добре, що я маю ще кілька років до того страшного "перехідного віку". Як подумаю - мурашки по шкірі.
Відправлено 25 березень 2010 - 19:10
Повідомлення відредаговано liya: 25 березень 2010 - 19:12
Відправлено 28 квітень 2010 - 14:30
Всі у всьому у неї винні, і ми не правильно себе з нею поводимо. і взагалі життя у неї не має - одні заняття.
Коли це закінчується?

Допомога