Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Обережно, небезпечний посуд! - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Обережно, небезпечний посуд! Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Docha 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 10 липень 2007 - 13:40

На днях смотрела стб, и там показали какая вредная посуда, так вот:
-тефлоновую посуду можна хранить всего 3 года, и разогревать без масла её НЕЛЬЗЯ, там выделяется опасное вещество.
-Пластмасовые дет. тарелочки, тоже очень опасны, в них нельзя лить горячее. Если покупаете обязательно должна быть надпись: "для горях продуктов", или нарисованный треугольник, а внутри его РР.
-Одноразовая посуда, только ОДНОРАЗОВАЯ, пить водку с них-это яд.
Покупать лучше в специализированных магазинах, а не на рынке, знаю, дорого, но здоровье важнее. Если покупаете в каком-то магазинчике, попросите сертификат качества, без него, лучше отказатся от продуктов.
И как жить дальше? :36_1_47:
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2007 - 13:48

Сори за ошибки, писала быстро, а исправить не получается, комп. долго думает.

Повідомлення від модератора Тато Карло
Нічого страшного. ;) Вже виправлено.

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 липень 2007 - 15:12

Я теж дивилася цю предачу, із серії к унитазу не подходите засосет. Звичайно дуже багато випадків підробок, я і сама знаю багато страшних історій про куплені базарні речі, але думаю не усе так пагано.
Тефлон звичайно зло, але хоч би де в інструкції написали це. хоч би взагалі була ця інструкція.
На базарі намагаюсь дитині не купувати нічого, пластмасові тарілки навіть у магазині дитині не куплю, та і собі теж.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 10 липень 2007 - 22:02

Я недавно з цього приводу говорила зі своїм дядьком. Він санітарний лікар Солом'янського району. Так він сказав що з кожним днем список заборонених пластікових речей зростає. Але не весь дитячій посуд шкідливий... Є і нормальний.
А про тефлон я і не знала. Це ж жах! А як же всякі круті фірми типу Бергофф, Зептер? На три роки можна і кітайську сковорідку купити... :36_1_47:
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2007 - 22:13

Перегляд повідомленняDocha (10.7.2007, 14:48) писав:

Сори за ошибки, писала быстро, а исправить не получается, комп. долго думает.

Нічого страшного. ;) Вже виправлено.

Ой,спасибо большое :36_1_11:
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2007 - 22:18

Перегляд повідомленняКапітошка (10.7.2007, 23:02) писав:

Я недавно з цього приводу говорила зі своїм дядьком. Він санітарний лікар Солом'янського району. Так він сказав що з кожним днем список заборонених пластікових речей зростає. Але не весь дитячій посуд шкідливий... Є і нормальний.
А про тефлон я і не знала. Це ж жах! А як же всякі круті фірми типу Бергофф, Зептер? На три роки можна і кітайську сковорідку купити... :36_1_11:

про бергоф можу сказати що вони вважають тефлон за ширпотреб, а справжні гарні сковорідки в них без тефлону, а ті що тефлон то не бергоф, а італійські сковорідки вони замовляють.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2007 - 22:19

Перегляд повідомленняКапітошка (10.7.2007, 23:02) писав:

.
А про тефлон я і не знала. Це ж жах! А як же всякі круті фірми типу Бергофф, Зептер? На три роки можна і кітайську сковорідку купити... :36_1_72:

А у них разве тефлоновая посуда?Я думала,что нержавейка.А своей репутацией,думаю,они ресковать не будут,и продукция должна быть хорошей,этож не дешевый шерпортреп неизвестно откуда привезен.
Да и ещё забыла: в эмалированной посуде которая в нутри поврежденна(натколота) варить пищу,больше нельзя! :36_1_11:
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2007 - 22:22

До речі не можна і пошкрябаний мельхіор використовувати , а мені бабуся ложок надарувала :36_1_11:
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2007 - 22:24

Перегляд повідомленняЯблучко (10.7.2007, 23:22) писав:

До речі не можна і пошкрябаний мельхіор використовувати , а мені бабуся ложок надарувала :36_1_11:

А чому не можна? Окислюється?
My Signature
Зображення
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2007 - 22:25

Перегляд повідомленняЯблучко (10.7.2007, 23:22) писав:

До речі не можна і пошкрябаний мельхіор використовувати.

А что это такое? :36_1_11:
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 липень 2007 - 08:41

Перегляд повідомленняDocha (10.7.2007, 23:25) писав:

А что это такое? :36_1_11:

Раніше був модним такий посуд, мельхіор дуже дорогий метал. такі ложечки як з білого золота, трохи жовтуваті, ну і не тіки ложечки там і сервізи кавові були.
А не можна майже з тої причини що і пошкрябаниою емаллю та тефлоном, матеріал який знаходиться під шаром мельхіору чи тефлону при нагріванні іде в їжу.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Марія 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2007 - 22:13

Перегляд повідомленняDocha (10.7.2007, 23:19) писав:

Да и ещё забыла: в эмалированной посуде которая в нутри поврежденна(натколота) варить пищу,больше нельзя! :36_1_55:

О, цікаво, чому ж не можна? їмо ж металевими ложками, виделками, "роги і хвости" не ростуть? А під емаллю - звичайний металевий посуд, не уран з кадмієм :) Само собою, з часом дірка утвориться, але ж не у шлунку, а в кастрюлі.... :)))
А пластик дійсно шкідливий, навіть поліпропілен (РР), хто знає трохи хімію, цікавився процесами полімеризації, може сказати, всі пластики шкідливі для здоров'я, є тільки більш шкідливі і менш шкідливі.
Ніхто не задумувався, чому росте кількість ракових захворювань? Чи будемо "спихати" на Чорнобиль?????
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Марія 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2007 - 22:23

Вікіпедія:
Мельхіо́р (нім. melchior, викривлене фр. maillechort, від імені його фр. винахідників Майо (Maillot) і Шорьє (Chorier)) — група сплавів міді (основа) переважно з нікелем (5-30%), а також з Fe (приблизно 1%) та Mn (біля 1%). Має високу стійкість проти корозії як в повітрі, так і у воді, добре обробляється, тому є добрим металом для карбування монет. У 19 столітті до мельхіору відносили сплави Cu-Ni-Zn (нейзільбери) та посріблену латунь.

метал, покритий іншим металом, який по активності набагато менший (даний випадок - залізо покрито сплавом міді), окислюється набааагато швидше, ніж в чистому вигляді. тому в місцях подряпин мельхіору буде йти окислення заліза з утворенням окису - по суті, звичайна іржа, ... роги теж не виростуть, правда?? не варто людей лякати. Проста фарбована вода з ПЕТ пляшки у 100 разів страшніша за подряпану ложку і у 1000 - за діряву емальовану каструлю
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2007 - 22:41

Перегляд повідомленняМарія (13.7.2007, 23:23) писав:

Вікіпедія:
Мельхіо́р (нім. melchior, викривлене фр. maillechort, від імені його фр. винахідників Майо (Maillot) і Шорьє (Chorier)) — група сплавів міді (основа) переважно з нікелем (5-30%), а також з Fe (приблизно 1%) та Mn (біля 1%). Має високу стійкість проти корозії як в повітрі, так і у воді, добре обробляється, тому є добрим металом для карбування монет. У 19 столітті до мельхіору відносили сплави Cu-Ni-Zn (нейзільбери) та посріблену латунь.

метал, покритий іншим металом, який по активності набагато менший (даний випадок - залізо покрито сплавом міді), окислюється набааагато швидше, ніж в чистому вигляді. тому в місцях подряпин мельхіору буде йти окислення заліза з утворенням окису - по суті, звичайна іржа, ... роги теж не виростуть, правда?? не варто людей лякати. Проста фарбована вода з ПЕТ пляшки у 100 разів страшніша за подряпану ложку і у 1000 - за діряву емальовану каструлю

Круто! Хоч просвітилась! Все життя вважала, що мельхіор це сплав срібла з чимось.
Ну, а що до теми, то звичайно краще користуватися паперовим посудом, коли відправляєшся на пікнік чи у похід. Не варто економити на таких дрібничках.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2007 - 08:40

Перегляд повідомленняМарія (13.7.2007, 23:13) писав:

О, цікаво, чому ж не можна? їмо ж металевими ложками, виделками, "роги і хвости" не ростуть? А під емаллю - звичайний металевий посуд, не уран з кадмієм :) Само собою, з часом дірка утвориться, але ж не у шлунку, а в кастрюлі.... :)))
А пластик дійсно шкідливий, навіть поліпропілен (РР), хто знає трохи хімію, цікавився процесами полімеризації, може сказати, всі пластики шкідливі для здоров'я, є тільки більш шкідливі і менш шкідливі.
Ніхто не задумувався, чому росте кількість ракових захворювань? Чи будемо "спихати" на Чорнобиль?????

Хвосты и рога,то не повыростают,а вот отложения в печени ой,какие еще будут.Так зачем же,Вы думаете обычный метал покрывают эмалью?Я незнаю точного состава метала,но когд я работала с посудой,то производители сами говорили,что в натколотой алюминиевой или эмалированой каструле,готовить нельзя.Так как вредные металы откалываются в нашем организме.Можете зайти на сайт стб и посмотреть передачу "Правила жизни",и там многое расскажут.Может раньше и вся посуда была безопасна,а сейчас подделок ого-го,незвестно ни-кто делает и из чего делают.Если Вам нравится употреблять пищу из такой посуды,то пожалуйста.А тему я эту сосдала,чтоб человек был хоть немножко вооружён,и знал что ему делать,вот и всё.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   пампушка 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 серпень 2007 - 09:41

Для роздумів.Я торшки " здвигнута" на посуді і маю дома близько 11-14 хороших наборів посуду.відмовлю собі в чомусь але посуд куплю. По роботі стикалась з виробниками Бергофа, Вінзера та інших.Але виявилось що в плимінниці ,зараз 8 років, алергічна реакція на майже всі страви приготовані в посуді Вінзер. Справжній Бергоф можна купити лиш В Львові в 1-му магазині , Києві є2-3, і деколи в магазинах на таможнях(не у всіх).
При купівлі " чорного" посуду треба уважно дивитись на рівність покриття, брати чек чи просити гарантію,(виробник таку гарантію надає), і дома години 3-4 прокипятити воду , якщо з"являться "пухирці" ( ніби хоче відлущитись, провірити пальцями) треба повертати негайно. Навчив такого сумний випадок коли племінниця попала в реанімацію з діагнозом "отравлення" невідомою речовиною.
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 серпень 2007 - 12:48

Ось на рахунок Бергофа скажу точно, що не тільки у Львові та у Києві можно якісний купити, а в багатьох інших містах теж, і у Києві вже багато магазинів, просто треба купляти у фірмових магазинах, а не де попало, зрозуміло що це буде один магазин у місті, але адідас теж на базарі продають, тільки ні в кого не виникає думки що це справжній, а от посуд чомусь має бути справжнім <_<
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 вересень 2007 - 00:50

Перегляд повідомленняпампушка (14.8.2007, 10:41) писав:

Для роздумів.Я торшки " здвигнута" на посуді і маю дома близько 11-14 хороших наборів посуду.відмовлю собі в чомусь але посуд куплю. По роботі стикалась з виробниками Бергофа, Вінзера та інших.Але виявилось що в плимінниці ,зараз 8 років, алергічна реакція на майже всі страви приготовані в посуді Вінзер.

Я очень растроилась по Винзеру,я только вот собиралась купить у них на складе набор кастрюль,так какой теперт лучше брать фирмы?Я в растеренности.
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 жовтень 2007 - 12:28

Британські вчені: пластиковий посуд небезпечний для здоров`я

Британські вчені дійшли висновку, що небезпечною для здоров`я може не тільки їжа, але й її упаковка. Так, при виробництві пластикових пляшок для мінералки використовуються матеріали, які можуть стати причиною серйозних захворювань, зокрема раку.

Жертвами пляшок-вбивць найчастіше стають чоловіки – на першому місці, серед виявлених дослідниками хвороб, рак простати.

Найстрашніше у відкритті британських дослідників – це те, що дія отруйної упаковки спостерігається ще в утробному стані. Якщо вагітна пила воду з пляшок, до складу яких входив, наприклад, бісфенол А, то вірогідність того, що згодом у її сина розвинеться рак простати, буде достатньо значна.

Британці провели безліч експериментів на вагітних самках мишей – їм вводилися різні дози бісфенолу А. Результат виявився таким, що лякає – у всіх самців виявлені патологічні зміни простати.

Поки бізнесмени ігнорують доводи учених. За приблизними підрахунками, в світі в рік проводиться близько 2,8 млн. тонн бісфенолу, для виготовлення харчових упаковок. Причому по всьому світу повно дитячого харчування в отруйних пляшках. А тим часом, кількість людей, хворих на рак простати, зростає загрозливими темпами. У тій же Великобританії, за останніми даними, середнє число хворих раком простати в рік - 27 тисяч осіб, а вмирає щорічно близько 10 тисяч.

Вчені довели, що пластиковий посуд згубно впливає на людський організм. Тому якщо і ви брали на барбекю одноразовий посуд або пили напої з автоматів, ви вживали отруту. Екологічні і токсикологічні служби закликають людей утриматися від використання такого посуду, тоді як виробники харчового пластика рахують мільйони від прибутку.

Встановлено, що в Україні ринок посуду з пластика розширюється з кожним роком у геометричній прогресії. Обсяг продажів одноразової тари складає понад $30 мільйонів. Дослідники провели дослід. У пластиковий стакан було налито горілку. Через декілька хвилин учені перевірили склад вмісту. У стакані була вже не горілка, а хімічний розчин, який шкідливий для організму. Європейські країни вже давно почали відмовлятися від пластика для виготовлення посуду. До того ж він не тільки завдає шкоди здоров`ю, але й розкладається в землі близько сотні років. Саме з цієї причини в розвинених країнах пластик замінюють папером.

УНІАН
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   stonemk 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 грудень 2007 - 15:13

Перечитала всю тему и пришла в ужас! Хочу обновить всю посуду.Вот теперь задумалась-начто поменять?
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн