Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Мацьопство народилось 29.10.09р. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Мацьопство народилось 29.10.09р. Як народився хлопчик Ромчик Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Oksanka_G 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 серпень 2010 - 12:52

Вагітність наша протікала, слава Богу, дуже добре. Я цвіла, як квітка. :pardon: До вагітності я важила 68кг за час вагітності трохи схудла, але в загальному набрала майже 74кг. Не було в мене ніяких таких забаганок “хочу те чи інше” ну і т.п. Дехто говорив, що я виглядала дуже акуратна з тим животіком.
Відвідувала я жіночу консультацію, здавала всі аналізи, проходила ультразвукове – все чудово.
Прийшла пора домовлятись про пологи. Порадили мені на Раппопорта. Пішла туди, домовилась з лікарем акушером, він мені сказав що все добре, - прийти перед пологами за два тижні. ОК. Прийшла, він подивився на мій животік, попробував руками, каже, що добре, скоро народжувати. Але попри те, що все добре, понавиписував пілюль. Прийшла додому. Для чого, здивувалась я, якщо все добре? Сіла, поgooglлила. Е ні, думаю не буду я приймати на себе ту всю хімію, для чого мені скріплюючі матку препарати, якщо мені скоро народжувати, для чого мені обезболюючі, якщо нічого не болить?
Ще додам, що за час вагітності я багато прочитала літератури про пологи, сам процес, пологи вдома, пологи в старі часи, висаджування, ГВ, слінги. Неодноразово задумувалась про те, що я б теж хотіла народжувати вдома. Але. Не вдавалось мені домовитись з повитухами. Хтось кудись їде, хтось зайнятий. Ну, добре..
Похід до лікаря-акушера, остаточно направив мене в те русло. І я почала серйозно готуватись до пологів з чоловіком …. вдома. Звичайно ж з його великою підтримкою та згодою.
І так. Над ранком 29 жовтня почала нити спина. Сходила я по маленькій потребі і заснула знов. Потім ще раз і через деякий час ще. Зранку, як завжди, вдягнулась і пішла в 10:30 на роботу. Чоловік йде в 8:30. Спина нила, але коли рухалась це не відчувалось. Перед обідом, коли сходила в туалет, побачила виділення з розовато-червоними прожилками. Все добре, відходить пробка, значить чекати не довго. Я ходила з посмішкою і сяйвом в очах. В 13:00 ми з чоловіком, а ми працювали на одному підприємстві, зібрались на обід. Я попросилась, щоб після обіду вже не виходити, бо ниє спина. Дівчата посміялись, о-о-о, з того все починається. Після обіду я залишилась вдома, чоловік – на роботу. Спина нила все частіше, але тепер і внизу живота віддавалось. Згадала прочитане, що “якщо почнуться перейми – це буде не схоже на те, чого ви чекаєте…” Час від часу дзвонив чоловік. Я все ходила, намагалась прибрати в кімнаті. Час збігав дуже швидко. Здавалось, що недавно тільки прийшла з роботи, а тут вже й вечір. Хотіла якось записувати інтервал переймів, бо вони наставали все частіше, але розслабилась, подумала, що статистика тут ні до чого, ВСЕ йде так, як має бути – добре, “гармонійно, як і сама природа…” Ходила я лише між переймами, а під час них то лягала на лівий бік, то присядки біля того, на що можна спертись руками, то ставала на четвереньки. Іноді могла заставити себе походити, хоча в той момент сама не знала як і чого хочеться. Їсти, пити не хотілось нічого, по маленькій нужді ходила досить часто. З часом прийшла тошнота, розуміла що зі мною відбувається не панікувала, не було страху. Були добрі переживання. Потім прийшов з роботи чоловік. Його присутність була для мене душевним спокоєм, полегшенням. Він розтирав, гладив спину, коли це було потрібно. Приготував рушники, простирадла, все що потрібне. Я відчула як виходив водяний пузир, присівши над спеціально приготовленим відром, побачила як він лопнув, і полилась чиста ароматна солодка вода. Ось такі от води. Відразу ж після того я стала на коліна на підлозі, де приготував місце чоловік (він про це спитав мене, де стелити, де мені буде краще) і мене почало тужити. Перший і другий раз я намагалась стриматись, боялась, щоб не порватись, але на третій раз я потужилась. Коли попробувала і відчула голівоньку своїми пальцями(я не зрозуміла відразу що це голівонька :diablo: це підказав мій чоловік, що видно і волоссячко в нього чорне, як в мами) 20:30 народився наш маленький хлопчик Ромчик. Він вийшов такий чистенький, такий гарненький. Такий солодкий аромат тої малечі. :diablo: Це просто ЧУДО ті новонароджені. Маля притримав татко на руках поки я вмостилась на ліжко. Пуповинку ми перерізали аж-аж пізніше. Я вмостилась, хлоп’ятко тато виклав животіком до мого животіка. Цицю цмакнув неохоче декілька раз, а потім довго роздивлявся свого тата, маму в приглушеному світлі. Далі тато взяв його на руки, я ще раз потужилась, вийшла плацента. Ми плаценту поставили в мішечок біля маленького. Потім я ще раз приклала маля до грудей, татко все прибрав. Обрізали пуповинку. Вага 3400г, ріст 52см. Після такого великого діла ми відсипались
до ран ку.
Я не кричала від болю, його не було. Справді, був великий труд.
Тепер я всім розказую як наш малюк народився САМ.
Дякую Богу за золотого чоловіка і за Його ЧУДО.
Зараз нам 9 місяців. Ми здоровенькі, гамаємо цицю. :diablo:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 30
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Елла 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 12 серпень 2010 - 12:56

Дякую за розповідь. Слава Богу, що все пройшло добре, без ексцесів та ускладнень. Вдома народжувати наважиться не кожен. Захоплююся Вашою сміливістю!!!
Хай синочок росте здоровий і щасливий!!!

А татко Ваш лікар?

Повідомлення відредаговано Елла: 12 серпень 2010 - 12:57

My Signature
Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мавпуся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 серпень 2010 - 12:59

Дуже гарна розповідь!!!
Якщо я правильно зрозуміла то ви народжували вдома?
Здоровячка вам і вашому синочку!!!!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 13:01

Oksanka_G, хвала Богу що все пройшло добре і для вас, і для вашої дитини. Сподіваюсь ви розумієте що прийнявши рішення народжувати вдома БЕЗ ПОВИТУХИ ви дуже ризикували здоров"ям і життям вашої дитини.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Беременулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 13:02

Дякую! Дуже сміливо!!!
My Signature
Зображення Зображення

Почніть дякувати Богу за те, що у вас є, і він дасть вам те, чого вам не вистарчає!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлька-мамулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 13:06

Захоплююся вашою сміливістю ,а також сміливістю вашого чоловіка,адже не кожний на таке спосібний. Молодці. Здоровя вам та вашому малюку :pardon:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Таня (Алінка) 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 13:11

Дякую за розповідь. Ви молодці, а особливо ваш татко! Здоров"я Вам і Вашому Ромчику.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksu3 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 13:15

Да ну Ви і відважні, молодці
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Поночка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 14:43

А спраді Ви молодці, і як чоловік не злякався сам приймати пологи, це ж таке не кожен витримає дивитися, а то і ще і самому приймати головну роль лікаря. Він що лікар? А потім Ви звирталися в лікарню, щоб маленького і Вас оглянули? Здоровя вам всім!!!!
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 12 серпень 2010 - 15:29

Дуже гарна розповідь я відверто вражена Вашими пологами, чесно, навіть не вірила, що бувають такі чоловіки, Ви справді щаслива!На такий вчинок не зважиться кожен!Просто море позитиву від вашої оповіді!Не сумніваюсь, було ще купа нюансів після таких пологів, але Ви справились і це головне!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ***танічка*** 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 15:39

Ну ви відважна жінка, а чоловік то взагалі, мало хто на таке наважиться!!! Здоров'ячка Вам і благополуччя!
My Signature
Зображення Зображення
Будь собой. Прочие роли уже заняты (Оскар Уайльд)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MarinaNMM 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 15:58

Це дуже сміливо!!! Ви молодець, що такі впевнені в собі і своїх силах!!! Просто на Вас було Боже благословіння. інших слів у мене нема:)
My Signature
ЗображенняЗображення
Прошу вас, не обижайте любимых! Ведь сначала им от этого будет ужасно больно!!! До слез! До истерик! Затем это будет вызывать злость и раздражение. Грусть… А потом станет все равно. Абсолютно все равно. И вы их потеряете.
  • 1
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 16:08

Дякую Вам УСІМ за побажання!!!

Так. Ми народжували вдома.

Це було обдумане , зважене рішення. Перш за все ми думали над тим, що вся відповідальність за здоровя та життя нашого малятка ляже на нас, а не на лікарів.

Спочатку я почала шукати повитуху, але не знаходилась така людина. Мабуть, на те була Воля Божа.

Ні, мій чоловік не лікар. Він дуже дбайливий і відповідальний. :blush: Я й сама іноді думаю, що якщо б він був не такий як він є :good: , я б на такий крок не наважилась. Ну і те, що вагітність протікала без складнощів, теж дало свій плюс.
Ось.

Всі були живі і здорові. Дихав спокійно наш малюк, майже в мій ритм, що мене приємно дивувало, гамав цицю, пісяв, робив а-а меконієм. Нозі, руці на місцях. Народився він в четвер, а в понеділок ми збирались до педіатра на огляд.
З самого ранку нас почали тероризувати дзвінками. Добре, що нікому не приходило в голову ще й зібратись та приїхати до нас, бо "ходив" грип. Дотероризували до того, що ми, "да бы было спокойствие", подзвонили до гінеколога, щоб та прийшла оглянути мене. Вона в свою чергу з переляку (я її розумію) викликала швидку. на швидкій ми добрались до роддому там мене оглянув черговий лікар, подивився на плаценту - сказав, що все добре, здорова. На малятко подивились зверху, поглянули на ротик, подивились на пуповинку - те саме все добре, ще там причепили якусь штуку "по протоколу" не спитавши мене і мого дозволу. І тоді давай нам нерви тріпати. Я їм - хочу додому, мені нема що тут робити. А вони мені - якщо ви не залишитесь, у вас будуть проблеми з довідкою. На силу ми звідти вибрались, дякуючи черговому лікарю, який прийшов, пояснив, що можете написати відмову, їхати додому, а за довідкою тоді будете звертатись де інде, ми (тобто чергова зміна) не будем нести відповідальності за вас, якщо щось з вами не то. Дякувати Богу, що є ще такі люди, які не крутять і не вигадують страшних історій, а кажуть як воно є. Перенервувала я, відповідно і малятко не було спокійне в той вечір і в ту ніч. Йому теж це далося в знаки. Татко наш теж претерпів. Зі слідуючого дня все почало внормовуватись. Заспокоїлась я, заспокоїлось маля. Наш татко для нас був тою камяною стіною, за якою нічого не страшно. :blush:
Довідку нам дали без проблем. Не відразу на другий день, але протягом тижня татко її приніс.
Ось такі маленькі нюанси

Повідомлення відредаговано Настюша: 11 вересень 2010 - 14:08

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Oxana21 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 21:45

Сміливі! Я б теж так хотіла, але, напевне, ніколи не наважимся! Молодці! Здоров'ячка вам і всього найкращого!
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 22:51

Одне можу сказати, МОЛОДЦІ ОБОЄ! М-да...
Нехай росте малюк щасливим та переймає хороші риси батьків..... Зображення
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іванк@ 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 серпень 2010 - 23:12

Здоров"я вам і вашій малечі!!!!!!!!!!!!!
My Signature
ЗображенняЗображення

Ніколи не сперечайся з чоловіком! Відразу плач)))

Мій блог)))
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   super-galya 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 серпень 2010 - 10:25

Oksanka_G, дякую за розповідь! Ви дуже сміливі. Здоров'я вашому синочкові!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   пушкарік 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 13 серпень 2010 - 16:53

Ви дуже сміливі, молодці. я би побоялась родити вдома.
My Signature
Зображення
Зображення
На світі є як мінімум 3 чоловіків,які мене люблять. Ну як тут не бути щасливою?!:)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   alabama 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 серпень 2010 - 18:28

Молодці з чоловіком!Нехай синочок росте здоровенький!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати