Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Сам собі туроператор! - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Сам собі туроператор! Подорож своїми руками. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 04 червень 2008 - 16:30

Пропоную в темі поділитись набутим досвідом щодо організації подорожей без участі туристичних компаній. Я сама декілька років тому їздила в Італію на травневі свята за акційними тарифами, здається, Кий Авіа.
Ось знайшла цікаву інформацію про польоти.
Прихований текст

Але при спробі вибору отелю з сайтів онлайн-бронювання щось розгубилась, стільки пропозицій! Дівчата діліться, у кого є досвід чи теоретичні пізнання! Дякую!

Повідомлення відредаговано Тетянка: 10 червень 2009 - 11:56

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 червень 2008 - 17:00

Ми, в більшості випадків, комбінуємо послуги агентства і якісь власні зусилля. Насамперед, місце, куди поїдемо вибираємо самі, маршрут також зазвичай самі складаємо, самі займаємось орендою авто і складанням ескурсійної програми (мене батогом не заженеш в автобус, що повний організованих туристів і їздить по команді по попсових туристичних місцинах :D ). А от готелями та квитками, візою (або якщо віза вже є, але треба просто квитки та готель) зазвичай займається агентство, в якому ми вже багато років клієнти і яке поки що виправдовує наші очікування та сподівання.
Це досить велике і знане агентство на ринку України і колись вщент розбило мої стереотипні думки щодо того, що якщо замовляєш готель і квитки через велике агентство, то ціна буде вищою ніж це робити самому. Навпаки, з авіакомпаніями вони дуже часто мають спеціальні туристичні тарифи на певні напрямки, що нижче ніж у авіакасах на відсотків 15-20. Також мають хороші контракти з контрагентами за кордоном, відтоді ми отримуємо і номер кращої категорії, і вартість за нього або така ж як в інтернеті на самих "дешевих" сайтах, або ще й нижча плюс гарантію бронювання і т.д.
А якщо візи немає, то агентство просто спасіння для мене, бо якихось особливих додаткових коштів за послуги не бере, а в купі все виходить ще дешевше і простіше, ніж самому займатись отриманням візи, замовленням готелю та купівлею квитків.

Хоча декілька разів ми, маючи візу на руках, купували спонтанно акційні квитки в KLM чи інших авіакомпаніях, і самі замовляли готель через інтернет.

Осока, сайтів таких і справді багато. Я вам раджу спочатку визначитись з готелем, а потім вже пошукати його на різних сайтах, порівняти вартість і умови оплати та вибрати те, що Вас найбільше влаштує. Переважно, нормальні сайти оплату за бронювання не беруть, але потрібно подавати номер кредитної картки для гарантії Вашого замовлення (на ній вони можуть заблокувати певну суму, і якщо завчасно не відмінити замолення, то сума може бути знята на користь готелю). До речі, для розрахунків в інтернеті я відкрила у Ва-Банку (тепер VAB) віртуальну картку Віза спеціально для розрахунків в інтернеті. Фактично картку на руки ви не отримуєте, вам дають номер картки та код. На рахунок ви кладете певну суму, через день вона з"являється на картці і можна без остраху оплачувати будь-які послуги чи товари, та не боятись подальшого шахрайства, бо на картці більше ніж ви покалали для однієї транзакції грошей нема. Ну це так, просто для Вашої інформації, може згодиться.

Щодо замовлення авіаквитків по інтернету, то вони також можуть бути дещо дешевшими ніж купувати їх просто в офісі компанії. Це у них називається інтернет-тариф.
Також, я чула, в Україні вже почали працювати якісь малобюджетні авіакомпанії (здається, угорська та румунська) - пошукайте інфо про них в інтернеті. Ними може бути набагато вигідніше летіти ніж звичайними.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 червень 2008 - 17:33

Sonya, дуже вдячна за відповідь :bye: Якщо можете, скиньте, будь ласка, в приватну скриньку, яка ж фірма розбиває стереотипні думки? Раніше ми частіше подорожували, але так і не змогли зупинитись на якійсь одній фірмі. Хотілось би мати надійного партнера в подорожах. Можливо, скористаюсь Вашими рекомендаціями. :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 червень 2008 - 18:30

Перегляд повідомленняОсока (4.6.2008, 18:33) писав:

Sonya, дуже вдячна за відповідь :bye: Якщо можете, скиньте, будь ласка, в приватну скриньку, яка ж фірма розбиває стереотипні думки? Раніше ми частіше подорожували, але так і не змогли зупинитись на якійсь одній фірмі. Хотілось би мати надійного партнера в подорожах. Можливо, скористаюсь Вашими рекомендаціями. :)

Вже написала :)

Якщо сконтактуєтесь з ними, дайте, будь ласка, знати які у Вас склались враження :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   КМР 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2010 - 23:53

Не раз чула про те, як люди самі собі влаштовують поїздки і виходить набагато дешевше. Приймають участь у якихось обмінах. Треба і собі попробувати організувати виїзд самостійно. Думаю вражень і емоцій буде набагато більше!
My Signature
Якщо падати, то тільки в чиїсь обійми!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   bianca 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 06 березень 2010 - 23:58

І мені цікаво, чи якийсь сайт, яким можна розрахувати маршрут, наприклад, на поїзді, чи машиною... День прошукала, ніц не знайшла. От поїздом до Солонік : Львів-Софія знайшля, а від Софії - інфо нема. І що робити???
My Signature
Зображення

Это жизнь, а не рай... Я не должна быть идеальной!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pacis 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 00:50

Є такі бюджетні перельоти Віззейром
Прихований текст

Зі Львова літають у Венецію за 350 грн. (дивиться 10 травня, наприклад) та у Німеччину (але там не дуже зручно добиратися з аеропорту до цивілізації).
З Києва багато куди літають.

Повідомлення відредаговано pacis: 07 березень 2010 - 00:51

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2010 - 20:22

Перегляд повідомленняbianca (7.3.2010, 1:58) писав:

І мені цікаво, чи якийсь сайт, яким можна розрахувати маршрут, наприклад, на поїзді, чи машиною... День прошукала, ніц не знайшла. От поїздом до Солонік : Львів-Софія знайшля, а від Софії - інфо нема. І що робити???

машиною -- повна свобода.
Якщо поїздами, то сумніваюсь що є сайти де вся інформація зібрана. Тре хоча б трохи орієнтуватися в мовах і можна видивитись відповіднй розклад, маршрут.
Як захочете Польщею мандрувати - звертайтеся :) мо щось та й підкажемо. Також звідти в німеччину недалеко..
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2010 - 19:08

Перегляд повідомленняchemna (8.3.2010, 21:22) писав:

машиною -- повна свобода.
Якщо поїздами, то сумніваюсь що є сайти де вся інформація зібрана. Тре хоча б трохи орієнтуватися в мовах і можна видивитись відповіднй розклад, маршрут.
Як захочете Польщею мандрувати - звертайтеся :) мо щось та й підкажемо. Також звідти в німеччину недалеко..

Та в мовах я орієнтуюсь непогано. Тре просто вміти шукати... ;) А я не вмію...
Наче знайшла вже, але Львів-Софія-Салоніки-Афіни нам займе поїздом більше 2 діб. Відпадає.
Думали через Польщу на машині, але кажуть тоді на паромі з Італії тре...
А ще порадили до Праги, а звідти на літаку. Зараз буду уточняти.

зі Львова виходить 750 євро. На нас в 2 сторони. Може дешевше знайду...
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2010 - 15:01

Вже давно мрію побувати в Карпатах.
Щось надумала собі організувати поїздку самостійно (думаю, бажаючих буде чоловік 10).
От цікаво - це реально чи ні?
По-перше, потрібно знайти нормальний і недорогий готель чи будиночок (другий варіант, мабуть, ще краще).
Домовитись про харчування і екскурсії.
Ну, добратись до місця і назад, думаю, проблемою не буде.

Хто що думає з цього приводу? А може, в когось є подібний досвід, буду вдячна!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   innysja 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2010 - 15:47

Якщо ви будете їхати машиною то у вас проблем просто не буде!!! По-перше є дуже багато різних готулів і постіших приватних секторів, які пропонують свої послуги, а 10 чоловік то і не так вже багато, по-друге якщо щось не сподобається то спокійно можете поїхати в інше місце! Насамперед ваизначтесь куди саме ви хочете їхати!!! :36_15_36:
My Signature
ЗображенняЗображення
Я люблю тебе не за те, хто ти, а за те, хто я, коли я з тобою.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 07 квітень 2010 - 15:53

Прихований текст
- ось тут можете вибрати собі все, чого душа і гаманець забажає!
My Signature
ЗображенняЗображення
Навіть найбільші перемоги жінки на роботі не компенсують її поразок в сім'ї.
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Графиня Уварова 

• Своя людина
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Комерсант

Відправлено 07 квітень 2010 - 16:07

bianca,

Переконалася на власному досвіді, що найкраще їхати до Катовіце (Краків) на машині зі Львова, але не через Краківець (бо дорога страшна). А далі залишаєте там машину і літаком (квитки краще купити наперед). Ми купували у Wizzair (вже десь вище був лінк). Ще одного разу потрапили (випадково), але це треба дуже добре знати мову тієї країни, в якій ви знаходитесь і прислуховуватися що говорять навколо :) Прокатували літак (це не перший політ, а просто я так зрозуміла, що літак має спочатку відлітати певний кілометраж, щоб його вже пустили на рейс), але на такі літаки також продають квитки - вони значно дешевші, десь порядку в 10 раз. Ми тоді з Кракова в Венецію і назад втрьох злітали за 15 у.о. Одним словом літаки в Європі коштують (навіть найдорожчі рейси) рідко коли дорожче ніж потяг, а по часу і комфорту навіть не рівняється.

Користувач подумав і додав через 6 хв.:
innysja,

Будиночок виберіть на Карпати інфо. А ті люди, які будуть вам здавати цей будиночок все вам розкажуть. І куди краще їхати (інколи самі організовують довіз) і коли і як краще домовитись за гіда. Зазвичай господарі дуже люб"язні, якщо відпочиваючі не роблять їм збитків :)
My Signature
Зображення Зображення
підпис відредаговано. дозволяється не більше 2 лінієчок
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2010 - 16:23

innysja, ні, машиною їхати не будемо, потрібно буде домовлятись за бус чи автобус.
Ксюнка, я якраз зараз там і сиджу)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   sanya 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 квітень 2010 - 21:39

дівчата, допоможіть, будь ласка!
ніхто не знає яким чином найкраще до Софії дістатись?
так, щоб дешевше) дуже хочемо влітку на фестиваль поїхати, а як все краще організувати ще не придумали...
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2010 - 21:57

Перегляд повідомленняsanya (7.4.2010, 21:39) писав:

дівчата, допоможіть, будь ласка!
ніхто не знає яким чином найкраще до Софії дістатись?
так, щоб дешевше) дуже хочемо влітку на фестиваль поїхати, а як все краще організувати ще не придумали...

Я знаю про потяг, майже півтори доби. Спальний вагон, правда... :36_22_20: Більше ніякого маршруту не знайшла.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   rabbit53 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 01 квітень 2011 - 11:50

Ми подорожували по-різному, але оптимальний варіант, то відкривати візу і доїзд через фірму, а готел чи приватний сектор шукати самостійно. Зараз хочемо поїхати в Відень і Прагу самі, бо їздили автобусним туром - то жах, нічого суттєво не побачили, а все галопом, більше сиділи в автобусі і дешевих готелях. Може, хтось підкаже про доїзд і проживання, якщо хтось знає
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2011 - 23:32

Знайома українка живе в Австрії в Зальцбурзі і пропонує контакти готелю з масою варіантів відпочинку. Кому цікаво - пишіть в приват, дам координати.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   маленька Ляля 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2011 - 17:59

ми з коханим організували самі собі поїздку в Львів, це було 3 роки назад на третій день різдва, то було щось фантастичне, я закохалась в це місто, думаю жодна турфірма не організувала ТАКОГОт відпочинку
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   христька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 липень 2011 - 11:42

А я вже деякий час їжджу по Україні.дуже люблю подорожувати ,але діти малі і їх багато(пятеро-вже туристична група:) отже через фірму-дорого.Тому я шукаю цікаві місця,придумую маршрут ,скликаю знайомих,наймаємо буса тай їдемо. Зараз наприклад ми досліджуємо ремесла на Львівщині. Були в Гавареччині(гончарське село),накупили посуду-філіжанка на каву-15 грн у майстра а в магазині льону на Куліша-45грн.Там є ще музеї і багато цікавого. В суботу їдемо до майстра ,що плете з лози.А в липні їдемог в карпати на гуцульщину,зупинимось біля Яремча,а з відти теж будемо їздити,шукати щось цікаве.

А ще мрію поїхати своїм ходом в Париж ,хоча,б на три дні... ,може хтось має досвід;)
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн