Відправлено 04 червень 2008 - 17:00
Ми, в більшості випадків, комбінуємо послуги агентства і якісь власні зусилля. Насамперед, місце, куди поїдемо вибираємо самі, маршрут також зазвичай самі складаємо, самі займаємось орендою авто і складанням ескурсійної програми (мене батогом не заженеш в автобус, що повний організованих туристів і їздить по команді по попсових туристичних місцинах :D ). А от готелями та квитками, візою (або якщо віза вже є, але треба просто квитки та готель) зазвичай займається агентство, в якому ми вже багато років клієнти і яке поки що виправдовує наші очікування та сподівання.
Це досить велике і знане агентство на ринку України і колись вщент розбило мої стереотипні думки щодо того, що якщо замовляєш готель і квитки через велике агентство, то ціна буде вищою ніж це робити самому. Навпаки, з авіакомпаніями вони дуже часто мають спеціальні туристичні тарифи на певні напрямки, що нижче ніж у авіакасах на відсотків 15-20. Також мають хороші контракти з контрагентами за кордоном, відтоді ми отримуємо і номер кращої категорії, і вартість за нього або така ж як в інтернеті на самих "дешевих" сайтах, або ще й нижча плюс гарантію бронювання і т.д.
А якщо візи немає, то агентство просто спасіння для мене, бо якихось особливих додаткових коштів за послуги не бере, а в купі все виходить ще дешевше і простіше, ніж самому займатись отриманням візи, замовленням готелю та купівлею квитків.
Хоча декілька разів ми, маючи візу на руках, купували спонтанно акційні квитки в KLM чи інших авіакомпаніях, і самі замовляли готель через інтернет.
Осока, сайтів таких і справді багато. Я вам раджу спочатку визначитись з готелем, а потім вже пошукати його на різних сайтах, порівняти вартість і умови оплати та вибрати те, що Вас найбільше влаштує. Переважно, нормальні сайти оплату за бронювання не беруть, але потрібно подавати номер кредитної картки для гарантії Вашого замовлення (на ній вони можуть заблокувати певну суму, і якщо завчасно не відмінити замолення, то сума може бути знята на користь готелю). До речі, для розрахунків в інтернеті я відкрила у Ва-Банку (тепер VAB) віртуальну картку Віза спеціально для розрахунків в інтернеті. Фактично картку на руки ви не отримуєте, вам дають номер картки та код. На рахунок ви кладете певну суму, через день вона з"являється на картці і можна без остраху оплачувати будь-які послуги чи товари, та не боятись подальшого шахрайства, бо на картці більше ніж ви покалали для однієї транзакції грошей нема. Ну це так, просто для Вашої інформації, може згодиться.
Щодо замовлення авіаквитків по інтернету, то вони також можуть бути дещо дешевшими ніж купувати їх просто в офісі компанії. Це у них називається інтернет-тариф.
Також, я чула, в Україні вже почали працювати якісь малобюджетні авіакомпанії (здається, угорська та румунська) - пошукайте інфо про них в інтернеті. Ними може бути набагато вигідніше летіти ніж звичайними.