Квас Поділіться рецептиком
Відправлено 27 липень 2010 - 10:21
Відправлено 27 липень 2010 - 10:58

Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.
В. А. Сухомлинський.
Відправлено 27 липень 2010 - 11:15
На 10-12 литровых бутылок взять 1 кг ржаного хлеба, наререзать кубиками и подсушить в духовке до темно-коричневого цвета. Выложить в большую кастрюлю и залить кипятком, дать постоять 5-6 часов. Затем настой процедить, влить разведенные дрожжи (25 г), помешивая, добавить 200 г сахара. Накрыть крышкой и оставить бродить еще на 5-6 часов. Когда квас начнет пениться, вторично его процедить и разлить в бутылки, куда заранее положить по 2 изюминки. Укупорить, оставить на 2-3 дня в холодном месте – и квас готов.
я роблю такий
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
саме головне щоб в духовці була невелика темпетарура і помішувати час від часу бо сухарики підгорять і буде квас трохи гіркий, але то нічо ми й такий вживаєм))))))
Відправлено 24 серпень 2010 - 11:18
Відправлено 13 листопад 2010 - 16:59
Мед ... 400 г
Изюм ... 400 г
Лимон ... 1 шт.
Сухие дрожжи ... 8 г
Ржаная мука ... 1 ст. л.
Способ приготовления
В мед положите лимон, нарезанный тонкими кружками, изюм и залейте 4 л холодной кипяченой воды, в которой размешаны мука и дрожжи. Через сутки подлейте в бочонок 1 л кипяченой воды. Когда лимон и изюм всплывут на поверхность воды, жидкость процедите сквозь сито. Разлейте квас по бутылкам, закупорьте, положив в бутылку по 2–3 изюминки и храните в холодном месте.
Как и с чем подавать
Через 2–3 дня квас готов к употреблению.
Відправлено 03 березень 2011 - 16:11
Відправлено 14 серпень 2011 - 22:30
То я робила з нього квас так: на 3-літрову банку 16 столових ложок цього "рису". В літровій банці зробити сироп 8-9 ст.л. цукру (розвести геть повністю) і вилити в 3-літрову банку до того "рису". Наповнити банку до кінця водою. Наверх в банку покласти скоринку чорного хліба і накрити марлею... Залишити в теплому місці на 2 доби...
Виходить дійсно смачно!!!
Відправлено 20 вересень 2011 - 22:33
Відправлено 21 вересень 2011 - 15:48
Ось сам рецепт.
На 4л готового квасу потрібно:
- 1 л яблучного домашнього соку (можна магазинного але 100%)
- 1 скл. цукру
- 2 ч.л. розчинної кави (я каву не давала, якось засумнівалась у її присутності, хоча можна було дати)
- 1 ч.л. сухих дріжджів
Все це заливаємо теплою, кип"яченою водою (3л) і залишаємо на 8год у теплому місці. Потім охолоджуємо і вживаємо.
СМАЧНОГО!
Хочу спробувати приготувати квас на сухарях. Буду мати порівняння з яблучним, що краще.
Повідомлення відредаговано Olinka: 21 вересень 2011 - 15:49

Допомога