Травми поколінь Гарна стаття про проблеми стосунків між поколіннями
Відправлено 26 липень 2010 - 23:04
Відправлено 27 липень 2010 - 11:07
Відправлено 27 липень 2010 - 14:23
Відправлено 27 липень 2010 - 14:47
Знайшла для себе кілька актуальних думок.
Перша - це програмування молодої мами, що материнство - це складно.
Особливо з памперсами, побутовою технікою і можливістю не працювати.
Я постійно це чую від нашої бабусі. Про те як же мені складно.:)
Іноді і сам починаєш в це вірити.
Друга - про примусове годування дітей.
Багато мам і сьогодні цим страждають.
а вже старше покоління - і поготів. Там просто якийсь культ їжі.
Двоє моїх знайомих мають вагу понад 130 кг. У дитинстві їх запихали силоміць їжею.
про батьківське "жити дитиною" знаю на собі. про невміння встановлювати межі - ніби з мене списували.
Відправлено 27 липень 2010 - 15:08
... это поколение женщин гораздо менее здорово,... Потому что стальной брони нет, а удары обиды разрушают сердце, ослабляют защиту от самых страшных болезней. Часто свои неполадки со здоровьем начинают использовать как неосознанную манипуляцию, а потом трудно не заиграться, и вдруг все оказывается по настоящему плохо. При этом сами они выросли без материнской внимательной нежной заботы, а значит, заботиться о себе не привыкли и не умеют, не лечатся, не умеют себя баловать, да, по большому счету, не считают себя такой уж большой ценностью, особенно если заболели и стали «бесполезны»...
- це як про мою маму сказано.
А ще відчуття провини і певної зобов'язаності в мого покоління - це також правда. Загалом, читаючи, зустріла багато знайомих моментів із життя своїх батьків, їхніх батьків та свого життя.
Відправлено 27 липень 2010 - 15:11
Відправлено 27 липень 2010 - 17:01
Відправлено 27 липень 2010 - 17:30
не давно наша бабуся заявила, що я не люблю свого чоловіка бо не встаю на годину раніше за нього і не готую йому сніданок.
Тепер я в немилості :)
Хоча чоловікові до лампочки, він чудово справляється сам і на мої пропозиції готувти зранку відмовляється, щоб швидше улиндити на роботу, відпочити від нас :)
Відправлено 27 липень 2010 - 23:56
А травми поколінь відчуваю на собі, бо періодично борюсь з своїм бажанням лупнути доцю по попці коли вона капризує, хоч я КАТЕГОРИЧНО проти фізичних покарань і не розумію звідки в мене це бажання якщо мені навіть сама думка огидна щоб вдарити дитину - напевно це я на підсвідомому рівні копіюю виховання моїх батьків...
Повідомлення відредаговано Cherika: 27 липень 2010 - 23:58
Відправлено 28 липень 2010 - 11:37
А мої батьки досі при кожній можливості нам з братом стараються "торби" передати, хоча, слава Богу, ми і без того матеріально непогано живемо. Так ніби доказують, що їх є за що любити... Брат пробував відмовлятися, щоб вони менше городу садили і менше живності тримали, то батьки дуже ображалися. Тепер беремо і дякуємо, раз для них це так важливо.
Повідомлення відредаговано ясочка: 28 липень 2010 - 11:38
Відправлено 28 липень 2010 - 11:45
Відправлено 24 грудень 2010 - 03:47
А ще всім, хто хоче глибше зрозуміти тему, раджу почитати книги, що згадані у статті: Веретено Василиси і оповідання Санаєва
Відправлено 24 грудень 2010 - 07:54
На цьому з компліментами покінчено. Той, хто захоче справді викопати корінці проблем у своїй родині, буде змушений прочитати набагато більше, дослідити історію своєї родини у найдрібніших подробицях. І навіть тоді, коли все це буде зроблено, не настануть мир і злагода, бо ви розумітимете, чому людина чинить так, але вона не перестане так чинити, бо ваше усвідомлення не має для неї ніякого значення без усвідомлення її власного. А це і є найбільша проблема родинних стосунків: треба щоб всі сторони захотіли жити не так, як жили до того. Включно з тим, хто вважає, що вже прожив життя, що йому вже пізно змінюватися...
Відправлено 08 січень 2011 - 00:56
Є про шо порозмислювати і є з чого робити висновки.....

Допомога