Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Деформація грудної клітки у дитини - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Деформація грудної клітки у дитини Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Г.АНІЧКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 25 липень 2010 - 14:38

Допоможіть!Моєму меньшому синочку поставили діагноз"Воронкоподібна диформація грудної клітки 1 ступення"у нього ребра загорнуті трішки до верху!А коли я педіатрам показувала що щось не так, вони мені казали то ти не правильно носиш, а тепер я проходила медогляд в садочок,і мене ортопед"ошарашив"сказав що якщо запустити то будуть оперувати!Назначив масаж і басейн!Можливо в когось теж є така проблема,і чи дійсно допоможе масаж?А басейн? що нам там робити ? :shok:
My Signature
МОї СИНУНЬКІ:ТЬОМА 5 РОЧКИ І СТАСЮНЯ 3 РОЧКИ
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Малінка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 липень 2010 - 20:57

Г.АНІЧКА, нам такого діагнозу не ставили, просто лікар зертала увагу, що у доні трошки загнуті ребра. Вона висловлювала думку, що це через раннє сидіння або початкоий ступінь рахіту. Доня не сиділа раніше стандартного строку, ознак рахіту не помічала, тим більше народилась вона в квітні і перші піврочку мала вдосталь сонця, приймала вітамін Д, ще і на ГВ. Звідки там рахіт? Але найцікаіше, що такі самі ребра в мене (жити не заважають))))). А от у мене починався рахіт в дитинстві, мама ще по лікарям бігала, доказуючи їм це. Але все обійшлося початком. Коли я це розповіла нашому педіатру, вона порадила погуглити про синдром Марфана. Краще б я не гуглила, т.я. читаєш про якусь болячку і все на собі бачиш))))) Так що ми признаємо наші такі ребрушка нашою особливістю. Хірург, доречі також питався, чи не рано сидіти почала доня, я казала, що ні, що маю такі самі ребра, він сказав - а, ну це спадково. На тому і порішили.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zenomi 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 липень 2010 - 21:43

і в нас шось таке. животик збільшений і випирає ребра.
рахіт справді починався: було облисіння голови на потилиці, пітніли долоні, але почалося літо (Тиміш народився 4 лютого), і поприймали вітамін Д і все оройшло.
потім в 8 місяців попали в лікарню і проходили повне обстеження. виявилося, що живіт збільшений через збільшені нирки (поставили діагноз полікистоз нирок).
я не хочу вас лякати, бо лікарі то досить цікава штука. нам тоді в 8 міс і неврологічних діагнозів наставили, тепер починають знімати.
в толкового ортопеда ми не були, і нам нічого ніхто не казав за деформовану грудну клітку.
Г.АНІЧКА, порадьтесь ще з іншим лікарем, я думаю не так все страшно, і до операції точно не дійде
але от і я задумуюсь над тими ребрами...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Syana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 липень 2010 - 22:09

Не знаю чи правильно зрозуміла, але в нас в малого теж є ямка на грудній клітці -педіатр дільничий теж казала, що западається грудна клітка, починається рахіт і т.д., але як виявилось, що в нашого татка і в дідуся просто така форма грудної клітки. Тому ви "огляньте" ближніх родичів спочатку, а потім перейдете до наступного етапу (надіюсь не перейдете).
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 липень 2010 - 07:29

Г.АНІЧКА, а это у младшего, или у старшего такая проблема?
У меня старший сын не лежал спокойно, все время пресс был перекачан, хотел сидеть и пытался постоянно это сделать. Врачи ничего не говорили,но я видела деформацию ребер. Потом прошло само собой. А Вам, думаю. стоит показаться другим врачам и если начинать массаж надо, то как можно раньше.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Г.АНІЧКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 липень 2010 - 09:02

Всім дякую за допомогу,дійсно це є спадкове бо і у чоловіка і у старшого сина є,але у них якось більш меньш ще може бути ,а от в меньшого дуже видно,і лікарі дивляться по ямці між ребрами ,на скільки вона велика!Ми вже перший курс масажу зробили(дуже плакав),і мені сказали що потрібно ще не один рік,не знаю чи мені хватить терпіння(хлопчик він в мене не маленький ,втримати чогось стоїть)А оглядали його 2 лікаря хірург і ортопед і двоє сказали одноголосно що це диформація яку потрібно лікувати масажами!А хтось можливо ходить в басейн з дітками ?Там є інструктор?І скільки це хоч приблизно коштує?
My Signature
МОї СИНУНЬКІ:ТЬОМА 5 РОЧКИ І СТАСЮНЯ 3 РОЧКИ
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mila7 

• Своя людина
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Комерсант

Відправлено 23 січень 2011 - 23:48

І в нас деформація грудної клітки.Одні казали - що потім виправиться, інші - що вже так і залишиться. Часто роблю ванни з морської солі. Але ніяких зрушень в кращу сторону не бачу
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   FANTASY 

• Перчинка року, Воїн слова. Відкриття року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2011 - 09:15

А моего наоборот грудная клетка (ближе к шее)бугорком вверх.Никто не знает,что это?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Marisha D 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2011 - 09:46

В мене, в сестрички також є певна деформація ребер в ділянці серця, вони завертаються доверху і утворюють таку ямку-вмятину.. Коли я була маленька то мене досить з цим поводили по консультаціях поки тато в себе не нащупав такого ж( при його 100 кг ніхто цього і не помічав). В сестри вираажена та ямка найбільше-але нічого ій вже 24 роки не бракує. Коли народилась моя мала виявила те саме, але вже ніхто не хвилювався, що поробиш -спадковість.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2011 - 10:04

Перегляд повідомленняENUCHA (24.1.2011, 9:15) писав:

А моего наоборот грудная клетка (ближе к шее)бугорком вверх.Никто не знает,что это?

Можливо це:
Текст, що розкривається
Килевидная деформация грудной клетки (куриная грудь). При этой деформации увеличен передне-задний размер грудной клетки. Грудина выступает вперед, а ребра присоединяются к грудине под острым углом. Общий вид напоминает куриную грудь или дно перевернутой лодки. Куриная грудь редко бывает врожденной, чаще это результат перенесенного рахита, туберкулеза позвоночника или других заболеваний. При килевидной грудной клетке значительных расстройств со стороны внутренних органов обычно не бывает.

Лечение килевидной деформации грудной клетки. Проводят лечение основного заболевания. Назначают физиотерапию, лечебную физкультуру, плавание. Если состояние пациента ухудшается, появляются изменения со стороны сердечно-сосудистой системы, может понадобиться пластическая операция на грудной клетке (торакопластика).

Користувач подумав і додав через 10 хв.:

Перегляд повідомленняMarisha D (24.1.2011, 9:46) писав:

В мене, в сестрички також є певна деформація ребер в ділянці серця, вони завертаються доверху і утворюють таку ямку-вмятину.. Коли я була маленька то мене досить з цим поводили по консультаціях поки тато в себе не нащупав такого ж( при його 100 кг ніхто цього і не помічав). В сестри вираажена та ямка найбільше-але нічого ій вже 24 роки не бракує. Коли народилась моя мала виявила те саме, але вже ніхто не хвилювався, що поробиш -спадковість.

Ну хвилюватись не варто то точно (бо хвилювання нічого не дадуть ;))
Але, контролювати такі стани обов"язково і на плавання ходити обов"язково. Оскільки деfормація грудної клітки (її ще називають "грудь сапожника") найбільшого розвитку досягає у трирічних доток і може призвести до деfормації внутрішніх оранів і в тому числі серця - це важливо. Тому? контролювати і обстежуватись періодично просто необхідно ;)
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   FANTASY 

• Перчинка року, Воїн слова. Відкриття року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2011 - 12:06

Перегляд повідомленняpazunika (24.1.2011, 11:04) писав:

Можливо це:
Текст, що розкривається
Килевидная деформация грудной клетки (куриная грудь). При этой деформации увеличен передне-задний размер грудной клетки. Грудина выступает вперед, а ребра присоединяются к грудине под острым углом. Общий вид напоминает куриную грудь или дно перевернутой лодки. Куриная грудь редко бывает врожденной, чаще это результат перенесенного рахита, туберкулеза позвоночника или других заболеваний. При килевидной грудной клетке значительных расстройств со стороны внутренних органов обычно не бывает.

Лечение килевидной деформации грудной клетки. Проводят лечение основного заболевания. Назначают физиотерапию, лечебную физкультуру, плавание. Если состояние пациента ухудшается, появляются изменения со стороны сердечно-сосудистой системы, может понадобиться пластическая операция на грудной клетке (торакопластика).

Користувач подумав і додав через 10 хв.:

Ну хвилюватись не варто то точно (бо хвилювання нічого не дадуть ;))
Але, контролювати такі стани обов"язково і на плавання ходити обов"язково. Оскільки деfормація грудної клітки (її ще називають "грудь сапожника") найбільшого розвитку досягає у трирічних доток і може призвести до деfормації внутрішніх оранів і в тому числі серця - це важливо. Тому? контролювати і обстежуватись періодично просто необхідно ;)

О Боже,появляется лёгкая степень паники :96:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Marisha D 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2011 - 13:08

Ось що прочитала на лікарському форумі
Прихований текст
Нехирургическое лечение воронкообразной грудной клетки включает в себя:
1. Лечебная физкультура. Предложено большое количество схем упражнений, одако ни одна из них не показала себя сколь-нибудь уверенно эффективной.
2. Ортезы. К сожалению и тут они не очень-то эффективны. При лечении килевидной грудной клетки- еще более менее есть толк, а при Pectus excavatum - сорее нет.

Все. Массаж сюда не входит. Ребенок будет расти и деформация будет изменяться. Чаще - в большую сторону. В подавляющем большинстве случаев проблема носит исключительно эстетический характер.
Или вообще перестает быть проблемой.

Помимо стойкого желания пациента исправить эстетический компонент, оперативное лечение показано при комбинации деформации с нарушениями со стороны легких/сердца.
Прибегают к хирургическому лечению- три группы операций :
1. Остеохондропластики (Ravitch, Willital-Hegemann). Иногда применяются эндоскопические методики (Nuss и модификации), результаты которых весьма впечатляют.
2. Пластика "западения" имплантом (силикон)
3. Пластика жировой тканью.
Таким образом- ничего делать не нужно. Следите за осанкой (часто проблема ассоциирована со сколиозом). Показаны консультации кардиолога/пульмонолога при сопутствующих соответственных проблемах (если возникнут). Хирургическое лечение - идеальный возраст 5-20 лет.

Наскільки я зрозуміла 1 ступінь- це лише косметична проблема але потрібно спостерігати чи не збільшується.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ewa 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2011 - 13:20

дівчата в мого малого з народження з лівої сторони загнуте ребро,внаслідок цього випирає животик,з цим я ходила до хірургів багатьох і всі сказали,що або при родах деформація пішла або рахід і що до 3 років це має пройти,а якщо ні то так лишиться назавжди,що це нічого страшного.Малому це не мішає,так на око чужа людина не замітила б зразу,єдине що мене турбує,переживаю.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2011 - 13:22

Marisha D, так от власне про це і казала, що спостерігати потрібно, а плавання хірурги радять для розроблення легень :)
ENUCHA, Та панікувати не потрібно Вам просто потрібна консультація кваліfікованого хірурга - такий є на Дністровській, Лукавецький Ігор (здається Ігор я же не пам"ятаю добре ;)) кілька років тому він навіть робив операції діткам з такою проблемою (звісно якщо була така необхідність)
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   kuzіra 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 січень 2011 - 11:23

В мене в теж деформація грудної клітки(всередену ввігнута). Коли була мала, було видно, а коли вросли гурди ніхто і не скаже. Через це з 6 років займалась плаванням. Правда в мене це спадкова деформація, в мого батька, в діда такаж сама штука. Як мене жити вона зовсім не заважає.
My Signature
Зображення

Homo sum, et humani nihil a me alienum puto
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Kotanya 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 06 лютий 2011 - 14:23

Привіт, всім. У нашого синочка теж ребра загнуті назовні. Після рочку він був дуже поправився і його животик не так муляв очі, у нього були певні проблеми з печінкою. Зараз тримаю його на дієті, вага нормалізувалась, але животик як на 6міс вагідності. Дуже переживала, але чоловік казав що це я собі щось придумовую, до лікаря ми так і не звернулись. Синочку вже 3.5, зараз ця проблема не так помітна бо віключили з харчування все що погіршує травлення і викликає здуття. Животик став підтягнутий і ті ребра вже не так видно
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ZARA 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2011 - 19:10

У нас теж деформація грудної клітки з правої сторони, спостерігаємося в Охматдиті в хірурга Дворакевича Андрія Орестовича, лікар який оперує грудні клітки у дітей.У кого є такі проблеми - звертайтеся, досить людяний, стажувався в Австрії.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ZARA 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 березень 2011 - 08:11

При нашій деформації нам поставлоно діагноз - синдром Поланда. Може у когось є схожа ситуація? Як і що робите при даному синдромі?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   dracon 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 березень 2011 - 08:55

У мене у Вікусі лійкоподібна грудна клітка.Ортопед рекомендував поки що спостерігати.Дуже переживаю,не знаю що робити.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lili_anna 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 липень 2011 - 11:43

В нас також лейкоподібна грудна клітка, і ніхто толком не каже з лікарів чи це виправиться...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів