Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: харчове отруєння у дитини - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

харчове отруєння у дитини що робити? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 липень 2010 - 09:15

Сьогодні мої діти півночі рвали. Думаю, що отруїлися вафлею, вона лежала на столі, світило сонце, вона, напевно, зіпсувалася. Я не подумала, дозволила з'їсти. То було десь 8 год вечора.
Старшій дала вночі активоване вугілля і ніфуроксазид, зараз рве час від часу, в'яла, температури немає.
Молодшій вже зранку дала ніфуроксазид в сиропі, вночі і зранку вона мала температуру 37,4. Рвала тільки вночі 4 рази, вже не рве, не в'яла, бавиться, товчеться.
Порадьте, що потрібно робити, бо з отруєнням стикнулася вперше. Не знаю, чи викликати швидку, чи почекати поки що.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   juliab 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 10:47

Якщо рвота не припиняється, то я даю церукал(своєму кололи в.м.) і ентерос гель. Нам це лопомагає найкраще. Ентерос гель розводжу з водичкою, бо він трохи не приємний на смак. Швидкого вам одужання!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 10:59

Багато пиття, активоване вугілля і слідкуйте за рвотою, стільцем і температурою. Якщо все в нормі то для тривоги немає причин. Якщо є хоч один із симптомів бажано викликати лікаря. Але ще раз наголошу БАГАТО пити. Не хворійте.

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
І ще одне Ніфуроксазид від поносу, він при блюванні не допоможе. Тому якщо немає поносу Ніфуроксазид не давайте.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Buhgal 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 13:31

Не жартуйте цирукал не давайте а краще викликати швидку це небечно- обезводнення організму , в лікарні за 3 дні випишуть як буде все в нормі чим швидше призначать лікування тим краще діткам
My Signature
Зображення,Зображення,Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nirvana 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 21 липень 2010 - 13:38

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Buhgal, це залежить від лікарні. Ми 2 тижні майже лежали в інфекційному - як поносив кожні півгодини, так з поносом і збирались виписувати :smile: Поки не здогадалась сама Бісептолу четвертинку дати. А ще нам підходить Ніфуроксазид в таблетках (на сироп алергія - зригує), і порадила педіатр активоване вугілля і Лінекс. Добре, якщо захоче пити регідрон. Наш не хотів, тільки водичку кипячену. А церукал не можна самим призначати - те що має вийти, повинно вийти. :smile:

Повідомлення відредаговано Nirvana: 21 липень 2010 - 13:39

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 13:47

Перегляд повідомленням@рійк@ (21.7.2010, 10:15) писав:

Сьогодні мої діти півночі рвали. Думаю, що отруїлися вафлею, вона лежала на столі, світило сонце, вона, напевно, зіпсувалася. Я не подумала, дозволила з'їсти. То було десь 8 год вечора.
Старшій дала вночі активоване вугілля і ніфуроксазид, зараз рве час від часу, в'яла, температури немає.
Молодшій вже зранку дала ніфуроксазид в сиропі, вночі і зранку вона мала температуру 37,4. Рвала тільки вночі 4 рази, вже не рве, не в'яла, бавиться, товчеться.
Порадьте, що потрібно робити, бо з отруєнням стикнулася вперше. Не знаю, чи викликати швидку, чи почекати поки що.

почитайте в інеты інструкцію АТОКСІЛу...може спробуєте ще його
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 13:52

Ой будьте дуууже обрежні з тим Бісептолом, є велика група людей що мають дуже страшні реакції на нього, не ризикуйте!
Мамочки, що ж ви радите? Нуфороксазид, Бісептол - це такі ліки які може приписати ТІЛЬКИ ЛІКАР, особливо маленьким дітям.
м@рійк@, ви дивіться по дітях - якщо все вже минулось (температура, рвота і немає інших признаків отруєння) то просто відпоюйте дітей і зробіть їм декілька розгрузочних днів, особливо легке харчування має бути сьогодні. Якщо ж хоч один з признаків отруєння не минувся, то обов"язково викликайте чергового лікаря з поліклініки (я не думаю що швидку доцільно викликати).
My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мусік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 13:56

м@рійк@, давайте побільше пити, 1 ст л через 10 хв і не заставляйте їсти, нехай краще поголодують.Зараз усім потрібно дуже стежити за харчуванням дітей а то така спека, що все може псуватись швидко.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 13:57

Дякую всім, хто відгукнувся. А може ще порадите, що можна дати їсти. Бо знаю лише, що можна сухарики і рис без нічого. А що ще можна?
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 0
  • Back To Top

• Розумниця року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 14:00

м@рійк@, ще вівсяну кашку на воді добре їсти для шлунку
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marime 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 14:50

м@рійк@, мій малий недавно теж мав рвоту, то я два дні давала лише сухарики, та й він сам не хотів їсти, головне побільше пити і невеликими порціями ( я давала боржомі або регідрон, смекту і компот з кураги і родзинок). І краще молочног нічого не давати, бо при отруєнні воно важко травииться. Виздоровлюйте.
My Signature
[Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 14:59

Старша не хоче їсти, а молодша просить і тільки цицю їсть цілий день. Можна їй дати їсти?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marime 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 15:16

Можна дати рисової кашки, але декілька ложок, щоб шлунок перетравив, а за пів -години - годину, ще трохи. А мій малий перший день навіть цицю не хотів і не просив навіть в ночі, я думала може не захоче більше, але коли йому полегшало, то вернувся до звичайного режиму ( тільки мама сіла, значит мусить дати цицю)

Повідомлення відредаговано marime: 21 липень 2010 - 15:17

My Signature
[Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Серенада 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 15:17

Я давала пісну картопельку, цілу в ручку, коли хотіли їсти, але відмовлялися від рису. А ентеросгель я би давала ще дня 2-3. Токсини необхідно вивести. Розведіть в водичці і ложкою потрошки поїть, або дайте трубочку(в мене так любили пити через трубочку). Розведіть так, щоби навіть не чути його було. Краще хоч трошки, аніж зовсім не давати. Швидкого одужання.
  • 1
  • Back To Top

• Розумниця року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2010 - 12:02

Перегляд повідомленням@рійк@ (21.7.2010, 15:59) писав:

Старша не хоче їсти, а молодша просить і тільки цицю їсть цілий день. Можна їй дати їсти?

Мабуть вже запізніла відповідь, але ж циця- це найкраща іжа після отруєння!
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Малінка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2010 - 12:28

м@рійк@, , давайте їсти тільки якщо захоче. В даному випадку поголодувати трошки - як ліки. Пити якнайбільше - регідрон, узвар. Якщо хочуть дітки їсти, починайте, як вже ви писали і дівчата радили, з сухариків та рису, ще можна варену без молока бульбочку та печені яблучка.
Дівчатка ваші отруїлись не просто зіпсованою вафелькою. В кремі, нагрітому сонцем почали активно розмножуватись небезпечні бактеріі, вони, скорше, і спричинили отруєння. Так що ближніми днями не давайте діткам м*яса та молочки(крім циці, звісно), т.я. це - найкраще середовище для розмноження бактерій. Обов*язково дайте лінекс, а молочку починайте з домашніх кефірчиків.
Ще зараз дітки багато потіють, з потом виходять токсини від життєдіяльності бактерій, тому частіше діток повністю мийте, без мила, просто змивайте піт пару разів на день.
Ніфуроксазид не зашкодить (в міру), він в організмі не засвоюється, зате, як кишковий антисептик, бореться із інфекцією. Доречі, він призначається не тільки при діареї. А церукал - дуже сер*йозні ліки, їх не можна давати без консультації з лікарем. Їх призначають, коли безперервна рвота і не засвоюється навіть 5 мл рідини.
Марійка, здоров*я вашим діточкам!
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   сімейка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2010 - 13:14

ми такожпотруїлись всі 4 діти по разу вирвали а ми з чоловіком мучимся в всіх температура 38 вже даю всі ліки напевно десь інфекцію підхопили бо їли різне
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kykla 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 липень 2010 - 14:30

м@рійк@, а ви міряли ацетон? В аптеці є тести. При ацетоні молока не можна. Вам обов"язково треба порадитися з лікарем. Можливо навіть викликати швидку, у вас маленька дитина, отруєння погано впливають на усі клітини, у тому числі і на мозок дитини.
My Signature
Зображення
Відповідь на питання: "Чому не можна купити щастя?" - "Тому що його можна народити!!!"
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 00:10

Дякую всім, хто відгукнувся. У нас вже все добре.
Розкажу чим лікувала, може комусь колись пригодиться.
1. Ентеросгель (як тільки почала давати, зразу помітила покращення) - старшій розводила у воді (1 ч.л. на 0,5 ст води), молодшій запихала 0,5 ч.л. і давала запивати цицею або водою.
2. Ніфуроксазид.
3. Регідрон, електроліти. Старшу заставляла, молодша не пила, тому потім дружно перейшли на компот із сухофруктів - пили часто потрошки.
4. Церукал - по 1/2 табл старшій, 1/4 молодшій. Лікар сказала, що якщо вирве, то вколоти церукал, але обійшлося.
На щастя, діти не мали поносу, тому вилікувалися порівняно скоро.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ks@n@ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 09:16

Моя доня напевне отруїлася, чому напевно бо лікар сказала може бути і від зубів.Почалося все з температури до 38, а потім понос.Температура пройшла на другий день , залишився тількі понос, що мене найбільше бентежить зі слиззю і домішками кровяних шнурочків(не знала як назвати).Лікую, але дуже переживаю, може хтось знає що це може бути?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему