Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Мистецтво бути Жінкою - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Мистецтво бути Жінкою Дев"ять жіночих прикмет Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Та що танцює з вітром 

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 18 липень 2010 - 14:45

Є таке число "дев'ять". Кожна жінка знає його. Бо Бог дав їй число місяців, щоби дитину в собі виношувати. То святе число... А ще Бог дав жінці дев'ять головних прикмет. Як немає їх у жінці – то не буде щастя в її родині... Дев'ять прикмет, дев'ять Божих дарів...

Божі дари – це такі дання, які повинна мати дівчина, а потім і жінка.

Перше дання – любов до всіх, власне, вміння любити всіх, зігрівати їх душею. Чужу радість поділити, чужу біду зрозуміти, людину в горі втішити й приголубити. Бути захистком і прихистком для душі і тіла. Оце – перше дання.

А друге і третє дання: бути дружиною і матір'ю. Буває – красива жінка, вродою аж сяє, а нема в ній дружинського хисту. Не поєднана її душа з душею чоловіка. Він щось думає, а вона не знає і серцем не чує... Чи – народить дитину, другу, третю. Має їх, а не чує їх, годує їх, а не любить їх. Справжня жінка з дітьми до неба злітає, а несправжня дітей своїх кляне, що такі-сякі, неслухняні, безсердечні... А вони й неслухняні й безсердечні, бо від матері душевного тепла не чують, не навчені любові, бо немає в неї причутлості ні до чоловіка, ні до дітей. Оце такий другий і третій жіночий карб...

Четверте дання: всім їсти наварити, напекти всього, нагодувати, насолити, насушити, нав'ялити. Хто це мусить робити? Тільки жінка! Хіба чоловік може? Він-то може бути й кашоваром, і пекарем, – але все одно: і каша, і хліб найсолодші з жіночих рук. Так жінкам на роду написано, для цього їх Богом сотворено...

І п'яте дання – а може, воно найперше! – жінка домівку тримає, на ній уся хата тримається, і добро, й гаразди в хаті – все на ній. Як ото пташина гніздо складає, а потім писклят висиджує. Солов'їха на гнізді сидить, а соловей їй їсти носить та пісні співає, – але ж якби вона гнізда не тримала, то хіба б він пісні співав?

Шосте дання. Воно велике, воно славне, воно тілові й душі людській потрібне. Це – уміння прясти і ткати, вміння гаптувати і шити, вміння хату побілити, півників та узори помалювати, а ще уміння пісню дитині заспівати та казку розказати – і не тільки ту, що від діда-баби чула, а й самій, може, щось придумати. Одне слово – красу творити...

А сьоме дання: це вміння ізціляти, вміння людські страждання знімати... Не тільки травинкою, не тільки ліками, а й стравою, даною до речі, тишею, шептанням, заговором; рукою доброю і теплою біль зняти можна;чи просто зробити, щоб у хаті тихо було і темно, щоб вуха й очі не напружувати... Бог жінкам давсилу відчувати людську неміч і силу рятувати людину од немочі... Є й серед чоловіків добрі та славні лікарі, але ж то – тільки деякі. А жінки повинні всі бути зцілительницями!

А восьмий дар – пояснити важко. Он – яблуня у дворі така гарна. І кожна брунечка відчуває себе частиною всієї яблуні – і коріння її, і сусідніх гілок, і тих гілок, які потім будуть... Жінка чує в собі своє минуле, своїх бабусь і прабабусь, а вийде заміж та народить дітей – і відчує в собі дідів і прадідів свого чоловіка, – і тоді вона відчує майбутнє. Чоловік про нього не думатиме, діти – теж, бо малі, а жінка думатиме, бо – мати, бо в ній – самозбереження народу, в якому живе...

А дев'ятий талант, дев'ятий хист, дев'ятий Божий дар – бути красивою в очах свого чоловіка... Тільки красивою... Все життя... І якщо Бог дасть сто літ – то щоб і тоді була красивою.

(З книжки Станіслава Тельнюка "Яром -долиною" )

джерело
Текст, що розкривається
Прихований текст

Бути жінкою - велике мистецтво. Мабуть, кожна з нас усім серцем прагне оволодіти ним досконало. Запрошую всіх до розмови про жіночий талант, жіночу долю...

My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 15
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 липень 2010 - 16:54

дякую, дуже гарно, аж сльози на очі навертаються :acute:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Йанка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 липень 2010 - 17:05

100% правда, і це не тільки для щастя кожної жінки потрібно, а для того щоб вона тим щастям випромінювала і всі навколо щасливі були
це і мій ідеал жінки, але мені до неї ще рости і рости :acute:
My Signature
Зображення
Зображення
Сльози падали мов дощ - наш Іллюшка плакав.
- Мама, де твій смачний борщ, що я вчора знямкав?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 липень 2010 - 17:22

Мені не сподобалось. Соррі...
Якось тут багато про чоловіка, дітей, домівку, а про саму жінку, її бажання і думки? Може я щось неправильно зрозуміла. Дуже якось все категорично і консервативно. Напевно, я себе більше не українкою, а європейкою відчуваю. І чоловіку і дітям, на мою думку, перш за все має бути з жінкою/мамою ЦІКАВО. А все перечислене, звичайно, дуже бажане, але щоб категорично обов`язкове... Ой, ми жінки такі різні :36_1_47: :acute: ! Під одну гребінку?
Я так собі і думала, що автор - чоловік.
My Signature
Зображення
  • 7
  • Back To Top

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 липень 2010 - 21:30

Ніка, кожен має право на свій ідеал і свою думку. кожен унікальний.
в нас на Україні так повелося, що жінка - це перш за все Берегиня. Берегиня дому, сім"ї... і я гадаю, кожна має прагнути стати цією Берегинею. і має прагнути збагачувати свій духовний світ. а хіба ж може бути нецікаво з освіченою, високоморальною жінкою?! на мою думку - ні.
My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 липень 2010 - 23:47

Перегляд повідомленняТа що танцює з вітром (18.7.2010, 22:30) писав:

Ніка, кожен має право на свій ідеал і свою думку. кожен унікальний.
в нас на Україні так повелося, що жінка - це перш за все Берегиня. Берегиня дому, сім"ї... і я гадаю, кожна має прагнути стати цією Берегинею. і має прагнути збагачувати свій духовний світ. а хіба ж може бути нецікаво з освіченою, високоморальною жінкою?! на мою думку - ні.

Чесно? Може. З нею може бути нудно, не весело і просто не приємно. Може може. А скільки таких правильних високоморальних мам просто морально калічать дітей. Не все так просто, і освіта з моральністю не є запорукою, на жаль.
Мені не сподобалась ота категоричність "як немає їх у жінці – то не буде щастя в її родині". Є ті, що не вміють смачно готувати, чи шити, вишивати, чи лікувати (зразу звертаються до лікаря), чи ще щось. Але сім`я щаслива, діти її обожнюють, чоловік з тим давно змирився і підлаштувався. І хто скаже, що ця жінка не робить сім`ю щасливою? Кому судити? Ну не у всіх все виходить, а дещо може добре вдається не з цих галузей. Що вони - неповноцінні Берегині? Я б не сказала.
Зрештою, така моя думка.
My Signature
Зображення
  • 8
  • Back To Top

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 липень 2010 - 08:00

Ніка, Ви старша і досвідченіша. з мого боку було б нерозумно вступати з Вами в суперечку. проте кожен має свою точку зору. цей уривок наводить вічні цінності нашого народу. безперечно, з часом вони змінюються, трансформуються. але не слід їх забувати і категорично відкидати. окрім того, подяки показують, що не мені одній цей уривок припав до душі. давайте залишимось при своїй думці і не будемо загилиблюватись у дискусію. бо кожна, думаю, знайде свої аргументи і котраргументи і дискутувати можна до безкінечності...
My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Romashka_2009 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 липень 2010 - 08:45

Мені сподобалась стаття і багато з чим я погоджуюсь. Але є таке з чим не зовсім. В сучасних умовах нашого життя шити, вишивати, прати і т.д. вміти не обов"язково. Інша річ жінка повинна забезпечити сім"ю чистим одягом і акуратним одягом, а для цього є пральна машинка, ательє і т.д.
Але загалом є до чого прагнути...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Беременулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 липень 2010 - 09:10

з дечим погоджуюсь, з дечим ні! навіщо жінці вміти побілити хату? це ж чоловіча робота! жінка має бути берегинею в розумінні - усі ситі, чисті, і наділені любов"ю!!!!!!
My Signature
Зображення Зображення

Почніть дякувати Богу за те, що у вас є, і він дасть вам те, чого вам не вистарчає!
  • 0
  • Back To Top

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 липень 2010 - 09:12

З книжки Станіслава Тельнюка "Яром -долиною" про часи козаччини
My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Abrakadabra 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 липень 2010 - 09:12

Ага, і "коня на скаку остановит", і "в горящую избу войдет" :crazy:
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 16:09

Перегляд повідомленняRomashka_2009 (19.7.2010, 8:45) писав:

Мені сподобалась стаття і багато з чим я погоджуюсь. Але є таке з чим не зовсім. В сучасних умовах нашого життя шити, вишивати, прати і т.д. вміти не обов"язково. Інша річ жінка повинна забезпечити сім"ю чистим одягом і акуратним одягом, а для цього є пральна машинка, ательє і т.д.
Але загалом є до чого прагнути...

я думаю що там просто дещо відносно, звичайно ми закидаємо білизну в пральну машину, ане до річки плентаємось, і відрами воду не носимо, але стаття дійсно хороша, просто не треба все сприймати буквально
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 2
  • Back To Top

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 16:30

Перегляд повідомленняВанька (21.7.2010, 17:09) писав:

я думаю що там просто дещо відносно, звичайно ми закидаємо білизну в пральну машину, ане до річки плентаємось, і відрами воду не носимо, але стаття дійсно хороша, просто не треба все сприймати буквально

згідна. там описано цінності, які були актуальними спокон віків. зараз вони трансформувалися. дещо втратило значення, дещо додалось. не варто критикувати заради критики. думаю, кожному є що звідси почерпнути...
My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 15:34

Щось в тому є. Хоча з автором я не згідна на всі 100%. Виявляється, так багато всього змінилося в нашому житті, і бачення ідеальної Жінки в тому числі. Вважаю, що ідеальною є та жінка, котра є ідеальною в очах свого чоловіка, якою б вона не була!
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 серпень 2010 - 14:33

Перегляд повідомленняТа що танцює з вітром (19.7.2010, 9:00) писав:

Ніка, Ви старша і досвідченіша. з мого боку було б нерозумно вступати з Вами в суперечку. проте кожен має свою точку зору. цей уривок наводить вічні цінності нашого народу. безперечно, з часом вони змінюються, трансформуються. але не слід їх забувати і категорично відкидати. окрім того, подяки показують, що не мені одній цей уривок припав до душі. давайте залишимось при своїй думці і не будемо загилиблюватись у дискусію. бо кожна, думаю, знайде свої аргументи і котраргументи і дискутувати можна до безкінечності...

Ой, я прям відчула себе старою (шуткую). Я не завжди є права, тому дискутуйте зі мною, будь-ласка. Іноді так приємно про щось посперечатися з розумною людиною. Можу і щось для себе відкрити, змінити ставлення.
Отут між нами, дівчатками, признаюся, що я страшенна егоїстка і революціонерка. Ненавиджу будь-які обмеження, рамки, особливо, якщо їх потреби для себе не бачу. Що хтось там про мене подумає, взагалі не парюся. Як казала моя бабця, покійна: "люди завжди говорять". Люблю і намагаюся бути "вільною і незалежною" :blush: . Ну от є в мені ця внутрішня свобода, аж пре з мене. І не маю на увазі вседозволеність.
І просто нервує, коли жінці десь у "повчаннях" вказують (особливо чоловіки) - "ось ти тут розвивайся, викладайся, ще і це встигай робити, а без цього навіть до чоловіка не підходь. А отуди не лізь, не для тебе з твоїм бабським розумом. То не твоє призначення, я кажу, а твоє - оце, і далі хати навіть не дивись!" Так і хочеться сказати - Алло, чувак, хто ти такий, щоб вказувати мені і іншим жінкам як їм жити? Ти ж не Бог, а проста людина, хай навіть розумна, начитана і відома. Де ти собі взяв моральне право корегувати, влізати, критикувати моє внутрішнє життя. Звідки ти можеш знати де, як і з ким має провести своє життя жінка? А давай я тобі напишу про твій обов`язок чоловіка і батька, як от я собі те уявляю? Чому у мене при цій думці не вистачає наглості і самовпевненості це зробити, та й чесно, бажання? Бо маю повагу до чужого життя, яке б воно не було і яким безглуздим мені не здавалося. Це мені народжуватись і помирати, це МОЄ життя, а в тебе - своє, ти для мене чужий. А може тобі вистачить таки скромності отак виховувати власну жінку і , якщо маєш, дочок? Та ради Бога, пиши, папір все стерпить.
А в історії нашого багатостраждального народу можна будь-які потрібні для чоловіка цінності знайти. Хоч з історії і української літератури в Україні жінка була рівна в правах з чоловіком, мала право голосу, а могла стати і головою сім`ї. В Росії з тим було куди гірше.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 03 серпень 2010 - 07:18

Дуже цікава і правильна стаття.Мені сподобалась, але вона нажаль мало сумісна з теперішніми реаліями життя.У теперішньому суспільстві набагато краще жінці жити, коли чоловік допомагає, адже колись чоловік був добудчиком, приносив у дім гроші, утримував сімёю, люди жили переважно у селі і так жінка і мусіла і вишити і пошити і спрясти і виткати.Теперішнє життя інше:пішла на базар, все що тре купила, з шиття рідко хто для задоволення або по роботі шиє........і ще багато можна написати.
Дана стаття перемістила мене у давнє українське село, уявила собі соловейка в лісі, співають дівчата, український стрій, мати з діть ми обіля глиняної чепурної хати, вечір, сад....................я дуже трепетно відношусь і обожнюю ті часи, може я колись в іншому житті так жила?Так було чудово, от би зараз так!І описані 9 чеснот жінки в ті часи були б дуже доречними
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   маринка1988 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 серпень 2010 - 08:29

всім привіт, мені содобалася стаття , але я з нею не погоджуюся на всі 100 %! ось я не вмію все робити , ну може не так не вмію, як просто не хочу: в мене нема всоеї хати і ми живемо з чоловіком у моїх батьків, крім нас є ще 4 моїх брати і 3 сестри, + мама , тато+ми , я ,ч оловік , дитина=12 чоловік в хаті. Мій коханий працює в нічну зміну, тобто їде в 6 годині вечора, приїжає в 2-3 годині ночі, їсть , миється і лягає спати, в 14 годині встає ,їсть ,миється, перекрутиться і їду на роботу -і так кожен день , без вихідних, я розумію що він хочить забезпечити сімю, щоб ми в нічому не нуждалися, але при всьому своему розкладі, він не дозволяє мені йти працювати! Каже щоб я сиділа з дитиною в дома, варила їсти, прибирала, але то не на мій характер, я хочу йти розвиватися , вчитися , працювати зрештою,(дитині 4 роки)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Фата Моргана 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 12 серпень 2010 - 11:41

Дівчата, а чим ми гірше Тельнюка? А давайте виведеио 9 ознак чоловіка і подивимося, що вони на це скажуть і чи багато їх їм відповідає? Чесне слово, просто як ознаки породи виводять, жінка вона є жінка, передусім людина і щоб бути такою їй не треба паритися питанням відповідності якимсь ознакам.
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн