Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Поради незнайомцям щодо догляду за дитиною - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Поради незнайомцям щодо догляду за дитиною ваше ставлення, їх реакції Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Melpomenh 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 липень 2010 - 17:42

Питання - коли бачите дитинку в кенгурушці личком від мами з бовтаючими ніжками або явно не правильно вдягнутий слінг - ні в кого не виникало бажання (або дійства) підійти і підсказати, поправити, пояснити, що не так??? Яка реакція?
My Signature
Зображення

Слінгоконсультую http://www.malecha.o...нгоносіння.html
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 13 липень 2010 - 17:56

не-а :)
я счітаю, що личком від мами. до мами - різниці нема. це залежить від моди і того. хто голосніше кричить.
раніше кричали - від мами, щоб дитя пізнавало світ, розвивало просторові якості. тепер всі переймаються 4-м триместром і донашують. всі кенгуру забацалася.

про теліпання ніжок, як на мене теж спірне.
короч в мене і близько такої думки не виникало б, підійти і щось доводити чи повчати чужу людину :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка-Зеленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 18:31

гра з вогнем, цілком згідна! Все в нас залежить від моди, думаю коли народяться наші внуки то всі будуть носити дітей ще по-іншому, при чому напевне ні не в слінгу ні не в кенгуру :)
My Signature
Тысячу раз говорила людям, что я добрая. Кричала, ругалась, била. Не верят ...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pacis 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 19:43

Перегляд повідомленняMelpomenh (13.7.2010, 18:42) писав:

Питання - коли бачите дитинку в кенгурушці личком від мами з бовтаючими ніжками або явно не правильно вдягнутий слінг - ні в кого не виникало бажання (або дійства) підійти і підсказати, поправити, пояснити, що не так??? Яка реакція?

У мене не виникало :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Леонідівна 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 19:53

Перегляд повідомленняMelpomenh (13.7.2010, 18:42) писав:

Ой , ні , не виникало. Це ж так жахливо, коли майже на кожній прогулянці до тебе підходить я кась бабця :ireful: і починає розповідати про шкоду для здоровя дитини, бо вона в газеті прочитала, і люди кажуть...Не хочу бути схожою на цих бабусь!
My Signature
Зображення
Я Юля)
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Amanda 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 20:05

Доречі, про носіння лицем від себе. Я тут подумала: а прогулянкові візочки-то всі обернені лицем від мами, і ніхто не каже, що це може якось зашкодити дитинці (хоча, здебільшого в них садять діток після 6 міс, коли їм вже все цікаво...). Думаю, дівчата праві, за кілька років (ну, може, кілька десятків) з"являться якісь нові агрегати для транспортування малечі, а наші слінги, ерго і кенгуру всі критикуватимуть...
My Signature
Зображення

Ніц так не красить жінку, як пергідроль... :)
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 20:07

Amanda, та ні кажуть :)
тому купують візки з перикидними ручками.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Amanda 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 20:18

гра з вогнем, ой, ну я й відстала.... Але про візочки- то трохи інша тема... :ireful:
My Signature
Зображення

Ніц так не красить жінку, як пергідроль... :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Melpomenh 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 13:56

Дивно..... тут на форумі так багато інформації про шкоду кенгуру і користь ергономічного рюкзака, про невдалий слінг з бортиками і подушкою на плечі і про "правильний" слінг. Всі(форумчанки) рекомендують щось краще, застерігають від небезпеки для мацьоп..... А в реалії??? (Моя хата з краю)

Мені, чайнику, було би приємно, як би до мене підійшли і зауважили, наприклад, що дитинка в слінгу сидить низько - треба підтягнути :)

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Леонідівна, Повчання і порада - різні речі!!! Так само, як бабця і однодумець!
My Signature
Зображення

Слінгоконсультую http://www.malecha.o...нгоносіння.html
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Леонідівна 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 18:20

Melpomenh, Не хочу сперечитася, можливо я і не права , але хочу сказати, що порадити можна людині яка хоче чути твою пораду (ось наприклад тут на форумі люди читають поради інших тому що хочуть це знати, а в теми які їм не цікаві не заглядають)А якщо озлоблена на життя мамочка, запихає дитя в те кенгуру, біжить бігом по справах, а тут я до неї підходжу і починаю їй радити , як правильно вона має робити, думаю можу " нарватися" на грубість. :smile: Чи не так? ;)

Повідомлення відредаговано Леонідівна: 14 липень 2010 - 18:22

My Signature
Зображення
Я Юля)
  • 5
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 18:27

лан, :) давайте поближче до слінгів, а питання від Melpomenh, виділлю в окрему тему.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Шпилька 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 11:48

А у мене був випадок, але пов"язаний не зі слінгом чи кенгурухою.

Мама (до речі я би не сказала, що молода) везла дитину в маршрутці. На вигляд дєтці місяців 7-7,5. Спека. Маля сидить на окремому сидінні. Дерматиновому. Голою попою (лише в бодіку). Ручки то по сидінню, то по склу, то в ротик єстєссно. Мама дивиться в іншу сторону. Ну я особисто не розумію такого, але промовчала. А от далі вже не втрималась. Та мадонна бере дитинку, що почала хникати, до себе на коліна, притримує однією рукою, а мала хапається руцями за трубу і так собі хитається. Це та труба, що знаходиться одразу за кабіною водія. Металева така, і яааакраз на рівні голівки дитяки. Може звучиьі не страшно, але мені в голові така картинка промайнула, що я аж сіпнулась до тієї мамусі. Збрехала негарно, але подіяло. "Вибачте, що втручаюсь, але у мене в знайомих був прикрий випадок. Тримали отак дитинку, водій різко загальмував і малятко голівкою сильно вдарилось. Може тримайте її ближче біля себе або покадіть свою руку на трубу?". Взгляд був нерозуміючий до кінця " а шо собствєнно не так?", але дівчинку притулила до себе...

Може наступного разу згадає настирливу дівку (мене) і спершу подумає...
My Signature
Зображення

Отцом может стать каждый, а вот звание "любимого папочки" надо заслужить...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маруся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 12:04

Мене дратує, коли мене повчають. Хто сказав що лицем від себе в кенгуру погано, а лицем до себе добре?
В мене в дитини є звичка тільпати по траві, а я поруч іду по асфальтованій доріжці.То мене повчають всякі бабки, що ножки вимаже, бо сама йде по чистому, а дитину по грязюці веде! АААААА, розказалаб я їм, да совість не дає стариків ображати!
А під підїздом бабуськи , то треба було шортики покороче вдягти, бо жарко, то штанішки одягти, бо їм холодно! Я мати і мені видніше, що вдягати як і куди!
Я дуже часто бачу, як мамки обувають своїх діток топати в жахливе взуття, без твердої пяточки, а дитинка ще до тогож праву ніжку кривить. Що я їй скажу? Вона не хоче тратитися, дума що дороге взуття то все фігня, що я їй докажу?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 12:35

я как-то шла по улице и идем мамочка с ребенком в кенгуру ребенку мес.2, он у нее телепается ручки- ножки болтаются, мне так хотелось подойти и сказать ей "мамаша-ты мамаша, а потом у деток с позвоночниками проблемы" но сама не люблю, когда мне кто-то дает "советы"
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 27 липень 2010 - 13:12

Так-с, що то я не зрозуміла про ті кенгурушки-слінги - ручки-ножки теліпаються... Йду в відповідну темку прочитаю. А то ми ходимо інколи в кенгурушці, я не думала що то якась особлива премудрість в тому є )))), то тре почитати, а то раптом і у нас ручки-ножки теліпаються, а я думаю що так має бути ))))

І по темі...
Я по житті не люблю лізти туди, куди мене не просять. І не люблю давати поради, коли мене теж про це не просять. А все тому, що бачу навколо, що от такі порадники переважно викликають агресію і злобу в тих, кому вони вирішили порадити.
Я такі поради сприймаю як-коли. Певно, таки це й від настрою залежить теж. Та й поради бувають різні - коли слушні, а коли ну така вже дурниця
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   OlenkaOpa 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 27 липень 2010 - 13:47

Я думаю шо інколи можна дати пораду ну от як зробилаCoH9I, ,але вбільшості люди сприймають це негативно..тому рідко пхаюсь в чужі справи!а ше вважаю шо поради потрібно давати тоді коли ти в цьому профі-а нетак начитались,почули і робим висновки..ще незнати хто правий і що краще-кенгуру ,слінг чи ще щось..... :wacko3:
My Signature
ЗображенняЗображення
Існує два одвічних питання-звідки береться пиль і куди діваються гроші...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   крихітkа 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 13:58

Розкажу і я ,як мене на днях "повчали", бо судячи по тону, на пораду то не смахувало. Так от їхала з малою у слінгу тролейбусом. А у мого дитяти любов до "трусіння". Коли транспорт їде і її добряче підкидає - задоволена, стоїть - у крик. От я і сіла як завжди "на колеса". Поки їхали усе було гуд. А потім зупинка і моя Катюха вже кричить незадоволена на весь салон. Першою до мене почала приставати кондуктор зі словами "пересядьте, бо дитя укачало і того вона кричить". Потім й інших знавців знайшлося чимало. Коротше проїхала я дві зупинки і вийшла. замазали порадами. Я ж своє маля знаю. Поїхала маршруткою. там зупинки коротші :) А коли водій збагнув, що мала плаче лише на зупинках, то взагалі по можливості не зупинявся :wacko3:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 14:24

Стояла якось поруч із мамочкою із лялею в слінгові. Лялі місяця півтора, а мамі явно забулися показати як правильно її туди покласти.
Я мало язика не відкусила, щоб не полізти з порадами.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Milawka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 14:38

Ви знаєте більше всього мене дратує,коли сторонні люди на вулиці лізуть з порадами не в тему.Йшли ми з доцей додому з площадки,вона не хотіла залишати качелі,то коли я її посадила в каляску вона почала кричати,боже скільки я по дорозі почула ойкання та охкання від бабуль,коментарів,що над цією дитиною мабудь знущаються і т.п.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Leda 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 14:41

Не люблю лізти з повчаннями і не люблю щоб повчали мене. Але ж бувають різні ситуації. Наприклад, мала в візочку теліпала бавилась ніжками і скинула один капчик, а я й не помітила, люди йшли навпроти і підказали що одного капчика бракує, я повернулась і знайшла його. Звісно це втручання було доречне. Ще був випадок, зима-мороз, ми закупились з чоловіком і малою (тоді ще старша була одна, мала) в супермаркеті, задолбались з тими закупами на тиждень, повна кошик каляски і ще в руках торби, біжимо додому і дивуємось чого це на нас люди так поглядають, метрів через пятдесят до нас дійшло що ми дитину забули застібнути (в супермаркеті було жарко от ми її і розкутали, а потім назад застібнути-закрити забули), так от я була б тільки рада якби ті люди не поглядали а вказали нам що дитина на морозі розстібнута в візку сидить.
My Signature
Зображення
Тобі справді так зле? Тобі хочеться впасти, занурившись обличчям в м’який оберемок минулого? Заплакати так, як плачуть діти безутішно і щиро, згорнувшись калачиком під ковдрою? Падай.. І починай віджиматись..
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів