Виїзд дитини за кордон. Дозвіл батьків.
Відправлено 13 липень 2010 - 19:07
Сьогодні в російських джерелах знайшла, що тепер у них (в Росії), якщо дитина їде з одним з батьків, то дозволу іншого - не потрібно.
Ну і ще там дещо.
А як у нас?
Вдячна за пруфлінки.
Відправлено 13 липень 2010 - 19:16
Відправлено 13 липень 2010 - 19:19
його треба перекладати на мову іншої країни?
Відправлено 13 липень 2010 - 19:38
Відправлено 13 липень 2010 - 23:36
І ще, мені в нас в паспортному спочатку сказали щоб вписати треба дозвіл ми з чоловіком зробили, а виявляється його непотрібно(( а тепер почитала що на кордоні вимагають? це всюди чи тільки в росію????
Відправлено 14 липень 2010 - 07:04
Разрешение не надо только в одном случае - если у ребенка в графе отец стоит прочерк
Если отец и мама в разводе - все равно разрешение надо. И никого не интересует что вы не знаете где находится папа этого ребенка
Повідомлення відредаговано Ktara: 14 липень 2010 - 07:05

У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
Відправлено 14 липень 2010 - 07:37
Bjanko88 (14.7.2010, 0:36) писав:
І ще, мені в нас в паспортному спочатку сказали щоб вписати треба дозвіл ми з чоловіком зробили, а виявляється його непотрібно(( а тепер почитала що на кордоні вимагають? це всюди чи тільки в росію????
Ребенок должен быть вписан хотя бы у одного родителя, проблем быть не должно у вас. Мы недавно пересекали Молдавию, Румынию и Болгарию, везде просто спрашивали у кого из родителей вписан ребенок.
Разрешение не нужно, если Вы делаете прямо в ОВИРе, а не через турфирмы.
Відправлено 14 липень 2010 - 09:32
Справа така. Якщо паспорт мами на дівоче прізвище, то маляву не ВПИШУТЬ В МАМИН ПАСПОРТ. Тоді тре вписувати в татів, але треба "дозвіл мами на вписування дитини в паспорт батька для короткотермінових поїздок закордон" нотаріально повірений, фото дитини (якщо менша троьх років, необовязково), квитанція про сплату держ мита(8,50) і послуг ОВІРу (18,63), копія і оригінали укр і закордонного паспортів(того, кому вписують), копія і оригінал свідоцтва про народження дитини. Ці документи розгядають до двох тижнів. Але мо і швидше, все залежить... самі догадуєтесь, мабуть.
На виїзді з України потрібно показати оригінал і копію свідоцтва про одруження (якщо повторюю дівоче призвище) і проблем не буде.
Доречі, нотаріальний дозвіл забирає ОВІР і його потім вже непотрібно, якщо ви подорожуєте сімєю. Він потрібен, щоб вписати дитину в паспорт. А якщо ви їдете окремо, то звісно потрібно показувати на кордоні дозвіл одного з батьків також нотаріально повірений.
Відправлено 14 липень 2010 - 10:29
Natali@ (14.7.2010, 10:32) писав:
Справа така. Якщо паспорт мами на дівоче прізвище, то маляву не ВПИШУТЬ В МАМИН ПАСПОРТ. Тоді тре вписувати в татів, але треба "дозвіл мами на вписування дитини в паспорт батька для короткотермінових поїздок закордон" нотаріально повірений, фото дитини (якщо менша троьх років, необовязково), квитанція про сплату держ мита(8,50) і послуг ОВІРу (18,63), копія і оригінали укр і закордонного паспортів(того, кому вписують), копія і оригінал свідоцтва про народження дитини. Ці документи розгядають до двох тижнів. Але мо і швидше, все залежить... самі догадуєтесь, мабуть.
На виїзді з України потрібно показати оригінал і копію свідоцтва про одруження (якщо повторюю дівоче призвище) і проблем не буде.
Доречі, нотаріальний дозвіл забирає ОВІР і його потім вже непотрібно, якщо ви подорожуєте сімєю. Він потрібен, щоб вписати дитину в паспорт. А якщо ви їдете окремо, то звісно потрібно показувати на кордоні дозвіл одного з батьків також нотаріально повірений.
в мене паспорт на дівоче прізвище, я його і не змінювала, дитину вписали без проблем. РОбили нотіраільний дозвіл від батька і давали свідоцтво про одруження, його потрібно мати і на кордоні. Але проблем з вписуванням не було ніяких
Відправлено 14 липень 2010 - 12:11
Відправлено 14 липень 2010 - 12:16
сказали без проблем , та й зробили без проблем. візу відкриваємо Шенген, теж всі документи підійшли, просто ще до списку додкументів додалось свідоцтво про одруження :)
Відправлено 14 липень 2010 - 12:20
Відправлено 14 липень 2010 - 12:21
Відправлено 14 липень 2010 - 13:41
я взагалі-то не знаю, чи оце питання про паспорти в цю тему чи ні, бо я трохи не в темі
давайте ближче до дозволів, пужалуста!!!!
оце ви їздили в туречину наприклад, самі з дитиною. то при виїзді з туречини ту довідку від іншого батька вимагали?
я про вписування в паспорт взагалі нічо не тямлю :(, бо в мене дитина не вписана і я вписувати не буду.
п.с. про Росію можу дати лінк, але у випадку, якщо дуже треба, бо так рити не буду. у них дійсно відмінена ця норма. дозвіл потрібне, якщо дитина їде з кимось іншим, а якщо з одним з батьків - то ні. у них тепер береться судова заборона на виїзд, а не дозвіл.
Відправлено 14 липень 2010 - 13:59
гра з вогнем (14.7.2010, 14:41) писав:
я взагалі-то не знаю, чи оце питання про паспорти в цю тему чи ні, бо я трохи не в темі
давайте ближче до дозволів, пужалуста!!!!
оце ви їздили в туречину наприклад, самі з дитиною. то при виїзді з туречини ту довідку від іншого батька вимагали?
я про вписування в паспорт взагалі нічо не тямлю :(, бо в мене дитина не вписана і я вписувати не буду.
п.с. про Росію можу дати лінк, але у випадку, якщо дуже треба, бо так рити не буду. у них дійсно відмінена ця норма. дозвіл потрібне, якщо дитина їде з кимось іншим, а якщо з одним з батьків - то ні. у них тепер береться судова заборона на виїзд, а не дозвіл.
Гра з вогнем, у Вас, очевидно, особлива ситуація. Бо Ви закордоном і якщо плануєте приїжджати з дитиною без чоловіка, а потім виїжджати, то можуть виникути проблеми на українському кордоні. (а в США, як я розумію, нотаріально завірений дозвіл від батька українською мовою не зробиш)
Я б радила Вам в посольстві України це все вияснити, бо у малого ж Вашого американська посвідка чи що ?
Можливо, Вам взагалі тоді нічого не треба або достатньо буде з посольства якусь писульку.
Що ж стосується українських громадян в Україні - нотаріальний дозвіл на вивіз дитини закордон є обов'язковим для пред'явлення на українському кордоні (при виїзді). І російські законодавчі норми тут не діють поки що, слава Богу :)
Відправлено 14 липень 2010 - 14:08
Якщо їхати з своєю дитиною одному з батьків, то інший має дати дозвіл, щоб на кордоні показати (ну мабуть, щось типу, що ви її не дай Бог не вивозите без відома батька чи матері).
Відправлено 14 липень 2010 - 14:09
Та про росію я говорю, бо читала-читала, натрапила на російську ситуацію, яка заставила ще раз задуматися про нашу.
Я теж дуже рада, що в нас їх норми не діють і не будуть діяти!
Відправлено 14 липень 2010 - 14:37
гра з вогнем (14.7.2010, 15:09) писав:
Та про росію я говорю, бо читала-читала, натрапила на російську ситуацію, яка заставила ще раз задуматися про нашу.
Я теж дуже рада, що в нас їх норми не діють і не будуть діяти!
Не по темі :) Плани щодо візиту в Київ ще дійсні ? Якщо так, то пишіть в приват (я на форумі не так часто буваю і не відслідковую теми) коли, що і як - з радістю зустрінусь випити кави:)
Відправлено 14 липень 2010 - 16:34

Допомога

- 

[/url]