Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Виїзд дитини за кордон. Дозвіл батьків. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Виїзд дитини за кордон. Дозвіл батьків. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 13 липень 2010 - 19:07

Дівчата, хто що знає?
Сьогодні в російських джерелах знайшла, що тепер у них (в Росії), якщо дитина їде з одним з батьків, то дозволу іншого - не потрібно.
Ну і ще там дещо.

А як у нас?
Вдячна за пруфлінки.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bogdana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 липень 2010 - 19:16

А у нас потрібен дозвіл. І доречі його дуже ретельно на кордоні перевіряють
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 19:19

на обох кордонах? чи тільки на виїзді з країни. громадянином якої є дитина?
його треба перекладати на мову іншої країни?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bogdana 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 19:38

Перевіряють на українській стороні, тільки на виїзді з країни. Перекладати не потрібно.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bjanko88 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 23:36

Дівчата збираємся в польщу, і моє малятко вписане в чоловіка в паспорт, бо я свій доробляю, а вписати невстигну, чоловік деколи буде далеко від мене і в мене таке питання як десь мене зупинить поліція, то чи невиникне в них запитання про те, що дитина невписана в мене в паспорті? знаю що тут є дівчата які живуть в польщі може хтось піскаже, наперед дякую!
І ще, мені в нас в паспортному спочатку сказали щоб вписати треба дозвіл ми з чоловіком зробили, а виявляється його непотрібно(( а тепер почитала що на кордоні вимагають? це всюди чи тільки в росію????
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кохавит 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 07:04

Разрешение на перевозку ребенка через границу надо всегда независимо от страны. Если едет с ребенком кто-то один из родителей, то от второго должно быть нотариальное разрешение. максимальный срок разрешения - 6 месяцев. (кажись точно не помню)
Разрешение не надо только в одном случае - если у ребенка в графе отец стоит прочерк

Если отец и мама в разводе - все равно разрешение надо. И никого не интересует что вы не знаете где находится папа этого ребенка

Повідомлення відредаговано Ktara: 14 липень 2010 - 07:05

My Signature
У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 07:37

Перегляд повідомленняBjanko88 (14.7.2010, 0:36) писав:

Дівчата збираємся в польщу, і моє малятко вписане в чоловіка в паспорт, бо я свій доробляю, а вписати невстигну, чоловік деколи буде далеко від мене і в мене таке питання як десь мене зупинить поліція, то чи невиникне в них запитання про те, що дитина невписана в мене в паспорті? знаю що тут є дівчата які живуть в польщі може хтось піскаже, наперед дякую!
І ще, мені в нас в паспортному спочатку сказали щоб вписати треба дозвіл ми з чоловіком зробили, а виявляється його непотрібно(( а тепер почитала що на кордоні вимагають? це всюди чи тільки в росію????

Ребенок должен быть вписан хотя бы у одного родителя, проблем быть не должно у вас. Мы недавно пересекали Молдавию, Румынию и Болгарию, везде просто спрашивали у кого из родителей вписан ребенок.
Разрешение не нужно, если Вы делаете прямо в ОВИРе, а не через турфирмы.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natali@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 09:32

Ми недавно їздили в Туреччину, то терміново вписували малу в паспорт.
Справа така. Якщо паспорт мами на дівоче прізвище, то маляву не ВПИШУТЬ В МАМИН ПАСПОРТ. Тоді тре вписувати в татів, але треба "дозвіл мами на вписування дитини в паспорт батька для короткотермінових поїздок закордон" нотаріально повірений, фото дитини (якщо менша троьх років, необовязково), квитанція про сплату держ мита(8,50) і послуг ОВІРу (18,63), копія і оригінали укр і закордонного паспортів(того, кому вписують), копія і оригінал свідоцтва про народження дитини. Ці документи розгядають до двох тижнів. Але мо і швидше, все залежить... самі догадуєтесь, мабуть.
На виїзді з України потрібно показати оригінал і копію свідоцтва про одруження (якщо повторюю дівоче призвище) і проблем не буде.
Доречі, нотаріальний дозвіл забирає ОВІР і його потім вже непотрібно, якщо ви подорожуєте сімєю. Він потрібен, щоб вписати дитину в паспорт. А якщо ви їдете окремо, то звісно потрібно показувати на кордоні дозвіл одного з батьків також нотаріально повірений.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 10:29

Перегляд повідомленняNatali@ (14.7.2010, 10:32) писав:

Ми недавно їздили в Туреччину, то терміново вписували малу в паспорт.
Справа така. Якщо паспорт мами на дівоче прізвище, то маляву не ВПИШУТЬ В МАМИН ПАСПОРТ. Тоді тре вписувати в татів, але треба "дозвіл мами на вписування дитини в паспорт батька для короткотермінових поїздок закордон" нотаріально повірений, фото дитини (якщо менша троьх років, необовязково), квитанція про сплату держ мита(8,50) і послуг ОВІРу (18,63), копія і оригінали укр і закордонного паспортів(того, кому вписують), копія і оригінал свідоцтва про народження дитини. Ці документи розгядають до двох тижнів. Але мо і швидше, все залежить... самі догадуєтесь, мабуть.
На виїзді з України потрібно показати оригінал і копію свідоцтва про одруження (якщо повторюю дівоче призвище) і проблем не буде.
Доречі, нотаріальний дозвіл забирає ОВІР і його потім вже непотрібно, якщо ви подорожуєте сімєю. Він потрібен, щоб вписати дитину в паспорт. А якщо ви їдете окремо, то звісно потрібно показувати на кордоні дозвіл одного з батьків також нотаріально повірений.

в мене паспорт на дівоче прізвище, я його і не змінювала, дитину вписали без проблем. РОбили нотіраільний дозвіл від батька і давали свідоцтво про одруження, його потрібно мати і на кордоні. Але проблем з вписуванням не було ніяких
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 12:11

Щаслива зірочка, цікаво???!!! А на мене ще й нарипіли, що то я собі думаю і паспорт не міняю. Я прописана в Шевченківському районі м.Львова, тут і здавала документи. А ви де?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 12:16

Natali@, я прописана на Сихові, а подавала на Залізничній, 56 в тому центрі для іногородніх :)
сказали без проблем , та й зробили без проблем. візу відкриваємо Шенген, теж всі документи підійшли, просто ще до списку додкументів додалось свідоцтво про одруження :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мавпуся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 12:20

Дівчатка які документи треба щоб вписати дитину в закордонний паспорт?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 12:21

Natali@, 2 года назад мы делали через турфирму вписывание в паспорт, требовали разрешение у нотариуса, в этом году в турфирме все тоже самое, за вписывание хотят 200 грн, мы делали в ОВИРе, там стоит копейки и там сказали,что если мы в официальном браке, то разрешение на вписание в паспорт ребенка не надо. Паспорт у меня на девичью.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 13:41

аааа! поверніться до мого запитання.
я взагалі-то не знаю, чи оце питання про паспорти в цю тему чи ні, бо я трохи не в темі :smile: та мені здається десь в нас ті паспорти вже обговорювалися.

давайте ближче до дозволів, пужалуста!!!!

оце ви їздили в туречину наприклад, самі з дитиною. то при виїзді з туречини ту довідку від іншого батька вимагали?

я про вписування в паспорт взагалі нічо не тямлю :(, бо в мене дитина не вписана і я вписувати не буду.

п.с. про Росію можу дати лінк, але у випадку, якщо дуже треба, бо так рити не буду. у них дійсно відмінена ця норма. дозвіл потрібне, якщо дитина їде з кимось іншим, а якщо з одним з батьків - то ні. у них тепер береться судова заборона на виїзд, а не дозвіл.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 13:58

Перегляд повідомленнягра з вогнем (14.7.2010, 14:41) писав:

я про вписування в паспорт взагалі нічо не тямлю :(, бо в мене дитина не вписана і я вписувати не буду.

а як ти тоді хочеш їхати з малим? потрібно або вписувати, або робиться такий паспорт для дитини - проїздний
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 13:59

Перегляд повідомленнягра з вогнем (14.7.2010, 14:41) писав:

аааа! поверніться до мого запитання.
я взагалі-то не знаю, чи оце питання про паспорти в цю тему чи ні, бо я трохи не в темі :smile: та мені здається десь в нас ті паспорти вже обговорювалися.

давайте ближче до дозволів, пужалуста!!!!

оце ви їздили в туречину наприклад, самі з дитиною. то при виїзді з туречини ту довідку від іншого батька вимагали?

п.с. про Росію можу дати лінк, але у випадку, якщо дуже треба, бо так рити не буду. у них дійсно відмінена ця норма. дозвіл потрібне, якщо дитина їде з кимось іншим, а якщо з одним з батьків - то ні. у них тепер береться судова заборона на виїзд, а не дозвіл.

Гра з вогнем, у Вас, очевидно, особлива ситуація. Бо Ви закордоном і якщо плануєте приїжджати з дитиною без чоловіка, а потім виїжджати, то можуть виникути проблеми на українському кордоні. (а в США, як я розумію, нотаріально завірений дозвіл від батька українською мовою не зробиш)
Я б радила Вам в посольстві України це все вияснити, бо у малого ж Вашого американська посвідка чи що ?
Можливо, Вам взагалі тоді нічого не треба або достатньо буде з посольства якусь писульку.

Що ж стосується українських громадян в Україні - нотаріальний дозвіл на вивіз дитини закордон є обов'язковим для пред'явлення на українському кордоні (при виїзді). І російські законодавчі норми тут не діють поки що, слава Богу :)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 14:08

гра з вогнем , до Туреччини ми їхали сімєю. Нотаріально завірений дозвіл давала я, щоб дитину вписали у чоловіковий паспорт. Так як ми їхали разом то для перетину кордону непотрібно було ніяких дозволів.

Якщо їхати з своєю дитиною одному з батьків, то інший має дати дозвіл, щоб на кордоні показати (ну мабуть, щось типу, що ви її не дай Бог не вивозите без відома батька чи матері).
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 14:09

Щиро дякую за відповідь!
Та про росію я говорю, бо читала-читала, натрапила на російську ситуацію, яка заставила ще раз задуматися про нашу.
Я теж дуже рада, що в нас їх норми не діють і не будуть діяти!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 14:37

Перегляд повідомленнягра з вогнем (14.7.2010, 15:09) писав:

Щиро дякую за відповідь!
Та про росію я говорю, бо читала-читала, натрапила на російську ситуацію, яка заставила ще раз задуматися про нашу.
Я теж дуже рада, що в нас їх норми не діють і не будуть діяти!

Не по темі :) Плани щодо візиту в Київ ще дійсні ? Якщо так, то пишіть в приват (я на форумі не так часто буваю і не відслідковую теми) коли, що і як - з радістю зустрінусь випити кави:)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 16:34

Щодо дозволів ,мій двоюрідний брат в'їзджав в Україну ,дитина була вписана в закордонний паспорт і в італійські документи(щоб виїхати з Італії),а потім на виїзд з України жінка йому передавала дозвіл(брала в консульстві України в Італії).Цей дозвіл потрібен при виїзді з України без одного з батьків.В моєї коліжанки взагалі був номер ,в'їхала в Україну з малим без чоловіка і без дозвола(на в'їзд дозволу не треба), коли поверталися назад ,а вже був чоловік затребували дозвіл,мотивували ,що звідки вони знають, що то він батько, навіть, якщо прізвища в них одинакові, потім всеж таки відпустили,але нерви потріпали добре(думаю ,що хотіли розвести на гроші ,бо її чоловік іноземець),після цього випадку беру зі собою свідоцтво про народження малого, та документ про громадянство коли їду за кордон,бо наші таможеніки -"найкращі" ,завжди щось видумають,одного разу затребували оплатити страховку за в'їзд іноземця,я оплатила(в той момент не сображала,бо спішила на похорон свого батька),а хто іноземець як ми, так і дитина(навіть якщо роджена за кордоном ,але має відповідний документ про громадянство)- громадяни України.А от моя інша коліжанка виїзджала з дитиною з України,і виявилось,що їй цього дозволу непотрібно(наперід взнавали в аеропорті) якраз тому ,що батько дитини не є українець.Ось такі ситуації.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему