Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Розмір державного мита при поданні позовної заяви до суду - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Розмір державного мита при поданні позовної заяви до суду Оцінка: -----

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 08 липень 2010 - 14:04

Потребую консультації юриста. Склалась така ситуація, що хочу подавати до суду на оскарження рішення виконавчого комітету про накладання штрафу у розмірі 340. Мене цікавить таке питання, який розмір державного мита при поданні позовної заяви і які ще витрати мене чекають в процесі. Адвоката не рахуємо.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lipun 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 08 липень 2010 - 14:16

Постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:
1) постанову адміністративної комісії – до виконавчого комітету відповідної ради (а потім, за бажанням, до суду) або до районного, районного в місті, міського або міськрайонного суду, рішення якого є остаточним;
2) рішення виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради – до відповідної ради (а потім, за бажанням, до суду) або до районного, районного в місті, міського або міськрайонного суду, рішення якого є остаточним;
3) постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення – до вищого за рівнем органу (вищої за рівнем посадової особи) (а потім, за бажанням, до суду) або до районного, районного в місті, міського або міськрайонного суду, рішення якого є остаточним;
4) постанова районного, районного в місті, міського або міськрайонного суду в загальному випадку є остаточною та оскарженню не підлягає. Виняток становлять випадки, зазначені у статті 294 КпАП (про них ітиметься нижче) – коли постанова суду може бути скасована або змінена головою вищого за рівнем суду або за протестом прокурора самим суддею, який виніс постанову.
Скарга подається до органу (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом 3-х діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному її розглядати.
Особа, яка оскаржила постанову про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
Подання скарги припиняє виконання постанови про накладення адміністративного стягнення до розгляду скарги.
Призупинення постанови про накладення адміністративного стягнення полягає у відстроченні його виконання.
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 14:30

lipun Вибачте я не зовсім зрозуміла, тобто я просто несу позовну заяву і нічого не оплачую так? А якщо я все ж таки програю справу, що я буду змушена оплатити окрім штрафу звісно?

Повідомлення відредаговано elena0709: 08 липень 2010 - 14:39

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 19:17

Перегляд повідомленняelena0709 (8.7.2010, 15:30) писав:

lipun Вибачте я не зовсім зрозуміла, тобто я просто несу позовну заяву і нічого не оплачую так? А якщо я все ж таки програю справу, що я буду змушена оплатити окрім штрафу звісно?

У випадку програшу, ви нічого крім штрафу не сплачуєте, але Ви також можете у випадку програшу подати апеляційну скаргу, яка відтермінує сплату штрафу практично на невизначений строк.
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 липень 2010 - 10:10

Дівчата може у когось є зразок позовної заяви щодо оскарження рішення виконкому про порушення ст. 152 КУпАП України
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 липень 2010 - 12:20

Перегляд повідомленняelena0709 (9.7.2010, 11:10) писав:

Дівчата може у когось є зразок позовної заяви щодо оскарження рішення виконкому про порушення ст. 152 КУпАП України

Киньте на пошук в Гугл "оскарження рішення виконкому про порушення ст. 152 КУпАП України", я думаю якийсь зразок там буде!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Таn4ик 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 листопад 2011 - 22:42

До 1 листопада потрібно було у суді також оплачувати і судовий збір, крім держмита. Тепер з листопада оплачується лише державне мито, яке збільшилося.
Просто хотіла всім у темці повідомити про нововведення:)
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн