Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Роди-це щастя. Дубль два. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Роди-це щастя. Дубль два. Про мої пологі Оцінка: -----

Користувач поза мережею   len4ik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 липень 2010 - 19:45

Прочитала я інші розповіді про пологи та можу сказати, що заздрю вам, дівчата, у тому, що переважно всі пологи – партнерські.
Коли я родила, то така можливість була вкрай рідкісним явищем. Але мого чоловіка я, напевно, і не пустила би.
Хоча, мої другі пологі пройшли би зовсім інакше. Отже, спробую пригадати, як це було вдруге…
Текст, що розкривається
Коли нашому синочку-первістку виповнилось 4 рочки стали ми думати про другу дитинку. Якраз і термін спіраль знімати підійшов (ставила Мультілоуд 3-х річний). Пролежавши на збереженні при першій вагітності, побачивши та почувши, як це важко - завагітніти, вирішили ми все по науці робити. Тобто зачинати під час овуляції. Але, як на гріх, в самий головний момент поїхав мій благовірний у відрядження. От і маєш: поки він їздив, вже і по розрахунках час нових «червоних днів» підійшов. Чоловік лише на тиждень приїхав і мав знов рівно на місяць їхати, тобто знов до наступних місячними. Не судьба, видно, подумала.
– Ладно – кажу – доки ще не почались, давай попробуємо.
Спробували. Чекаю місячних з дня на день, а їх нема. Затримки в мене і раніше були, тому не здивувалась. Проте, все ж вирішила тест купити. Прочитала інструкцію, все зробила, …Не може бути! От вам і календарний метод планування. У другому віконечку теж смужка! Побігла до свого лікаря, а він каже, що так рано може ще нічого не прощупати. Прощупав!
Думала до приїзду чоловіка дочекатись, але не стрималась, по телефону все видала.
Стали чекати. Першенький мій все намагався з мене вискочити, от і с цією вагітністю готувалась до проблем. Але, було все інакше: токсикозу майже не було, загрози ніякої, скакала як коза. З вагою, яку після перших родів не могла скинути, вже була уважніша, трішки старалась стриматись, харчувалась більше овочами, у солодощах та мучному собі відмовляла. Та і смаки мої були зовсім інші. При першій вагітності цибулю їла просто як яблука, а тут від одного її запаху нічого не хотілось.
Ріс в мене животик гарний, маленький, так що чужі люди і не помічали, що я в очікувані. Гуляла з синочком, грались, весело час проводили. Одним словом, я нарешті просто насолоджувалась своєю вагітністю. Правда, іноді, згадуючи проблеми першої, прислуховувалась, провіряла тонус матки, та все було Слава Богу добре.
Може через ті прислуховування, чи через характер дитинки, але рухи я почула на 16 тижні (час зачаття то я точно знала), та і ще який рух! На кухні аж присіла від такого копняка з середини. Лікар на черговому огляді не повірив, каже, що то гази. Ага, та то газова бомба мала бути!
Прийшла пора йти на перше УЗД. То з першим я змушена була часто його робити, тому ї знали що буде хлопчик. А тут їдемо з чоловіком, цікаво. Подивився лікар в поліклініці тай каже: «70% на те, що це дівчинка, я третьої ноги не бачу». Радості чоловіка не було меж. Він і с першою дитиною більше дівчинку хотів, та я впевнено заявила, що буде хлопчик. навіть ім'я зразу вибрала. А тут бачу все до дівчинки підходить. Не дуже це мене втішило, проте аби здорове дитя було, а стать ролі не грає.
Стали ми ім'я підбирати, намучились, все вирішити не могли: вже і в животика питала, і в календар на приблизну дату родів дивилась, і книжку з розшифровкою імен придбали. Спорили майже до 7 місяця. Ледь вирішили: звати Ліза, хрестити на Анни.
Лікарі термін вагітності ставили по своїм строкам, на 1-2 тижні більше, мені не вірили. Тому запропонували лягти в родом раніше. В них якраз нові вимоги появились класти всіх на 39 тижні. Я погодилась. Дома за дитиною було кому приглянути, отож і віддихнути від домашніх клопотів не завадить. Лягла.
В роддомі як заведено: строк стоїть – будемо родити. Але моя Лізонька мала інші наміри. Тиждень пройшов – ні гу-гу. Та і я чекала до 40 тижня. Але вже і по моїх розрахунках час настав, нічого. Сусідки по палаті вже по кілька раз мінялись, а я лежу. Вже стала до дитинки примовляти, просити, смаколиками різними виманювати, морозиво обіцяла. Ні в яку!!! Навіть огляд професора, після якого всіх зразу в родзал забирали не поміг. Мої домашні вже знудились. День народження сина пропустила. Нарешті, мій лікар каже: завтра будемо родити! Я не повірила, навіть чоловіку нічого не сказала (а були би партнерські роди, то довелось би тайну видавати).
На ранок іду на огляд. Нічого такого незвичайного: ні кололи, нічого болісного не робили, але чомусь після обіду стала нарешті відчувати перейми. Та вони якісь такі легкі, хоча і регулярні. Почала по коридору, сходах ходити (кімнат з м’ячами та «унітазами» тоді ще не було) нагулювати. Нічого, перейми регулярні, але не болючі. О 9 вечора приходе лікар і питає, чому я ще не в родзалі.
–Чого це, мені ж зовсім не болить.
–Бігом –каже – на клізму і в родзал.
І закрутилось: клізма, передродова, води, сильні перейми. Акушерка просила сказати, кола почне на низ «перти». А я чую, що вже дитина от-то вискочить. - Вже, кажу, час. Не повірила, так скоро все відбувалось (на годинника 22:30). Наполягла на своєму, досвід то вже є. Подивилась, заметушилась, всіх покликала, мене в родзал перевели. Ледь ішла, між ніг як волейбольний м’яч запхали. Тільки би, думаю, втримати. З першим дитям уговорювали вискочити, а з цим аби встигнути добігти. І хто придумав своїми ногами бігти до родового крісла. Добігла На ліжко залізла так далеко, що стягали назад.
При першій потузі, вибачте за таку непристойність, вийшли остатки клізми. Акушерка каже, що то хибна тривога. Яка хибна, коли я відчуваю, що дитя вже в проходи. Добре, що мій лікар з досвідом, тужитись велів. І з другою потугою моя Лізонька, впершись мамі в ребра ніжками, взяла низький старт і вискочила зразу по пояс.
На перших родах я дитя не бачила поки його не помили і не за пеленали. А тут весь процес спостерігала сама. Голівка в лівий бік повернути, світленька, вся в білій пухнастій піні. Головне, ще на половину в мені, а крик стоїть на весь родзал. Я так рада була, що навіть не зрозуміла, що такі роди занадто стрімкі і небезпечні. Лікар мене назад відкинув, заметушився, щось помічниці каже. Навіть не сказали, кого родила. Чогось біля мене зібрались і щось там розглядають. А мені так добре і байдуже! Про всяк випадок питаю, кого ж я родила? А лікар аж рукою махнув – відчепись, мовляв, і дали щось дивиться. Як потім з’ясувалось, під час стрімких пологів в мене лопнули старі шви і лікар боявся внутрішніх розривів. Проте, після огляду картина виявилась не такою страшною, все було тільки зверху. Лікар все гарно зашив. Доречи, було зовсім не боляче. Правда мене трішки знобило та потрясувало, та загалом все було добре.
Лежу я, блаженствую, дивлюсь, як мою Лізоньку миють і тут…бачу таке, що в дівчинки бути не може – конкретний пісюн! В мене шок, всі мене за дівчинкою посилали, а тут таке! Відверто кажучи, я зрадила, бо хотіла хлопчика, але як сказати родині? Навіть думка промайнула, як в анекдоті, раптом додому не заберуть? Але то жарт.
Мобільних телефонів тоді не було, в нас дома навіть міського тоді не було, так що з радісною новиною прийшлось зачекати до ранку. Я за ніч з думкою про другого хлопчика звиклась. Дзвоню коханому на роботу. – Привіт, шкода, що ти в мене не ювелір. Маєш другого сина!- А у відповідь тиша. Мій чоловік такій шок дістав, що ледь не знепритомнів. Потім страшенно вибачався і зовсім не засмутився, що немає донечки.
Але, по секрету вам скажу, про донечку ми все ще подумуємо. Може Боже нам ще одну дитинку пошле? А може хлопчика?.. :smile:

My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 41
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 20:00

Нехай синочки будуть здорові, а там може і доцю лелека принесе.
А я до кінця дійсно думала, що то Ліза...
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 20:23

Перегляд повідомленням@рійк@ (7.7.2010, 21:00) писав:

А я до кінця дійсно думала, що то Ліза...

От і ми так думали. Я хотіла тому лікарю, що УЗД робив окуляри подарити, щоб всі ноги бачив.
Але сюрприз получився класний.
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LANYSKA 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 07 липень 2010 - 21:08

Класна розповідь!!!!!!!
Оце Вас Малятко розіграло :smile: :yes:
Але, зате, яких вже дорослих хлопців маєте - справжні помічники і вже певно давно готові до появи сестрички)))))). Хочете Доцю - Бозя обовязково її вам пошле))))). Здоровячка Вам, вашим красеням і всій родині))))))
My Signature
Зображення
Раз в житті дають людині крила,раз в житті ти можеш відірватись від землі,і вже коли піднявся, то не зупиняй політ!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алуся 777 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 липень 2010 - 21:24

Цікаво , молодець. Вітаю із хлоп"ятами , дівчинка ще буде у вас , як не за 3-й раз , то за 4-й - шуткую ..... ;) Усього вам самого найкращого :smile: :bye2:
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце Надії 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 21:49

Дякую за таку гарну,позитивну історію!Ви так добре пам*ятаєте усі деталі! :smile:
Ви молодці,ростіть здоровенькі і дай Боже вам ще одну лялю!

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Ще додам,що назва вашої розповіді заінтригувала,але ж справді,роди-це щастя появи на світ маленької людинки.Ще раз дякую!
My Signature
ЗображенняЗображення[/url]
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Ananaska 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 22:01

Така гарна і весела розповідь, читала з усмішкою на обличчі від вуха до вуха. Щастя та здоров'я вашій сім'ї!!! Будемо чекати на розповідь про донечку і хай вона буде така ж весела і позитивна.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Hosana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 22:05

Гарна розповідь! :15_1_55: Дякую! :smile:
А я до кінця думала, що у вас дівчинка, хороший сюрприз для чоловіка! :bye2: Впевнена, він пишається своїми синами!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 22:19

Перегляд повідомленняHosana (7.7.2010, 23:05) писав:

хороший сюрприз для чоловіка! Впевнена, він пишається своїми синами!

Дуже пишається. Вони в нас справжні мужчини ростуть, всі в татка. :smile:
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 22:33

Зображення Ростіть здорові...
а за донечку правильно робите, що думаєте... успіхів! Зображення
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ira+kola 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 09:53

Гарна розповідь. Дякую. А про доню молодці, що думаєте. Бажаю скоріше щоб ваші плани збулися.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 11:02

Дякую за веселу :cray: історію! Насміялася я з твоєї "Лізи" :cray: !!!
Хай синочки ростуть здоровенькі і радують мамочку!
З нетерпінням чекаю ессе про народження донечки :cray: !
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marjashka_s 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 11:27

Мені страшенно сподобалась ваша розповідь-така весела, ото вашому таткові вийшов облом :cray:
Хай ваші синочки виростуть справжніми чоловіками :cray:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Olesya* 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 08 липень 2010 - 11:29

Гарно настрій підняли, дякую :D!
А Лізонька ще обов'язково до Вас прийде! :cray:
Хай Ваші чоловіки будуть здоровими і бережуть Вас!
My Signature
Сонце завжди встає у вікні дитячої спальні Зображення

Щастя схоже на метелика. Чим більше його ловиш, тим більше воно вислизає. Але якщо ви перенесете свою увагу на інші речі, воно прийде і тихенько сяде вам на плече.
В. Франкл
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Беременулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 11:37

дуже захоплююча розповідь! Дякую! Нехай ще Бог пошле вам донечку!Зображення
My Signature
Зображення Зображення

Почніть дякувати Богу за те, що у вас є, і він дасть вам те, чого вам не вистарчає!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Шоколадка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 11:38

Класнюща розповідь. отримала Велике задоволення перечитуючи її.
Вашій родинці здоров’я і скоренько за Лізочкою :cray:
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Snizunka-Ira 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 20:00

Весела розповідь. :unknw: Мабуть хлопці вже чекають сестричку? :wacko3: Здоровячка вам і третього щасття :ireful:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Syanyta 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2010 - 23:27

Дякую за таку веселу і оптимістичну розповідь.....
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Нічлава 

• Найактивніша форумчанка
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 09 липень 2010 - 06:45

Дякую! Прочитала на одному подиху! Молодці, що ще плануєте дівчинку, ну або хлопчика!
My Signature
Зображення

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мавпуся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 липень 2010 - 07:33

Дуууууже позитивна і класнюча розповідь!!!!
Всі б так легко родили......
Суууууупер.................
А за ювеліра....... :acute: :acute: :acute: :acute: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Нехай вас береже Господь Бог, і дасть ще одну лялю (донечку)!!!!!!

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн