Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Петиція щодо щеплення до уряду - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Петиція щодо щеплення до уряду скасувати дискримінацію нещеплених дітей Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 липень 2010 - 15:22

Петиція щодо скасування протиправної заборони на відвідання освітніх закладів
дітьми, що не отримали профілактичних щеплень, неприпустимості нав’язування
вакцинації, неприпустимості переслідування громадян за відстоювання своїх
поглядів на вакцинопрофілактику чи за відмову від неї, неприпустимості прийняття
нових актів про дискримінацію громадян, що не отримали профілактичних щеплень

Текст, що розкривається
Ми, громадяни України, вимагаємо від парламенту, уряду та Міністерства охорони здоров’я припинити спроби нав’язати українському народу тотальну вакцинацію в якості панацеї від інфекційних хвороб, а також засуджуємо і вимагаємо скасувати практику протиправної дискримінації людей, що не отримали профілактичних щеплень. В Україні така дискримінація закріплена на законодавчому рівні статтею 15 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб”, якою дітей без обов’язкових профілактичних щеплень заборонено приймати до освітніх закладів. Це пряме порушення конституційних прав на освіту і на захист від примусового медичного втручання. Подібних обмежень не існує не лише в країнах ЄС, а навіть в Російській Федерації, де заборону на відвідування навчальних закладів нещепленими дітьми було скасовано ще 11 років тому під тиском громадськості й відповідальних медиків. На жаль, у Верховній Раді не лише не прийнято законопроект №2506 про скасування цієї заборони, але й продовжується політика, спрямована на посилення дискримінації людей, що не вважають усі профілактичні щеплення безпечними чи ефективними. Більше того, депутати та урядовці намагаються переслідувати людей за їхні переконання. Міністр охорони здоров’я Василь Князевич звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто має сміливість публічно критикувати поголовну непрофесійну вакцинацію в нашій країні. Окрім цього, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №4778, згідно з яким батьків нещеплених дітей будуть притягати до відповідальності, якщо їхні діти захворіють. Водночас, якщо дитина захворіє чи навіть помре внаслідок вакцинації – нікого до відповідальності притягнено не буде. Не менш небезпечний і розміщений на сайті МОЗ проект Закону „Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров'я”. Цим документом передбачено скасувати заборону на проведення медичних маніпуляцій, що можуть завдати шкоду здоров’ю, надати право чиновникам від медицини на власний розсуд позбавляти громадян конституційного права на особисту недоторканність. Не існує переконливих доказів, що не щеплені люди хворіють більше, ніж щеплені, або що вони становлять якусь особливу загрозу для решти людей. Зате існують численні факти захворювань, каліцтв і смертей, у тому числі дітей, внаслідок вакцинації. Саме тому в усій Європі дуже обережно підходять до вакцинації, а перед щепленням дитини роблять імунограму для виявлення ризиків, пов’язаних із уведенням тієї чи іншої вакцини. І навіть за таких умов мільйони людей повністю чи частково відмовляються від вакцинації. Наприклад, в Німеччині у жовтні 2009 року лише 13% мали намір отримати щеплення від свинячого грипу, у Франції – 17%. Подібна ситуація і з вакцинацією від інших хвороб. При цьому люди, які не отримали рекомендованих щеплень, вільно працюють і навчаються, і ніхто не переслідує лікарів чи журналістів, котрі мають відмінну від фармацевтичного лобі точку зору на вакцинопрофілактику. Україна – європейська демократична держава, й українці не менше решти європейців мають право на свободу й повноту інформації, а також право на освіту, реалізація якого не може залежати від уявлень чи зацікавлень чиновників від медицини. Ми вимагаємо від Верховної Ради, уряду і Міністерства охорони здоров’я: 1. Забезпечити виключно ДОБРОВІЛЬНИЙ характер вакцинації від будь-яких хвороб, ретельне обстеження людей перед вакцинацією для виявлення протипоказань, повне інформування населення як про переваги, так і про недоліки вакцинації. 2. Прийняти законопроект №2506, який скасовує дискримінаційну норму Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»: („дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється”). 3. Коректно вести медичну статистику. Зокрема, МОЗ має повідомляти, скільки з людей, що захворіли тією чи іншою хворобою, були щеплені від неї, а також вести реальну статистику поствакцинальних ускладнень. 4. Ретельно розслідувати будь-які випадки примусових щеплень. Якщо ж вакцинація призвела до погіршення здоров’я чи смерті пацієнта, то винні повинні бути покарані. 5. Припинити переслідувати людей за їхні переконання чи за відмову від щеплень. Міністр охорони здоров’я В. Князевич повинен відкликати своє ганебне звернення до Генпрокуратури, а автори репресивного законопроекту №4778 – відкликати цей законопроект. Рух добровольців „Простір свободи” Марта Руда Ліга захисту громадянських прав В’ячеслав Костилєв Фундація регіональних ініціатив Віталій Шабунін Демократичний Альянс Василь Гацько ГО „Центр громадянських свобод” Олександра Матвійчук ГО „Світло миру” Олександр Чоков

Прихований текст

Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 07 липень 2010 - 15:34

My Signature
Зображення
  • 8
  • Back To Top

Користувач поза мережею   dorofa17 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 липень 2010 - 15:39

Я тільки "ЗА". Давно потрібно відмінити рішення про недопуск до дит. садочків діток без щеплень.
My Signature
[Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 15:55

Нарешті, спасибі ініціаторам. Але думаю, нічого з того не вийде, наша влада плювати хотіла на демократію і права громадян.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   dorofa17 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 16:08

Котя, Це точно.Мені здається,що все залишиться як і було раніше.Хоча треба сподіватись на краще.Інколи мені здається,що в нас дурна країна і дурні закони.
My Signature
[Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аріка Ікара 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2010 - 18:08

Біда наших людей в тому, що вони самі себе своїми ж страхами та не впевністю заганяють у глухий кут та позбавляють права вибору. Я завжди казала, що потрібно боротися і відстоювати свої права, думки, а не йти на поводу і тихо роптати, щоб ніхто не чув. Тому ми так і живемо "бідно", що наші люди бояться або просто не хочуть "бавитися", боротися за краще життя, а не існування.
Я "ЗА" і впевнена, що коли нас буде вже багато, то таки справу розглянуть і приймуть рішення на нашу користь.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   АмІнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 13 липень 2010 - 19:10

І я підписалася.. та чи допоможе це?!
My Signature
ЗображенняЗображення
Мелодія кохання - це сміх дітей, народжених в любові!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кохавит 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 19:27

Насколько я помню, это уже не первое обращение. И результата нет. Ан, нет, соврала, есть результат - ВР хочет чтоб родители несли ответственность за непривитых детей. Перейду по ссылке и подпишу еще и эту. Только будет ли толк. Никому в нашей стране не нужны эти дети (ну кроме нас самих, разумеется)

Повідомлення відредаговано Ktara: 13 липень 2010 - 19:30

My Signature
У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яна - Софія 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 липень 2010 - 19:34

я теж підписала і вважаю , що "стукати" треба завжди, бо якщо нічого не робити, то "віз" завжди буде там..."
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Oksanka_G 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2010 - 19:48

я теж підписалась
надіюсь на зміни
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sinderella 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2010 - 11:41

Зараз в Україні проводиться акція "Інформація про щеплення - майбутнім мамам України" (організатор - Ліга Захисту Громадянських Прав).
Якщо ви маєте бажання та можливість - можете взяти участь у цій акції: необхідно розповсюдити літературу про щеплення серед майбутніх мам вашого міста / села. Книжечки надаються безкоштовно. Більш детальна інформація знаходиться на сайті Ліги.
Прихований текст

Не будьте байдужими - допоможіть іншим батькам знати все про щеплення!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Oxana21 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2010 - 12:06

Теж підписалась, Зміни необхідні.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   _Оля_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 грудень 2010 - 10:38

Підписалась! :smile:
My Signature
Зображення Зображення

І все на світі треба пережити, і кожен фініш - це по суті - старт, і наперед не треба ворожити, і за минулим плакати не варт…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Романівна 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 грудень 2010 - 10:51

підписалася. цікаво, чи буде відповідь на петицію, хоча б відписка
  • 0