Нардепи вирішили заганяти дітей на навчання з 5 років Повідомлення УНІАН
Відправлено 06 липень 2010 - 13:49
Як передає кореспондент УНІАН, «за» проголосували 248 із 426 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
“За” голосували 169 народних депутатів із фракції Партії регіонів, 22 депутати від БЮТ, 8 від НУ-НС, 27 від КПУ, 19 від Блоку Литвина і троє позафракційний.
Законом вносяться зміни до Закону України "Про дошкільну освіту", відповідно до яких запроваджується обов’язкова дошкільна освіта дітей старшого дошкільного віку.
Крім того, внесено зміни до Закону України "Про загальну середню освіту" в частині встановлення 11-річного терміну для здобуття повної загальної середньої освіти, унормування типів навчальних закладів, запровадження інклюзивного навчання дітей з особливими потребами.
Цікаво, де вони візьмуть місця у дитячих садочках? А що буде у старших класах - по 8 уроків і навчання по суботах? А програми і підручники до нового навчального року де візьмуться? Одні придурки запроваджували, не думаючи, інші скасовують, теж не думаючи...
Відправлено 06 липень 2010 - 13:54
Відправлено 06 липень 2010 - 14:12
Капєц якийсь...
лиш прочитала цю новину, найперше що прийшло в голову це пісня Тараса Петриненка (собакам треба гавкати, а каравану йти)
Може хто не пам"ятає, знайшла текст:
На Сході є прикмети і ознаки,
які тут знає кожний чингіcхан: я
кщо в аулі гавкають собаки,
це означає, що проходить караван.
Той караван дратує всіх навколо,
бо всі сидять – а він кудись іде.
Як тільки він дошкандибає до околиць,
собача зграя неодмінно нападе.
Приспів: Хай гавкають собаки – на те вони й собаки.
Скажені їх атаки нам глибоко байдужі.
Вони бояться, друже, хорошої ломаки.
У кожного своє уявлення мети.
Собакам треба гавкати, а каравану – йти.
Не забувай прикмети і ознаки –
і, може, втратиш менше, ніж знайдеш.
Якщо на тебе гавкають собаки,
це означає: ти кудись ідеш.
Проблем не обминути стороною, б
о хто мандрує, той нервує всіх.
Але дорога може здатися нудною,
без ораторії собачих голосів.
Випробовують українців на міцність!
Щойно подзвонила до мами (вчительки). І її думка: це все добре,бо
- діти будуть готові до школи за умови обов2язкової дошкільної освіти;
- повідкривають занедбані садочки; відповідно - нові робочі місця;
- ну і 11 років вчитися краще, ніж 12.
Але все це не спроста, як на мене... Не віриться, що почали думати про український народ... ІМХО
Повідомлення відредаговано Елла: 06 липень 2010 - 14:37

Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
Відправлено 06 липень 2010 - 15:05
Ото корчать ті, що при владі з себе богів, а про дітей, мороку для батьків, для вчителів ніхто навіть не збирається думати!
Відправлено 06 липень 2010 - 15:27
- діти будуть готові до школи за умови обов2язкової дошкільної освіти;
- повідкривають занедбані садочки; відповідно - нові робочі місця;
- ну і 11 років вчитися краще, ніж 12.
Цілком погоджуюсь із твоєю мамою. Сьогодні і так всі батьки просять вихователів старших груп, щоб вчили діток письму і читанню (бо в програмі цього немає). То чого ж так лякатись? Хто принципово не віддавав дітей у садочок і далі цього робити не буде. Дитину в школу приймуть за будь-яких умов. Та й особливих змін в шкільній програмі не буде - просто Букварик швидше закінчуватимуть вивчати (як раніше). От і всі "зміни".

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 06 липень 2010 - 15:36
Сонячна, але ж тут написано, що "обов'язкова дошкільна освіта", то як з цим бути? Ну наприклад, ми йдемо в садок і все ясно, а для тих, хто вдома сидить до школи, як це має відбуватися?
Відправлено 06 липень 2010 - 15:40

Відправлено 06 липень 2010 - 15:48
Відправлено 06 липень 2010 - 15:52
уважніше вибирайте розділи для створення нових тем!
Відправлено 06 липень 2010 - 15:56
Читати навчилися самі - і по-українськи, і по-російськи. Причому садок не спеціалізований, а звичайний.Яка програма садку - не знаю, не скажу, але думаю у всіх садках одна програма.
Так що не бійтесь наші вихователі займаються і так цим з дітьми. Може тепер буде щось ширше. Правда цікаво, що ж державні мужі розуміють під дошкільною освітою?
Початкова школа залишається 4х річною, скорочують старшу, наскільки я зрозуміла.
Але однозначно згідна - одні дурбелики закони приймають, інші скасовують, а мучаться батьки і діти. А уявіть, що робити старшим дітям, які зараз в 8-11 класах!!!!!!!
Відправлено 06 липень 2010 - 15:58
Сонячна (6.7.2010, 16:40) писав:
Нічого подібного. Якщо в законі прописано "обов'язкова", то це як школа: хочеш чи не хочеш, а без цього у перший клас не візьмуть. Ніхто ж з мам не каже: я вирішила у перший клас не давати, нехай йде відразу у другий. Так і тут.
Відправлено 06 липень 2010 - 16:02
згідна з Елла, насправді ніхто не думає про народ і про діток. як на мене, робиться це з метою видання нових навчальних книжок (підручників, тобто), як для дошкільної підготовки, так і для шкільної програми (у всеукраїнських масштабах це шикарний заробіток!). і без того їх повно, мало не щороку перевидають майже по всіх предметах; мама-тато купують, бо в школі ніколи немає достатньо (а вчитись по чомусь треба), а як потім відпродати комусь із молодших класів - то вже не актуально, бо програма інша, і книжка нова до неї.
можна багато говорити... але сенсу?!
як кажуть: кожен народ має ту владу, яка його має.
Відправлено 06 липень 2010 - 16:18
Відправлено 06 липень 2010 - 16:31
Ось тобі, до прикладу витяг із ЗАКОНУ УКРАЇНИ Про дошкільну освіту:
Цитата
1. Дошкільна освіта є обов'язковою первинною складовою частиною системи безперервної освіти в Україні.
Стаття 8.Роль сім'ї у дошкільній освіті
1. Сім'я зобов'язана сприяти здобуттю дитиною освіти у дошкільних та інших навчальних закладах або забезпечити дошкільну освіту в сім'ї відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти.
Закон цей був прийнятий і підписаний ще у 2001 році тодішнім президентом України Л.КУЧМОЮ.
В нашому садочку донедавна були прогулянкові групи, в які набирали діток 5 років саме для підготовки до школи.
Як на мене, те, що прийняли нардепи не міняє ситуації так круто, щоб так перейматись цим.
Повідомлення відредаговано Сонячна: 06 липень 2010 - 16:32

Відправлено 06 липень 2010 - 17:01

Сонце завжди встає у вікні дитячої спальні

Щастя схоже на метелика. Чим більше його ловиш, тим більше воно вислизає. Але якщо ви перенесете свою увагу на інші речі, воно прийде і тихенько сяде вам на плече.
В. Франкл
Відправлено 06 липень 2010 - 17:06

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Відправлено 06 липень 2010 - 17:23
Shwarze Rose (6.7.2010, 16:56) писав:
Читати навчилися самі - і по-українськи, і по-російськи. Причому садок не спеціалізований, а звичайний.Яка програма садку - не знаю, не скажу, але думаю у всіх садках одна програма.
не думаю, що усі садочки мають таку програму і достатню кількість педагогів, які б тим займалися. Ми рік займалися у підготовчій школі для 5- річок, яка діяла при школі ( це не та підготовка, яка є перед кожним першим класом у школі). Так от, у нашій групі були як дітки , які не відвідували садочків, так і ті, які були у садку. Підготовка садочкових була зовсім не кращою, ніж "домашніх" ( це не мої спостереження, а вчителя). Все перечислене вам власне проходили у підготовчій школі+ обов язкові домашні завдання щоразу зі всх предметів. За рік дітки пройшли Букварик, навчилися передруковувати тексти + складати схеми слів, писати тексти писаними літерами, читати, рахувати+ приклади у межах 100+ окремі завдання на логіку,мислення+ англійська мова+ вірші. Не впевнена, що даною підготовкою займаються усі садочки. Тепер же навчальний процес у садках мусить бути побудований саме таким чином. Якщо врахувати, що подібна підготовка щодня забирає немало часу, то, відповідно або у садках змушені будуть шукати додатковий час для них за рахунок розважальної діяльності- прогулянок або ж батькам доведеться водити діток піссля обіду у окремі підготовчі школи для 5- річок ( до прикладу, Горішок", "Калинка" і т.п. )

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 07 липень 2010 - 20:56
Відправлено 07 липень 2010 - 21:20
Відправлено 07 липень 2010 - 22:20
Звичайно,що зовсім інша справа це шляхи реалізації тих законів, бо як відомо садків у нас мало, тай програми в школах знову!треба переробляти, і підручники знову треба нові друкувати, і ще багато чого заново робити. І на це все потрібні шалені гроші, яких у нихяк завжди нема.
Повідомлення відредаговано Мамуся0703: 07 липень 2010 - 22:21

Допомога