Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Турецька кухня - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Турецька кухня турецькі страви Оцінка: -----

Користувач поза мережею   zaja 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 01 липень 2010 - 22:44

Обожнюю Туреччину , і дуже подобається мені їхня кухня . Давайте ділитись рецептами цієї країни . Маю рецепт Баклави , вже сама не раз робила її - дуже смачно виходить ..
500гр муки
220 гр маргарина
трішки солі
200-250 гр води
Маргарин натерти на терці , змішати із мукою , додати воду і сіль, вимішати тісто і на 30хв. в холод.
1 ст. грецьких горіхів
перемолоти на м"ясорубці туди 200гр цукру додати 1,5 лож.ч . кориці , і 5 гр. ванільного цукру- все перемішати.
250 гр масла вершкового розтопити .
З тіста зробити 8 коржів - тоненьких, кожен змастити маслом розтопленим , а потім посипати перемелинми горіхами , і так все по черзі.
потім нарізати на порції, але до кінця не дорізаючи , зматити яйцем, і в дух на 200градусів Як тільки підрум"яниться витягнути і полити рештками масла і знов в дух. на 5 хв, потім ще раз вийняти і полити сиропом ( 100гр цукру і 100гр.гарячої води ) і ще на 5 хв.
Виходить дуже -дуже смачно !!!!!!!
Спробуйте .... :nyam1:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 липень 2010 - 12:38

Я пекла за рецептом Висоцької. Там тісто дещо відрізняється - дріжджове. І замість цукрового сиропу я другий раз поливала медовим. Вийшло натуральніше. Трохи боялася того рецепту, не вірила, що може вийти "правдоподібно", але було просто супер :ireful: ! Така смакота!
Всім, хто сумнівається, раджу спробувати :15_5_11: !
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   НАТАЛІЯ Д. 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 лютий 2011 - 00:07

Зображення

Колись такі солодощі куштувала в Туреччині. Те що нарізане квадратиками - з кус-куса, фігурні (у вигляді ракушки) - з дріжджового тіста смажені на оліі . Все дуже солодке і щедро пропитане медом. Якщо чесно - не на мій смак :smile:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украся Поділля 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 лютий 2011 - 19:58

Я би ніколи не зайшла у цю темку але випробувала рецепт халви, хоча мені більше схоже на щербет за смаком.
Здивував головний компонент - МОРКВА.
Але гляньте - солодка смакота!!!
Зображення

Правда я не дотримувалась оригіналу рецепту але для справедливості виставлю і оригінал, і мій - спрощений варіант.
Отже, оригінал "Халва з моркви."
500 г стиглої солодкої моркови, найкраще сорт Каротель;
1/2 л. молока;
1 ст. коричневого чи звичайного цукру;
50 г сирого миндалю;
2 ст. л. топленого масла;
шафран на кінчику ножа;
1 паличка кориці
1/2 ч. л. меленого кардамону.
-----------------------------------------
Миндаль очистити, обсушити і подрібнити у блендері. Моркву натерти на мілкій терці.
1/2 ст. води влити в кастрюлю з товстим дном, добавити моркову, довести до кипіння на невеликому вогні і готовити, помішуючи 5-7 хв. Влити молоко, покласти полочку кориці, довести до кипіння, готуйте на мінімальному вогні, помешуючи 1 годину.
Далі засипте цукор, готуйте до повного разчинення. Уся рідина повинна впаритись і всмоктатись. Добавте топлене масло, размішайте, готуйте 3-4 хв. Далі всипте шафран и кардамон перемешуючи, і зніміть з вогню. Охолодіть. Добавте молоті горіхи і перемішайте.
Халву з моркви подають холодною або кімнатної температури.
Хто на дієті або не вживає цукру, то його частину можна замінити медом. Якщо ж ви забажаєте покласти фруктозу, добавляйте її у повністю приготовлену морквяну суміш зі спеціями, адже фруктоза втрачає свою властивість при нагрівані.

Мій варіант приготування "Спрощена морквяна халва від Украсі." :)
500 г моркови;
1/2 л. молока;
1 ст. коричневого чи звичайного цукру;
2 ст. л. топленого масла;
1 ч. л. кориці;
-----------------------------------------
Моркву натираю на мілкій терці. Заливаю потерту моркву водою і кипячу до готовності (суміш повина стати мякою).
Вливаю молоко, кипячу поки молока не стане у 2 рази менше. Засипаю цукор і кидаю масло, вимішую аби усе розчинилося. Добавляю корицю і вимішую. Тепер, коли усі інгридієнти халви зєднані, увесь час помішую. Коли рідини не стане зовсім знімаю з вогню і остужую.

My Signature
Зображення
Навчайтесь у всіх але не повторюйте нікого!
  • 2
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн