Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Пологи без домовленості - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Пологи без домовленості Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Дружинонька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 30 червень 2010 - 14:02

Дівчатка , я незнайшла інформації про пологи про які Ви недомовлялись з лікарем , а народжували у чергового. Поділіться досвідом і враженнями про пологи у чергового.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 14:11

Дружинонька, почитайте цю темку: http://www.malecha.o...?showtopic=2150, там дівчата розказували як вони народжували і по домовленості, і без.
Особисто я народжувала у чергового лікаря ( так сталося що мій "домовлений" не приїхав), відношенням і професіоналізмом в принципі задоволена, і моя подруга теж народжувала без домовленості, і теж задоволена. Але напевно це ще й від пологового будинку залежить, я ще коли вагітна була то мені казали що в моєму пологовому всі зміни лікарів хороші.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ruslana Nova 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 серпень 2010 - 15:11

Перегляд повідомленняCherika (30.6.2010, 15:11) писав:

Дружинонька, почитайте цю темку: http://www.malecha.o...?showtopic=2150, там дівчата розказували як вони народжували і по домовленості, і без.
Особисто я народжувала у чергового лікаря ( так сталося що мій "домовлений" не приїхав), відношенням і професіоналізмом в принципі задоволена, і моя подруга теж народжувала без домовленості, і теж задоволена. Але напевно це ще й від пологового будинку залежить, я ще коли вагітна була то мені казали що в моєму пологовому всі зміни лікарів хороші.

І я теж ні с ким не домовляюся..ось вже з дня на день чекаю свого часу їхати в роддом, знаю добре, що й з пологами чергова зміна справиться - бо це їх робота...А потрібно буде віддячити, то це не проблема...Проблема, що ми самі вже не знаємо як реалізувати свої примхи...а потім звинувачуємо інших в непрофесіоналізмі....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   DIKIKI 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 серпень 2010 - 14:17

Я теж вирішила, що буду народжувати без домовленості, так як зараз багато випадків, що лікарі, з якими домовляєшся, не "встигають" на пологи. пологи прийняти зобов"язаний кожен лікар і думаю, що жоден не хоче, щоб про нього йшли погані чутки.
My Signature
Зображення
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Страшенно сумую за Малечою. Коли я вже до вас повернусь?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лелечка 

• Вихор ідей
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 19 серпень 2010 - 21:32

І я народжувала без домовленості. свідомо. Вагітність моя проходила добре і я подумала, "а навіщо?" Втім, знала, що у тому пологовому, куди піду, фактично усі лікарі професіонали. Так воно й вийшло. Вважаю, що домовлятися треба у тих випадках, коли є ризик, патологія чи просто важка вагітність.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PYZATIK 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 серпень 2010 - 22:32

І я народжувала обидва рази без домовленності. Можливо, якщо б мала знайомих. то і домовлялася б, а так ... навіщо. Приїхала і народила.Задоволена першими пологами, а другими просто супер задоволена.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2010 - 09:52

Дівчата, розказуйте, а чи платили черговій зміні за свої роди і кому скільки?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лелечка 

• Вихор ідей
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 серпень 2010 - 11:13

Перегляд повідомленняRuslana Nova (20.8.2010, 10:52) писав:

Дівчата, розказуйте, а чи платили черговій зміні за свої роди і кому скільки?

Платили. Хоча ніхто і не натякав. Але гонорари взяли і подякували. І до того ставилися добре, а після гонорару - взагалі.
ЗА своє місто скажу. Лікарю - 600, акушерці(умнічка) - 300, неонатологу - 200
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lvivna 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2010 - 18:32

Моя коліжанка так домовлялась в медінституті, але народжувала трохи швидше, коли він був на помивці, і поїхала на Джамбула, де в неї роди прийняв черговий молодий лікар, який всі схватки (6 год.) просидів біля неї, розважав її (на той час там ще не було спільних пологів з чоловіком), і вона без проблем народила синочка. А який зараз лікар буде при схватках "бавитися" з породіллею?.. Так що я вважаю, якщо немає показань особливих, народити в чергового лікаря - реально, і ще й набагато дешевше.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2010 - 21:03

...Та й я про теж саме...звинувачуємо медицину в хабарництві і непрофесіоналізмі, а де ж ті професіонали своєї справи появляться, коли тільки "корифеїв" просимо про послуги, а вони так гади вже загордилися, що нічим не нехтують - готові тільки заради грошей все робити...А що робити тій нещасній жінці-одиначці, якій потрібно теж надати допомогу і прийняти роди??? Не всі ж спроможні розкидатися грошенятами, тим більш, що потім вони так пригодяться...Та й не завжди їх послуги відповідають дійсності...Подружка родила теж з домовленістю і віддячила згідно тарифів, а лікар за три дні навіть не заглянув і не поцікавився її станом, а про виписку повідомив тільки через чергову акушерку....Наглість? ...Скоріше закономірність....Мій чоловік теж лікар, правда зараз працює в спортивній структурі, ні в яку не хоче чути за всі подачки і подяки...вважає, що це є робота, за яку отримує людина гроші...

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
...тобто зарплату...І мають вони зараз гарні і щомісячні зарплати...
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Switljachok 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2010 - 22:49

Згідна, Ruslana, з вашим чоловіком і з вами - це робота, за яку лікарі отримують зарплати, як і усі люди. Доплати (премії) доречні у випадку ЯКІСНОЇ роботи. Тобто, тоді, коли мама чи татко захочуть подякувати. А не просто так, тим більше не тоді, коли навіть свою законну роботу не виконують...
І згідна теж з тим, що є хороші "невідомі, нерозрекламовані" лікарі - вони можуть навіть більше уваги приділяти.

Щодо теми, то я теж народжувала двічі без домовленості. Причому вдруге була досить цікава показова ситуація: у той день народжувало 5 жінок. Усі вони домовлялись із нашим "зірковим" лікарем. Він бігав від однієї до другої, був хоч і уважний, але дуже втомлений і не міг приділити достатньо часу кожній.
А мене оглянула чергова лікарка - сказала, що все нормально і пішла до іншої жінки, у якої були складніші пологи. Звісно, я була під наглядом акушерки.
Я була дуже щаслива, що мені дозволили народжувати самій, без усіляких стимуляцій, втручань та постійних оглядів. Було тихо, спокійно і дитинка народилась гарненькою та здоровенькою. Присутність акушерки давала мені впевненості - я знала, що вона прийняла вже багатенько діток і у випадку чогось незвичного покликала б допомогу. Але, на щастя, присутності лікаря не було потрібно. Тому й дякувала я лише акушерці (і, звісно ж, донечці і таткові, який дуже допоміг мені у той день - значно більше, ніж лікарі...)
My Signature
Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataliazzz 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2010 - 23:16

Перегляд повідомленняRuslana Nova (21.8.2010, 22:03) писав:

...Та й я про теж саме...звинувачуємо медицину в хабарництві і непрофесіоналізмі, а де ж ті професіонали своєї справи появляться, коли тільки "корифеїв" просимо про послуги, а вони так гади вже загордилися, що нічим не нехтують - готові тільки заради грошей все робити...А що робити тій нещасній жінці-одиначці, якій потрібно теж надати допомогу і прийняти роди???

Не дуже розумію кого і, головне, за що ви називаєте "гадами". Домовленість з конкретним лікарем не означає, що за гроші він роди приймає, а без них - ні. Домовленість означає, що лікар приїде до вас коли потрібно - незважаючи на своє/чуже чергування, свято/не свято, день чи ніч. Багатьом жінками (мені, наприклад) комфортніше знати, з ким я побачуся у родзалі. Для вас це не має значення - прекрасно. Ви успішно народите з черговою бригадою, як і "нещасні жінки одиначки" яких ніхто не залишить без допомоги, не хвилюйтесь :)) Питання домовленості- це рішення кожної конкретної родини, яка вибирає прийнятний для себе варіант.
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   syliko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2010 - 01:30

Моя коліжанка домовилась з лікарем про пологи. І от коли настав час "Х", лікар не зміг приїхати вчасно. І її 4 години обколювали щоб стримати пологи до приїзду лікаря! Жах!!! :shok: От і домовляйся після цього! :girl_devil:
Про себе скажу, що не домовлялась. У мене був КР терміновий. Лікарю, який робив операцію я не довіряла, але все закінчилось добре, хоч прийшлось попсіхувати.
My Signature
ЗображенняЗображення
Життя іде, і все без коректур
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2010 - 10:23

Всім доброго ранку! Я з Рівного і в нас в місті 2 пологових буд. Так от цього літа головний лікар роддому №2 (там, де я буду народжувати) заборонила домовленність між жінкою і лікарями про пологи-тільки приймає пологи чергова зміна (це так наші дівчата писали, хто на форумі)....Жіночого "плачу" стільки, що частково перед родами переводяться на роддом№1, бо не уявляють, як це народити без домовленності?! А я вважаю, що це справедливий крок - скажіть-но мені, хтось хотів би, щоб у кожного на своїй роботі замість нього виконувалась робота іншою людиною? Я думаю, що - ні...Врешті-решт є чергова зміна...В таких випадках, коли жінка з примхами, я б їй радила не в державному закладі народжувати, а, наприклад, вдома...А чому б ні?! Оце є домовленність, коли додому приїзджає бригада і дружненько виконують свою роботу...

Користувач подумав і додав через 10 хв.:
...а то вже геть розпустилися...Не знаю, як в інших містах, а в нас вже навіть дільничий педіатр і патронажна сестра не ходять, як колись, до дитини..виявляється, дитину тепер батьки самі повинні доставити до них в лікарню на огляд...Добре, якщо погода відповідна, або це не село за 10-20км від ближчої лікарні, а що іншим робити? Тоді як їх називати? "Гади" - це легко сказано...Приходиш до дільничного педіатра з хворою дитиною, а вона тобі заперечує, що хворий... просиш написати направлення в стаціонар, а вона тобі - відмовляє...З криком потрібно вибити те направлення, а в приймальному дивуються, як-то не давала,коли є покази до госпіталізації..Та і я сама медсестра, теж не хочу без надобності госпіталізувати свою дитину...А буває часом, що роб. час або не почався, або вже закінчився у дільничої...йдеш на прийом, а педіатр з іншої дільниці приймати не хоче...чекай...чого??? А потім дивуються, якщо якийсь (не дай БОГ) смертельний випадок, то все спирають на батьків...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2010 - 16:22

Я теж третю дитину народила без домовленості. Пологами я задоволена, чергова бригада (пологовий № 3 у Києві) професійна. Нічого зайвого, грошей не вимагали. Ми самі вирішили віддячити, але то звісно вийшло набагато дешевше, ніж при домовленості.
Я хочу чказати, що відомі випадки (у мене мама працює у пологовому у Вінниці), коли домовляються за пологи, але бувають ускладнення, часто серйозні. Іноді це не з вини лікарів, а іноді домовлені лікарі поводяться непрофесійно, тому треба дуже добре дивитися, з ким домовляєшся.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2010 - 16:40

Перегляд повідомленняRuslana Nova (22.8.2010, 10:23) писав:

скажіть-но мені, хтось хотів би, щоб у кожного на своїй роботі замість нього виконувалась робота іншою людиною? Я думаю, що - ні...Врешті-решт є чергова зміна...В таких випадках, коли жінка з примхами, я б їй радила не в державному закладі народжувати, а, наприклад, вдома...

А якщо я на своїй роботі погано і непрофесійно справляюсь з обов.язками, і мою роботу віддають іншій людині - то хто мені винний?
Я не вважаю попередню домовленість з лікарем - жіночими примхами. Це нормальна і цілком зрозуміла (як на мене) турбота жінки про своє здоров.я і здоров.я майбутньої дитини.
Добре, як пощастить і без домовленості попадеш до чудового лікаря, а як ні? Я не збираюсь ризикувати своєю дитиною і собою - пощастить чи ні.

А те, що багато лікарів з якими домовились ніби то не приїжджають на роди - бачили очі, що купували.

Повідомлення відредаговано Вітуля): 22 серпень 2010 - 16:41

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2010 - 17:26

Перегляд повідомленняRuslana Nova (22.8.2010, 11:23) писав:

А я вважаю, що це справедливий крок - скажіть-но мені, хтось хотів би, щоб у кожного на своїй роботі замість нього виконувалась робота іншою людиною? Я думаю, що - ні...Врешті-решт є чергова зміна...В таких випадках, коли жінка з примхами, я б їй радила не в державному закладі народжувати, а, наприклад, вдома......

Робота, виконана замість іншого, це коли ти домовився з лікарем, а він переклав це на чергового, а кошти потім поділили. А от народжувати за домовленістю я не вважаю примхою жінки, а її правом. Не хочеш домовлятися, будь ласка, їдь наобум до чергової бригади. Але тоді за тими ж принципами їй і віддячувати не треба узагалі, бо це їх робота.А ті, хто вирішує народжувати вдома узагалі не заходять у тему "пологи без домовленості" і не всупають у дискусії, бо це їм "по барабану". Вони реалізують своє право- право на народження дитини у рідних стінах. Щоправда, тоді і немає відношення до лікарів "як до гадів", " розпустилися...",бо уся відповідальність лише на собі.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nadyuha 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2010 - 17:31

Перегляд повідомленняRuslana Nova (21.8.2010, 22:03) писав:

...Та й я про теж саме...звинувачуємо медицину в хабарництві і непрофесіоналізмі, а де ж ті професіонали своєї справи появляться, коли тільки "корифеїв" просимо про послуги, а вони так гади вже загордилися, що нічим не нехтують - готові тільки заради грошей все робити...А що робити тій нещасній жінці-одиначці, якій потрібно теж надати допомогу і прийняти роди??? Не всі ж спроможні розкидатися грошенятами, тим більш, що потім вони так пригодяться...Та й не завжди їх послуги відповідають дійсності...Подружка родила теж з домовленістю і віддячила згідно тарифів, а лікар за три дні навіть не заглянув і не поцікавився її станом, а про виписку повідомив тільки через чергову акушерку....Наглість? ...Скоріше закономірність....Мій чоловік теж лікар, правда зараз працює в спортивній структурі, ні в яку не хоче чути за всі подачки і подяки...вважає, що це є робота, за яку отримує людина гроші...

...тобто зарплату...І мають вони зараз гарні і щомісячні зарплати...

1000 грн. - це гарна зарплата? Пробували прожити????
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2010 - 18:19

...І все ж таки я з багатьма не згідна...Приймати пологи - це робота акушерки, а не лікаря..при тому, що чергує ще й на зміні лікар, який завжди може прийти на допомогу...Звичайно, є випадки, коли жінка наперед ознайомлена зі своїм станом і знає, що без допомоги лікаря не обійтися, тоді так, можна і домовлятися....А ви мені скажіть, чи всім може догодити один і той же лікар...одній - добре...а інша скористається порадою і теж домовиться з тим же..то починає потім звинувачувати в непрофесіоналізмі...Але що не кажіть, не можна вимагати за свої послуги гроші..Я розумію, є платні клініки, кабінети...будь-ласка, займайся своїм приватним бізнесом...ось там і є свої тарифи...1000грв. - кажете??? А вам при вашій спеціальності більше перепадає чи теж сидите на додаткових "статках"????????? Чи ви не вважаєте свою роботу, де працюєте, більш оплачуваємою...але ж погоджуєтесь працювати...Я думаю, що зараз ніхто не тримає силою за таку зарплату - не хочеш, не працюй, але ж і своє місце шкода залишити, бо більше ні на що не здатний...Я вважаю, що подяка повинна існувати, але вже не в такій "вимагательной" формі...Де це бачено, щоб жінка, йдучі на роди, ще й підходила запитувала лікаря за ціну...А якщо я не маю 1000грв. , а всього лиш 100грв., то йому це мало??? Не захищайте так медицину, сама там кручусь...добре все бачу...Є випадки, коли санітарка більше находиться біля пацієнта, ніж той лікар, який тільки пише призначення, а тарифи...відповідно в кожного по наглості...............

Користувач подумав і додав через 6 хв.:

Перегляд повідомленняNadyuha (22.8.2010, 18:31) писав:

1000 грн. - це гарна зарплата? Пробували прожити????

...а я, напевно, не живу??? У мене, медсестри, зарплата 1250грв...чоловік-лікар - 1500...і живемо...І не він, ні я не працюємо в лікарській структурі (він-в спорті, я - в медк-ті на підприємстві)...так що лишніх доходів не маємо...але не лінуємося помимо своєї роботи, ще й земельною ділянкою займатися...вирощуємо свою продукцію, щоб економити на ринкових цінах...
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 серпень 2010 - 18:35

Перегляд повідомленняRuslana Nova (22.8.2010, 19:19) писав:

Користувач подумав і додав через 6 хв.:

...а я, напевно, не живу??? У мене, медсестри, зарплата 1250грв...чоловік-лікар - 1500...і живемо...І не він, ні я не працюємо в лікарській структурі (він-в спорті, я - в медк-ті на підприємстві)...так що лишніх доходів не маємо...але не лінуємося помимо своєї роботи, ще й земельною ділянкою займатися...вирощуємо свою продукцію, щоб економити на ринкових цінах...

Є одне відоме прислів я, яке "коріннями йде" у часи підбору персоналу ще у радянський період : "Хорошего врача пациент прокормит. А плохие нам не нужны". Принцип підбору персоналу не змінився і сьогодні ( якщо ви самі у медицині, то повинні знати, про що йдеться)
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів