Закутуватися чи загартовуватися, коли болить горло
Відправлено 28 червень 2010 - 13:56
У мене завжди влітку болить горло та в грудях від найменшого переохолодження.
Хотіла би дізнатися вашу думку
чи в'язати собі якусь штуку, щоб закутатися, відповідно тримати дихальні органи в теплі
чи якось можна загартовуватися?
як це загартовування робити?

Відправлено 28 червень 2010 - 14:23
Із загартовувань просто розкажу, що допомогло мені, як людині, що багато років боролася з хронічними бронхітами. Вже шість років я не кашляю взимку.
Треба дуже багато ходити пішки і взяти на себе якісь додаткові фізичні навантаження, що приносять задоволення. Я ходила у гори і займалася активним відпочинком. Бігала, як дурна з автоматами на свіжому повітрі на природі у гарній компанії взимку і влітку. Займалася у тренажерному залі чотири роки з тренером, якій знав про стан мого здоров"я і був у курсі, що я хожу не м"язи качати, а просто бути здоровою.
По собі помітила, що горло болить якщо:
- пити на ніч прохолодні напої. Особливо влітку з холодильника.
- пити будь-що на вулиці. Інколи навіть чай попью, і болить горло.
- лягати спати з вологим волоссям.
Нічим не замотую влітку. Взимку так, светри з горлом і шаліки.
Відправлено 28 червень 2010 - 18:05
Колись одна лікарка казала, що добре загартовувати горло морозивом - кожен день їсти морозиво, але починати по-трошки.
Відправлено 28 червень 2010 - 18:23

Синочок -1994
Донечка -1997
Донечка -1999
Синочок -2005
Донечка -1 січня 2010
Відправлено 28 червень 2010 - 18:29
гра з вогнем (28.6.2010, 13:56) писав:
як це загартовування робити?
Не повірете,але я зараз сижу вдома з такоюж проблемою(а сонце тільки вийшло і так мені паскудно що не можу цей час на повітрі проводити з сином).
Щодо загартовування то коли здорова і коли на вулиці більше 22градуси тепла їм морозиво,і кожного ранку прохолодний душ.
А щоб зараз вилікуватись пю чай з лимоном,шкарпетки теплі на ноги і помякшуючі льодяники в аптеці взяла,щоб в горлі менше шкрябло!
А і ще полощу що 2 години горло.
Відправлено 28 червень 2010 - 18:31
у иене від морозива болить.
а ще може є якісь передумови загартовування. чи всім можна загартовувати.
від чого болить горло в Тернополі не знали (була в кількох лікарів), казали трахеїт, вроді. а тут не ходила.
дома було гірше, бо робота від якої не відвертишся. а ту заболить - сижу собі дома тихо, воно помаленько проходить.

Відправлено 28 червень 2010 - 18:42
гра з вогнем (28.6.2010, 18:31) писав:
А чи дуже ви вкутаєтесь при спекотному дні?В холодну погоду безумовно потрібно прикривати зону декольте і горло,принаймі я в холоднішу погоду завжди одягаю кофтини гольфиком.А ще зовсім не пю газованих напоїв!Вони при хронічних проблемах не бажані.
І моя думка коли здорові краще пробувати по-трохи гартувати організм.
Доречі всі мої проблеми з горлом хронічні,як і в сестри,і це все є результат того що мати нас кутала коли треба було,і коли ні.Це все результат з дитинства.
Моя мати теж мала проблеми дуже серйозні з мигдаликами,вони при загостреннях збільшувались так що ковтати не могла.Після видалення мати майже не скаржилась на болі в горлі,так вона хворіла,але зачно рідше ніж до видалення.
Відправлено 28 червень 2010 - 18:49
я змалечку завжди пила холодну воду, і взагалі люблю холодні напитки. як тільки щось гаряче (або дуже-дуже тепле) їм чи п’ю завжди мушу попекти язик. привикла я до холодного
взимку і влітку можу їсти морозиво, пити холодні мінеральні води і скільки себе пам’ятаю так робила (хібащо взимку трошки менше)

На вулиці така хороша погода, треба підсунути комп'ютер поближче до вікна :)
Відправлено 28 червень 2010 - 18:53
Відправлено 28 червень 2010 - 19:02
попелюшка (28.6.2010, 19:53) писав:
мені також так здається. моя баба все життя працювала на кухні і завжди пробавла гарячі страви, пила чай тільки кип’яток. якщо вона буде пити кімнатної температури наприклад чай, в неї обовязково буде боліти горло.
в моєї мами колись вирізали гланди, то вона добре знала, що таке проблеми з горлом. вона давала нам прохолодне пити, і коли баба казала що треба загріти, відповідала: "хай п’ють, кашляти не будуть". мама була права. хворіли не дуже часто, і від морозива точно ангіни не мали

На вулиці така хороша погода, треба підсунути комп'ютер поближче до вікна :)
Відправлено 28 червень 2010 - 19:12
Natulinka (28.6.2010, 12:42) писав:
я маю на увазі ситуації, коли раптове переохолодження. наприклад зайти з двору в магазин. чи будь-яке інше приміщення з увімкненим кондиціонером.
часто я простужуюся в машині і т.п.
зараз в'яжу собі куталку. але розмірковую над тим, чи то нормально так хворіти при раптомовму перепаді температур

Відправлено 28 червень 2010 - 20:34
Намагаюся загартовувати, але досить несистематично, а відтак і не дуже результативно. Дитині навмисне даю пити все з холодильника десь з року, бо підозрюю, що мої проблеми частково з дитинства - мама ніколи нам не давала пити щось холодніше кімнатної температури.
Ще радили мені робити вправу - максимально виставляти язик, намагаючись дістати підборіддя на кілька секунд, і так раз 10 зранку.
Думаю ваша куталка буде цілком доречна, якщо допомагатиме. Але треба з тим горлом щось робити, почати хоча б із загартовування.
Повідомлення відредаговано Nattik: 28 червень 2010 - 20:44
Відправлено 28 червень 2010 - 21:06
гра з вогнем (28.6.2010, 19:12) писав:
Як на мене від того що зайти в магазин з кондиціонером і застудитись,ні це не реально(ну принаймі в мене від такого горло не болить);в машині,в маршрутних таксі на протягах-це ближче.
Про раптові кліматичні перепади(от так як в нас зранку вологість зашкалювала,дощ,а в обід сонце припікало,що половина людей тепло одягненими ходили і впрівали+сильний вітер-оце реальний шлях застуди,де нежить і горло перші так звані "рецептори".
Ясно що ненормально так раптово хворіти,тому і рекомендую починати загартування,яке вам найбільше підійде.
Відправлено 28 червень 2010 - 21:19
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
А ще виключіть алергію.Я теж ціле літо смоктала льодяники,а виявилася алергія на амброзію.Випила кларитин і горло пройшло.
Відправлено 28 червень 2010 - 21:25
Зараз пшикаю інгаліптом і п"ю чай з медом.Сама вже незнаю чим лікуватись?
Вибачте,якщо не по темі,але чи може дитина заразитись від мене?
Відправлено 28 червень 2010 - 21:26
Потім я вийшла заміж і чоловік навчмв носититапки і пити теплі чаї. І в мене почались простуда за простудою, вітер трохи подує і все вже ангіна, потім гайморит. Тоді я не розуміла чому, а зараз вже знаю.
Зараз коли роздіваю Миколу, то роздіваю і себе, ходжу без тапок і пю із холодильника. Почуваю себе прекрасно і горло (ттт) не боліло вже давно.
Відправлено 28 червень 2010 - 22:22

Є три способи зробити щось: зробити це самому, найняти когось щоб це зробив, або категорично заборонити своїм дітям це робити...
Відправлено 28 червень 2010 - 22:29

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках