Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Море-море... Позитивний і негативний вплив зміни клімату на немовля - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Море-море... Позитивний і негативний вплив зміни клімату на немовля Оцінка: -----

Опитування: Море-море... Позитивний і негативний вплив зміни клімату на немовля (109 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Коли ви їздили з дитиною на відпочинок вперше?

1. до року (18 голосів [28.12%])

Відсоток голосів: 28.12%

2. після року (16 голосів [25.00%])

Відсоток голосів: 25.00%

3. після двох років (11 голосів [17.19%])

Відсоток голосів: 17.19%

4. після трьох років (13 голосів [20.31%])

Відсоток голосів: 20.31%

5. інше (6 голосів [9.38%])

Відсоток голосів: 9.38%

Чи виникали проблеми?

1. так, дитина важко переносила акліматизацію (0 голосів [0.00%])

Відсоток голосів: 0.00%

2. так, з харчуванням (3 голосів [4.62%])

Відсоток голосів: 4.62%

3. так, зі здоров"ям (5 голосів [7.69%])

Відсоток голосів: 7.69%

4. ні, все було добре (31 голосів [47.69%])

Відсоток голосів: 47.69%

5. невеличкі були, але і вдома вони виникають (14 голосів [21.54%])

Відсоток голосів: 21.54%

6. інше (5 голосів [7.69%])

Відсоток голосів: 7.69%

7. найважче було в дорозі (7 голосів [10.77%])

Відсоток голосів: 10.77%

Чи варто з дитиною до 3 років їхати на море?

1. так, особливо коли дитина часто хворіє простудними захворюваннями (16 голосів [23.53%])

Відсоток голосів: 23.53%

2. ні, педіатри не рекомендують до 3 років (4 голосів [5.88%])

Відсоток голосів: 5.88%

3. так, не бачу у цьому нічого поганого (24 голосів [35.29%])

Відсоток голосів: 35.29%

4. так, відпочинок завжди на користь. (20 голосів [29.41%])

Відсоток голосів: 29.41%

5. ні, це важко (4 голосів [5.88%])

Відсоток голосів: 5.88%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 червень 2008 - 15:40

Можливо я здаватимусь комусь перестрашеним консерватором, але почитавши поради педіатрів про шкідливість зміни клімату для діток до 3 років, як мені не хочеться на море, а все-таки стримаємось - благополуччя дитини важливіше. Є багато інших корисних видів відпочинку - гори, ліси... тільки б бажання. Хоча здається в темі "де ви відпочивали з дитиною" є багато відгуків про відпочинок на морі навіть з малими дітками, які прекрасно адаптуються.
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яшма 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 червень 2008 - 09:09

Залежить від дитини. Їздили з малою коли їй було 2,5 р. в Крим. Теж всі лякали зміною клімату і адаптаційним періодом, спеціально їхали на 3 тижні щоб дитина мала час звикнути. Ну і в результаті адаптаційного періоду не було, дитини сприйняла зміну клімату прекрасно, взагалі було враження що дитину підмінили - стала жвавіша, розкутіша, почала багато говорити. За весь час перебування на морі ні разу навіть не пчихнула. Коротше кажучи я поїздкою задоволена, жалію що через ті страхи раніше не поїхали, бо моя дитина зміну клімату перенносить чудово. Та й знайомі їздили з 6-ти місячним малюком в Єгипет теж без проблем.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Красунечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2008 - 20:17

Ми плануємо їхати із Зариком, як йому буде 8-9 місяців. Головне, щоб мама була впевнена в собі, була оснашена необхіною інформацією та щоб чоловік її у цьому підтримував та допомагав. Вже писала, що ми їздили з Назаром в Карпати на Драгобрат, як він мав 5,5 міс - все пройшло пречудово!!!!! Правильний настрой, слухайте себе, якщо впевнені і не маєте глупих вагань - вперед! Все буде чудово!
П.Си. Одна знайому живе закордоном, то каже, що там сміються з нас, що ми до 3-х років намагаємося нікуди не возити діточок! Та це вибір кожної свідомої мамусі, як вона відчуває, так і повинна робити!
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natik 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2008 - 21:55

Дякую що поділились своїми поглядами.
Справа не в тому що ми консерватори... просто ми мами - і стараємось думати про благо дитини.
Я дуже вагаюсь, з одної сторони наш синочок дуже міцний хлопчик - кольок майже не було, не дратівливий, майже все в доброму гуморі, а з другої - купа "якщо": якщо йому буде не комфортно, якщо захворіє, якщо почне погано спати... і все це далеко від дому.... Хоч і вдома, де все звично ми хворіємо, іноді погано спимо і т.д.
Тяжко вгадати як буде краще чи принаймі не гірше.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осока 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 червень 2008 - 16:13

Насправді все дуже просто. Якщо Вам 6-12 місяців, то короткострокова подорож Вашому малюкові нічого екстра-корисного не принесе, зате Вам, мамі малечі, Вашій сім"ї може принести багато корисного (мама відпочине, тато зможе бачити дитину цілий день, а не 1,5 години після роботи). Тому я за такі подорожі, лише б вони не шкодили дитині. Не варто тільки їхати із зими в літо і навпаки: зимою - до Єгипту, а влітку - до Антарктики. Якщо вже подорожувати з крихітками - то не допускати різкої зміни кліматичних умов. :D
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 червень 2008 - 15:21

Натік,якщо ви плануєте побути в родичів не менше 1 міс-можете сміливо їхати.на менший термін діткам із Західної України-Крим це все-таки різка зміна клімату.Зовсім вже по-іншому до цього можуть відноситись Кияни,жителі центральної та східної України-їм кримський сухий клімат ближчий
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дружинонька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 вересень 2008 - 18:42

Перегляд повідомленняюля77 (13.6.2008, 16:21) писав:

Натік,якщо ви плануєте побути в родичів не менше 1 міс-можете сміливо їхати.на менший термін діткам із Західної України-Крим це все-таки різка зміна клімату.Зовсім вже по-іншому до цього можуть відноситись Кияни,жителі центральної та східної України-їм кримський сухий клімат ближчий

Повністю згідна, ми їздили минулого року в Крим доці було 3,2 р., температура під 40, такщо треба добре подумати чи варто вже краще в Шацьк
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 вересень 2008 - 23:39

Ми їздили на Азовське море в Бердянськ. Прекрасно переїзд Женька сприйняв, ніякої адаптації, ніяких хвороб. Він у нас хлопчик нехворобливий. А от у подруги моєї діти похворіли ( хлопчику 9 років і дівчинці 6), температура, насморк. Але пройшло все швидко.
Тому в Єгипет чи Турцію я б не радила їхати з малими дітками, а от Азовське море - можна. Не така вже й переміна клімату.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 17 січень 2009 - 13:48

Цього року відпочивала під Одесою, а Затоці... Чоловікне зміг поїхати, то взяла з собою коліжанку...В сусіднійкімнаті жили молода жіночка з мамою і дитиною з Молдови...Навіть не знаю чи тій малечі місяців 3 біло чи ні.. АЛе наші (і не тільки) враження від сусідів - "ПОВНИЙ ЖАХ"!!! П перше дитина ВЕСЬ ЧАС неавіть не плакала-захлиналася, що вдень, що вночі. За стінкою постійфно був лемент-як одна на одну так і на дитину.. Не можу досі зрозуміти - навіщо було брати таку маленьку дитину так далеко - і самі не відпочили і дитина змучена і іншим заважали... Десь на 4 день нашого перебування цю "компанію" адміністрація ввічливо "попросила " зїхати.. То ми ще там тааааааааааааких виразів наслухалися і скандалів!!! Зате останні дні і ночі нашої відпустки ми ВІДСИПАААААЛИСЯ (надолужували втрачене)...

Особисто я з чоловіком зараз виріщили, що поїдемо з малечею через рік на море (роди в травні цього року, так що тоді їй буде вже рочок) на 2 тижні, але в якийсь "спец"заклад, де є дитяча кіната і всі умови для повноцінного відпочинку. Схиляємося в цьому питанні більше до Турції і Єгипту-там є всі умови-мій директор їздив того року, то враженнями поділився - задоволений на всі 200%,(хоча то і був звичайний готель. але догляд за дітьми-на вищому рівні).

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
А взагалі там на морі я бачила купу людей з маленькими дітьми (і в т.ч. до року, до двох і біьше) і більшість задоволені...так що судити треба не в загальному, а в кожній конкретній ситуації
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 січень 2009 - 23:00

Я от планую подорож вже цієї весни,з малою. Я відпочивала і на Україні і за кордоном, то всюди,особливо за кордоном було маса народу з малюсінькими дітками. І все в них було добре. Діти навпаки легше переносять зміну клімату. Головне тільки на сонці довго не бути,а так проблем не бачу,якщо дитина здорова.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 17 січень 2009 - 23:13

Я б наважилася поїхати з малечею після 2-х.В цьому віці дитина вже зможе дійсно насолоджуватися тим, що там побачить, та й мама з татом зможуть краще відпочити з дорослішою дитиною..
Історія про малесеньку дитинку, яку розповілаmartka, мене просто шокувала.Хоча, як кажуть кожен як хоче так і ....робить ;)
п.с. маю на меті поїхати цього року з чоловіком на море вдвох, а моя мама висловила бажання, що поїде з малим також...вдвох ( ще її подруга з малим-різниця в дітей у віці -1,5 роки.Думаю сумно їм не буде).
Хоча...це я зараз так думаю, коли так хочеться трохи відпочити від всього( і як не соромно зізнатися від мацьопа свого),приділити нарешті увагу собі-коханій,проте коли дійде до справи дуже сумніваюся, що зможу його так довго не бачити.Я вибігала щойно в магазин-не було пів години,коли прийшла відчула, що мені його так бракувало.:)
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   sergeys 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 січень 2009 - 00:06

Мы ездили в этом году в Алупку. Нам было 4 месяца :) Самая большая проблема была - найти место, где нас примут. Во всём остальном - никаких проблем, вроде мы просто на другой берег Днепра переехали :) хозяева остались довольны - мы абсолютно нешумными оказались.
Хотя все конечно удивлялись нам :)
Так что всё индивидуально :) Зависит от малыша, как он воспримет.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nadeжда 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 10:04

На море з дитиною ми поїхали коли їй було 2,4 роки.Їхали своєю машиною.З Тернополя до Залізного Порту 900 км.Виїжали ми в 8 вечора,вже не було жарко.Поки доїхали до Хмельницька дитина вже спала.Правда чоловіку важко вночі їхати,я сиділа біля нього і ми весь час говорили,щоб не заснути за рулем.Зранку ми трошки зупинились на маленький пік-нік,наїлись.подрімали,і дальше в дорогу.Поселились ми в 12 годині дня і зразу на море.Перший день дитина з води навітть не вилазила,так їй подобалося,а наступні два дні ми її не могли навіть збризгати водою так плакала.А потім знову купалась.Коли приїхали додому,то в садочку в пісочниці розувалась,ходила як на пляжі ,і ракушки шукала.Коли ми гуляємо в парку то все показує на Тернопільський став і питає чи то море.Зараз я не знаю чи рискнули поїхати машиною так далеко,дитина стала старша і почало її закачувати в машині.Особисто нам море пішло на користь ми ні одного дня в садку не пропустили похворобі.
My Signature
Донечці-помічниці Вікторії 5 рочків 10 місців.Нашій сім"ї 7 років 4 місяці
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Maryann 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 10:17

Ми наступного року плануємо в КРим. Авто в нас немає, поїздом більше доби з двома кіндерами теж досить важко. А чи пробував хтось на море з малечею літаком летіти??
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 09 листопад 2009 - 11:05

Maryann, у мене друзі літали у Грецію до мами, кажуть непогано, старшенькій 4.5, а меньшій близько 10 місяців було, може це і варіант, якщо зараз бронювати, бо влітку було дуже дорого...

Ми поїхали у Симферополь поїздом, так як ідея була спонтанна, то і купе теж уже для нас не було, поїхали плацкартом, боковим-людоньки-більшого пекла в моєму житті не було!!! Якби не думки про море, яке скоро буде-я б збожеволіла!!! Меньша 1.10міс. всю дорогу не просихала, така спека стояла в тому вагоні, дихати взагалі не було чим...А в ночі, татко спав на верху, над нами, а ми внизу троє(старша боялась до татка на гору йти), ну, а я стояла майже всю ніч, бо біля них навіть сісти можна було одною половиною сидячого місця і то, коли торкалась дитини вона просипалась і плакала на весь вагон, навпроти спав молодий чоловік років 30, просипався від крику незадоволено повертався, але навіть думки помінятись у нього не було, щеби він пропустив один поїзд, щоб на цей взяти нижнє, так сказав одній жіночці, дитина якої теж над ним спала, у якої наглості більше було ніж у мене, вона насмілилась попросити за донечку малій 6 рочків було теж страшно...але так і спали всю ніч, теж на голках, такщо розраховувати на те, що хтось уступить не варто, та я і не розраховувала...пережила ту ніч, нічого, але те, що товкли весь час, бо лазили по тому проході, та і діткам було дуже незручно, ходити ніяк..., місця нема, всі кругом брудні, смердючі, ноги в нас просто чорні були від того вагону, постійно салфетками мокрими витирались, але то безтолку, про туалет взагалі мовчу, добре, що горшок взяли з собою!!! короче, в тамборі пересиджували ту дорогу. Певно якийсь збоченець ті плацкарти придумав, я туди ні ногою більше!!!
Назад їхали купешкою і хоч знами теж ще були дітки в купе нашому, але народ, жити хотілось!!!

А саме море-це супер, вражень купа, і хоч я сама готувала, прибирала, номер у нас був хороший(типу однокімнатної квартири) і близенько від моря-50м., та ми з чоловіком були одною командою, помагали одне одному і все у нас досить гармонійно вийшло, ясно, що полежати на пляжі не вдалось, бо треба було за дітками дивитись, але дуже непогано провели час!!! Нічого страшного, ніяких мук, як я собі думала перед поїздкою, не було, такщо можна сміло з дітками вирушати, від сонця обіднього ховатись і в воді в перші дні довго не сидіти, все буде супер!!!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анабель 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2009 - 11:14

На мою думку розраховувати на те що тобі уступлять місце справді не варто. Сама б не уступила. Поясню чому. Якось ми їхали на море (1 доба) і поряд на боковому була молода дівчина на нижній полці. Тут в Рівному підсіла жінка. років 50. І попросилась щоб молода з нею помінялась. Молода погодилась про що пошкодувала за 15 хв. Та бабуля відразу розклала своє ліжко і вляглася спати. І та бідна молодиця не мала навіть де сісти поїсти! Весь час пролежала з верху а їсти до нас на полку (нижню) попросилась посидіти. А ми їй кажем то ж скажи хай іде на свою верхню ! А в неї не було стільки наглості, як вона казала...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 09 листопад 2009 - 11:17

Maryann, ми летіли, Віззаер, дуже зручно і швидко.
А поїздом також не дуже важко, принаймні моїй малечі сподобалось.
Але літаком дуже швидко і зручно.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Barbarris Vulgais 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2009 - 18:12

Доньці було 5 міс., коли поїхали на море - потягом, у середині липня - супер! - я справді відпочила. Про проживання домовилоись заздалегідь, бо з малою дитиною не скрізь приймають. Адаптації не було, море малій дуже сподобалось, виробився режим у перші дні, спеку переносила краще, ніж ми - дорослі. Від нащої малечі 5-місячної було менше шуму, ніж від 2-річних і 12-річних, які відпочивали поруч. На пляжі ми були єдиними з такою малою дитиною - інколи навіть пальцем на нас показували - згадую і смішно з наших перестрашених людей. Вважаю дурницею оте 2-3-річне невиїжджання. Хоча кожен вирішує сам
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 13 листопад 2009 - 18:18

Maryann, Ми теж так само як Ірина І, летіли літаком. Швидко, зручно. Поїздом складніше. Треба їсти, пити, горшки і т д....як згадаю , жах.
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Galina111 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 11:36

На рахунок моря знаю що лікарі до 3 років не рекомендують. Ми всією великою родиною їздили коли моїй Вікторії було 2.5 р а племіннику рочок і все було ок. Трохи в дорозі намучились бо їздили мерседесом віто. Трохи важко так їхати з дітками то пісі то какі і т.д.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему