Щоденник ненародженої дитини Які почуття викликає?
Відправлено 23 травень 2008 - 00:30
5 жовтня. Сьогодні почалось моє життя, хоч мої батьки про це поки що не знають. Я дівчинка, у мене буде русяве волосся і голубі очі. Все вже визначено, навіть те, що я буду любити квіти.
19 жовтня. Дехто вважає, що я ще не людина. Але я справжня людина, також як маленька крихта хліба все ж таки є справжнім хлібом. Моя мама є, і я також є.
23 жовтня. Я вже вмію відкривати рот. Подумати тільки, через рік я навчусь сміятись, а потім і говорити. Я знаю, що моїм першим словом буде «мама».
25 жовтня. Сьогодні почало битись моє серце.
2 листопада. Я кожного дня помалу росту. Мої руки і ноги починають приймати форму.
12 листопада. У мене формуються пальчики – смішно, які вони маленькі. Я зможу гладити ними мамине волосся.
20 листопада. Тільки сьогодні лікар сказав моїй мамі, що я живу тут, під її серцем. Яка ж вона, напевне, щаслива!
23 листопада. Мій тато з мамою мабуть думають, як мене назвати.
10 грудня. У мене росте волосся, воно ніжне та русяве.
13 грудня. Я вже трошки бачу. Коли мама принесе мене в світ, він буде наповнений сонячного світла і квітів. Як хочеться по швидше побачити свою маму.
24 грудня. Цікаво, чи чує мама тихий стук мого серця? Воно б’ється так рівно. У тебе буде здорова маленька дочка, мама!
28 грудня. Сьогодні моя мама мене вбила…
Давно, ще напевно в підлітковому віці, почула цей щоденник і мало не плакала, а тепер вже будучи мамою ще глибше переживаю ці рядки. Приємно що серед форумчан більшість непрпустимо ставиться до абортів навіть на ранньому терміні в 3-5 днів (видно з теми про контрацепцію). Але в мене питання: чи зустрічав хтось подібний щоденник, але народженої дитини? я його теж чула, але не знаю чи це може просто хтось сам переробив, бо в інеті не знаходжу.
Відправлено 23 травень 2008 - 07:34
Відправлено 23 травень 2008 - 08:21
Так усе гарно починалося, і так препаскудно закінчилося.
Мене дивує ставлення лікарів до цих речей, якесь на диво цинічне, ніби не до маленької живої істотки, а до куска м"яса, адже в багатьох випадках жінку можна відмовити від вбивства однією простою розмовою. Але ж простіше "нарубати бабла".
Відправлено 23 травень 2008 - 09:13
Невже потім цих жінок не картає сумління?!...
Відправлено 23 травень 2008 - 09:38
Є навіть таке поняття "постабортний синдром". Це дуже страшно. Ось його симптоми: скорбота і біль, почуття вини, страх, злість, раптове припинення гормонального циклу, почуття нездійсненності, страх перед батьківством, материнством, недовіра, цинізм, порушення сну, криза жіночої ідентичності, проблеми виховання інших дітей, депресія, психосоматичні захворювання. Є така книжка "Міраім..Чому ти плачеш?Страждання жінок після аборту", це цитата із неї. Її дуже важко читати, бо там не лише результати досліджень і пояснення вчених, а й розповіді жінок, що пережили аборт. Крім того, не тільки жінка відчуває наслідки аборту, але й чоловік, діти...
А про щоденник народженої дитини, то раджу почитати книжку Віллі Брейнгольста "Як я живий і здоровий з"явився на світ". Я читала, будучи вагітною, дуже сподобалося. А ще у нього є книжки для молодих батьків "Привіт, мамо! Привіт, тату!", "Мама- найкраща у світі".
мамаПашіЖені (23.5.2008, 9:21) писав:
Так усе гарно починалося, і так препаскудно закінчилося.
Мене дивує ставлення лікарів до цих речей, якесь на диво цинічне, ніби не до маленької живої істотки, а до куска м"яса, адже в багатьох випадках жінку можна відмовити від вбивства однією простою розмовою. Але ж простіше "нарубати бабла".
Почему я перестал делать аборты
На разных медицинских отделениях Белградского университета я слышал одно и то же: "Ребенок начинает жить только с первого крика. До этого это только орган его матери, подобно ее зубу, аппендиксу или ее почке". Нас так учили наши профессора в эпоху коммунизма. Судебные вердикты того времени были основаны на той же идее: "ребенок жив с момента его первого крика".
Я был воспитан и обучен в той же манере, как и мои учителя. Я начал специализироваться по гинекологии и акушерству. Я смело начал делать искусственные аборты, так называемые "прерывания беременности". Однажды я встретил священника, которого я знал поверхностно. Мы начали переписываться по Интернету. Он спросил меня, делаю ли я аборты, и я гордо ответил: "Конечно, я делаю их под местной анестезией, чтобы женщина оставалась в сознании. Я все время с ней разговариваю, чтобы она даже не заметила (при условии, что я дал ей точную дозу анестетика), что аборт закончен". Потом он спросил меня, знаю ли я, что ребенок в утробе жив и что, таким образом, я убиваю живое создание. Посмеиваясь над этой мыслью, я сказал ему: "Вы говорите чепуху. Там еще ничего не сформировано".
Время шло, появился ультразвук с его возможностями. Я начал его часто использовать и совершенствоваться в ультразвуковой диагностике. И это принесло мне очень много сюрпризов. Я увидел плод, его бьющееся сердце, его движение, как раскрывается его рот. Разглядывая плод более позднего срока, я увидел, как он сосет большой палец, а когда диагноз беременности был подтвержден, эта женщина была направлена в отделение абортов для проведения аборта. Ручка, которая двигалась еще минуту назад, теперь лежала на инструментальном столе обездвиженно-мертвая. Пальчик, который плод сосал минуту назад, тоже лежал здесь же - мертвый. И я начал думать: может, он еще живой.
Однажды мне пришлось делать искусственный аборт женщине, чей муж был моим близким родственником. Когда я начал работу, я был очень уверен в себе. Я раскрыл шейку матки и извлек инструментом первый обнаруженный мной кусочек. Я вытащил ручку плода, бросил ее на вспомогательный инструментальный стол и увидел нечто! Нерв ручки упал на ту часть медицинской салфетки, которая была пропитана раствором йода. Йод раздражал нерв, и ручка начала сжиматься в судороге. Такое происходит очень редко, а со мной такое никогда не происходило. Медсестра сказала: "Похоже, как будто она живая." Я снова проник в матку, зацепил что-то и вытащил ножку. Я подумал про себя: "Осторожнее, чтобы этот ишемический нерв не соприкоснулся с йодом, чтобы не было судорог ноги". Осторожно я переносил ногу на другую часть стола, но внезапный звук в соседней комнате испугал меня, и я невольно раскрыл инструмент, и нога выскользнула. И нерв снова попал на йод. Нога и рука сжимались в судорогах. Вполголоса я сказал себе: "Ну, теперь мне еще не хватает здесь бьющегося сердца". И снова я проник в матку, зацепил что-то и вытащил бьющееся сердце. В шоке я остановил работу, так как внезапно понял, что совершил убийство. Не знаю, как я выглядел, когда услышал голос медсестры: "Доктор, что с вами? Вам плохо?" Я испугался. Молча, я молился Богу и просил Его: "Господи, пожалуйста, вытащи меня из этой ситуации, в которую я попал по своей глупости". Я продолжил работу и без осложнений завершил эту печальную операцию, которую наши необразованные, примитивные люди называют "чисткой". В результате всего случившегося я принял решение прекратить делать аборты, которые я делал более 25 лет, став признанным экспертом в этом грустном деле.
Мое осознание того, что человеческий плод живой с самого начала и является человеком, и что это не мать, не отец, а совершенно отдельное третье лицо, не стало результатом каких-то теологических доктрин, как это часто утверждают атеисты и феминистки. Такое мое осознание начала человеческой жизни является результатом моих знаний биологии, ультразвука и медицинских и биологических законов. Это мое осознание совпадает с теологической точкой зрения о том, что человек живет с момента зачатия… Эти две точки зрения - два подхода к одной цели…
Д-р Стожан Адашевич
Фрагменты статьи, опубликованной
в журнале Сербской Православной Церкви

Відправлено 23 травень 2008 - 10:13
zajka (23.5.2008, 10:38) писав:
А про щоденник народженої дитини, то раджу почитати книжку Віллі Брейнгольста "Як я живий і здоровий з"явився на світ". Я читала, будучи вагітною, дуже сподобалося. А ще у нього є книжки для молодих батьків "Привіт, мамо! Привіт, тату!", "Мама- найкраща у світі".
Обов"язково прочитаю. Сподіваюся, в Інтернеті є.
Відправлено 23 травень 2008 - 12:11
Я читала в инете дневник малыша, там очень длинный, по месяцам каждый день расписан, с картинками, оч. прикольно. Если найду дам ссылку.
А вообще всегда была против абортов, но когда училась в мед. мы присутствовали на аборте, ужас увиденного не передать, на столько печально все это, просто не понимаешь как же так можно...
Відправлено 23 травень 2008 - 12:53
Насправді це теж страшно. Це теж, частково, але вбивство!
Відправлено 23 травень 2008 - 13:01

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 23 травень 2008 - 13:04
Щасливий татусь (23.5.2008, 14:01) писав:
От якби всі розмірковували, як ви з дружиною...
Відправлено 23 травень 2008 - 14:04
мамаПашіЖені (23.5.2008, 14:49) писав:
Ви знаєте, особисто я, теж думала раніше над цим запитанням.
Коли ми з чоловіком почали працювати над тим, що з'явилось поповнення в сім'ї, у нас вийшло, але я ще не знала. Так от в той час у мене дуже велика фізична нагрузка була: в Універі аеробіка, крім того я ще на латино-американські танці ходила, от і сталось небажанне- міні аборт, я навіть не знала. То до чого я веду, мене постійно мучать думки, а яка б ця дитинка була, хлопчик чи дівчинка, з голубенькими, чи з карими очима... Це так важко... Навіть не хочу уявляти, що думають, як почуваються жінки після абортів.
Відправлено 23 травень 2008 - 14:20
А вообще думала над этой печальной темой и пришла к выводу, что все ж хорошо, что у нас аборты законны, иначе женщин, которые бросают деток было бы больше и нищиты больше, ведь очень часто именно они и делают аборты. А еще если женщину изнасиловали, то что ей остается делать...
Відправлено 23 травень 2008 - 14:40
Відправлено 23 травень 2008 - 14:43
Сеструлька (23.5.2008, 15:20) писав:
А я принципово і категорично з цим не згідна. Хто має право зробити вбивсто законним? Невже ті, хто дозволили, виконують чи роблять аборти мають на це право? Хто подарував людям життя і цю саму здатність народжувати? Не хто інший, як наш Творець і дав заповідь "любити ближнього як самого себе", а хто ще може бути блищий, як наша кров і плоть? Хто взагалі має право вирішувати потрібна ця дитина на землі чи ні? Краще б влада заміість дозволяти аборти потурбувалась аби ті діти, які стають бездомними,голодними і холодними мали що їсти, де голову прихилити. Я чесно кажучи не читаю тем про зброю, але якщо взяти статистику скільки коштів викидається на озброєння, то думаю можна було б нагодувати і то не аби як не одну тисячу діток, яких просто викидають. От пишу і серце крається, бо ж хтось страждає, бо не може мати дитинку, а хтось по кілька десятків викидає. Як на мене все починається з виховання молоді, формування в них правильних моральних принципів, бо в сімї рідше зважуються на таке, а от молода дівчина, яка немає хорошого тилу у вигляді чоловіка частіше йде на аборт, а потім часто коли зявляється тил вже не може мати діток. я щиро співчуваю тим, хто з якихось причин втрачає ще не народжену дитинку, але коли це робиться свідомо, то вважаю гріхом, за який людина відповідатиме не тільки перед власним сумлінням, але й перед Богом.
Відправлено 23 травень 2008 - 15:01
А запретить их тоже не правильно как по мне. Во-первых резко увелиится кол-во домашних абортов, а это повлечет смертность и утрату здоровья, а во-вторых повышения бездомных, брошенных детей. Да и вообще тут уж права женщин будут нарушены по закону...И опыт стран, отказавшихся от абортов это подтверждает.
Как это не ужасно, но есть такие люди, которым без этого никак. А за свои грехи отвечать будет каждый.
Відправлено 23 травень 2008 - 15:01
Відправлено 23 травень 2008 - 15:34
Але навіть якщо б в державі вони були заборонені, все одно ж знайдуться лікарі, акукшери, які будуть їх робити незаконно за великі гроші.
А яким же чином можна боротися із цим злом?
Думаю, дієвим способом буде соціальна реклама, яка б показувала маленьких діточок на різних стадіях внітріутробного розвитку і що з ними стається внаслідок аборту.
Відправлено 23 травень 2008 - 15:46
Запретить гос-во себе не может позволить т.к. не может обеспечить нормальной жизни своим гражданам, не может заботиться о уже существующих бездомных детях. И вот еще вспоминаются истории, услышанные по телевизору и прочитанные в газетах о том, как девочек 6-10 лет насиловали и они потом в свои годы рожали...и что потом...?

Допомога

-