Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Вагітність і тварини - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Вагітність і тварини Які проблеми можуть виникнути при перебуванні поряд вагітної та котів Оцінка: -----

Користувач у мережі   murzik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 червень 2010 - 16:12

Знайшла схожі теми,та саме такої немає(якщо є,прошу вибачення і завчасно прошу модераторів перемістити її в належне місце :angel: )
Всі знають про таку хворобу котів,як токсоплазмоз .(можливо хтось тут захоче і це обсудити)
Та в мене наразі таке запитання:моя знайома,перебуваючи на 7 місяці вагітност і вирішила віддіти домашню кицьку на стерилізацію-яке Ваше відношення до цього?
Особисто я радила дочекатися до появи дитини,а тоді...Проте вона відмовляється,каже,що тоді не буде часу. :unknw:
My Signature
ЗображенняЗображення

Гординя - неналежне почуття власної вищості, кращості; невідповідна самооцінка, пиха, бундючність. Один з смертних гріхів у християнстві.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2010 - 18:56

murzik, всю вагітність провела в оточенні, не повірете, 4 котів, токсоплазмозом ніколи не хворіла і коти здорові, при цьому у селі. Це залежить чи є в околиці де заразитись тою какою, але я все життя мала купу кішок і як бачете всі були здорові, зате тітка, яка ніколи кота в очі не бачила і в руки не брала десь дістала то під час вагітності, вона всяки протестувала що такого бути не може, лікуватись відмовилась і народила здорову дитину(видно приписали). Такщо береженого Бог береже

Повідомлення відредаговано Біла Троянда: 18 червень 2010 - 18:56

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   nesmiyana 

• Зірочка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2010 - 19:44

питання "...яке Ваше відношення до цього?", як на мене, не зовсім правильно поставлене (принаймні я його не дуже розумію)... ІМХО...
схожа тема є тут. там ціла купа інфи і думок.

Повідомлення відредаговано nesmiyana: 18 червень 2010 - 20:00

My Signature
Зображення
З народженням дітей у домі зникають порядок, гроші, спокій та безтурботність... і з"являється Щастя.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   murzik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2010 - 20:43

Взагалі то основне питання було про стирилізацію кицькі вагітною жінкою,можливо я забобонна,але я їй радила після народження цим зайнятися.І цікавилася я саме відношенням до цього,а про токсоплазмоз я запропонувала поспілкуватися у темі тим,хто ще щось для себе не вияснив.Просто вперше створюю тему і ,можливо ,не дуже чітко сформувала питання(перепрошую :girl_angel: )
My Signature
ЗображенняЗображення

Гординя - неналежне почуття власної вищості, кращості; невідповідна самооцінка, пиха, бундючність. Один з смертних гріхів у християнстві.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   nesmiyana 

• Зірочка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2010 - 20:58

murzik, не треба перепрошувати ;) не ображайтесь, але всерівно не розумію. вас цікавлять забобони щодо стерилізації кішки і вагітності (можна під час, чи краще після)? чи моменти, що стосуються токсоплазмозу?
просто якщо перше - то, думаю потрібно рухатись в тему типу "котики-муркотики" або "забобони" (якщо остання є). якщо друге - то тема про це існує.
таки не розумію :girl_angel: .
My Signature
Зображення
З народженням дітей у домі зникають порядок, гроші, спокій та безтурботність... і з"являється Щастя.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lvivna 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 19 червень 2010 - 14:08

Вашій коліжанці вже пізно думати про токсоплазмоз, та й чому вона не здала аналіз на ТОРЧ-інфекції, якщо це її хвилювало? Багато жінок, які до вагітності тримають котів вдома, ним вже перехворіли, і ніякої загрози для дитини в подальшому це не робить. Небезпечно ним заразитись у перший триместр, тоді інфекція переходить і на дитину, але в її випадку це настільки рідко буває, що про це смішно говорити. Після стерилізації тварини робляться спокійніші набагато, і якщо вона не хоче зайвих труднощів у догляді за кішкою, то це її право, але стерилізація кішки і догляд за нею після операції - це досить проблемніше, на мій погляд, ніж лишити її у спокої, поки не народить дитину і трошки пройде часу. Хіба що кішка не перебуває весь час в квартирі, а її відпускають на вулицю, але і тоді можна обходитися уколами.
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   ksushaF 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2010 - 01:14

Я чула, що токсоплазмоз є в оргазмі котів і якщо ви спілкувались до вагітності з тваринами, то організм ніби адаптовується, а якщо ви вже вагітні і контактуєте з хворим котом то є загроза захворіти.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   m@ryan@23) 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2010 - 09:56

Я собі завела кицьку на 4-му місяці вагітності і вона пробула зі-мною до 7-го місяці,а потім захворіла і померла,я дуже переживала,довго немогла відійти від цього(знаю трохи не в тему).Але токсоплазмозом не хворіла!!!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   ksushaF 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2010 - 12:01

Просто тісне спілкування з котом треба старатись обмежити і не прибирати за котом (я маю на увазі туалет і все таке..)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2010 - 12:07

Цитата

Кошки заражаются токсоплазмами при поедании мяса, внутренних органов и тканей больных животных, а также спорулированными ооцистами и внутриутробно.

Промежуточные хозяева (свыше 350 видов млекопитаю щих, птиц, рептилий и амфибий, в том числе собаки другие плотоядные животные) инвазируются преимущественно алиментарным путем во время заглатывания с кормом или водой ооцист возбудителя.Иногда животнне заражаются внутриутробно или через кожу. В передаче инвазии могут принимать участие иксодовне клещи. В период острого те чения токсоплазмоза возбудители выделяются во внешнюю среду из организма промежуточных хозяев с молоком, слезами, слюной, фекалиями и мочой.

ось тке я знайшла, такщо якщо Ви впевнені що батьки кішки були здорові і Ваша кішка не входить в групу ризику, тобто домашня квартирна кішка має менше мшансів захворіти ніж сьльська, то можете не хвилюватись, в іншому разі бажано перед вагітністю провіритись
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sesto-Senso 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 вересень 2010 - 15:45

Варто розкласти все по поличках:
- стерилізація не врятує від токсоплазмозу (тварина могла бути інфікована до або зробить це після операції, видалення яйників процесу не зашкодить), а на сьомому місяці вагітності "бавитись" два тижні в реанімацію на дому... П'ятдесят разів в день зігнутися, двадцять присісти, десять помити кота в ванні (бо випорожнюється "під себе"). Не раджу.
- якщо контакту з твариною декілька років, власниця, скорше всього, носить у власному організмі токсоплазмоз у стадії іммунітету. Але гадати на кавовій гущині не варто - лабораторія на Лисенка, аналіз на ТОРЧ-інфекції дасть всі відповіді на питання.
- прибирання туалету все одно краще доручити сторонній особі, або робити це дуже обережно, з дезинфекцією рук після процедури.
- логічним висновком: якщо тварина в домі на момент вагітності проживає і давно, то повиводьте ій гельмінтів та бліх перед народженням дитини. А от заводити тварин під час вагітності - не мудра справа, отримаєте таким чином верогідне джерело інфекцій, і не тільки токсоплазмозу.
My Signature
Зображення

"Успіх — це здатність рухатися від поразки до поразки, не втрачаючи ентузіазму." Уінстон Черчилль
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   unison 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 жовтень 2011 - 15:33

[quote name='murzik' date='18.6.2010, 17:12' post='418948']
не сприймаю поєднання котів, собак... і вагітність, чи дитятко у 1 квартирі... 8_8 ))))...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Голубка Тетяна 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 жовтень 2011 - 18:08

В мене все життя коти.І зараз теж котяра живе...Я його весною каструвала,бо мучався,а зводити його я не збиралась.І нічого...Єдине-туалет за ним не прибираю.Тому якоїсь проблеми я не бачу,якщо киця вам докучає-то можете каструвати її...А токсоплазмоз,дуже коварна штука,але якщо кия у вас давно,то швидше всоьго і вас вже імунітет,і дитинка захищена.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Narcissa 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2011 - 16:39

У мене теж все життя були коти і собаки. Але коли дізналась, що вагітна то кіт одразу переїхав на ПМЖ до моїх батьків, бо почав страшенно мене нервувати. А собака залишилась з нами.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Катя 09081986 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2011 - 18:36

І в мене живе кіт, ми його як любили так і любимо, надіюсь проблем з ним не виникне коли з'явиться дитинка. Сама росла з котом, а потім з песиком. Обожнюю тварин! А токсоплазмоз дуже небезпечний лише тоді, коли ти будучи вагітною на ранніх термінах ним захворіла перший раз в житті не маючи його в хронічній формі, таких випадків 1 на 1000, таке саме як сидіти вдома і ніде не виходити щоб на тебе балкон часом не впав чи цегла з криші...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Stasia24 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2011 - 20:51

А я з маленької люблю кицьок :) Скільки себе пам 'ятаю , завжди в нас були котики - песики, і під час вагітності також, та токсоплазмозом я не хворіла і відповідно імунітету до тої зарази немаю. Та дуже боялася і разів 10 здавала аналізи на різні ТОРЧ-і, і через кров і методом ПЛР, бо в анамнезі мала невиношування вагітності. До речі , коли в мене на шостому місяці завмерла дитинка, але я ще цього не знала, моя маленька болонка прийшла до мене і весь час жалібно скавуліла , тулилась до живота, відмовлялась від їжі і від мене ні на крок не відходила. Для неї то була дуже нетипова поведінка, скоріше за все тваринки тонко таке відчувають :) ... І весь час поки я була у лікарні вона нічого не їла і постійно лежала під дверима.
My Signature
Зображення
Зображення

Сиджу на двох дієтах ... Однією не наїдаюсь!

Бережіть матусі дочок, бо у нас росте синочок !
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   -kiska- 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2011 - 11:23

unison ""не сприймаю поєднання котів, собак... і вагітність, чи дитятко у 1 квартирі... mega_shok.gif ))))...""

а мені здається, що діти менші алергетики, які виросли з тваринами, я сама все життя живу з тваринами, зараз я вагітна, живу з 2-ма собаками і 2-ма котами, також не давно в нашій хаті народився племінник, який дуже тішиться домашнім звіринцям, і всі ми здорові (а сім'я в нас велика)! мені здається що це добре, бо знаю багато дітей які страшенно бояться і лякаються собак....або мають алергію на котів.... бо в них їх не було!!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   daimantekeris 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 жовтень 2011 - 12:22

Ну з котиками-песиками вже все зрозуміло в плані інформації: а там вже кожна жінка сама вирішує, що їй робити. А от у мене карликовий хом'ячок. Як ці тваринки можуть вплинути на вагітну?
My Signature
ЗображенняЗображення
Як мені даровано багато,
Скільки в мене щастя, чорт візьми!
На землі сміятись і страждати,
Жити і любить поміж людьми!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   sleepbeauty 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2011 - 21:51

В мене теж є кіт-перс, ніяких проблем під час вагітності не було.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   merien-girl 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 листопад 2011 - 14:47

Я думаю якщо в домі є кицька її треба перевірити на вселякі віруси полікувати а потім вже вагітніти. Але всеодно, я б не ризикувала і не заводила б кицю взагалі.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн