Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: З коляскою по сходах - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 11 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

З коляскою по сходах Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ashera 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 16 червень 2010 - 17:48

Нам скоро предстоит переезд в квартиру на 4м этаже, может и не высоко, но все же.. Лифта нет, дом 5ти этажка.. Меня мучает вот такой вопрос: Скажите, а как вы выходите гулять с колясками? Как потом ее и ребенка наверх тащить? Это ж не удобно и тяжело..

П.с.если была подобная тема, перенесите пожалуйста
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 16 червень 2010 - 18:19

Так і хочеться сказати : "А кому сейчас легко??!!". :smile: Зі старшою ми жили на 5 без ліфта. З люлькою в нас і не було візочка. Тоді була зима, ми гуляли по тих пів годинки на балконі, а потім купила прогулянкову кг на 9. Вибирала, щоб легко розкладався. В одній руці візок, в іншій мала. Одною рукою розклала, потім малу садила.
Зара живемо на 3. Дуже хотіла купити нормальний візок. Купили.десь 16 чи 18 кг, не пам"ятаю. Зносила на перший поверх колеса, розкладала, верталась за люлькою з малим. А тоді вже з першого скакали в розкладеному по сходам. Бо все ж таки лишати на дворі страшнувато. Зара частіше ношу в переносці, бо лінь візок таскати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ester 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 16 червень 2010 - 18:20

ми проживаємо на 5 поверсі в пятиповерхівці !!! деколи коляску несе чоловік а деколи приходиться мені....та я її не несу а кочу,методом піднімання на кожну сходинку,так довго...зате безпечно для дитини(якщо вона точно пристібнута) і мені недуже важко ! деколи ще й кошик нагружений і позаду повзе моя старша мала !!! за ці роки нічого неставалося...ми безпечно добиралися додому !!!

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
а моя адамекс одна з найтяжчих колясок....візка ще немаємо....
My Signature
ЗображенняЗображення
За все дякую Богу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 16 червень 2010 - 18:24

Ех, у нас також була проблема з цим. Хоча будинок 9-поверховий, але на наш 3 поверх ліфт не їздив. Тому доводилося важезну Чіковську коляску носити на собі.
Але хочу сказати, що в ті старі-добрі часи моя фігура була просто бездоганною )) Може то через такі активні силові навантаження ))
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   cherri 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 19:40

Поділюсь і я своїм досвідом. Живу в центрі на третьому поверсі, ліфту звичайно нема. Спочатку гуляла тоді, коли чоловік був в дома ( в мене ще така проблема, що візок в одну половину дверей не влазить, дві половинки не зручно відкриваим в двох дверей, тому доводиться повнісю розкладати щоб винести або занести - проблема подвійна). Потім пристосувалась по-іншому. Купила замок, який йде на ровери , візок залишали в машині, зранку чоловік прищіпляв візок в низу в підїзді, а я йшла гуляти то брала малого на руки. Потім знову прщіпляла йшла на верх з малим. Виручає та також є свої нюанси. Звичайно при великому бажанні його можуть спартизанити, чи пошкодити, але якось обходилось без того . Тай візком чесно кажучи користувалась мало, брала слінг або за руку, потім купила тростину, та по бруківці тростина дуже погана, той нею мало користувалась. Зараз перейшли на ровер, то трохи легше знести.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nirvana 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 20:51

Мене теж мучило таке питання ще до народження малого. Тому обрали коляску Чіко універсальну, в якій люлька відстібається і має ручки. Коляска досить важка, але зимою по снігу добре йде і не перевертається, надійна. Виходили гуляти так: відстібаю люльку, виношу сам візок на вулицю, вертаюсь в підїзд за люлькою з дитиною. Потім назад - спочатку люльку з малим заношу в пізїзд, вертаюсь за візком. Але у нас ліфт, мені було простіше. А вам, мабуть, доведеться за малим в квартиру підніматись. Багато хто так робить, за хвилину-дві з малюком в квартирі нічого не станеться.
Коли малий підріс (десь з 5 міс), люлькою не користувалась, брала його під одну руку, а іншою каляску тягнула по сходах. Не ризикувала тягнути каляску разом з малим, щоб не трясти його так сильно.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Масянічка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 20:57

Ну залишити дитину вдома мені не вдавалося, одного разу так зробила, поки збігла вниз по візок і вверх по сходах з візком на 8 поверх, то мала так сплакалася що страх.
Коли не працював ліфт то не ходила гуляти, а було таке що весь місяць не працював, то тягала все разом і дитину і візок, але то страшні муки...якщо ще 3 чи 4 то пів біди, ну але на 8 то повна ж...
My Signature
Зображення
Ідеальна краса, найчарівніша зовнішність нічого не варті, якщо ними ніхто не захоплюється.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Kristinella 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 21:55

У нас третій поверх і ми коляскою "скачемо" по сходах на задніх колесах, передні в повітрі висять. Вага так мало відчувається, але треба, щоб в коляски була добра амортизація, інакше буде сильно товкти.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 16 червень 2010 - 22:08

варіант - якщо у вас на першому поверсі під сходами є вільне місце, то можна придумати якісь двері-грати, де б ви залишали коляску
і закривали на колодку( бачила в одному будинку)
ще один варіант - підвал, зносити коляску туди, якщо не охота тягти на 5-9поверх...
або домовитися з сусідами не першому поверсі, може хтось "приютить" коляску, за символічну винагороду .:)
а особисто я тягала коляску разом з малим на 3 поверх...коляска Чіковська..
і права Рижуля на рахунок фігури... :smile:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   меміра 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 22:10

Коли моя донечка була малесенькою, то доводилось важкувато. Гуляти переважно виходили в трьох: мама, бабуся і дитя. Я скочувала коляску (так як Kristinella), а бабуся зносила дитину. А потім виявилось, що в нас у будинку на першому поверсі є невелика кладовка (правда приватизована), але нам дозволили тримати там свою коляску. То вже стало набагато лекше. Поцікавтесь, може і у Вас є така кладовка.

Повідомлення відредаговано меміра: 16 червень 2010 - 22:11

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Валюшка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 22:22

Коли я жила в своїх батьків, то ліфта теж не було (3 поверх 5-ти поверхівки). То я спочатку зносила колеса (або чоловік чи мій тато), розкладала їх перед під"їздом, а потім вже люльку разом з малим. Заносила теж спочатку люльку, а потім колеса. Але в мене вдома часто була ще моя бабуся, тож лишати на 2-3 хв. малого було на кого. Та навіть і коли її не було, то з ним нічого не ставалося. А коли перейшли на прогулянковий варіант, то теж та сама процедура. Прогулянковий зносила разом з малим. А зимою спочатку прогулянку, а вже потім малого, бо він став важкуватий, та ще й навдіваний. Лишати коляску надворі не боялася, бо в нас такий двір, досить закритий від дороги, всі один одного знають, і в разі чого всюдивидячі бабульки все засічуть. :smile: Навіть коли недавно їздила до батьків, то літню коляску з усіма іграшками могла лишити на 30 хв. на дворі, поки сходимо додому поїсти. :dance2:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ester 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 22:27

Перегляд повідомленняKristinella (16.6.2010, 22:55) писав:

У нас третій поверх і ми коляскою "скачемо" по сходах на задніх колесах, передні в повітрі висять. Вага так мало відчувається, але треба, щоб в коляски була добра амортизація, інакше буде сильно товкти.

я теж до такого пристосувалась....бо амартизація вроді нічого така !!!
My Signature
ЗображенняЗображення
За все дякую Богу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   An_ya 

• Старожил
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 22:27

У нас теж спочатку ліфт не працював, а ми живемо на 7 поверсі. Але нас виручала кладовка на 1 поверсі, туди ставили коляску навіть зимою!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataliazzz 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 22:32

Балкон - наше все!
Виходжу в парк з візком тільки в хорошу погоду і тільки коли є кому допомогти.
Малий прекрасно спить у візку на балконі, я в той час займаюся своїми справами.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Breitling 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 22:55

Моя дружина особисто коли мене немає поруч то так само як і більшість робить, задніми колесами спускає колясу, а малюка тримає на руках. А так коляску на руках ношу з 3 поверху. Це може не в тему, але з коляскою часто дуже важко гуляти, особливо коли вузький тротуар а машин повно напарковано. А похід в "Новий ЦУМ" це взагалі тортури, там немає жодних приспособлень для коляски.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Hosana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 23:51

Одна моя знайома (живуть на 5 поверсі, а ліфт часто не працює) вирішує так проблему - зранку чоловік зносить коляску на перший поверх, причіплює її таким замком як на велосипеди, вона після прогулянки теж замикає коляску на першому поверсі, а увечері забирають. Правда попросили сусідів з першого поверху одним оком приглядати
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Galk@ 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 00:17

BreitlingЗображення

Ми живем на 3 поверсі і коли мужа нема то малявка в одній руці а візочок в другій.Правда , був в мене прикрий випадок коли каляска перекинулась , якось я втратила рівновагу, добре шо хоть малявка був в мене на руках.А сердечко ще довго після того калатало ))) Так що , будьте обережні )))

Повідомлення відредаговано Galk@: 17 червень 2010 - 00:18

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   smile_kiev 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 07:52

Ми чудово справлялися зі спусканням зі сходів. Але повинна сказати, що багато залежить від коляски. У нас Roan Marita - вона висока і з чудовою амортизацією. Тому я спускала сплячого в ній малюка на задніх колесах лише, але спускала по одному колесу на сходинку. Передні не чіпала- виходило дуже плавно і малий не просинався ні разу!!!!!!!!! А піднімала так само - задніми колесами до себе, піднімаючи по одному колесу на схожинку одне за одним.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Леонідівна 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 08:04

Співчуваю всім хто живе в будинках без ліфта!!!!! Я живу на 6 поверсі, декілька разів приходилось( через раптову поломку ліфта)тягнути каляску з уже не дуже легкою Катьою на верх. ого-ого скажу вам, ну і замучувалась... А якщо так кожен день? Одним словом - співчуваю!!!
My Signature
Зображення
Я Юля)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ЮляЛя 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 08:11

Перегляд повідомленняsmile_kiev (17.6.2010, 8:52) писав:

Ми чудово справлялися зі спусканням зі сходів. Але повинна сказати, що багато залежить від коляски. У нас Roan Marita - вона висока і з чудовою амортизацією. Тому я спускала сплячого в ній малюка на задніх колесах лише, але спускала по одному колесу на сходинку. Передні не чіпала- виходило дуже плавно і малий не просинався ні разу!!!!!!!!! А піднімала так само - задніми колесами до себе, піднімаючи по одному колесу на схожинку одне за одним.

В нас були інші коляски, але процедура ідентична-то найлегший спосіб, не треба тягати коляску,просто скочуєш по троху і закочуєш . Правда з маленькими колесами то певно не получиться
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 11 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему