Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Дитини вчора вирвала. Що робити? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Дитини вчора вирвала. Що робити? ...якщо рвота була один раз і після неї дитина весела і грайлива? Оцінка: -----

Користувач у мережі   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 червень 2010 - 08:29

Вчора ввечері, після того як дитина поссала грудь на нічний сон вона раптово вирвала, причому це було схоже на те як вона колись як була ще немовлям зригувала коли переїсть, тобто на рвоту принаймні у дорослих не схоже - ні по звуками, ні по самопочуттю - бо відразу ж після рвоти дитина засміялася і почала гратися, була весела і грайлива, і всю ніч теж нормально спала, час від часу їла цицю. І до рвоти ніяких признаків що дитині погано теж не було, і харчування було таке як завжди, свіже і нічого нового не вводили...
Зараз намагаюсь дозвонитись до лікарки, але вона у відпустці тож може і не візьме слухавку, а в поліклініку не дуже хочу тащити доцю, не знаю чи правильно роблю :unknw:
У кого в діток була одноразова рвота, що ви робили? Обов"язково потрібно до лікаря звертатись чи ні?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 08:40

Я б не панікувала. Раз дитина нормально почувається і повторної рвоти не було, значить все в порядку.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zOzyLKa 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 08:44

Cherika, , мали аналогічну ситуацію минулого тижня. Причому доця рвала і не раз, "позаливала" свою постіль, нашу дорослу, всі свої одьожки, нас з чоловыком (корочу перевдягати ы переодягались ми не раз). Причому рвота почалась під вечір і тривала вночі. Ми викликали швидку, бо перша думка - отруєння (спека була неймовірна). Лікар нас заспокоїв, що симптомів отруєння немає, і констатував - переїла. Лілюсі щось вкололи для покращення травлення, сказали постаратись не давати їй кілька годин їсти , максимум попити водички.
Але ви добре зробили, що викликали лікаря. Хай погляне і остаточно заспокоїть.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Розумниця року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 08:49

zOzyLKa, та в тому то й справа що лікаря вчора не викликала бо вже було пізно, а швидку не хотіла викликати бо бачила що наче б нічого страшного не відбулось. А сьогодні зранку вже й не скажеш по дитині що з нею щось не так, тому вже й не знаю чи треба того лікаря, якби була б ще наша дільнича, а так невідомо кого пришлють...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 15 червень 2010 - 09:00

Cherika, думаю, щось таки було, але ваша дитинка з цим справилась, аніж незнати кого чекати(я про лікарів), краще б дала пачечку Смекти(якщо звісно вийде то випити) для гарантії, що у животику все ок, багато пити сьогодні і акуратно з їжею, не давала б чогось важкого, так, дієтичну їжу, хоча б один день, переконаєтесь, що все добре, тоді забудьте про то що було. Маю сумнів, що це може бути від переїдання, все-таки діткам за рік, а от та спека таки може спричиняти нудоту...Що робиться в шлуночку лікар піля огляду свого не скаже, як і не пояснить що було, після ретельних аналізів, якщо зроблять добре, відповідь отримаєте, та чи варто дитину тягати туди? думаю краще спокійно відбути дома деньок, поспостерігати ІМХО і все буде добре, чого і бажаю!!!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nemira 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 09:09

Cherika, в нас іноді буває така рвота, що дуже схожа на зригування немовлят. Таке траплялось: а) коли малий пробував нову їжу, що йому не підходила (рве від хіпповських і хумановських пюре); б) коли одразу після їди жваво підривався і починав "актівнічати", то йому і молоко, і їжа верталась.
Я взагалі не звертаю на таке уваги. Помились, перевдягнулись, перестелились спокійненько і все гаразд :)
My Signature
Спойлер

Будь-яка переміна пов'язана з незручностями, навіть якщо це переміна на краще
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 09:11

писала,писала и нэт пропал :( пока появился уже olia14, написала, что я хотела :)
дай смекту для профилактики
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zOzyLKa 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 09:18

Cherika, , неуважно прочитала. Але раз сьогодні нічого не турбує, значить все добре. І ще згадала, той лікар спочатку пальпував (прощупав) животик навколо пупка. Сказав, якби було отруєння, доця би відреагувала криком , плачем. Подивився, що Ліля спокійнісінько бавиться його стетоскопом (добрий дядя попався), остаточно заспокоїв, що не отруїлась.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Розумниця року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 10:08

Дякую вам дівчатка! Ви мене заспокоїли, а то я ніч майже не спала, все за донею спостерігала, боялась щоб не було їй гірше, і все себе корила що треба було швидку визвати для впевненості що все гаразд... А сьогодні й справді думаю що лікар вже не вияснить причину чому в неї так сталось.
У нас такого ще ніколи не було, тому я так розхвилювалась....
Хмельничанка, доця перед сном з татком дуже активно гралася (а за годину до того вона вечеряла супчиком), а він любить з нею всілякі акробатичні трюки витворяти - так що може це як раз те про що ви написали у варіанті "б"...
А щодо Смекти ще хочу запитати - я прочитала що вона від діареї, а моя доця навпаки схильна до закрепів, том може все-таки не варто її давати? Чи може краще Лінекс дати для профілактики?

Повідомлення відредаговано Cherika: 15 червень 2010 - 10:09

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 10:16

Cherika в нас таке є перед кожним новим зубом, даю ентеросгель і все.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 10:22

Cherika, линекс он для кишечника, а смекта для желудка больше
ну если в запорами страдаете дай отвар ромашки, она успокаивает...

Повідомлення відредаговано Костина мама: 15 червень 2010 - 10:24

My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 10:38

І ми вчора теж 2 рази вирвали фонтаном, було таке враження що у синульки зупинився шлуночок, бо перший раз вирвали тим що поїли ще зранку. Подзвонила до лікаря вона сказала подавати Смекту і Мотиліум від тошноти.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 13:02

От і Ярославчик вчора на ніч теж вирвав. Але після того нормально заснув, ще й цицю нормально доїв. Підозрюю, що то на сонечко реакція. Надто жарко було ті дні, багато пітнів, от може перегрівся чуть. Але проблеми з того не роблю. Зараз веселий і активний як завжди. Нічого не турбує. Їсть і какає нормально. Значить все добре.
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 13:30

Cherika, не думаю, що смекта спричинить запори при разовому даванні, але це тільки моя думка. Смекта просто необхідна річ, якщо в шлуночку щось не так і як страховка просто(вона зовсім не шкідлива-це природня глина, яка має здатність нейтралізувати всі негативні процеси в животику), вона аналог нашого дорослого вугілля, інше діло, що малеча може не захотіти її пити, ну не дуже приємна та штука(ну як порошок для зубів з водою, може пам"ятаєте з дитинства..) :15_2_129: Але якщо з дитиною зараз все гаразд, то нема чого її мордувати, просто побільше пити.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Я думаю, що ваші дітки просто п ерегрілись і необов"язково на сонечку, просто від тої надмірної температури, вчасно та спека спала :wacko3:
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 14:04

Головне, не панікуйте. У моїх теж трапляються випадки одноразової рвоти. Як правило на кашку перед сном. Тому замінила її на інше. Ну і, звичайно, активні ігри після вечері не бажані. Короткий мультик, потім книжечка.
На наступний день, я придивляюсь до дитини - апетит, какульки, чи не в`яла, чи не буде повторної рвоти. Намагаюся не перегодовувати і дати щось "легеньке" для травлення. Якщо все нормально, значить, та їжа дитині просто "не пішла" і боятися нічого. Пубертатний період (розкручення хвороби) у дітей досить швидкий.
Ну і під рукою, в разі якихось підозр, в мене старшій - сорбекс, меншій - атоксіл. Або звичайне активоване вугілля чи смекта, ентеросгель - але в нас вони "не йдуть".
А моторикс, як тут писали, буквально четвертинка, зупиняє рвотні шлункові спазми і тим зупиняє рвоту. Ми ще як попередження укачування його приймаємо.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   smile_kiev 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 14:42

А я б ліки лишній раз дитині не давала. Бо якби було отруєння, то була б температурка0 от тоді ще щось можна. А так - навіщо дитину ще й цим запихати, У нас таке було, так я сама проаналізувала, що то вед переїдання - хоті як краще , а не вийшло. Просто треба дитинці давати багато пиття.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 14:43

Перегляд повідомленняCherika (15.6.2010, 10:08) писав:

Хмельничанка, доця перед сном з татком дуже активно гралася (а за годину до того вона вечеряла супчиком), а він любить з нею всілякі акробатичні трюки витворяти - так що може це як раз те про що ви написали у варіанті "б"...

Вважаю це відповідь на ваше запитання. У нас минулого місяця таке саме було, поснідала, бавилася дитина, потім залізла на крісло і я її трошки покрутила. Потім сіла на горшок, десь на ньому з 10 хв. посиділа з книжечками встала і давай рвати. В мене переляк був шалений, оскільки до того рвота була тільки 2 рази і 2 рази закінчувалося лікарнею. Через пів години вже знову їсти просити.
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olyalya83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 14:48

бачу таке інколи у багатьох трапляється, і ми не виняток)))) в нас таке було близько 2-х місяців тому: увечері перед сном доця вирвала три рази фонтаном.... потім нормально заснула... зранку все було нормально, то ми і перестали хвилюватись)))))))
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Розумниця року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 червень 2010 - 22:52

Перегляд повідомленняНіка (15.6.2010, 15:04) писав:

У моїх теж трапляються випадки одноразової рвоти. Як правило на кашку перед сном. Тому замінила її на інше.

Скажіть, будь ласка, на що саме ви замінили кашки?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 09:29

Перегляд повідомленняCherika (15.6.2010, 23:52) писав:

Скажіть, будь ласка, на що саме ви замінили кашки?

Намагаюся чередувати, але найчастіше це кефір, растішка, сирнички, запіканки, або як є свіжа булочка з маслом з чайочком чи просто салатик з овочів і вареного яєчка, може рибку з картопелькою. Щось не важке на шлунок і бажано корисне. Добре, що є з чого вибрати, ми не алергіки і мало чого мала не любить (окрім кашок, звичайно).
Я зрозуміла, що малій просто не підходить консистенція цієї кашки, тай і що вона солодка. Тому вже як даю кашку, то роблю її ріденькою і в міру солодкою. І то мала не хоче. Ну не любить вона солодкі молочні каші, ну аж до рвоти - заміняю на інше, що ж її мучити? Є багато інших продуктів не менш корисних. А крупи даю чи на гарнір чи в супчики.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему