Я багато читала про пологи і схватки і ніяк не могла зрозуміти чи в мене схватки чи тільки передвісники.Але всерівно записувала годину інтервалів між болями і інтервал самих болів.
Я просто чомусь надіялась,що дитина появиться на світ у вересні місяці,радувала себе думкою до останнього,аж поки жовтень не настав.
Живіт у мене почав ними ще на 38 тижні вагітності,тому я так надіялась,що народжуватиму у вересні.
Болі у мене були не зрозумілими,боліло 3-5хв а не боліло 1.5 години.Так я записувала години цілими днями від 38 тижня.
Ось і настало 12 жовтня а ще вдома.Я в той день ще сходила в ж/к на прийом до лікаря і звідки вийшла плачучи.Лікар у мене попалась не дуже хороша.Тобто хороша,як спеціаліст але через зіркову хворобу вона з пацієнтами була дуже різкою.Може грошей хотіла від мене а я їй не давала,я незнаю.Одним словом вона мені наговорила кучу всякої гидоти: що моя дитина погано розвивається і вона маленька.Можливо 2.5кг і має.Що я набираю багато ваги,чого я не слідкую за собою (за всю вагітність я набрала 16кг.До родів я важила 45кг а після - 61кг.Хіба це погано.Я так гарно виглядала,мені самій подобалось).Я від неї вийшла плачучи і йшла додому пішком 20хв,якщо не більше.Я йшла і всю дорогу гладила животик і промовляла до донечки,що все буде добре і вона народиться здоровенькою.Я передзвонила до своєї мами і вона мене заспокоїла.
Більше я до лікаря не ходила.
І ось моя історія починається!
Я народила у вівторок а схватки у мене почались ще у понеділок минулого тижня.Я все частіше відчувала болі у низу живота і животик у мене вже був величенький,я сама нікуди вже не виходила.Тільки ввечері з чоловіком вийду біля дому,посиджу на лавочці і знову додому.
Болі у мене були тільки до години 4 дня а ввечері,нічого.
І тут у четвер мене цілий день нив живіт,вже і виділення почались непонятні (ледь-ледь розові).Ввечері чоловік прийшов з роботи і ми поїхали в роддом,щоб мене оглянули лікарі.Вони сказали,що матка відкрита на 1 палець і що цієї ночі я всерівно не народжуватиму,отож можу вирішувати або залишаюсь в роддомі або їду додому і приїзджаю в роддом,якщо болі будуть регулярними.Я поїхала додому.
В п"ятниці моя мама приїхала (вона живе в іншій області),щоб мене підтримати.Я цілий час прислухалась до себе,коли мене болить живіт,як,з яким інтервалом,чи дитина рухається (за це я найбільше переживала).
Я читала,що коли у мами схватки,дитина може взагалі не рухатись в животі,а є випадки,що навпаки так копається,як ніколи.
От і я прислухалась,як моя донечка себе проявить.І вона копалась,як і раніше.Це мене дуже радувало.
В суботу я дуже багато хотіла пити.Я за одним разом випивала 2 горнятка холодного молока з печеням і аж тоді моя жажда пропадала.
Але,найгірше те,що у мене почала пекти жога.Я так мучилась.Через те,я старалась її заїдати і запивати.Трішки допомагало,але потім знову появлялась.
В неділю до нас прийшла моя подруга (ми її взяли в хресну маму) і ми з нею посиділи до вечора і так сміялись.Мені було смішно з усього,я так від душі сміялась,аж сльози текли.Тут моя мама каже: "Сміх,завжди до чогось доводить.Дивись,а то вночі поїдеш в роддом"
Мама трішки не вгадала,так як я поїхала не вночі а ранком.Цілу ніч я бігала в туалет (у мене був понос).Я кожну годину відвідувала туалет,мені аж встидно було.
Лікарі в роддомі мене оглянули і сказали,що матка відкрита на 1 палець.Тут я запереживала.Як?Я в четвер приїзджала і мені сказали,що матка відкрита на 1 палець а сьогодні вже понеділок а матка всерівно на 1 палець відкрита?
Лікар зразу мене залишив в роддомі і приписав лікі і укол,як лягатиму спати.От цю нічку я відчула добре.У мене вже справді почались схватки.Боліло 3 хв а не боліло 5хв.
Зранку,лікар мене оглянув і сказав,що матка вже відкрита на 3.5 пальці і відвів мене в родзал.Це була десь 10 година ранку.
Лікарі оглядали мене кожну годину,я вже терпіти не могла.Все повторяли,до 2-х годин народиш.Проходили ці 2 години і знову ці ж слова:через 2 години народиш.Так наступила 16.00 година а у мене навіть води не відійшли.Туту лікар мені пробила пузирь - а води,як болото зелені.Лікар напугалась і зразу до мене підключила апарат,який прослуховува серцебиття дитини.Все було впорядку.Мені вкололи рибоксин і ще якесь лікарство,я назви не пам"ятаю.
Година йде,а я від болі незнаю куди дітись.Чоловік був зі мною і він дуже допоміг.Він ходив зімною по родзалу,навіть в туалет.
Десь у годині 17.30 до мене підключають систему.А тут просто капец.Біль така була нестерпна і часта,що у проміжках між схватками я засинала (відключалась).Я навіть,як спала,рука тримала перило ліжка.
І коли дитинка мала от-от народитись,чоловіка попросили вийти в коридор.Мені зробили надріз на праву ногу і тут УРА!Дитятко моє народилось о 19:35год у вівторок 20 жовтня 2009р.
Я відчула неймовірне полегшення і тепло між ногами.Одне,що я чекала із нетерпінням - це плач дитини.І вона заплакала через декілька секунд.
Радості,не передати словами.
Дитина народилась з вагою 3.300кг і ростом 53см.Слова лікаря із ж/к не вгадали вагу моєї принцеси.
Вона народилась здоровенькою і такою красунечкою.Оченятка темно-темно сині,волосячко темне.Вся в татка.
З тої миті,я найщасливіша на світі,бо Бог подарувава мені прекрасну донечку,яку ми назвали Анастасією!

А ось і мій ангелик!

Повідомлення відредаговано Olinka: 12 червень 2010 - 15:23

Допомога