Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: садок закривають - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

садок закривають в цілях економії Оцінка: -----

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 червень 2010 - 16:42

Мами, у нас закривають з 1 липня садок на 2 місяці в цілях економії місцевого бюджету, вихователів під зад ногою за власний рахунок-((((((( . Хто не в змозі геть кудись дитину подіти, тому пропонують водити в якусь супер збірну мішану групу в якийсь інший садок (ще не сказали в який) . Каже завідуюча, що це розпорядження місцевої влади. У мене питання до вас. У вас в містах таке практикується?!!!!!! У мене слів нема, тільки одні побажання цій чортовій владі....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 16:48

varvara, в луцьку таке також практикують, так було минулого року і цього ніби також, з липня по серпень - канікули, а лише 1 черговий садок на район.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 16:53

Перегляд повідомленняСонях (11.6.2010, 17:48) писав:

varvara, в луцьку таке також практикують, так було минулого року і цього ніби також, з липня по серпень - канікули, а лише 1 черговий садок на район.

не розумію цього-(( у нас з чоловіком жодної рідної душі нема навкруг 300 кілометрів, хто б міг сидіти з дитиною, ну добре, що він вдома працює...а то б прощавай робота моя-((( як люди викручуються? я старшу виростила, то нічого подібного не чула
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 16:55

varvara, співчуваю, то для дітей стрес зводити їх в змішану групу.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 16:59

У нас, у Львові такого немає... Принаймі, ще не чула. Просто жах якийсь! Знайшли на чому економити!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   liya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 17:02

Перший раз таке чую.А може кудись у вищі інстанції скаржитись?Це ж не школа.Це садок.А в садочках логічно таке не має бути,діти маленькі,мами працюють,куди їх.
Може бути таке,що на будівлю і територію хтось накинув оком.Спочатку кажуть"погуляйте місяць-два",а потім просто "забудуть " відкрити.Тут треба всім батькам збиратись і щось робити.
Я вам просто співчуваю.Це дуже складна ситуація.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masichka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 11 червень 2010 - 17:05

Ото вже не знають, що видумати і на чому економити,
а як же діткам в тій мішаній групі звикати, адаптуватись за ново? Цирк та й годі
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люлюка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 17:17

varvara, а ви випадково не з Коломиї? Бо в Коломиї таке вже ввели (((((( я теж цього абсолютно не розумію, але........вихователі скаржились їм сказали або на розрахунок або так! Дурдом!!! :36_1_47: У нас тут в Косові теж садок закрили на ремонт, але в порівнянні ненадовго-на два тижні, от чекаєм 16-ого червня, бо я вже дурію сама з моїми двома та й дитина хниче хоче в садок, бо тут не має з ким гратись. Я вам співчуваю :wacko1:
My Signature
Зображення Зображення
Просто є люди з кави, а є з чаю. Відтак є (ці)кава, а є (надзви)чайна. В мені є і те і інше, тому я надзвичайно цікава :)))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 17:25

цікаво чи є законне підгрунтя такому закриттю?
я б порадила проконсультуватись в юриста
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   liya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 17:56

Підтримую допис бережаночка.Якраз те саме хотіла запитатись про законні підстави.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lori 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 19:05

Прочитала і згадала статтю заступника міністра фінансів, який сказав що скорочення пенсій які перевищують за 20 тис не призведе до суттєвої економії, а ці заходи мабуть і приведуть до суттєвої економії. От і черговий раз все робиться за рахунок звичайних людей
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 11 червень 2010 - 20:12

Ну чому дівчата у Львові такого нема? Є..дещо в скромнішій формі, але є. У нас з лютого місяця в цілях економії група в садочку працює на годину менше до 18.00(тепер подумаємо чи є зараз така робота, коли можна би було в 17.00 вийти з неї і чи у всіх батьків у групі....). Раніше казали, що це через те, що бюджету нема, прийшла, коли прийняли-мені сказали: ви подякуйте, що не до 17.00, от така була відповідь і все. Я ще трохи почекаю і певно візьмусь серйозніше за це питання, а то не хотіла дуже "кіпішу" робити, пішла культурно до завідуючої, тепер, коли припече, то піду вище, побачимо, може спрацює. Мені їх економія зовсім не цікава, вони економлять на дітях, щоб розкрадати собі мільйони-дістали ті "свині прибюджетні"!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 21:19

В нашому садочку немає збірних груп, а отже і "своїх" дітей на час ремонту (весь липень) садок нікуди не відправляє. Це означає, що батькам треба у липні мати відпустку, або мати бабусю під боком... А хто не має?...
Віднедавна у садочок всі діти заходять через медсестру, яка видає талончик - "годен/не годен". Якщо їй здалося, що у вашої дитини соплі - до побачення. У перший день цього нововведення був скандал - бо ж батьки привели дітей по дорозі на роботу - і от вам, сюрприз. Думаю, не треба говорити, що на ті сопельки педіатр скаже промити носика і забути, і аж ніяк не дасть мамі лікарняного... :shok: Ми тільки починаємо ходити в садочок, поки я ще вдома, але намагаюся зрозуміти систему - на роботу вже скоро.
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gredaska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 21:27

Як було згадано, в нас в Луцьку закривають садочки, але в районі буде черговий менш за розміром садочок, туди будуть брати дітей без ніяких документів, а ви уявіть, що це інше середовище, другі діти і вихователі, і саме головне знову адаптація до вірусів! Оце тільки будеш після пару днів відвідування садочка, місяць лікувати. Нам вихователька пояснила, що в літній період і так дитина має оздоровлюватися місяць, і ніхто нікого не буде питати! Але головне! Фонди всі збирають за 3 місяці, і не ясно куди вони підуть!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Елла 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 11 червень 2010 - 22:38

Ото я з Коломиї і у нас теж закривають садочки на 2 місяці з метою економії коштів. В змішані групи чергового садка беруть лиш тих дітей, батьки яких пред"являють довідки з місця роботи, про те, що вони дійсно працюють в літній період. Інакше - до побачення...
Бюджетних коштів до кінця року не вистачить, от і вирішила влада зекономити на дітях і бідних вихователях. На згальносадкових зборах ніхто з батьків навіть не рипнувся чогось добиватися.
Ситуація склалася так через те, що проаналізували літо минулих років і виявилось, що садки працювали з потужністю не 100%, а 30%. І оплату змінили: була за кількість днів, а тепер не залежно від відвідування - за місяць.
Особисто для мене це не проблема (і так сама собі даю раду з дітьми). Але шкода дітей, працюючих батьків. Дуже важко переживають період в новому садочку.
My Signature
Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 12 червень 2010 - 06:32

В нашому садочку теж саме майже, липень змішані групи - від яслів до подготовчої групи(бо вихователі по відпусткам всі майже) а серпень взагалі на ремонт закритий садочок а працюватиме лише кілька на місто груп і це вже не перший рік
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 червень 2010 - 12:28

ми кияни, здавалося б "столиця", на дітях економити не стануть. А фіг нам в кишеню!!! при владі нелюдьки-( син наш ходить вже третій рік в садок, раніше на літній період збирали списки, хто з дітей буде ходити в садок протягом літа, потім робили зводні групи в своєму ж таки садочку , вихователів ми всіх знаємо, діти також всіх їх знають, тож проблема вирішувалась. Цього року в кінці травня також зібрали списки на літо, звели групи, та ще й сказали, що дітей на літо в місті набагато більше залишається цього року ніж вони очікували. А через тиждень на тобі "закриваємося"! придурки якісь правлять нами тай годі, хочеться на когось викричатися від безсилля-(( наразі ще зателефоную в районо, попитаю, що то за мулька така-((( батьківських зборів ніяких не було, просто нам оголосили-(
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gredaska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 червень 2010 - 21:27

Перегляд повідомленняvarvara (14.6.2010, 13:28) писав:

ми кияни, здавалося б "столиця", на дітях економити не стануть. А фіг нам в кишеню!!! при владі нелюдьки-( син наш ходить вже третій рік в садок, раніше на літній період збирали списки, хто з дітей буде ходити в садок протягом літа, потім робили зводні групи в своєму ж таки садочку , вихователів ми всіх знаємо, діти також всіх їх знають, тож проблема вирішувалась. Цього року в кінці травня також зібрали списки на літо, звели групи, та ще й сказали, що дітей на літо в місті набагато більше залишається цього року ніж вони очікували. А через тиждень на тобі "закриваємося"! придурки якісь правлять нами тай годі, хочеться на когось викричатися від безсилля-(( наразі ще зателефоную в районо, попитаю, що то за мулька така-((( батьківських зборів ніяких не було, просто нам оголосили-(

В нас ще в квітні збирали підписи, що ми не проти щоб літом місяць не працював садочок, і ще раз що ми ознайомлені
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   зміючка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 червень 2010 - 22:35

Я живу біля Львова (якщо хто знає Янів), це десь в 20 км. від Львова, так от в нас також закривають садок, і минулого року закривали на місяць. І саме головне що садочків у нас всього 2, і закриваються вони разом, тобто навіть ніякої змішаної групи не передбачається.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   dansegirl 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 червень 2010 - 22:41

В Рівному наш садочок працюватиме до 15 липня, але з 1 червня вже є зведені групи.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему