Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Пісочниця - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Пісочниця її "підводні рифи" Оцінка: -----

Користувач поза мережею   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 20 травень 2008 - 16:09

Про психологічні моменти в пісочниці ми частково обговорювали. А от чисто про фізичні. Не маю на увазі викопаного кота, але... наприклад наслідки це лишаї, якщо память не підводить. А ше бувають стоматиди, і ще багато всього іншого. Ми наприклад засипали собі очі і весь день доця терла,що натерла чуть не до синців. А що в таких випадках робити? Ми і так повний арсенал носимо з собою серветки вологі, сухі, але нічого не помогло. А для профілактики стоматиду чула про стоматидин(протерти ротик 1 раз в день), хто що знає? І взагалі пісочниця це особлива тема і як на мене, то заслуговує бути окремою.
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 18:24

А ще в пісочниці можна молюска підчипити, та і взагалі багатий набір хвороб. Але з другої сторони так виробляється імунітет. В стерильні умови дитину не заженеш.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 18:30

Обов"зково приходимо додому і зразу ж миємо руки з милом. Це всі, мабуть роблять.
Про стоматидин не чула, не знаю, чи можна використовувати для профілактики.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 09:53

Для профілактики стоматиту можна використовувати вітаміни "Кіндер біовіталь гель" (принаймі так написано в інструкції). Але я не думаю, що потрібно так переживати. Багато дітей люблять копатися у піску,та не всі ж хворіють. :15_1_55:
Правда, я теж не знаю, що робити коли пісок потратив в очі. Можливо промити настоєм ромашки чи свіжою заваркою. Якщо не допомогло, тоді треба чимось закапати :rofl:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 10:32

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (20.5.2008, 19:30) писав:

Обов"зково приходимо додому і зразу ж миємо руки з милом. Це всі, мабуть роблять.

Це зрозуміло, але в нас пізнавальний процес і мала може брати в рот пісок, граблі чи лопатку з піском, або якісь камінці, що там знаходить і байдуже, що я з неї очей неспускаю, а вона встигає.
Це на ту тему є анекдот:
- Дівкинко що ти їсиш?
- Не знаю, воно само приповзло...
Так і в нас все в рот.

Перегляд повідомленняОленка2008 (21.5.2008, 10:53) писав:

Для профілактики стоматиту можна використовувати вітаміни "Кіндер біовіталь гель" (принаймі так написано в інструкції).
Правда, я теж не знаю, що робити коли пісок потратив в очі. Можливо промити настоєм ромашки чи свіжою заваркою. Якщо не допомогло, тоді треба чимось закапати :15_1_55:

Дякую за поради. Чула що можна ще молоком грудним промити. А чим закапувати?
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 10:51

У нас песочницы нет во дворе, но в 5 минутах ходьбы есть городской пляж, сейчас ходим туда, пока народа не очень много и жара не такая. Там есть вода питьевая и сразу мою руки когда уходим с пляжа, а если надо, то можно и глаза промыть. Вообще кроме салфеток ношу еще и пол-литровую бутылочку воды, иногда нужна. Мой тоже все подряд берет в руки, а потом и в рот тянет: то окурок, то ракушку и т.д., нужен глаз да глаз.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 12:32

[quote name='NaTa!' date='21.5.2008, 11:32' post='16405']
Це зрозуміло, але в нас пізнавальний процес і мала може брати в рот пісок, граблі чи лопатку з піском, або якісь камінці, що там знаходить і байдуже, що я з неї очей неспускаю, а вона встигає.
Це на ту тему є анекдот:
- Дівкинко що ти їсиш?
- Не знаю, воно само приповзло...
Так і в нас все в рот.
Дякую за поради. Чула що можна ще молоком грудним промити. А чим закапувати?
Очі треба добре промити, на коньюктиву ока(не на самі зіниці а всередину нижньої повіки) можна капнути 1 раз в день каплі сульфацилу натрію самий менший процент, здається 20 чи 15 %. Три дні можна капать, якщо в глазки нічого не попало то достатньо капнуть один раз. Отаке я роблю свому сину. Нажаль, каплі дуже пекучі, є ще аналог гомеопатичний, назва в нього дуже примудра, але в аптеках її знають. Воно продається в маліпусіньких пластикових. тубах.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 червень 2008 - 13:29

В нас вчора знову пісок в очка попав, але ще треба було потерти ручками з піском :scratch_one-s_head: , і вже було починалась істерика, бо ж ріже, а сусідня мамочко пригадала мені пораду моєї мами чим прочистити очко. Це не дуже естетично, але ДУЖЕ ефективно: від краю очка до носика протягнути язиком кілька разів. Я швиденько так зробила і УРА!!! все гаразд і без плачів і істерик :cray: .
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   inchik 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 липень 2008 - 19:03

а ми в пісочниці і пісок пробували їсти і обтиралися ним і закопуємся....навіть боюся подумати, що скоро глисти треба буде виганяти хоч з профілактичною метою....маєм легку форму контактного дерматиту, так дрматолог сказала, мол від піску. хоча в піску бабралися і до дерматиту....
так що пісок тоз одного боку "зло", але з іншого боку, то по-перше добре для мами бо не треба бігати за дитиною і боятися, що на дорогу вибіжить чадо, а також дитина вчиться САМА бавитися ліплячи пасочки. то як палка, що має 2 кінці. однозначно сказати не можна.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 17 липень 2008 - 07:45

Біля мого будинку є дитячий майданчик, і коли я бачу, як вовтузяться дітки у пісочниці, мені стає погано. Там ж стільки всілякої гидоки: і песики, вибачте на слові, там пісяють, і сміття і все що завгодно! тільки уявити, скільки там всілякої зарази!
Для себе я вирішила, що і близько не буду пускати свою дитину до пісочниці
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 09:03

Перегляд повідомленняAntic (17.7.2008, 8:45) писав:

Біля мого будинку є дитячий майданчик, і коли я бачу, як вовтузяться дітки у пісочниці, мені стає погано. Там ж стільки всілякої гидоки: і песики, вибачте на слові, там пісяють, і сміття і все що завгодно! тільки уявити, скільки там всілякої зарази!
Для себе я вирішила, що і близько не буду пускати свою дитину до пісочниці

Це ти зараз так говориш, поки пісочниця твоїй лялі ще не світить! В мене сина починає зараз щось по трохи говорити колипробує спілкуватись з дітками в пісочниці-коли треб щось попросити, забрати , дати, покликати маму в кінці кінців! Звісно, носим з собою весь арсенал-салфетки мокрі , сухі, дома миїм руки-двоє моїх дітей росли бабраючись в піску-І ДАЙ БОГ КОЖНОМУ ТАКИХ ЗДОРОВИХ ДІТОК, я ніколи не тримала їх в стерильних умовах, дома ходим тільки босі, одягаємся легко, відповідно імунітет тренується, робиться сильніший!
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 09:43

Перегляд повідомленняМанунА (17.7.2008, 10:03) писав:

Це ти зараз так говориш, поки пісочниця твоїй лялі ще не світить! В мене сина починає зараз щось по трохи говорити колипробує спілкуватись з дітками в пісочниці-коли треб щось попросити, забрати , дати, покликати маму в кінці кінців! Звісно, носим з собою весь арсенал-салфетки мокрі , сухі, дома миїм руки-двоє моїх дітей росли бабраючись в піску-І ДАЙ БОГ КОЖНОМУ ТАКИХ ЗДОРОВИХ ДІТОК, я ніколи не тримала їх в стерильних умовах, дома ходим тільки босі, одягаємся легко, відповідно імунітет тренується, робиться сильніший!

Я теж стараюся загартовувати дитину, але пісочниця - це занадто, як на мене. Діти ж постійно пхають руки до рота в тій же пісочниці. А скільки мікробів в землі?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 10:44

я теж довго не підпускала дитину до пісочниці, але настає період , коли дитина сама хоче до колективу.І яхотіла б побачити, як ви будете відтягувати свого 3 -річного малюка, від пісочниці у якій копаються його товариші та сусіди, особливо, коли пісочниця у подвір ї.Аргументи , що пісок це бяка тоді не пройдуть. Дитина просто не захоче гуляти з вами за руку по околиці, коли решта 3-5-7-діток ліплять пасочки.А коли маля піде до садку, невже ви думаєте, що виховательки відганяють діток від пісочку чи випильновують за кожним, щоб він там чогось не потягнув до рота чи не засипав сусіду очі.В ідеалі все так має бути, але реально мамочки розповідають, що все зовсім не так.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 10:48

Перегляд повідомленняюля77 (17.7.2008, 11:44) писав:

я теж довго не підпускала дитину до пісочниці, але настає період , коли дитина сама хоче до колективу.І яхотіла б побачити, як ви будете відтягувати свого 3 -річного малюка, від пісочниці у якій копаються його товариші та сусіди, особливо, коли пісочниця у подвір ї.Аргументи , що пісок це бяка тоді не пройдуть. Дитина просто не захоче гуляти з вами за руку по околиці, коли решта 3-5-7-діток ліплять пасочки.А коли маля піде до садку, невже ви думаєте, що виховательки відганяють діток від пісочку чи випильновують за кожним, щоб він там чогось не потягнув до рота чи не засипав сусіду очі.В ідеалі все так має бути, але реально мамочки розповідають, що все зовсім не так.

НУ... ви вже зовсім розвіяли мої рожеві мрії... Як же тоді вберегти дитину в тому ж садочку не тільки від пісочниці, а й від інших нехороших речей?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 10:48

Перегляд повідомленняAntic (17.7.2008, 10:43) писав:

Я теж стараюся загартовувати дитину, але пісочниця - це занадто, як на мене. Діти ж постійно пхають руки до рота в тій же пісочниці. А скільки мікробів в землі?

Ой, насмішили :) А навколо в повітрі скільки мікробів? Вчити дитя, що не можна в рот ручки тягнути до лиця і не шкодувати серветок вологих.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 10:50

Перегляд повідомленняViktoriya (17.7.2008, 11:48) писав:

Ой, насмішили :) А навколо в повітрі скільки мікробів? Вчити дитя, що не можна в рот ручки тягнути до лиця і не шкодувати серветок вологих.

в піску мікробів набагато більше, і вони більш небезпечні!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 10:51

Перегляд повідомленняAntic (17.7.2008, 11:48) писав:

НУ... ви вже зовсім розвіяли мої рожеві мрії... Як же тоді вберегти дитину в тому ж садочку не тільки від пісочниці, а й від інших нехороших речей?

Народжуй другу дитинку :)
Знаєш, як в старому анекдоті : перша дитина - киплятять і стерилізують ВСЕ, друга, тільки коли соска впаде, третя - коли соску забрав собака, четверта - нехай сама соску в собаки забирає :D
Це все в твоїй голові, заспокойся, з часом пройде :)
My Signature
  • 3
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 10:57

Перегляд повідомленняViktoriya (17.7.2008, 11:51) писав:

Народжуй другу дитинку :)
Знаєш, як в старому анекдоті : перша дитина - киплятять і стерилізують ВСЕ, друга, тільки коли соска впаде, третя - коли соску забрав собака, четверта - нехай сама соску в собаки забирає :D
Це все в твоїй голові, заспокойся, з часом пройде :)

Можливо, ти права, я занадто переживаю. Але завжди хочеться захистити своє чадо від усього поганого. Невже ти не переживатимеш за своїх дітей?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 липень 2008 - 11:07

Перегляд повідомленняAntic (17.7.2008, 10:43) писав:

То що не будете дитину з візочка витягувати взагалі ? Бо знайомство з різними "каками" може відбутися і на траві, і на асфальті.

Знаю одну дівчинку, батьки якої не дозволяли їй бавитись у пісочниці, бо там маса мікробів та ще й їнші дітки можуть чимось заразити. До 5 років вона гуляла з бабцею за ручку , та прийшов час записатися у дитячий садочок, бо ж треба перед школою хоч трішки до колективу звикнути. На прогулянках вона стояла біля виховательки і дивувалася з поведінки інших діток: "Навіщо вони лізуть на горку, адже звідти можна впасти і розбитися?", "Подивіться, вони торкалися піску, не можна цього робити!" А коли цю дівчинку за руку брала інша дитина, то в неї починалась істерика, вона плакала і панічно боялась захворіти і померти.
My Signature
Все, що існує на світі, колись було мрією.

Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2008 - 11:31

Antic, якби я сама не була панікершою, то так би не писала :)
Як старший народився у мене був шок, що потрібно буде його на підлогу відпускати повзати :)))
Сонячна, да, ще та історія :)
Я вже якось писала про знайому лікаря у якої дитя з дисбактеріозів не вилазило, саме через стерильність.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему