Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Солоденький пальчик... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Солоденький пальчик... Чи смокче (смоктала) ваша дитина пальчик? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 20 травень 2008 - 14:48

В нас така ситуація була з народження, мала як хотіла спати і засинала, то з пальчиком. Скільки наслухалась про випадки коли з армії приходять і пальчик смокчуть і т.д. Невропатолог сказала, що до року це нормально і не слід переживати. Я правда пропонувала малій пустишку враховуючи аргумент деяких, що пустишку забереш, а пальчик все з нею. Так от мала від пустишки відмовлялась, та я її заставляла поки одна знайома мене не надоумила наскільки це погано впливає на лактацію і на тому все. В міру підростання мала все менше пхала пальчик до ротика, посмоктала цицю і спить без нього, прокидається то часом заспокоювалась пальчиком. А тепер стала частіше пхати пальці в рот, навіть коли соромиться когось незнайомого. В нас правда лізуть кутні зуби то може в цьому річ? Хто ще з цим стикався? Давайте обговоримо.
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 14:59

Мої не смоктали. :D І росли без пустушки.
Цікаво, а чому дітои смокчуть пальчик?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 16:02

Останнім часом мала також смочке кулачок, підозрюю, що то ясна чухаються, мабуть, почалися процеси прорізування зубчиків, а пальчик маля починає смоктати ще в утробі мами, я на УЗД бачила як моя Вікторія смоктала пальчик... а ще смокче коли голодна
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маруся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 16:13

Мій сина тільки недавно почав смоктати пальчик. В нього прорізуються вже зубики.Ясна дуже його турбують,так він їх так чухає. А на ніч зубики ще більше турбують, тому він почав засипати з пальчиком в роті. Ось і в день засипає з пальцем.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маша 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 травень 2008 - 18:19

В нас з місяців двох почав смоктати пальчик, а потім і весь кулачок посмоктував :nyam2: , зараз це в нього проходить, в ротику перебувають іграшки так як лізуть зубки.
Прочитала в якомусь журналі вислів педіатра, що "не давати дитині смоктати пальчик - це те саме, що потім не давати їй ходити". Тому не акцентувала на цьому уваги, це один з періодів розвитку і ще не таке ми побачимо від наших малеч.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 травень 2008 - 18:39

В мене старша смоктала від самого народження і по тепер :nyam2: що ми вже не робили відівчити неможна.... Сказати, що рудь недосмоктала ні, пустушку в рот небрала. а відповіді так і не дають нам. Хоча коли були на узі то ручка біля личка була постійно, тому думаю, що то привичка ще з утроби :D
Меньша майже не була на ГВ та ніколи навіть і не пробувала пальці смоктати. То ще раз доводить, що всі дітки різні
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 18:43

Наш синок з 2 місяців почав смоктати пальчик, а потім і цілий кулачок запихав до ротика :) Я стараюсь йому цього не дозволяти (одягаю спеціальні кофтинки), але це й не дуже помагає нам :) Але з іншого боку--- то нехай посмокче, краще піж пустишку (як на мене). Але я от не думаю, що це не пов"язане з прорізуванням зубчиків, це більш схоже на пізнання своїх ручок.Хоча, може, я і не права?!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 22:35

Перегляд повідомленняchemna (20.5.2008, 19:43) писав:

Наш синок з 2 місяців почав смоктати пальчик, а потім і цілий кулачок запихав до ротика :) Я стараюсь йому цього не дозволяти (одягаю спеціальні кофтинки), але це й не дуже помагає нам :) Але з іншого боку--- то нехай посмокче, краще піж пустишку (як на мене). Але я от не думаю, що це не пов"язане з прорізуванням зубчиків, це більш схоже на пізнання своїх ручок.Хоча, може, я і не права?!

І те і те вичитав що дітки мають період коли починають пізнавати світ через ротика тому все що їм потрапить до ручок сунуть в рота а як нічого не потрапило то й самі руці підійдуть в багатьох зараз на цей час ще й зубки прорізуватись починають ось воно плавно й перетікає з одного в друге ми малому не забороняємо смоктати пальчика чи навіть кулачок він інколи навіть пробує татка або маму надкусити :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 09:10

Наш Захарчик теж так полюбляє свої пальчики. А іноді й весь кулачок до ротика суне, ще й при цьому щось сказати пробує.Ой це така умора виходить :15_1_55: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mary 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 09:42

У вас у всіх малеченькі чудові янголятка. Смокчуть пальчики - це не страшно. їм це не зашкодить. Проте моя доця - це вже дійсно не знаю що робити.
Буквально з місяць тому, вже доволі свідомо, часом звичайно забуваючись, бере до рота то іграшки, то пальці. І пояснити вже не знаю як, що цього не можна робити. І про бацили та інфекції розповідала, і що укольчики будуть робити в язичок, і що тільки не вигадувала. Вже достатньо доросла дівчинка, зубки вже ж не турбують, а в чому причина - не розумію.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 13:03

Перегляд повідомленняNaTa! (20.5.2008, 15:48) писав:

В нас така ситуація була з народження, мала як хотіла спати і засинала, то з пальчиком. Скільки наслухалась про випадки коли з армії приходять і пальчик смокчуть і т.д. Невропатолог сказала, що до року це нормально і не слід переживати. Я правда пропонувала малій пустишку враховуючи аргумент деяких, що пустишку забереш, а пальчик все з нею. Так от мала від пустишки відмовлялась, та я її заставляла поки одна знайома мене не надоумила наскільки це погано впливає на лактацію і на тому все. В міру підростання мала все менше пхала пальчик до ротика, посмоктала цицю і спить без нього, прокидається то часом заспокоювалась пальчиком. А тепер стала частіше пхати пальці в рот, навіть коли соромиться когось незнайомого. В нас правда лізуть кутні зуби то може в цьому річ? Хто ще з цим стикався? Давайте обговоримо.

Мої діти не смоктали пальців, а от я в дитинстві смоктала і дуже довго. Мене як тільки не відучали....аж років в пять мабуть трохи почала згасати ця проблема. Результатом стали не зовсім рівні зуби, неправильний розвиток щелепи( я не уродка, але могло ж бути набагато краще :D ). Отже боріться з цим, просто раз позраз треба витягати пальці, мабуть, переключати на щось або елементарно нагодувати-)))))
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mary 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 14:28

Дякую Варвара за пораду. Доня в мене і так ні в року - в свому віці вже 16,5 кг. Доволі така збитенька панянка. Крім того з їжею проблем немає. Їсть коли хоче, і скільки хоче. Сказати, що вона голодна не можу.
А я взагалі десь до третього класу (соромно сказати) мала звичку - мимоволі, не звертаючи уваги на це, постійно повинна була щось тримати в роті - як не пальчик, то ручку, чи олівець.
Аж коли побачила під мікроскопом бацилки - відразу усвдомила пагубність звички.
Але з донею до третього класу я не дотягну :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2008 - 15:58

Когда нас в 4 месяца с диким ором забирала скорая спрашивали почему мы соску не даем. сказали, что раз не даем, то будет сосать пальцы, а потом ручки в школе...я в это не верю.
Мой сейчас бывает сует палец в рот, но при этом скорее не сосет, а кусает их, достает изо рта и они все погрызаны, видимо зубы снова лезут.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 05 червень 2008 - 07:53

В розділ добавили статтю на цю тему :wacko3:
Всі охочі можуть почитати її ось тут http://www.malecha.org.ua/index.php?ind=re...ew&iden=221
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NaTa! 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 червень 2008 - 21:27

Дякую, я відразу ж коли побачила прочитала. От тільки не зовсім з усім згідна і це не зовсім про наш випадок. Та все ж дякую за турботу :hi: !!!
My Signature
Зображення
Господи, дай мені спокій прийняти те, чого я не можу змінити, дай мені мужність змінити те, що я можу змінити, і дай мені мудрість відрізнити одне від другого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маргаритка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 червень 2008 - 08:05

у Меня дочка пальчик брала очень долго, лет до 5, по большей части ночью, после перегрузки или перенервничала, потом прошло само собой
  • 0
  • Back To Top

Гість_Жеремі_*

• Група: Гості

Відправлено 20 червень 2008 - 12:34

Вже була схожа тема десь тут на форумі, я теж там ділилася стакою проблемою у своєї малої. Їй майже 4 роки. На даний момент ми перемогли !!!! Просто вдягали на руки довгі шкарпетки (аж до ліктів) на ніч десь протягом 2 тижнів і коли потім лягли спати без них - о, диво, пальчик вночі не смоктався :D , але потім почалися плачі - де мої рукавички :child_ 06: .Так що у всіх все буде добре !!!
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irenka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 липень 2008 - 23:32

ми пальці не смокчем і ніколи не смоктали, так що порадити нічим не можу
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 11 липень 2008 - 08:38

Мій Денисик смокче пальчики уві сні, коли наступає час годування, потім прокидається і кричить. Так просто він ще ніколи кулачки до ротика на пхав. Сподіваюсь, так буде і надалі
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   inchik 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 липень 2008 - 19:52

в мене Настуня теж коли була в животику, то "смоктала" пальчика, правда після народження ні соски ні пустушки не брала...але просто палець в роті, не смокчачи, має часто. приходиться нагадувати, щоб не брала пальчики до рота.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему