Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: як правильно виховувати дитину - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

як правильно виховувати дитину куди віддати дитину на гуртки секції. З чого починати Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Lietta2010 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 11 червень 2010 - 11:30

Як првильно виховувати дитину змалку? Куди віддати дитину (гуртки, секції, заняття) щоб дати правильний СТАРТ дитині і закласти вній правильні (в розумінні адаптації до нашого непростого життя) погляди на життя (щоб дитина мала стимул у майбутньому до навчання до саморозвитку і навчилась виживати у даному середовищі. Знаю що є батьки які з дитинства планують життя дитини (але щоб це не було агресивним навязуванням). Подвлвться своїми поглядами і порадами. :girl_devil:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Злючка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 11:49

Ми якось з чоловіком розмовляли на цю тему... Однозначної думки ще не дійшли... Мабуть все залежить від багатьох чинників - характеру батьків, поглядів на життя, матеріального становища. :36_19_4: А ще ж є сама маленька людина та її характер, уподобання, смаки.
Мене, як і чоловіка, з дитинства ніхто не виховував, не водив у гуртки (самі записувались по уподобанням). Батьки були надто зайняті роботою, грошима - всім та тільки не дітьми. Але сказати, що я якось не нормально вихована не можу - принаймні дружу з головою :wacko2: , самостійна та знаю ціну речам :yes:

І ще, мабуть, не навязувати!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 11 червень 2010 - 11:51

Идеальный вариант: побольше прочитать про воспитание и ппытаться составить подходящие принципы воспитания именно к своему ребенку.
солько живем - столько учимся...
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lietta2010 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 13:18

В мене багато сусідів з 4 років почали водити на заняття з англійської (чи якоїсь іншої), на плавання, танці і інші гуртки. А є такі чиї діти з раннього віку (приблизно з 6 років) гуляють на вулиці самі - одразу помітна різниця. Звичайно такі діти виростають самостійнішими за "домашніх", але знаю багато прикладів самостійності яка призводить до дуже плачевних наслідків. Звичайно не хочеться дитині ні навязувати ні заставляти ходити на заняття, але мені здається що основу заложити потрібно, а в подальшому житті коли дитина підросте - вона вже вирішить потрібно їй цим займатися в подальшому чи ні (маю на увазі вивчення мови, заняття спортом і інше). Мною в дитинстві також не мали часу батьки займатися, але зараз я розумію що деякі речі повинні були бути заложені в дитячому віці - а зараз на це все просто не вистачає часу.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mrs. Lucia 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 червень 2010 - 16:02

Я в дитинстві сама записувалась на музичні гуртки. А от жалію, що батьки не відвели мене на якийсь гурток для посиленого вивчення іноземної мови, бо в середній школі та інституті не достатньо для мене було, щоб зараз вільно володіти, а сама в дитинстві навряд чи хотіла би себе примушувати вивчати, зараз так само тяжко з цим, то часу нема, то ліньки... Вважаю, що для життя необхідно знати англійську добре. Це що стосовно мене... А от танці, музика, малювання це й по дитині видно, чи любить вона це чи ні.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 16:11

Дитину треба любити і приділяти їй увагу-це саме основне у вихованні,особистий приклад-також у вихованні-не зайве. а на рахунок гуртків,то добре,як є кому водити туда дитину,в мене наприклад-нема кому,от хіба в школі вже будуть гуртки,то буде ходити.Та і деколи батьки з тими гуртками вже перебільшують,ту дитину деколи аж шкода.в нас знайомого мала в 5 років ходить -на музику,на хореографію,на англійську,в школу раннього розвитку,а ще іноді в басейн. То вибачте мене,завелике навантаження на дитячий організм
My Signature
Зображення

Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Canadiya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 червень 2010 - 21:54

Особсто я, в дитинстві ходила на спортивні секції і зараз цим пишаюся. Вважаю, що діти які займаються спортом краще розвиваються. Свого синочка обовязково запишемо на якусь секцію.
Краще нехай дитина змалку звикає до того, що в неї є якісь свої справи, хоббі, друзі і тоді в підлітковому віці буде менше проблем. Бо теперішні діти не знають де себе подіти і чим зайнятися, дітям потрібно в цьому допомагати. Батьки є прикладом і вчителем, як навчать відвідувати секцію, то потім тільки будуть тішитися дитиною. ІМХО
My Signature
Зображення

Коли береш - наповнюєш руку, коли даєш - наповнюєш серце.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lSV 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 17:45

В нас росте синок. Він дуууже активний і комунікабельний. Ми його в 4-ри роки почали водити в школу для дітей дошкільного віку яка проходить по суботах. Там і англійська, і танці, малювання, ліпка, співи. Привели і на 2 години залишаємо. Гадаю там і розвиток і самостійність. А головне - не примусово, тому-що йому подобається. Я теж вважаю, що потрібно в дитину вкладати поки маєш контроль (не примусово), особливо хлопчиків. В більш старшому віці діти не завжди мають бажання вчитися, а вкладене у дитинстві хоч трошки залишиться у пам"яті (маю таку надію).
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2010 - 19:55

Павлик ходить 2 рокип на футбол. Дитина дуже змінилася, всі відмічають, який він став самостійний. І ще - спорт організовує і крім того заняття спортом ще й корисні для здоров"я.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Canadiya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2010 - 22:14

Цілком підтримую. І ще... У великих містах більше можливостей влаштувати дитину в якусь школу, більший вибір всього -всього... Ми живемо в районному центрі і у нас не так багато можливостей і можна на пальцях однієї руки порахувати секції з нормальною матеріальною базою і нормальним педагогом-тренером.
Тому, по-доброму заздрю lSV, що у вас у Львові є така чудова школа. Велике місто-великі можливості, але і великі спокуси...ІМХО
My Signature
Зображення

Коли береш - наповнюєш руку, коли даєш - наповнюєш серце.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Muwk@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2011 - 22:48

Коли ми з чоловіком почали говорити на цю тему він одразу сказав віддам туди-то і туди, я запитую чому, він каже, бо я в дитинстві туди хотів, а не получилось......довга то була розмова...... Не можна так робити, дитина не повинна жити твоїм життям, яке ти для себе малював, нехай сам обирає, а ми - батьки повинні може трошки відкорегувати, а точніше проконтролювати вибір. Головне, щоб захоплення дитини було корисним для здоров"я та розвитку.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Флоріана 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2011 - 23:11

Є у мене одні знайомі, обоє дуже хороші економісти і обоє займають дуже непогані пости. Віддали вони свого сина на танці. Перші місяці він не хотів туди ходити, а зараз ( вже 4 роки займається), починає говорити, що пов'яже своє життя з танцями. Батьки не в захопленні від такої перспективи, бо малювали іншу, але... Вони мудрі і підтримують малого, як можуть.
Я думаю, що до дитини придивлятись треба, дослухатись до її бажань треба, але є ще таке поняття, як лінощі, тому варто деколи і проявити педагогічний тиск ( сама придумала словосполучення), тобто коректно пояснити, що байдикувати не можна. Навіть якщо дитині не пригодиться її досвід з гуртків у її професійному рості, то безслідно все ж не мине: в дитини буде менше вільного часу для дурниць. більше цікавих знайомств і спілкування і взагалі - багатий світогляд.
Я за всі гуртки, які ведуть хороші спеціалісти, де дитині безпечно і комфортно. Але я проти гуртків, де йде чисте викачування грошей з батьків і робота тільки імітується.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн