Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Фірмова страва. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Фірмова страва. Що в нас завжди гарно виходить! Оцінка: -----

Користувач поза мережею   МелодиКа 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 травень 2008 - 13:53

Дівчата, давайте ділитись своїми фірмовими стравами, які добре виходять і які полюбляєм ми та наші родичі та друзі.
Я буду першою і сподіваюсь на вашу підтримку! :blink:

У мене фірмове блюдо піца й закуска з листків Наполеона.Ну піцу як пекти більшість знає(якщо треба, дам рецепт), а от про закуску напишу.
У загальному потрібні листки від торта Наполеон, баночка сардин у маслі, одну більшу цибулину, 2 яєчка, і шматочок сиру(у залежності як любите)сиру адже багато не буває й майонез, щоб не особливо густий.

Значить так..відварюємо яйця в круту, режим їх кубиками й змішуємо з майонезом, цією сумішшю мажемо перший листок Наполеона.
Накриваємо наступним аркушем, потім відкриваємо сардини, переминаємо вилкою, додаємо майонез і змазуємо другий листок,додаємо майонез, накриваємо наступним, режим цибулину кубиками, заливаємо тільки що закипілою водою на 5 хвилин(щоб гореч пішла), зливаємо воду, додаємо майонез, змазуємо сумішшю слід листок, накриваємо листком, потім натераем сир на тертці, листок мажемо майонезом, кладемо сир, зверху ще небагато майонезу й накриваємо останнім листком.Даємо небагато настояться і їмо.
Дівчата, ну дуже смачно!Особливо чоловікам подобається, мій чоловік часто просить це зробити й коли немає часу пекти листочки(кому треба, дам рецепт!), я купую в магазинні й перемазую.Спробуйте, не пошкодуєте!
Зображення
My Signature
Зображення
Зображення
... Именно смешные повадки людей делают жизнь приятной и связывают общество воедино.Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 20 травень 2008 - 14:00

Вигладає ну дуже смачно! Треба буде спробувати приготувати. Але мене ще цікавить рецепт самих коржів, як їх готувати?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 травень 2008 - 14:21

Це одна з моїх фірмових страв для гостей- фаршировані яйця. Ніби і нічого особливого, але через 10 хв. їх вже немає- з"їдають...
Начинка: дуже дрібно порізані варені печериці, жовток з яйця, перець, сіль, майонез, зелень. Дуже просто, але дуже смачно!
Зображення

Зображення
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 20 травень 2008 - 14:43

Я теж часто для госте готую фаршировані яйця. Для різноманітності, але так гарно ще не прикрашала.
І начинка може бути різна. Наприклад : жовток яйця, шпроти, майонез, все пепемішати. Досить непогано.
Або інша: коли роблю печінковий торт і ламаються коржі, то беру розминаю це косочок коржа, додаю жовток і майонез.
А коли нічого немає, то прото жовток, майонез і трішки гірчиці.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Натусiк 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 15:39

Я взагал1 дуже люблю готувати, т1льки аби було з чого."Круто" як каже м1й чолов1к у мене виходить печ1нковий торт.Ще дуже подобаеться мо1й с1м"1-це козацьк1 вуса 1 сирна зап1канка.П1цу вже пекла португалам п1д заказ, бо дуже вона 1м до вподоби.
My Signature
"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МелодиКа 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 16:38

Перегляд повідомленняAntic (20.5.2008, 15:00) писав:

Вигладає ну дуже смачно! Треба буде спробувати приготувати. Але мене ще цікавить рецепт самих коржів, як їх готувати?

Тісто:
4 стакани муки,
400 р. маргарину,
1 яйце, 1 столова ложка оцту,
стакан води.
Маргарин порубати з мукою. Окремо розмішати яйце з ложкою столового оцту і стаканом холодної води. Продовжуючи рубати тісто, поступово додавати в нього цю рідку суміш. Добре вимісити тісто і поставити на холод на 30 - 40 хвилин.
Потім розкатати тоненько і вирізати великою тарілкою.
My Signature
Зображення
Зображення
... Именно смешные повадки людей делают жизнь приятной и связывают общество воедино.Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марикоша 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 20:19

МелодиКа, я теж дуже люблю цей тортик-закуску! Дівчата, смакота неймовірна :nyam2: ! Єдине, не ставте його настоюватись до холодника. МелодиКа, дякую за темку :nea: :cray: ! Хотілося б ще дізнатися рецепт піци ;).
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мягенька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 серпень 2008 - 00:12

А у мене фірмове блюдо картопля під майонезом... Чоловік закохався в неї і свекор, який майже не їсть картоплі, просив добавку...
Час готування:20хв.
Картопля з розрахунком на к-сть людей,
майонез,
приправи,
цибулина (більша)
Картоплю ріжемо (в якусь каструльку) цілими кружельцями (як на чіпси) товщиною 3мм приблизно...Солимо, перчимо сипимо приправи і ріжемо туди пів кружельцями цибулю і все перемішуємо... В цей час гріємо сковорідку з олією чи звичайним маслом... Висипаємо туди картоплю і заливаємо водою (щоб повністю покрила картоплю).Накриваємо кришкою і чекаємо доки закипить... Після того, як закипіла вода, поливаємо все майонезом... Перемішуємо, щоб майонез з водою стали однорідною масою...Кидаємо лавровий листочок, чорний перець горошком, накриваємо кришкою і тушимо на маленькому вогні, час від часу поміщуючи ... Якщо вода википіла, а картопля ще не готова, потрібно підлити ще води... Води на момент готовності картоплі повинно бути на 1/3 менше ніж самої картоплі... Під час тушіння обов'язково спробуйте юшку на сіль...
В кінці можна прикрасити зеленою...
Смачного!!!
My Signature
Зображення

... А посмішка рветься від п'яток і до серця!!!! І хочеться сміятися, бо в мене це вдається!!!... ("ФлайzZza")
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 серпень 2008 - 10:48

а я дуже люблю пети еклери з будь-якими начинками- і солоними, і солодкими.Тісто на 10 шт.:
75 г масла чи маргарину
2\3склянки води,
дрібка солі.
Все ставимо на плиту і доводимо до кипіння.Потім всипаємо 1 скл. муки, швиденько розмішуємо, щоб не було грудочок і одразу виключаємо плитку.Охолоджуємо.Потім вбиваємо по одному, добре розмішуючи, (щоб тісто ввібрало) 2-3 яйця ( залежить ві розміру яєць) .Дечку вистеляємо пергаментом і викладаємо на відстані один від одного ложкою колобки з тіста.(тісто буде липким, тому можна допомагати формувати вироби змоченими руками).Ставимо у нагріту духовку ,випікаємо при 220 с до золотистого кольору.Охолоджуємо, надрізаємо верхівку, і начиняємо чим душа забажає.
Швидкі начинки, окрім кремових :
1.Творожок, розтертий с сметаною, маслом та ягодами.
2.Натертий плавлений сирок з часником та майонезом.
3.Сардини з цибулькою та майонезом.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 серпень 2008 - 11:07

По-перше, хочу подлякувати за цікаві рецепти, які знайшла на форумі, особливо за салат з тунцем (люблю його), закуску з Наполеона (ситно
, смачно і нескладно готувати, та й чоловікові подобається) і за Перепелине гніздо.
А тепер хочу поділитися не так рецептом приготування, як скоріше секретом рецепту простих сирників. Мене навчила свекруха. Коли готуються сирники, цукор не додається, а трішки солі. Поменше муки, просто, з парою ложок сметани і цукром (хто скільки любить), трішки протушуємо, щоб були м"якенькі. Смачно!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   leopolisa 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 вересень 2008 - 20:37

Я взагалі ніде не читала рецепт, сама якось вигадувала, але вийшло дууже смачно!
ПЕРЕЦЬ ФАРШИРОВАНИЙ
Потрібно: перець, морквинка, цибулинка, рис, фарш (я використовувала мішаний), лавровий лист, сіль, перець та приправи за смаком, я ще використовувала трохи сметани.
Готуєм начинку: я рис варила, щоб був трохи недоварений, потім промила його, додала фарш та посмажені моркву з цибулею, заправила приправами;
Перець чистимо (зрізаєм верх), виймаєм з середини насіннячко та добре напихаєм начинкою, зверху закриваєм шляпкою з того ж таки перцю. Потім вкладаєм у кастрюльку перці так, щоб їм було там тісненько. Далі у воді розбавляєм трохи сметанки, знову ж таки сіль та приправи(можна дати томатної пасти), і заливаєм цим перці десь до половини. Туди ж лавровий лист та ще перець чорний горошком. Накриваєм кришкою та на вогонь маленький. :sarcastic: смакотці-перці, вже однієї кастрюльки нема :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 вересень 2008 - 12:04

Голубці ліниві

Береться капуста, ріжеться, як на салат. Відварюється рис, як на голубці. Цибуля порізана, потерта морква обжарюються на сковороді, потім туди добавляємо або томатний соус, або сік, або просто протерті помідори (вліткі роблю тільки так), і трішки сметанки (якщо є), можна приправи, робиться така заправка.
Потім кладемо в каструлю шарами капусту, рис, фарш, заправку. Потім знову капуста (і так далі). Я кладу кожен шар два рази (можна три). Потім усе солиться, залмвається водою і тушкується до готовності на невуеликому вогні. Я тушкую хвилин 20.
При подачі можна полити сметанкою.

Моя свекруха готує і без фаршу. Коли немає м"яса, теж виходить смачно.

Сподіваюся, вам сподобається.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 вересень 2008 - 22:43

ПИРІГ З ШПИНАТОМ ІЗ ЛИСТКОВОГО ТІСТА
Рецепт придумала сама, врешті немає нічого складного там. Тісто листкове з магазину, шпинатні галети Бондюель також з магазину (можна брати свіжий, але мені не хотілось бавитись з ним). Отже, форму змастила оливковою олією, тісто розморозила і розкачала трохи, та виклала на дно. Шпинат для начинки трохи потушила на малому вогні з вершковим маслом, вистудила, додала до нього сир (кисломолочний 9%), одне збите яйце, сіль, перець, трішки мускатного горіху. Виклала начинку на тісто, зверху накрила шаром тіста і защіпила краї. Змастила верх пирога яєчним жовтком і посипала трохи кунжуту (сезам). Духовку розігріла наперед десь до 210-230 градусів і випікала півтора години при температурі 170-180 градусів до золотистої шкоринки, час від часу розвертаючи пиріг у різні боки.

Тіста брала 1 кг (але ще залишилось його трохи на якісь пиріжечки), 1 уп. шпинату (можна і півтори), десь 1,5 пачки сиру Слов"яночка 9% (можна взяти сир фету), 1 яйце і 1 жовток (щоб змастити пиріг). Спеції до смаку. Все це на форму розміром 25х25 см. Врешті, варіації з рецептом цілком можливі на ваш смак :)

Пиріг цей люблю їсти теплим, тому на другий день його можна трішки розігріти у мікрохвильовій. Смачного ! :)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 вересень 2008 - 15:33

А я сьогодні перці під шубкою готувала. Червоний м'ясистий перець помити, витерти насухо, змастити олією, викласти на лист або решітку, запекти так, щоб шкірка почорніла. Гарячими перці одразу перекласти в поліетиленовий пакет, щільно закрити і залишити хвилин на 20. Після цього з перців зняти шкірку, вийняти серцевину і зробити один повздовжній розріз (повинен вийти такий собі прямокутничок). Далі, на кожну пластинку перцю покласти тонку пластинку шинки або вареної ковбаси, тонку пластинку сиру, зелень, січене варене яйце і згорнути у вигляді рулетика. Перекласти рулетики у форму для запікання, посолити, поперчити, притрусити сушеним базиліком і на кожен викласти 0,5ч.л. панірувальних сухарів, скропити оливковою олією і запікати ще хвилин 10-15.

виглядає то все ось так:

Зображення
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 вересень 2008 - 14:38

Для гостей робила у неділю смачне філе ( фото розміщу пізніше):
на 8 порцій:
800 г курячого філе
200 г чорносливу
1,5 великі цибулини
200 г сметани
приправи на власний смак

Філе порізати малими шматками, злегка підсмажити.Потім туди добавляємо порізану цибулину і підсмажити.Наступний етап- порізаний шматочками чорнослив.Все заливаємо сметаною і тушимо до готовності ( приблизно 15 хв.)
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даша_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 грудень 2008 - 17:01

делаю картошечку в духовке очень вкусно

1. режу мяско кубиками, обжариваю на сковородке, перекладываю в кастрюльку заливаю водой + приправы и пусть тушится
2. чищу картошку ставлю вариться, потом делаю из неё обычное пюре
3. режу цибульку 2-3 шт жарю на сковородке
4. тру морковку на тёрке 3-4 шт, когда цибулька почти готова кидаю к ней морковку
5. я покупаю опята в банке пастеризованые и когда морковка становится мягкой кидаю в сковородку грибы
6. когда все готово на протвень выкладываю мясо и цибульку+морковка+грибы перемешиваю и раскладываю ровным слоем (и немножко наливаю южку из под мяса), сверху аккуратно выкладываю пюре и на 15 мин в духовку.

С начинкой можно экспериментировать добавлять например овощи (помидоры, перец но летом они вкуснее чем сейчас) и твердый сыр.

Даже когда остынет это блюдо съедобное. У нас стоит на протвине пока не убрала так каждый подходит и по кусочку таскает. Приятного аппетита.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 грудень 2008 - 20:49

А у мене, як не дивно, фірмовою стравою є борщ. Ніби нічого такого особливого не додаю, а всі його вихваляють. Свекор як збирається приїхати, то перед тим дзвонить і просить зварити борщику. Приємно!
А ще чоловік в мене зараз "присів" на картопляну піцу. Ось рецептик: варимо 4-5 картоплин в мундирі, чистимо, нарізаємо кружальцями і викладаємо на сковорідку, попередньо змащену олією. Заливаємо картоплю яєчною сумішшю (взбиваємо 3 яйця з сіллю, перцем чи з якими любите приправами). Накриваємо кришкою і даємо трохи піджаритися. Виходить такий собі корж. На нього викладаємо попередньо зажарену цибульку, змащуємо кетчупом. А потім - чого душа бажає - можна грибочки, можна кружальцями сосиски чи ковбаску і т.д. Зверху посипаємо тертим твердим сиром, прикрашаємо зеленню.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ляля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 грудень 2008 - 20:53

мамаПашіЖені, а може детальніше про сирники. В мене вони виходять твердуваті. Гарячими ще нічого, але як остинуть...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lady_D 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 січень 2009 - 00:58

А мій чоловік дуже любить таку страву:
На змащену олією деку викладається шар картоплі порізаною кружельцями (не дуже товстими), якщо картопля велика, то півкружельцями. Картоплю солимо, перчимо за смаком. Нарізаємо тоненько шинку, та викладаємо шматочки на картоплю. Потім викладаємо шар цибулі, порізаної півкільцями. Змащуємо це все майонезом і в духовку (десь на хвилин 40 на середньому вогні). Потім виймаємо та притрушуємо тертим сиром і знов в духовку поки сир не розплавиться та підрум"яниться. Смачно та ситно.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 січень 2009 - 01:11

А я ще то все зверху кунжутом посипаю....
Зображення
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3