Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: аутизм - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

аутизм дитина не розмовляє і дуже мало розуміє Оцінка: -----

Користувач поза мережею   марсома 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 червень 2010 - 12:20

моїй доці 3 з половиною роки вона нічого не говорить і дуже мало розуміє бавиться сама хоч мая сестричку 6 років але діти її не цікавлять лікарі поставили діагноз аутизм .я чула про центр джерело хочу записати доцю не знаю чи не важко туди попасти і як взагалі там якщо хтось має дітей аутистів чи відвідує джерело дайте відповідь будь ласка буду вдячна за будь яку інформацію.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 червень 2010 - 12:44

марсома, зайдіть у цю темку: http://www.malecha.o...showtopic=10624, там форумчанка smaili як раз описує свій візит у НРЦ "Джерело", напишіть там ваше запитання, може вона вам надасть ту інформацію що вас цікавить. Бажаю здоров"я вашим діткам!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 13:44

cherika ДУЖЕ ДЯКУЮ
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 14:06

Марсома щодо Джерела не знаю ,є ще реабілітаційний центр "Контакт" для дітей з аутизмом.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 17:35

Всім привіт дуже цікавить яка доля дітей з аутизмом в нас у львові чи є спеціалізовані садочки і школи,справа в тому що я маю доцю якій 3 з половиною рочки вона не говорить і дуже мало розуміє ,лікарі поставили діагноз "аутизм".Я чула про реабіліт.центр "джерело" незнаю чи не проблематично туди попасти і взагалі я живу в Рудно і добиратися далековато якщо хтось має якусь інформацію про "Джерело"або знає про якийсь другий центр буду дуже вдячна за інформацію.Ще хотіла спитати чи є на форумі батьки аутичних дітей хочеться просто поспілкуватися з кимось хто тебе розуміє.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 22:14

в нас в садочку був хлопчик з таким діагнозом.В дитячому колективі досить непогано почував себе-діти ставились до нього нормально,незважаючи на особливості поведінки-не дражнились і грались добре.На випускний в садочку він розказував віршик про прощання з садком.
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 23:12

Перегляд повідомленняCherika (9.6.2010, 13:44) писав:

марсома, зайдіть у цю темку: http://www.malecha.o...showtopic=10624, там форумчанка smaili як раз описує свій візит у НРЦ "Джерело", напишіть там ваше запитання, може вона вам надасть ту інформацію що вас цікавить. Бажаю здоров"я вашим діткам!

Щодо Джерела, то там є дітки-аутисти. З нами в групі займалося двоє діток. Підіть спочатку на консультацію туди до лікарів і вони вам порадять, як краще зробити. Єдине- не зволікайте, бо час йде, охочих дітей є дуже багато, щоб ви не лишились за бортом.
My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Svitlana83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 червень 2010 - 12:20

марсома,
в новинах розповідали, що в садочку на Пулюя відкрилу групу для діток з аутизмом. В групі 10 діток. Там також надають підтримку батькам. Спробуйте, може Вам там сподобається!!
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Volinka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2010 - 20:52

Допомога дітям з аутизмом. "Контакт", благодійний фонд взаємодопомоги та захисту дітей з аутизмом. вул. Озаркевича,4. Тел. 224-89-24, 050-661-37-55

Це з довідки міськради. Щасти Вам:)
My Signature
[/url] Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   малява 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 01 вересень 2010 - 17:51

Перегляд повідомленнямарсома (9.6.2010, 17:35) писав:

Всім привіт дуже цікавить яка доля дітей з аутизмом в нас у львові чи є спеціалізовані садочки і школи,справа в тому що я маю доцю якій 3 з половиною рочки вона не говорить і дуже мало розуміє ,лікарі поставили діагноз "аутизм".Я чула про реабіліт.центр "джерело" незнаю чи не проблематично туди попасти і взагалі я живу в Рудно і добиратися далековато якщо хтось має якусь інформацію про "Джерело"або знає про якийсь другий центр буду дуже вдячна за інформацію.Ще хотіла спитати чи є на форумі батьки аутичних дітей хочеться просто поспілкуватися з кимось хто тебе розуміє.

Привіт, в мене теж така ситуація синочку 3,3р зовсім не говогить і дуже мало розуміє в "Джерелі" ставлять діагноз "аутизм", сказали, що з вересня будуть організовувати спеціальні групи дітей нам мають подзвонити. Коли буду щось знати напишу.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Niha4uha 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 жовтень 2010 - 11:15

Ми займалися і в Джерелі і в Контакті. В Джерелі группові заняття відбуваються раз на тиждень,це мізер для дітей-аутистів,я розчаруваласяя.Єдиний плюс був у спілкуванні з іншими батьками,бо можна було зразу поділитися досвідом з багатьох проблем таких як горшкова,хто як вчить говорити,які ліки пили,до яких лікарів їздили і т.д.
На рахунок Контакту чую дуже багато позитивних вражень,але сама нічого позитивного не відмітила.Правда там на співбесіді вас і дитину мало не розціловують,але це скорше за все щоб отримати благодійний внесок:) Принаймні літом нам 2 разі дзвонили і нагадували,що у нас БОРГ ПО БЛАГОДІЙНОМУ внеску,при тому,що ми заплатили першу частину в 700 грн і не здали їм ні одної програми,бо то ми хворіли то вони зайняті
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NatSh 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 жовтень 2010 - 16:08

Доброго дня. У мене також дитина з розладами у поведінці аутичного спектру. Чому так пишу - бо діагноз точний поставити не можуть, та й він мені і не потрібний. Я бачу, що дитина не така. Я хочу у Вас спитати. А чому відразу садочки чи школи для дітей з аутизмом? Тобто Ви змирилися з проблемою і бачите майбутнє лише таке? Я не маю нічого проти закладів для неповносправних дітей. І все ж таки адаптувати дитину в здоровому середовищі набагато легше. Чи не так?
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 жовтень 2010 - 16:40

Не знаю як на рахунок школи,але садочок точно хочу логопедичний.В звичайному багато дітей і я знаю що мого сина не будуть перевдягати(папмерс),годувати(сам взагалі не їсть) і займатися спеціальними вправами,хоча б тому що в середньостатистичному садочку Львова по 30 дітей в группі. Якби Даня хоча б щось міг би пояснити-було б на багато легше,але в нас не такий випадок.А сидіти тільки вдома з ним я не хочу,тому що колектив краще,ніж одна мама цілий день.Можливо ми б ходили не на цілий день,але навіть півдня це вже дуже добре.Але це моя думка і я її нікому ненав"язую:)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2010 - 10:26

Знайшла купу статей і посилань по вашій проблемі, може, щось прочитаєте корисного для себе.
Прихований текст

• 2
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2010 - 10:51

Так звичайно сидіти цілий день вдома з дитиною (якщо просто сидіти) це не добре. І садок, якщо ще й логопедична група, це прекрасно. Ми ходимо в звичайний садок група ЗПР. При тому що моя дитина ходить на горшок (не проситься, а ходить сам), сідає за стіл і їсть також сам, роздягається сам, одягатися не вміє, розуміє і виконує найпростіші команди типу встань, сядь, підійди, дай, на і т.д. Домогтися логопедичної групи для нас тяжко. І все ж таки маю надію, що з зими переведемося, тому що там діти мало, але розмовляють, а з такими дітьми моя дитина піде вперед швидше. Ось така ситуація з садком. Може Вас буде цікавити ще щось по аутизму пишіть, давайте спілкуватися. Розкажу все що знаю і опишу наш шлях від початку і до сьогоднішнього дня.
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2010 - 14:09

В мене син не розуміє навіть найпростіших команд,на горшку і хвилинку посидіти не хоче,роздягатися сам також не вміє,хіба що шкарпетки може зняти і то не завжди
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 жовтень 2010 - 15:09

4 роки тому я займалася з хлопчиком, якому майже поставили діагноз аутизм. Чому майже? Тому, що в нашій країні цього діагнозу не люблять лікарі, бо не знають, що з такими дітками потім робити. найчастіше їм діагностують ЗПР. Це і породжує всі наступні проблеми: заняття з дітьми з різними діагнозами повинне проводитися за різними схемами!!!
З досвіду: жоден логопедичний садок чи заняття в групах двічі на тиждень чи індивідуальна робота з психологом чи дефектологом не зможе суттєво покращити стан дитини. ПОТРІБНА СИСТЕМА! ТОбто: і заняття в групах, і індивідуальні і щоденні та постійні заняття з батьками. Як не крути, а мама має найбільший вплив на дитину і емоційно і за часовим виміром.
Маю деякі матеріали на цю тему. Можу скинути на електронку.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 жовтень 2010 - 10:26

Для Котя. Якщо можете скиньте на. Щодо занять, то ми починали з монтессорі-педегогіки. 4 рази на тиждень індивідуально заняття по 1 годині. Лише після місяця занять я змогла посадити дитину вдома на 15 хв. і скласти з ним пірамідку, посортувати кульки по кольорам і т.д. Зараз займаємось монтессорі-педагогіка 4 рази на тиждень індивідуально по 1 годині, логопед 1 раз на тиждень 1 година плюс заняття додому, катаємось на конях так звана іппотерапія 2 рази в тиждень по 1 годині, басейн 2 рази в тиждень по 1 годині і я бачу що це ще мало. Була б моя воля я б розписала кожну годину мого сина. Крім того садок до обіду де займається дефектолог по півгодини з кожною дитиною індивідуально і группові заняття типу малювання ліплення. Хочу ще попробувати муз. терапію бо бачу що на музику реагує. Можливо було б більше якщо б ми жили в великому місті, а ми живемо в малому місті в м. Коломия, де і розвернутися немає де. Наприклад логопедів які б займалися з нашими дітьми у нас немає. Приїжджає обласний логопед, яка зараз на пенсії з Івано-Франківська де має свій приватний логокабінет, а до нас по 1 разу на тиждень в неділю. От така ситуація. Розкажіть про себе, чим займаєтесь, де лікуєтесь. Давайте спілкуватися.
  • 1
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 жовтень 2010 - 10:40

Котя,якщо можна і мені на почту скиньте,адресу в приват напишу.Я зараз логопеда тільки шукаю, любі предмети по кольорах Даня вміе сортувати,недавно навчився складати пірамідку, на минулому тижні дав чоловікові вішачок,дочекався поки він повішає на нього куртку і повів до шафи,щоб як завжди чоловік туди повісив,ми були дуже здивовані,що Даня замітив на рахунок куртки.Зараз майже кожен день син дивує якимись такими дрібницями,списую це на заняття в "Еліті" бо після них пішов такий прогрес.Якби він ще хоч слово сказав або навчився сам їсти було б чудово,але не все одразу.NatSh,розкажіть будь ласка про Монтесорі-педагогіку,в чому її суть?Чи дають вам якийсь прогрес заняття з логопедом?Скільки вашій дитині років?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 жовтень 2010 - 10:56

NatSh, дайте адресу, скину.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів