Як годувати близнят, трійнят, і більше все що стосується годування, коли ГВ невдалось налагодити
Відправлено 07 червень 2010 - 19:14
Буду дуже вдячна за ваші дописи!
Відправлено 07 червень 2010 - 20:03
Двох старших до року прогодувала однією груддю. Ліва недавала молока так як в дитинстві мала операцію на ній.
Коли ж народились Мирко+Ярко старалась будь-яким способом налагодити роботу обох грудей.
Перша проблема з якою я зіткнулась, дітки народились передчасно на 36 тижні (так як і більшість близнят) Оюин був значно менший і слабший. Його забрали у мене зразу до інтенсивного нагляду за неммовлятами. Так як я розривалась між ними двома, скоренько годуючи грудьми більшого і спішачи годувати меншого, то у більшого теж почав падати цукор..... От вони обоє опинились під спец наглядом. Обоє дістали жовтушку немовлят (недосконала печінка через недоношеність). 2 тижні я з допомогою лікарів, спеціаліста по ГВ і медперсоналу старались налагодити ГВ. Довга історія через що вони і я пройшли.... Менший мав введену трубочку через носик. Обоє мали внутрівенно глюкозу...тому лінувались їсти. Годували і грудю і шприцом і я ще й зціджувала. За весь час, що я зціджувала з правої груді було максимально 150 мл, а з лівої аж 30 мл!
Дома 2 місяці я зціджувала по 20 хв що 2 год, кожні 2-2,5 год годувала малих з бутилочок (одному суміш, одному молочко і так по черзі..... Був час що годувала одного груддю, а одного з бутилочки одночасно.
Це був ЖАХ! Допомогти було нікому. Ще й купу стресу через ситуацію з чоловіком. Скінчилось тим, що молоко зникло зовсім. Тепермені іде пачка 900 гNestle Goodstart на 2 дні - 15 пачок в місяць!
Завтра нам 4 м -- от напевно скажуть вже про прикорм.... Тож буду шукати способів як і що їм давати і далі........
Відправлено 07 червень 2010 - 23:03
Дуже шкода, що не вдалося налагодити ГВ...
А в 4 місяці не зарано вводити прикорм? може трохи зачекати? чи то настоюють лікарі?
Відправлено 08 червень 2010 - 08:50
Відправлено 10 червень 2010 - 16:28
Відправлено 11 червень 2010 - 05:59
@Іріша@ (10.6.2010, 17:28) писав:
Тут діє к-ка факторів 1 - психологія, недаром у нас починається лактація, коли чуємо ГОЛОДНИЙ плач навіть чужого немовлятка. Приємність годування грудьми в протилежність до "дійного апарату"
А ви не пробували одночасно одна годувати? Мені казали одною ложкою з тієї ж мисочки
Про нас... з прикором чекаю до 5-6 міс. Малі добре поправились. Ярко при народженні 3005 тепер має 6700, тобто набирав десь 925 г в міс. Мирко при народженні 2285 тепер має 5600, тобто набирав десь 830 г в міс. Зараз вони випивають від 140-170 мл 7-8 раз на добу.
Відправлено 11 червень 2010 - 08:58
mum of 4 (11.6.2010, 6:59) писав:
я перепробувала вже мабуть всі варіанти.....і одна двох , і по черзі, і.... та в результаті як мінімум одна відмовлялася взагалі їсти...а так вони в мене ростуть в дусі конкуренції - одна їсть, значить інша мусить з"їсти більше
а на рахунок ваги (вони народилися 2 і 2,5 кг) то перші 3 міс. набирали однаково по 1,4 (ось вам і сціджене молоко з бутилки)
Відправлено 12 червень 2010 - 06:30
Відправлено 11 липень 2010 - 07:32
На 3ії день прикорму, ми ознайомились з зеленим горошком (наголошую, це най-най-перший овочевий прикорм, що рекомендують канадські педіатри-дієтологи) Старшому досить таки сподобалось, менший трохи кривився, але він взагалі, нєлюбітєль їсти.... В кінці поставлю к-ка фоток як пройшло перше годування з ложечки трьох. На 4ий день моїх хлопців було важко відірвати від того горошку.... А взагалі згадую, як мій найстарший аж трусився, за тим горошком, а мене "вивертало" від самого запаху...
Взагалі то моїм хлопцям найбільше з цієї ситуації сподобалося гамати слюнявчики

А так "сподобався" горошок Олюсеві

Може це йому "відібє" охоту робити все так як близнятка?!
Відправлено 11 липень 2010 - 15:53
В перші дні народження дуже переймалась, щоб кожен мав свою сьосю, і якщо догодовувала з бутилочки, то кожна теж була позначена. Так медсестра і лікар сказали, що не варто перейматись. Тепер вони самі міняються сьосями ;)
Відправлено 11 липень 2010 - 22:14
Відправлено 11 липень 2010 - 23:29
Відправлено 12 липень 2010 - 10:58
Ну але не про це я хотіла. Дарця (більша) не сприймає ні молочних сумішів, ні молочних каш, вже давала трьох фірм і на все одна реакція ---вириває повність все через декілька хвилин. Мені що, збільшувати надої??? ))) я вже думала трошки на молочні каші переходити, щоб менше цідитися..... Меншій нічого ніби, їла сьогодні. А так, то я до грудного безмолочні розчинні каші Ремедія даю.
Коротше, ви мені скажіть то перерости має те несприйняття, чи привчати мізерними дозами, чи просто їй зарано зараз, чи то на все життя.....? і взагалі чого то так і що мені з цим робити?
Відправлено 30 липень 2010 - 05:46
Хотіось вас якось підтримати... але направду, ніякого досвіду у такій ситуації... Навіть не уявляю як вам важко. Але ви молодець! Добре, що Бозя дає вам стільки молочка! Повірте, це найнайкраще для них!
Відправлено 01 серпень 2010 - 04:51
Мої хлопці "смакують" нову їжу. Бувало кривляться як даю суміш, а чекають на ложечку з чимось новеньким і смачним.
Слава Богу негативних реакцій нінащо нема. Ярко більш зацікавлено їсть, а Мирко як завжди -- від всього кривитця. Ще одне, їдять однакове, але в Я все в нормі, а в М запор...
Ми вже спробували бульбочку, гарбуз, зел горошок, яблучко, банан, абрикос, чорнослив, грушку, вівсяну і рисову каші.
Повідомлення відредаговано mum of 4: 01 серпень 2010 - 04:52
Відправлено 17 серпень 2010 - 22:08
mum of 4 (1.8.2010, 5:51) писав:
Мої хлопці "смакують" нову їжу. Бувало кривляться як даю суміш, а чекають на ложечку з чимось новеньким і смачним.
Слава Богу негативних реакцій нінащо нема. Ярко більш зацікавлено їсть, а Мирко як завжди -- від всього кривитця. Ще одне, їдять однакове, але в Я все в нормі, а в М запор...
Ми вже спробували бульбочку, гарбуз, зел горошок, яблучко, банан, абрикос, чорнослив, грушку, вівсяну і рисову каші.
Мої діти, виявляється, картоплю хотіли. А з картоплею йде все. Так що годування в нас налагоджується помалу. І молоко моє на спад вже пішло, 1-2 годування вже заміняю.

Допомога