Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Як годувати близнят, трійнят, і більше - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Як годувати близнят, трійнят, і більше все що стосується годування, коли ГВ невдалось налагодити Оцінка: -----

Користувач поза мережею   mum of 4 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 червень 2010 - 19:14

В цій темі хотілося б висвітлити питання годування близнят, тріійнят і більше. Нагадаю, є окрема тема Годування грудьми близнят Але що ж робити якщо з якихось причин ви не можете, або ж вже не годуєте грудьми. Отже, мамусь з досвідом запрошую тут ділитись як ви годуєте своїх малюків. А мамусь без досвіду несоромитись питати.

Буду дуже вдячна за ваші дописи!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2010 - 20:03

Моя історія

Двох старших до року прогодувала однією груддю. Ліва недавала молока так як в дитинстві мала операцію на ній.
Коли ж народились Мирко+Ярко старалась будь-яким способом налагодити роботу обох грудей.
Перша проблема з якою я зіткнулась, дітки народились передчасно на 36 тижні (так як і більшість близнят) Оюин був значно менший і слабший. Його забрали у мене зразу до інтенсивного нагляду за неммовлятами. Так як я розривалась між ними двома, скоренько годуючи грудьми більшого і спішачи годувати меншого, то у більшого теж почав падати цукор..... От вони обоє опинились під спец наглядом. Обоє дістали жовтушку немовлят (недосконала печінка через недоношеність). 2 тижні я з допомогою лікарів, спеціаліста по ГВ і медперсоналу старались налагодити ГВ. Довга історія через що вони і я пройшли.... Менший мав введену трубочку через носик. Обоє мали внутрівенно глюкозу...тому лінувались їсти. Годували і грудю і шприцом і я ще й зціджувала. За весь час, що я зціджувала з правої груді було максимально 150 мл, а з лівої аж 30 мл!
Дома 2 місяці я зціджувала по 20 хв що 2 год, кожні 2-2,5 год годувала малих з бутилочок (одному суміш, одному молочко і так по черзі..... Був час що годувала одного груддю, а одного з бутилочки одночасно.
Це був ЖАХ! Допомогти було нікому. Ще й купу стресу через ситуацію з чоловіком. Скінчилось тим, що молоко зникло зовсім. Тепермені іде пачка 900 гNestle Goodstart на 2 дні - 15 пачок в місяць!
Завтра нам 4 м -- от напевно скажуть вже про прикорм.... Тож буду шукати способів як і що їм давати і далі........
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зірочка-Єва 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2010 - 23:03

Прочитала Вашу розповідь... це героїзм 2 місяця зціджуватись! А коли ж робити решту роботи? тим паче, маєте ще діточок :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Дуже шкода, що не вдалося налагодити ГВ...
А в 4 місяці не зарано вводити прикорм? може трохи зачекати? чи то настоюють лікарі?
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 червень 2010 - 08:00

и я думаю что с прикормом рановато, хотя бы в мес.6 начинать
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 червень 2010 - 08:50

Сьогодні ідемо до лікаря, послухаємо що скаже щодо прикорму. Знаю одне, прикорм з 6 м для ГВ, а для штучників, напевно, інакше. Я з цим не спішу. Завжди хочеться кращого для дітей.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   @Іріша@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 10 червень 2010 - 16:28

[/b]mum of 4[b] я до трьох місяців сціджувала молочко в бутилочки....а потім воно зникло (переконалася, що лактація налагоджується якщо діти смокчуть....а тут халепа, соски були їм завеликі).....потім до 8 міс. їли адаптоване харчування, а після ввела прикорм.......зараз їмо майже все (просто приготоване за легшою схемою)....їмо дві одночасно (тобто зі мною годує ще хтось)...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 05:59

Перегляд повідомлення@Іріша@ (10.6.2010, 17:28) писав:

[/b]mum of 4[b] я до трьох місяців сціджувала молочко в бутилочки....а потім воно зникло (переконалася, що лактація налагоджується якщо діти смокчуть....а тут халепа, соски були їм завеликі).....потім до 8 міс. їли адаптоване харчування, а після ввела прикорм.......зараз їмо майже все (просто приготоване за легшою схемою)....їмо дві одночасно (тобто зі мною годує ще хтось)...

Тут діє к-ка факторів 1 - психологія, недаром у нас починається лактація, коли чуємо ГОЛОДНИЙ плач навіть чужого немовлятка. Приємність годування грудьми в протилежність до "дійного апарату" :yahoo: 2 - смоктання у них все ж сильніше навіть від найсильнішого апарату (точно знаю, бо користувалась найсильнішою двійною меделлю)

А ви не пробували одночасно одна годувати? Мені казали одною ложкою з тієї ж мисочки :blush: Але як згадаю старших, що так швидко їли, що я невстигала ложкою махати........ Страшно робиться!

Про нас... з прикором чекаю до 5-6 міс. Малі добре поправились. Ярко при народженні 3005 тепер має 6700, тобто набирав десь 925 г в міс. Мирко при народженні 2285 тепер має 5600, тобто набирав десь 830 г в міс. Зараз вони випивають від 140-170 мл 7-8 раз на добу.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2010 - 08:58

Перегляд повідомленняmum of 4 (11.6.2010, 6:59) писав:

А ви не пробували одночасно одна годувати? Мені казали одною ложкою з тієї ж мисочки :yahoo: Але як згадаю старших, що так швидко їли, що я невстигала ложкою махати........ Страшно робиться!

я перепробувала вже мабуть всі варіанти.....і одна двох , і по черзі, і.... та в результаті як мінімум одна відмовлялася взагалі їсти...а так вони в мене ростуть в дусі конкуренції - одна їсть, значить інша мусить з"їсти більше :8_3_19: (не знаю чому так, яле вони страшенно ревниві)
а на рахунок ваги (вони народилися 2 і 2,5 кг) то перші 3 міс. набирали однаково по 1,4 (ось вам і сціджене молоко з бутилки)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 червень 2010 - 06:30

@Іріша@, и ви користуєтесь кріслами для годування, якщо так, то якими?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 липень 2010 - 07:32

Так як у нас вже купа признаків-вісників готовності) до першого прикорму, а особливо тому, що ми "штучники", ми вже спробували перший прикорм. Канадські педіатри- дієтологи, радять в 5-6 міс почати з 1 каші (рис, вівсянка) 2 овочі (горох, морква!, гарбуз, солодка картопля....) 3 фрукти (зелене яблуко, банан, грушка) Я так вигодувала 2х старших (правда відклавши моркву десь, до 8 міс) Тож в 5 міс я вперше до молочної суміші в бутилку досипала рисову кашу нестле.... ДУЖЕ добре знаю, що то робиться не так, а має починатись, з густішої каші з ложечки.... АЛЕ.... на всякі ФЕ відповім -- моїм дітям це ДУЖЕ подобається, а мені ЯВНО легше нагодувати з бутилочки ріденьку кашку, ніж з ложечки 2 ст ложки густої (2є старших просто ненавиділи густу кашу)
На 3ії день прикорму, ми ознайомились з зеленим горошком (наголошую, це най-най-перший овочевий прикорм, що рекомендують канадські педіатри-дієтологи) Старшому досить таки сподобалось, менший трохи кривився, але він взагалі, нєлюбітєль їсти.... В кінці поставлю к-ка фоток як пройшло перше годування з ложечки трьох. На 4ий день моїх хлопців було важко відірвати від того горошку.... А взагалі згадую, як мій найстарший аж трусився, за тим горошком, а мене "вивертало" від самого запаху...
Взагалі то моїм хлопцям найбільше з цієї ситуації сподобалося гамати слюнявчики
Зображення
А так "сподобався" горошок Олюсеві :rofl: Просив йому ротик простерелізувати потому :rofl:
Зображення
Може це йому "відібє" охоту робити все так як близнятка?!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 липень 2010 - 15:53

Поки я їх годувала однією ложкою з одної посудинки.
В перші дні народження дуже переймалась, щоб кожен мав свою сьосю, і якщо догодовувала з бутилочки, то кожна теж була позначена. Так медсестра і лікар сказали, що не варто перейматись. Тепер вони самі міняються сьосями ;)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 липень 2010 - 22:14

mum of 4 нічого не розумію :blush: зелений ГОРОШОК????????? ми ще і досі не пробували ніяких бобових, боюся вздуття.....................хоча часто зустрічала в літературі про їх корисність... як ви його даєте??? свіжий перетертий чи консервований????
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 липень 2010 - 23:29

Перегляд повідомлення@Іріша@ (11.7.2010, 23:14) писав:

mum of 4 нічого не розумію :smile: зелений ГОРОШОК????????? ми ще і досі не пробували ніяких бобових, боюся вздуття.....................хоча часто зустрічала в літературі про їх корисність... як ви його даєте??? свіжий перетертий чи консервований????

Зображення
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Форумна 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 липень 2010 - 10:58

Ну тепер і я в цій темі появлюся)) і що мені робити...? з тим прикормом в мене все складно, аж тільки недавно менша почала їсти з ложки і це був кабачок відварений на пару, тепер додаю ще моркву до кабачка (це щодо овочевого прикорму). Картоплю кажуть молоду раніше серпня давати не можна, що ще мені до того пюре можна додати? горошок зелений? баночні овочі я щось не дуже хочу давати... а що таке з базару, щоб не боятися підсипаної хімії? Ну а фруктові пюре даю Гербер всікі + чорничку давала, лісові суниці... Даю жовток яйця і сирок деколи варю.
Ну але не про це я хотіла. Дарця (більша) не сприймає ні молочних сумішів, ні молочних каш, вже давала трьох фірм і на все одна реакція ---вириває повність все через декілька хвилин. Мені що, збільшувати надої??? ))) я вже думала трошки на молочні каші переходити, щоб менше цідитися..... Меншій нічого ніби, їла сьогодні. А так, то я до грудного безмолочні розчинні каші Ремедія даю.
Коротше, ви мені скажіть то перерости має те несприйняття, чи привчати мізерними дозами, чи просто їй зарано зараз, чи то на все життя.....? і взагалі чого то так і що мені з цим робити?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 липень 2010 - 05:46

Форумна, як у вас справи?
Хотіось вас якось підтримати... але направду, ніякого досвіду у такій ситуації... Навіть не уявляю як вам важко. Але ви молодець! Добре, що Бозя дає вам стільки молочка! Повірте, це найнайкраще для них!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 липень 2010 - 22:14

Перегляд повідомленняmum of 4 (30.7.2010, 6:46) писав:

Форумна, як у вас справи?

Та нічого, день за днем... капризні, ніяк зуби не прорвуться...чим далі тим важче.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 серпень 2010 - 04:51

Форумна, ви через стільки пройшли, що не думаю що стає важче! Вище ніс! Ще трохи і буде все легше!

Мої хлопці "смакують" нову їжу. Бувало кривляться як даю суміш, а чекають на ложечку з чимось новеньким і смачним.
Слава Богу негативних реакцій нінащо нема. Ярко більш зацікавлено їсть, а Мирко як завжди -- від всього кривитця. Ще одне, їдять однакове, але в Я все в нормі, а в М запор...
Ми вже спробували бульбочку, гарбуз, зел горошок, яблучко, банан, абрикос, чорнослив, грушку, вівсяну і рисову каші.

Повідомлення відредаговано mum of 4: 01 серпень 2010 - 04:52

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 серпень 2010 - 22:08

Перегляд повідомленняmum of 4 (1.8.2010, 5:51) писав:

Форумна, ви через стільки пройшли, що не думаю що стає важче! Вище ніс! Ще трохи і буде все легше!

Мої хлопці "смакують" нову їжу. Бувало кривляться як даю суміш, а чекають на ложечку з чимось новеньким і смачним.
Слава Богу негативних реакцій нінащо нема. Ярко більш зацікавлено їсть, а Мирко як завжди -- від всього кривитця. Ще одне, їдять однакове, але в Я все в нормі, а в М запор...
Ми вже спробували бульбочку, гарбуз, зел горошок, яблучко, банан, абрикос, чорнослив, грушку, вівсяну і рисову каші.

Мої діти, виявляється, картоплю хотіли. А з картоплею йде все. Так що годування в нас налагоджується помалу. І молоко моє на спад вже пішло, 1-2 годування вже заміняю.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн