Питання до мам, що втратили дитину.
Відправлено 07 червень 2010 - 07:41
У вересні буде 3 роки, як наш синочок помер. Зараз у мене є 8-місячна доця. Зовні я абсолютно адекватна людина, але всередині – суцільна душевна біль, хоча після народження донечки стало набагато легше. Так от, хоч пройшло вже трохи часу, але не минає дня, щоб я не думала про нашого сина. Ті дні, коли все те відбувалось щодня проходять у мене в голові якимось кінофільмом і я настільки пам’ятаю всі дрібниці…це жахливо так жити і мучити себе і його- я це розумію, але коли сама себе заставляю забути і переключитись на інше, то моє серце сприймає це як зраду...і все знову і знову повертається назад. Одного разу мені знайома розповіла історію про свою знайому. Так от, був у тої жінки 6-річний син і він помер. Дуже сильно вона за ним побивалась і через деякий час у неї народився хлопчик. Всі її знайомі зауважили(коли він підріс) НАСКІЛЬКИ характер, розмова, жести і т.п. у цього синочка були такі самі, як у того першого, що помер. Що це може означати? Чи знаєте ви такі історії? І як ви живете після втрати дитини? Я розумію, що всі горя наших мам не можна скупчити в одне, але може хоч це мені допоможе відпустити мою дитину…
Дякую.
Відправлено 07 червень 2010 - 08:06
Дякую Богу, мені не прийшлось пережити такої втрати, але трохи взнала того, коли перша вагітність обірвалась на 20 тижні і та дитинка була жива, я її бачила. То не порівняти з горем мами, яка втратила дитинку, яку кохала і виховувала вже деякий час.
Бажаю, щоб Бог вам дав мир на серці і показав вихід з цієї ситуації, можливо і через людей, які це пережили.
Не знаю, чи коректно просити вас, розповісти трохи, що сталось, якого віку був ваш синочок. Кажуть що буває легше, коли комусь розповісти про своє горе. Я не наполягаю, бо це для вас велика травма, але якщо хочете, опишіть трохи, що сталось.

Синочок -1994
Донечка -1997
Донечка -1999
Синочок -2005
Донечка -1 січня 2010
Відправлено 07 червень 2010 - 08:21

Популярне повідомлення!
До речі, розтин не показав причину коми і паталогоанатом(дуже гарнй спеціаліст) ховав очі, бо не міг(або не хотів) пояснити від чого помер мій синочок. Для нас це було великим горем, бо якраз коли все те почалось із сином було 40 днів за свекром..а до того 2 місяці в наші вікна щодня з ранку до вечора билась птаха..і я не надала цьому значення. Просто містка якась.
А коли він помирав, нам дзвонив лікар(бо за 3дні ми не спали практично і нас силоміць відправили додому), але не міг додзвонтись, бо ми заснули і хоча телефон був біля моєї голови, я не чула..в той момент мені, моїй мамі і чоловіку снвся один і той же сон..ніби ми в такому гарному місці і там ТАК добре,як за ціле моє життя мені не було..і багато квітів. Все це відбувалось саме тоді,як він покидав нас...Може якби я не пішла додому, то син не пішов би від нас..лікарі дивувались, що хоч дитина була в комі, але коли я до нього говорила, він мене шукав очима, дивився туди, де я стояла. Люди, це так дико, коли помирає таке маленьке твоє рідне!!!
Відправлено 07 червень 2010 - 08:59
Відправлено 07 червень 2010 - 09:05
У вас зараз є донечка, вона з вами, вона ваша рідненька, це ваше Сонечко у житті, я думаю, що в ній ви маєте розраду. Синочка вже не повернеш, на жаль, і ті знаки, що ви потім зрозуміли, думаю, не допомогли би змінити щось в тому, що мало статись.
І ще, читала десь думку, що не відомо, що чекало ту дитинку далі і тому Бог забирає її раніше, бо пізніше це було би ще важче і болісніше.
Бажаю вам сили, мудрості, і здоров'я вашій донечці, щоб радувала вас завжди.
Повідомлення відредаговано мама5ти: 07 червень 2010 - 09:06

Синочок -1994
Донечка -1997
Донечка -1999
Синочок -2005
Донечка -1 січня 2010
Відправлено 07 червень 2010 - 09:17
Моя сусідка-родичка 28 років тому поховала дочку, цього року сина і внука - це просто , навіть не можу підібрати слів, вона розказувала, що вона так побивалася за дочкою (їй було 17 років) плакала, весь час, де б небула і у сні наснилася їй дочка, де повно води, вона вся мокра стоїть, моркіська-мокріська і лише одні слова "мамо я вже вся мокра" і це якось дало їй розраду і припинило плач.
Тут поховала знову, це був мій вуйко і брат друг, посуті ми дальша родина, але серце все болить і плаче, бо ще жити і жити, а що робить у головах їх близьких то просто не можу собі уявити, пустота, розпач, біль....питання чому саме так, чому саме моя дитина...?
Не просто в народі говорять "нема гіршого горя ніж батькам ховати дитину"
Прийміть ще раз моє глибоке співчуття. Моліться, шукайте розраду в молитві, в Бозі і ви маєте радість донечку обдаровуйте її любов'ю.
Відправлено 07 червень 2010 - 09:24
Відправлено 07 червень 2010 - 09:44
самі такого не переживали, але в нас була завмерла вагітність!!!!!!!!!було дуже важко!!!!!!!!!!!!!!!але мабуть Вам було важче!
Бог посилає нам випробування! ми незавжди розуміємо чому саме це? чому саме з нами? але повинні гідно прийняти їх! пам"ять ніколи незможе викинути те, що росло під серцем! але у Вас тепер є донечка, і треба всю ніжність вкладати в неї!
п.с. у моєї подруги синочок помер на 3 місяці життя! це було 4 роки тому! вона дсі не може забути , і тільки зараз відважилась на вагітність!
жити треба далі!!!!!!!!
Відправлено 07 червень 2010 - 10:03

Вірю я, що прийде день і під сердцем дзвінко -Я почую стукіт сердця СВОЄЇ ДИТИНКИ.
Відправлено 07 червень 2010 - 10:45
Я аж ніяк не закликаю вас бігти і усиновлювати дитину, я лише розповіла одну трагічну історію і рішення яке прийняла одна жінка. Вірю, що ви знайдете у собі сили змиритись з тим, що сталось, та відпустити свого синочка, жити далі та дарувати любов оточуючим. Ви ніколи не забудете його, та й не потрібно, та прийміть і відпустіть його.
Відправлено 07 червень 2010 - 11:07
Розкужу одну притчу, яку я чула на проповіді в одному монастирі: в однієї жінки був маленкий синочок, і він важко захворів. Жінка прийшла до священника і просила його, щоб той помолився над дитиною, щоб дитина одужала, але священник сказав : "Нехай буде воля Божа", а жінка знов просила, що б той помолився. Священник вимолив молитви над дитиною, і дитина вижила...Пройшло 30 років, з хлопчика виріс чоловік, але на жаль він став не на ту стежку, став грабіжником, бандитом і вбивцею. Через деякий час він попав під суд і суд приговорив його досмертної кари, і тоді коли коли кат натягував петлю на його шию, мати сказала такі слова: "Краще б я в дитинстві віддала твою душу Богові, ніж зараз маю бачити, як кати віддають її дияволу"
Вибачте, можливо воно і грубо написано, але це є реалії життя.
Я особисто себе тішу завжди, що я зробила колосальний вклад в небо, я подарувала йому ангела, і цей ангел хоронитель допомагає нам. Хоча чогоскривати, ціє дитини нам завжди буде бракувати.
Здоров"я всім нам і нашим діточкам.
P.S.Час поганий косметолог, але зате дуже жобрий терапевт.
Відправлено 07 червень 2010 - 15:27
Відправлено 07 червень 2010 - 16:02
Відправлено 07 червень 2010 - 16:14

Вірю я, що прийде день і під сердцем дзвінко -Я почую стукіт сердця СВОЄЇ ДИТИНКИ.
Відправлено 07 червень 2010 - 22:15
amelia,щодо сну, то тоді, після похорону, ми дуже плакали всі і моїй мамі приснилась її мама і сказала, що наша дитина з нею і їй добре, але коли ми плачемо, то і він дуже плаче. Ось так.
Відправлено 09 червень 2010 - 12:10
Хоч "відпустити" динку і радять,це важко.Але вона завжди живе у сецях рідних.Тримайтесь!Маленькі янголята є вашими найбільшими охоронцями!
Відправлено 05 липень 2010 - 01:54
А ваш хлопчик завжди буде жити у вашому серці.
В мене також ні дня немає, щоб я не думала про свого сина. Ми з ним попали в аварію, малий загинув а я вижила....ніхто не може пояснити чому так сталось. Він у нас був дуже тяжкий, народився на 33 тижні, місць був в реанімації, але ми його витягнули, виходили і все одно не втримали біля себе....
Але є в мене ще одна дитина і ця дитина для мене все....час минає , але все одно ви будете постійно вертатись до тих спогадів. Така наша людська природа. Дуже тяжко це пережити і можливо потрібно позайматись з психологом. Принаймі мені це допомогло, тому що церковні діячі мені не допомогли , коли я шукала розрадди...я чула якісь банальні фрази і саме частіше якесь пояснення незрозуміле, що може моя дитина могла бути потім поганою і тому Бог її забрав...Але ніхто не дав мені відповіді на одне питання, а чому ж Бог у свій час не забрав Сталіна чи Гітлера ??!!!Улянусінька, це стосується і вашої розповіді......це дуже грубо, хоча на все Божа воля, але є Сатана , а ми про це забуваєм, не Бог забирає, Бог є Любов, і він допомагає нам це все пережити і знайти світло в темному тунелі....
Lya, Тримайтесь ! Мені моє сонечко часто сниться тоді коли мені дуже погано без нього і ніби намагається мене підтримати. Всі кажуть "час лікує" а я кажу час минає, рана в серці затягується але не перестає боліти....бо це наші кровиночки і ховаючи їх ми ховаємо частинку себе...деколи буває дуже тяжко і на душі і на серці і не кожен зрозуміє тебе..але мусимо жити дальше для наших дітей живих.
Колись ми з ними зустрінемось.
Відправлено 05 липень 2010 - 08:00
Відправлено 06 липень 2010 - 17:35
"...рана в серці затягується але не перестає боліти"-це точно..люди навколо кажуть"ну скільки вже можна?"...але що робити, коли серце болить так, ніби тобі руку відрвало,а ти її відчуваєш весь час? отак і я його відчуваю.

Допомога