Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Міжхребтова грижа - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Міжхребтова грижа хто з таким стикався, що робив? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 червень 2010 - 09:29

Під час вагітності почала боліти спина, і так затягнулося і досі, ренген не показав, зробила МРТ, діагноз - ознаки остеохондрогу поперекового відділу, сколіозу, спондильозу і грижа 6 мм.
Може хтось знає у Львові хорошого невропатолога або нейрохірурга, або взалі щось чув про таке?

Повідомлення відредаговано Оксанаа: 06 червень 2010 - 09:30

My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ksuscha 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 червень 2010 - 15:17

Перегляд повідомленняОксанаа (6.6.2010, 10:29) писав:

Під час вагітності почала боліти спина, і так затягнулося і досі, ренген не показав, зробила МРТ, діагноз - ознаки остеохондрогу поперекового відділу, сколіозу, спондильозу і грижа 6 мм.
Може хтось знає у Львові хорошого невропатолога або нейрохірурга, або взалі щось чув про таке?

Мій чоловік рік тому почав тягнути ногу. На МРТ висновок- грижа поперекового відділу 18мм... Я була в шоці. Лікування у лікарні 1 місяць нічого не дало. Знайомі порадили звернутись у клініку с.Солонка. Приїхали ми туди з чоловіком вже там дізнались що це клініка синенергетиків (нетрадиційна медицина), сучасною клінікою цю споруду тяжко назвати... Мені було тяжко повірити, що це допоможе, але чоловік повірив бо діватись було нікуди. Пролікувався 2 тижні через 1 місяць знов 2 тижні. Симптоми пропали після першого курсу лікування, другий для закріплення. Поки що, почувається добре, каже нічого не болить.
У вашому випадку грижа невеликих розмірів, могла утворитись від нагрузки на хребет під час вагітності. Моя знайома теж мала таку грижу, лікувалась в санаторії ( м. Хмільник)Зараз не жаліється.
Можете поїхати на консультацію і робіть самі висновки.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анабель 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 червень 2010 - 21:59

Я також маю таку проблему. Лікування в лікарні не допомагало. Радила робити операція. Але батько відвів мене до гарного мануального терапевта. Після першого сеансу я плакала великими сльозами від болю, але вийшла від нього вже сама і розігнотою спиною.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ira+kola 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 червень 2010 - 11:15

Перегляд повідомленняDarlinG (23.6.2010, 10:57) писав:

Тому порада всім, хто стикався з цією проблемою - в першу чергу любіть й бережіть себе, ніяких фізичних нагрузок під час болю, головне - спокій. А далі укріпляйтке м"язи спини - плавання - №1, для таких боягузів води, як я - пілатес чи будь-які інші вправи, ніяких нагрузок більше 5кг і завжди рівна спина при нахилі. І НЕ СПІШІТЬ З ОПЕРАЦІЯМИ..щоб вам там не розказували, без цього в більшості обходяться.
Єдине відкрите для мене питання - як все таки із такою проблемою вагітніти й родити..

В мене остеоходроз поперечно кроижового відділу хребта з больовими синдромами (такий діагноз поставила лікар з Топольної Іванова Н. -нейрохірург), Чи там є грижа чи немає, я не робила ні МРТ, ні рентгену. Обезболюючі не допомагали, пила і вітаміни групи В, сечогінні і т.п., давало наноги, поїхала в Туринку до п.Марії, вона показала, які тре робитим вправи, робила вправи, коли завагітніла і все як рукою зняло. Після народження сина знов спина дала про себе чути, але я почала ходити на плавання, та робити вправи знов, і помагає. Нейрохіруг також казала, що треба зміцнювати м"язи спини, щоб нагрузки на хребет не було.

Порада всім, хто з таким стикався, бо сама знаю, яка це біль, пробуйте плавати, займайтеся лікувальною фізкультурою, а під ніж завжди зможете лягти.

Повідомлення відредаговано Ira+kola: 23 червень 2010 - 11:19

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kvito4ka_koval 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 серпень 2010 - 15:45

Розкажу про свою співробітницю. В неї теж міжхребцева грижа (сказали що від травми спини, вона взимку спала з гірки на сніг). Була вона і в мануалів, і наших лікарнях в Рівному, нічого не допомагало. Масажі, народні рецепти для лікування грижі і т.д. Один лікар на неї так накричав: Оперуватися і негайно!!! Що ти хочеш молодою злягти в ліжко і ходити під себе???
Уявляєте, вона приходить вся в сльозах і розпачі, що робити? Потім стало ще гірше, не могла встати зовсім на ногу. І знайома їй порадила військовий госпіталь біля Луцька. Вона поїхала туди і лікар їй сказав: операція це самий крайній метод. Були там і витяжки, водні процедури і ліки, і уколи. Пролікувалася вона там десь близько 3 тижнів, приїхала додому, стало ще гірше (а коли лікувалася то було трохи легше), але через тиждень - не впізнати, бігала з прискоком :give_rose:
Не скажу що грижа зникла, але пройшло вже 2,5 роки і вона її не турбувала. Вона й дівчинку таку гарнесеньку народила :cray:

Не втрачайте надію на виліковування! І намагайтеся берегти себе!
My Signature
Зображення

Вона чекала його все життя, а ось несподіваного повернення з відрядження не очікувала.
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Наталя-я 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 15 листопад 2010 - 15:16

В моєї мами була міжзребетна грижа, вона все таки зробила операцію в залазнодорожній лікарні, хоча потім жаліла, бо можна було і без неї обійтись. зарас почувається добре, але регулярно п"є таблетки Терафлекс, для зміцнення кісток.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   СЕПТІМА 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2010 - 16:21

У мого тата була.Минулого року робили операцію,у Львові у Винниках.Все було добре,але через 6місяців.знову все почалось,напевно не все видалили,бо дуже страшна операція.Виробив інвалідність.Так що це дуже серйозна справа.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   IRUNA110984 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 22 лютий 2011 - 00:54

В мене мама мала операцію в залізнодорожній лікарні Гретченко(він там завідуючий) все пройшло добре і операцією задоволена!

Перегляд повідомленняСЕПТІМА (15.11.2010, 16:21) писав:

У мого тата була.Минулого року робили операцію,у Львові у Винниках.

А відколи у Винниках роблять операції на міжхребцеву грижу, а хто вам робив?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   IGORA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2011 - 19:10

А скільки коштує лікування у Солонці?
2В мами постійно болить спина,болі між лопатками віддає аж на руку,ще як вдень ходить то нічого не так жаліється, а вночі коли спить(або взагалі коли сидить то аж стогне)то викручує спину,руки.Рентген МРТ показало грижу,але незначних розмірів яка б не мала турбувати,але бачу що вона плаче,каже що буде помирати бо все болить(плечі0.Дільничий каже звернутися до невропатолога на ТОпольну на прізвище Іщук,хто чув про нього,можливо хтось порадить лікаря мануала
Щ є лікар а Хімічній пріз НЕДОКУС,які відгуки про нього?
My Signature
Зображення
Зображення

Мати...Вона вкладає в молитву огонь своєї могутньої любові,краплини крові свого серця,свої гарячі сльози,цілу,як є,себе...[i]
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   podryzhka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2011 - 19:21

У мене директор і сусід мали міжхребтову грижу - то обидвоє ходили на плавання в басейн - десь 2 місяці - і у обидвох вона пропала...може спробуйте.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Forget-me-not 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2011 - 01:00

В мого чоловіка була така проблема, болі були страшні. їздив в Луцьк до голковколювання, вроді боліти починало менше, а через деякий час - ше гріше. місяць тому його прооперували, операція була трохи складною, бо голковколювання наробило біди - грижа була порвана на кусочки. але слава Богу все було добре і він відходить помаленько..
в мого дядька була грижа 16 мм, тернопільські лікарі казали, шо він вже не стане на ноги, він місяць був прикутий до ліжка. Його прооперували (теж в Луьцьку) і ттт живий-здоровий і на ноги встав.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NadyaK85 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2011 - 11:34

В моєї мами було дві грижі між 4-5 хребцями, 11 і 8 мм, зробили операцію в Києві, є спеціалізована клініка, називається "Міжнародний центр нейрохірургії " директор клініки Курілець І.П., на даний час це сама спеціалізована клініка в Україні, вони поставили мою маму на ноги, бо приїхала вона туди майже не ходячою. Якщо комусь цікаво можу дати контакти лікарів. Правда в них зараз вже є філія в Західній Україні м. Стрий. Всім раджу туди звертатися, вони і операції роблять і іншими методами лікують ті грижі, але в випадку моєї мами можлива була тільки операція, після неї пройшло вже 4 роки, мама з 4 і 5 залізними хребцями так як свої хребці просто розлетілися тому що треба було лікувати, а наші лікарі що у Львову що в нас в районному центрі лікували все окрім грижі, але бігає як тут писали "з підскоком".
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zvizda 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2011 - 12:09

В мене є дві міжхребцеві грижі 9 і 6 мм. Вони періодами в мене так починали боліти, що хотілося на стіни лізти. Після пологів ситуація погіршилася, спина нила без перестанку. Так як оперувати я не хотіла, то почала шукати інші варіанти. ,Так от моїм спасінням стали заняття з пілатесу. Болі припинилися, а коли находить період загострення, то в хід ідуть вправи з розтягування і все швидко проходить.
My Signature
У сім’ї і чоловік, і дружина рівноправні, особливо дружина.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   maraki27 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2011 - 15:56

Чула,що дуже добре допомагає гідромасаж.Якщо потрібно комусь,можу дати координати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рената 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 листопад 2011 - 21:35

Я вже місяць мучаюсь з болями в спині. Кілька днів тому лікар (нейрохірург м.Ужгород Гайдук О.В.) поставив мені діагноз "остеохондроз поперекового відділу хребта та міжхребтова грижа". Про хірургічне втручання не говорив, порадив більше розминати спину, зміцнювати м"язи спини, при можливості плавати. Крім цього виписав мені якісь препарати і креми від фірми Aloe Vera. Назва мене насторожила, до того ж в звичайних аптеках їх купити не можна, тільки в тій, адресу якої він написав. Мене цікавить чи хтось щось чув про ці біодобавки, що це за фірма та чи ефективні препарати?
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн