Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Молочні зубки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Молочні зубки Починається карієс Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 травень 2008 - 23:00

У нас проблема, как мне кажется огромная! На верхних передних зубках сверху под самой десной немного потемнели 3 зубика. Это начинается кариес(стадия пятна как говорится). Я в панике. Вчера была у своего стоматолога,спросила что делать,он сказал,что можно посеребрить зубы. Читала в инете об этом, написано,что вроде помогает, но зубы темнеют от этого, что может вызвать проблемы в общении с детьми. Если кто-то знает что-то об этом, или просто есть умные мысли подскажите. :36_3_16:
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 травень 2008 - 23:18

Перегляд повідомленняСеструлька (19.5.2008, 0:00) писав:

У нас проблема, как мне кажется огромная! На верхних передних зубках сверху под самой десной немного потемнели 3 зубика. Это начинается кариес(стадия пятна как говорится). Я в панике. Вчера была у своего стоматолога,спросила что делать,он сказал,что можно посеребрить зубы. Читала в инете об этом, написано,что вроде помогает, но зубы темнеют от этого, что может вызвать проблемы в общении с детьми. Если кто-то знает что-то об этом, или просто есть умные мысли подскажите. :36_3_16:

В півтори роки - карієс? Мдаа а цьому стоматологу можна довіряти? чи може краще проконсультуватися ще в когось? А то ж буває щоб видурити гроші придумують і вивих середнього вуха Я в шоці :36_3_2: у такої крихітки і вже проблеми вибач нічим не можу допомогти сам з радістю прочитаю про це якщо щось знайдеш підкажи де його можна глянути
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 травень 2008 - 23:44

знайшов таке -

Уникнути появи карієсу у дітей допомагає процедура глибокого локального фторування і мінерального пломбування. Унікальний метод обробки зубної емалі спеціальним розчином фтору розробив професор Інституту фізичної хімії Гамбургського університету Адольф Кнаппвост і отримав європейський патент. Лікарі і пацієнти прийняли його з ентузіазмом. Суть методу в тому, що субмікроскопічні частинки кальцію і фтору, а також іони мідь, що володіє сильними бактерицидними властивостями, проникає безпосередньо в структуру зуба, заповнюючи його пори. На відміну від фтору, що міститься в зубній пасті або пігулках, емальгерметірующая рідина ( Tiefenfluorid ) не змивається слиною. Мінеральне зміцнення емалі захищає від карієсу на полгода-год. Як профілактичний засіб рекомендується щорічно дітям і дорослим - для молочних зубів і зубів постійних.

В клініці Elladent, наприклад, на базі цього методу розроблена і успішно опробірована комплексна програма профілактики карієсу, розрахована на декілька років. Вона дозволяє зупинити розвиток карієсу при перших ознаках його прояву і на початкових стадіях викликати ремінералізацію зубної емалі.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 травень 2008 - 23:51

ROMZES, очень благодарна, буду искать делают ли это у нас в городе, а-то я нашла об этом методе лишь упоминание вскользь.
А на счет врача, то он просто ответил на мой вопрос. Он не детский стоматолог, так что этим вопросом вообще не занимается. Я конечно обращусь в детскую стоматологию,просто хочу сначала начитаться что вообще делают в таких случаях и отзывы о таком лечении.
У племянника моео тоже ранно испортились зубы, так я думала,что все дело в конфетах постоянных, каков для меня был шок когда я увидела эти малюсеньке пятнышки...:(
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 травень 2008 - 23:56

Перегляд повідомленняСеструлька (19.5.2008, 0:51) писав:

ROMZES, очень благодарна, буду искать делают ли это у нас в городе, а-то я нашла об этом методе лишь упоминание вскользь.
А на счет врача, то он просто ответил на мой вопрос. Он не детский стоматолог, так что этим вопросом вообще не занимается. Я конечно обращусь в детскую стоматологию,просто хочу сначала начитаться что вообще делают в таких случаях и отзывы о таком лечении.
У племянника моео тоже ранно испортились зубы, так я думала,что все дело в конфетах постоянных, каков для меня был шок когда я увидела эти малюсеньке пятнышки...:(

гугль на запит "карієс у дітей" видає багато цікавої інформації
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 00:06

Ура, нашла,что в Запорожье это делают,завтра буду звонить!
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 06:52

Сеструлька, багато лікарів каже що краще серебрити ніж гелем покривати зубики. чому не знаю, пошукай інформацію в інтернеті.
В нас теж вже здається зверху трихи є плямок, та я все до лікаря не зберуся. В подруги малому посеребрили, то нічого страшного, ніяких проблем у спілкуванні.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 08:28

Яблучко, ну вообще нужно и серебрить и фторировать каждый год и они от серебрения с каждым разом все темнее, как я поняла. Вообще то. что прочитала винете говорито том,что серебрение более устарелый метод, но думаю надо еще с врачами поговоить. Вообще надо посетить стоматолога как можно раньше, гораздо легче это останавливать пока стадия начальная.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PaNtera 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 08:49

Таки дійсно потрібно до лікаря якнайшвидше... В моєї подруги з двійняшками-дівчатками в однієї дівчинки теж така проблема десь з півтора рочки. І до лікарів звертались, то їм відповіли, що потрібно ретельно доглядати за маленькими зубчиками, чистити правильно, солодкого ніякого... Ще їм лікар сказав, що серебрування потребує анастезії, а гель дуже шкодить. От моя знайома і доглядає за маленькими зубками своєї донечки, чекає поки зміняться молочні на постійні.
І я дивлюсь кожного дня на прогулянці на цю красуньку-дівчинку з темними плямками на зубках, які при кожній посмішці помітні...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 09:13

PaNtera, на сколько я поняла из прочитанного для серебрения никакой анестезии не надо, это очень быстро делается и безболезненно, а на счет геля может это разные вещи с фторированием, описанным выше, я читала много хорошего об этом методе и для взрослых, и для детей применяют. А ухаживать пользы как по мне мало, если в 1,5 года началась эта кака, зубы-то не через год меняются, а до того, как начнут меняться, то и пломбировать придется, это ж инфекция в организме, а рядом есть зубы постоянные, на них-то тоже может кариес начаться, если не останавливать вовремя.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 19 травень 2008 - 14:54

Перегляд повідомленняСеструлька (19.5.2008, 9:13) писав:

PaNtera, на сколько я поняла из прочитанного для серебрения никакой анестезии не надо, это очень быстро делается и безболезненно, а на счет геля может это разные вещи с фторированием, описанным выше, я читала много хорошего об этом методе и для взрослых, и для детей применяют. А ухаживать пользы как по мне мало, если в 1,5 года началась эта кака, зубы-то не через год меняются, а до того, как начнут меняться, то и пломбировать придется, это ж инфекция в организме, а рядом есть зубы постоянные, на них-то тоже может кариес начаться, если не останавливать вовремя.

Сеструлька, ти права зубки мають мінятись до 10 років, а тому кидати все на самотьок не найкращий вихід. Ми пізно звернулись, до стаматолога думали, що 1.5 це рано - наслідок вже втратили один зуб і ще один на підході. Діагноз пульпіт, тепер їх не пломбують ... зате ще декілька посеребрили і завдяки цьому два роки ніяких проблем в гіршу сторону. мала спочатку трішки комплексувала, серез це, але тепер звикла.
Тому ідіть як найшвидше нічого страшного в цій процедурі нема
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PaNtera 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 15:21

Сеструлька, дада, я ж написала - спершу до лікаря ))
Сама така - де нічого не розумію, краще хай лікарі дивляться.. відщербив Михайлик мій зубик, впав, в 8 міс. возила до стоматолога, дивились.. Просто описала ситуацію, що із знайомою теж таке нещастя. У них тільки не карієс, а щось таки інше. І взагалі, стільки діток зараз дивишся 1.5 - 2 рочки мають, а уже проблеми з тими зубками...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 20:28

Татіка, расскажи пожалуйста как вообще проходит сама процедура серебрения, а-то я не представляю как ему рот открыть и сколько по времени знимает это? Чем они наносят это серебро? Сильно ли потемнели зубки?
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luluka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 21:25

В мого сина сріблені зуби нічого страшного в тому немає. Процедура дуже проста. Малюють зубки спеціальним пензликом двома розчинами. треба хвильку зачекати щоб висохло. І неїсти потім пів години. Ось і все. Сріблимо кожні 3 міс. Їздимо до дуже хорошої приватної стоматологічної клініки. Казали що сріблити краще ніж фторувати. Коли посріблити то постійні зуби вилізуть здоровими. Коли того неробити то постійні вже будуть спорчені. Що до відношення інших Людей до чорних зубів то з дітьми проблем немає. Дорослі інколи питаються чому зуби чорні. Скоро маєм сріблити перший раз меншій донечці. Відтягую той момент чим довше. Нехочетися щоб у красуні були такі чорні зуби але нічого невдієш. Доречі цукерки до того немають великого відношення мені казали що то під час вагітності вони заклались такі. І нічим немож то змінити ні дієтою ні ретельним доглядом.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2008 - 23:10

luluka, неужели прямо черные совсем?меня это пугает:(
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   маматаня 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 травень 2008 - 00:15

ROMZES знайшов добру 1нформац1ю на рахунок фтору 1 кальц1ю.Ц1ею р1диною полощуть зуби п1сля чищення пастою,11 можна придбати в магазин1 там де продають зубну пасту 1 в аптеках(не знаю чи в Укра1н1 але напевно також).Вони е для д1тей 1 для дорослих,т1льки думаю 1,5р1чна дитина ще не вм1е полоскати зубки.СЕСТРУЛЬКА але в твому випадку,якщо вже е кар1ес,то краще звернися до хорошого л1каря,а р1дина допоможе на майбутне зм1цнити зубки... :give_rose:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 07:24

маматаня, я и планирую к врачу обратиться, а полоскать я его точно не заставлю, просто не смогу объяснить, да и пастой пока не пользуемся по той же причине.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 08:12

Дівчата, підскажіть, будь ласка, де ті плямки шукати? Бо щось я вже почала хвилюватися.
І ще там пишуть про рідину для полоскання, якщо хтось у нас в Україні бачив таку, підскажіть. Мені старшому сину не помішало б пополоскати?
І ще останнє запитання. Як ви ставитеся до вітамінів з кальцієм. Якщо хтось спробував і має результат - підскажіть. Наша стоматолог пропонує препарат Кальцинова, але чомусь останнім часом я більше схильна вірити форумчанам ніж лікарям поліклініки.
Всім дякую наперед. :give_rose:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 08:31

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (20.5.2008, 9:12) писав:

Дівчата, підскажіть, будь ласка, де ті плямки шукати? Бо щось я вже почала хвилюватися.
І ще там пишуть про рідину для полоскання, якщо хтось у нас в Україні бачив таку, підскажіть. Мені старшому сину не помішало б пополоскати?
І ще останнє запитання. Як ви ставитеся до вітамінів з кальцієм. Якщо хтось спробував і має результат - підскажіть. Наша стоматолог пропонує препарат Кальцинова, але чомусь останнім часом я більше схильна вірити форумчанам ніж лікарям поліклініки.
Всім дякую наперед. :give_rose:

Моя мама приймає кальцій і каже що доки приймала дорогі препарати то ще якось було а пчала пити попроще і каже що раптом з"явився не те що пісок а каміння в нирках то звісно що не факт що від кальцію але мама для мене перша адреса по медичним питанням . вона каже що тепер на знає чого більше шкоди чи користі від препаратів кальцію
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2008 - 09:28

мамаПашіЖені, у нас пятнішки прямо на передней части под самой десенкой, но могут біть где угодно и нуже хороший свет, что увидеть.
Про кальций: сначала я с проблемой зубов обратилась к педиатру, а она сказала, что скорее всего єто недостаток кальция. Я ей не очень поверила, она єто сказала когда узнала, что он не люит последнее время кефир. Но он отлично ест творог, молочное, сыр твердый, а йогурт и кефир выпивает пол-бутылочки 200 граммовой, тем более он на ГВ, так что думаю это не совсем правда. Она посоветовала тоже препараты кальция, я как бы и не против кальция, но сейчас не вижу смысла. Сама кальцемин пила когда кормить грудью начала и сильно спина болела, помог отлично, теперь снова болеть начала и я его снова купила.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

2 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 2 гостей, 0 прихованих користувачів