фаршировані макарони хто робив?
Відправлено 01 червень 2010 - 12:47
Відправлено 01 червень 2010 - 13:01
Відправлено 01 червень 2010 - 13:02

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 01 червень 2010 - 13:05
Відправлено 01 червень 2010 - 13:10
* 300 г каннелоні
* 1 цибулина
* 1 зубчик часнику
* 0,5 кг м'ясного фаршу
* 2 - 3 помідора без шкірки
* 200 г замороженого або свіжого шпинату
* сіль, перець, сушений базилік, свіжа петрушка, рослинна олія
* Для соусу бешамель: 1 ст.л. вершкового масла
* 1,5 ст.л. борошна
* 0,5 л молока
* 200 г тертого твердого сиру
* сіль, перець,дрібка мускатного горіху
Цибулю і часник подрібнити, обсмажити у 2ст.л. рослинної олії (краще оливкової) до прозорості, додати фарш і смажити, поки фарш не стане розсипчастим. Помідори порізати дрібними кубиками, шпинат помити і подрібнити (заморожений не розморожувати). Додати помідори, сушений базилік і шпинат до м'яса, посолити і поперчити і тушкувати усе разом протягом 15хв під покришкою, а потім на сильному вогні уже без покришки випарувати всю рідину. Нафарширувати одержаною масою каннелоні. Приготувати соус бешамель: борошно обсмажити у вершковому маслі і, неперервно помішуючи, влити молоко, посолити, поперчити, всипати мускатний горіх і довести до кипіння, додати половину натертого сиру, перемішати і одразу зняти з вогню. У змащену олією форму викласти в один шар каннелоні, залити соусом, посипати рештою твердого сиру, влити 3-4ст.л. води, накрити кришкою і запікати в духовці при 180-200 градусах протягом 30-35хв, зняти кришку і запікати ще 10хв.
Каннелоні фаршировані м'ясом з грибами (італійська кухня)
# 24 каннелоні
# 600 г м'ясного фаршу
# 1 яйце
# 600 г шампіньйонів
# 2 цибулини
# 1 банка оливок без кісточок
# 100 г твердого сиру (найкаще пармезану)
# 6 помідор без шкірки
# по 1 пучку базиліку і зеленої цибулі
# сіль, перець, рослинна олія
Шампіньони почистити і порізати скибочками, цибулю - кубиками. Обсмажити гриби з цибулею в олії. Фарш посолити, поперчити, додати яйце, все перемішати і обсмажити у 2 ст.л. олії так, щоб фарш став розсипчастим. Змішати грибний і м'ясний фарші і наповнити цією масою каннелоні. Приготувати соус: обсмажити дрібно посічену зелену цибулю, додати скибочки помідорів і тушкувати, поки помідори не розваряться, посолити, поперчити і додати січений базилік. Нафаршировані каннелоні викласти у змащену вогнетривку форму, полити соусом і посипати тертим сиром Запікати при 200 градусах протягом 20хв.
Каннелоні фаршировані м'ясом (італійська кухня)
* 600 г м'ясного фаршу
* 250 г каннелоні
* 2 цибулини
* 100 мл кефіру або кислого молока
* 1 пучок петрушки
* 300 мл молока
* 2 ст.л. вершкового масла
* 1 ст.л. з гіркою борошна
* 150 г твердого сиру (найкраще пармезану)
* рослинна олія
Цибулю збити у блендері разом з петрушкою, додати до фаршу, все посолити, поперчити, влити кефір або кисле молоко і старанно перемішати. Нафарширувати одержаною масою каннелоні. Приготувати соус бешамель: борошно обсмажити у вершковому маслі і, неперервно помішуючи, влити молоко, посолити, поперчити, всипати по дрібці сушених трав і довести до кипіння. У змащену олією форму викласти в один шар каннелоні, залити соусом, посипати тертим сиром, влити 3-4ст.л. води, накрити кришкою і запікати в духовці при 180-200 градусах протягом 30-35хв, зняти кришку і запікати ще 10хв.
Ну от поки. Щодо рецепту з овочами, то просто обсмажую цибулю, кілька зубчиків часнику, 1 баклажан, 1 перець болгарський і 1 цукіні в олії (все ріжу кубиками). Фарширую каннелоні. Готую томатний соус як у рецепті №2 (з фаршем і грибами), заливаю каннелоні соусом, вливаю трошки води, притрушую тертим сиром і запікає десь хвилин 40.
Всім смачного. :)
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Уляна, про варіння-неваріння.
Я перший раз трошки підварила, може хвилини 3, але все одно дуже зм'якли наприкінці і не тримали форму, мені не сподобалось. Потім всі наступні рази просто вливала кілька лодок водички у форму для запікання і спочатку під покришкою (або фольгою) запікала, а потім вже відкривала, щоб страва підрум"янилась.
Відправлено 01 червень 2010 - 13:22

Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
Відправлено 01 червень 2010 - 13:31
Десь такого плану
Відправлено 01 червень 2010 - 14:05
Відправлено 01 червень 2010 - 14:08
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Lara!, Я це прочитала, але тоді це виходить практично лазанья, але не шарами, а кругами :)
Я мала на увазі якийсь білий соус???
Відправлено 01 червень 2010 - 14:15
Dominika (1.6.2010, 15:08) писав:
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Lara!, Я це прочитала, але тоді це виходить практично лазанья, але не шарами, а кругами :)
Я мала на увазі якийсь білий соус???
Та власне десь так і є. :)
Справа у тому, зо і лазанью готують з бешамелем часто, а не лише з томатним. Так що ці страви направду дуже схожі, як ви кажете, та ж лазанья, але кругами. Ну якщо так вже не смакує бешамель, то зробіть сметанний соус, можна сирний з вершками, наприклад.
Відправлено 01 червень 2010 - 19:16
Цибулину почистити, дрібно покришити та спасерувати на пательні в суміші олії та вершкового масла.

Затім всипати меленого м'яса (телятина та свинина) і тушкувати під кришкою на малому вогні.
Під кінець влити пів-склянки томатного соку та тушкувати ще біля 5 -10 хвилин.
Фарш поперчити та посолити до смаку.

Каннеллоні (№84) підварити в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин.

Потім їх начинити фаршем та виложити в підготовлену керамічну посуду, змащену вершковим маслом.

В невеликій розігрітій пательні розтопити грудку вершкового масла.
Всипати борошно, добре його розтерти з маслом.
Постутово вливаючи теплого молока, розколотити соус до консистенції густини сметани.
Всипати дрібку мускату та молотого білого перцю, посолити до смаку.

Залити бешамеллю начинені макарони.

Каннеллоні мають запікатися в розігрітій до 180*С духовці протягом 45 хвилин - до утворення золотистої шкоринки.

До столу подають посипаними твердим тертим сиром (Грана Падано) та зеленню.
Відправлено 01 червень 2010 - 19:18

не зовсім по рецепту, але смачно :)
у фарш додала яйце, кисле молоко і смажену цибулю, залила все молоком порізаною зеленою цибулею притрусила, трохи накапала кетчупу. В процесі молоко доливала, бо навіть за 50 хв макарони були твердуваті згори (можливо все-таки треба було їх відварити трошки). І в кінці притрусила тертим сиром.
:) вже майже все зїли
Відправлено 01 червень 2010 - 19:22
http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...st&p=361898
і я ше десь писала, но не можу знайти :)
Відправлено 13 листопад 2010 - 17:41
Відправлено 25 лютий 2011 - 11:18
Відправлено 26 лютий 2011 - 23:07
Відправлено 23 травень 2011 - 18:45
КАНЕЛОНІ З ГРИБАМИ І ШИНКОЮ
400гр канелоні
300г шампіньйонів
300г нежирної шинки(я іноді замінюю вареною ковбасою,теж смачно)
2 невеликі цибулини
1 велика морква
100г твердого сиру
2 ст л олії
гриби помити і варити 25-30 хв на слабкому вогні.Порізати .Цибулю порізати кубіками.Морву на крупній терці.Обсмажити цибулю,гриби і шинку до рум"яної шкірочкм шинки 5 хв..Додати моркву ,посолити і ще 5 хв смажити.
Канелоні відварити в киплячій підсоленій воді 10 хв.Нафарширувати.Викласти у форму для запікання,посипати фаршем,що лишився.Посипати тертим сиром.Запікати в духовці 5 хв(поки сир не розплавиться)при 180 градусах.
Смачного.
Ось такі у мене
Відправлено 01 червень 2011 - 01:14
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
И запекаю я их кстати в твёрдом виде, не отвариваю!Начинять их так легко, и в духовке минут за 30-40 они мягенькие=))

Допомога