Донечці 8 місяців. Коли їй чогось хочеться, наприклад, до мене на руки, іграшку..., вона так напружується, що аж трясеться всім тілом кілька секунд і мукає(бо ще не говорить). Це нормально?
Я думаю що це просто капризи такі.В сестри мала так трясеться коли щось хоче і зуби зціплює.А в мене малий раніше взагалі міг головою об стінку битись.Це так вони нам показують хто в домі господар.
У мене синочок теж так робить. Я не звертала на це увагу- згадується фразеологізм.- так хоче,аж трясеться. А на днях чоловік пристав,що може це щось нервове,а я так зневажливо до цього відношусь... На мою думку нічого в цьому немає- з понеділка піду до дільничної-запитаю.
Я теж до сьогодні не звертала увагу, бо дитина взагалі досить спокійна..але сумніви закрались в душу))) Скажеш, яку відповідь тобі дадуть..просто не хочеться шукати проблем там, де можливо їх нема..а з іншого боку-хто зна...
Lya, у мене доця так само себе веде.Спочатку було страшно,що це робиться,але така вже в неї реакція.Стараюся відволікти.Думаю з віком пройде,не треба просто на цьому зациклюватися
Ісус Христос дарує спасіння кожному, хто увірує у Нього і прийме Його своїм Господом і Спасителем!
І в мене така ситуація,доречі почала таке робити декілька днів назад.Стискає ручки в кулачки,дується,червоніє і пихтить!Злиться,якщо хоче щось,а я не даю!!!!
Ооооо, то це виявляється нормально. А то я вже якщо чесно думала дитину вести до невролога і просити якісь заспокійливі. Як класно, що натрапила на цю темку. Бо мені деколи здається, що аж лопне від того дуття і перенапруги
і в нас аналогічна ситуація, але я вже до цього звикла, думаю бажання у дитині настільки сильне чогось добитись що це перенапружує ще не зрілу нервову систему
ми також таке витворяємо десь з 8-9 місяців, і то кілька секунд, коли ми почали з часом придивлятись, зрозуміли що так робить коли чогось хоче .або взяти в руки або дотягнутись. почали спокійно з нею говорити і коли вона так трясеться просто щось говорити і посміхатись до неї і все рідше так робить. тепер старається сама добратись до бажаного об*єкта, доповзти самостійно. Думаю це прояв характеру