Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Діти і кладовище - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Діти і кладовище чи варто? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   uliarv 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 28 травень 2010 - 10:09

Не впевнена, що створюю тему в тому розділі (якщо ні, то прошу виправити).
В мене нещодавно помер дядько, на наступні вихідні маємо поїхати на 40 днів :( це в іншу область, малу беремо з собою. Свекруха сказала, що малу на кладовище не брати, бо там погана енергетика і вона десь чула що діткам до 3-х років не рекомендовано :( а ми на провідну неділю брали малу з собою, як їздили батька провідати....от тепер сиджу і думаю....а це в чужому місті, з ким же я її там залишу, чи тоді прийдеться і мені не піти, а як тітка не зрозуміє...отаке. Порадьте щось.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   An_ya 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 28 травень 2010 - 10:29

Вам що головне щоб все було добре з дитиною чи щоб тітка вас правильно зрозуміла?
На вашому місці я б залишилась з дитиною вдома, все-таки мала дитина, зрозуміють.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Леонідівна 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 10:29

Я також чула про це. Вже давно , ще коли дітей навіть не планувала, але чомусь мені це запамяталось. Мені про це сказала віруюча жінка, вона казала що деякі мамочки дуже люблять гуляти з калясками по цвинтарі, адже там тихенько...., так ось цього категорично робити не можна.В мене 30 квітня тато помер, і ми на зелені свята ходили на цвинтар, спочатку я вагалася, думала не йти, але врешті решт взяла малу і пішла з нею, ніякої дивної поведінки після цього я у неї не замітила.
My Signature
Зображення
Я Юля)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зорянка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 10:32

uliarv, ні в якому разі не раджу дитину брати на кладовище. У маляти слабка енергетика, і оті сльози та смуток, що рідні відчувають за померлим є в енергетиці кладовища - а оскільки енергетичне поле дитини слабке, то цей весь негатив піде на неї.
Дітей дійсно до 3 років не можна брати на кладовище.
Якщо ваші рідні розумні люди, то зрозуміють.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 10:40

коли померла чоловікова мама, моїй доньці було 12 рокыв. я її не те щоб на кладовище, взагалі на всі два дні відправила до знайомих. не треба то було дитині бачити. я сама ледь то винесла, в смислі нагрузку ту, печаль, видовище... тим більш що то моя донька від першого чоловіка. наш спільний син народився вже після смерті бабушки (мами чоловіка). Коли їздили проавідувать могилу- залишали його з сестрою. зараз йому майше шість і ми вже брали його одного разу, коли їхали прибратися там, помянути. Розказали що до чого, тим більш, що до цього вже була адаптована розмова про смерть.... Нічого з ним не було такого, все було спокійно і до того і після.... Маленьких діток я б не радила брати...

Повідомлення відредаговано varvara: 28 травень 2010 - 10:40

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ludochka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 10:46

і я чула що не можна ні в якому разі.. Передача по ІСTV йшла про це все, моторошно навіть слухати було. Там декілька разів говорилось, що дитинку до 3 років на кладовище брати не можна!!!!
My Signature
ЗображенняЗображення

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 10:49

кажуть, що не варто. На Заході, якщо я не помиляюсь, то взагалі і заборонено заходити на кладовище з маленькими дітьми.
Я спочатку про це не задумувалась, на Великдень ми ходили на цвинтар, але, мабуть, все таки не варто...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lada777 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 11:15

Коли помер мій улюблений дідусь, мені було 5 років. Мене на похорон не взяли. Я дуже довго ображалась на батьків та бабцю. І до сих пір шкодую, що не змогла попрощатись з дідусем. Звичайно 2річна дитинка ще не дуже добре розуміє це, тому краще все ж таки не брати дитину у такому віці.
My Signature
Зображення Зображення
Сильний - не той, хто не впав, а той, хто, впавши, зумів підвестися.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 11:19

Чого дитину тащити на цвинтар,як не крути там специфічна енергетика,а дитинка маленька вона ще не має сильного біополя,щоб від всього себе захистити.І без вас пречудово обійдуться там,повірте
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 11:28

і окрім енергетики, я вважаю, ще є й отруйні випари...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yul 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 11:39

Я теж не беру малого на кладовище. Сама ходжу досить часто, бо і тато, і свекор, і дідусь, і бабуся вже померли. Чула те ж саме про заборону водити дитину до трьох років, думаю, це цілком слушно. Спочатку свекруха все намагалася витягнути туди свою дочку з її малими, але вона їй відразу все пояснила :18_1_36: , і мене вже взагалі не чіпали.
uliarv, ви маєте думати про свою дитинку, а не про те, хто і що скаже.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 11:47

На 40 день явно не варто. А от на провідну неділю була, якось про це не подумала, та і не чула, що неможна. Але то зовсім інша атмосфера, та і недовго ми були, на хвильку.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оськін 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 12:00

я теж завжди з насторогою ставилася до цього,але перестала боятися кладовища після слів тата,що саме це місце освячене багато разів.Там практично нема й метру,щоб був не покроплений свяченою водою і щоб на ньому не промовилась молитва.Тому,думаю,що не так все страшно.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мам@Домініки 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 травень 2010 - 12:02

А я хочу не погодитися. Маленькі діти взагалі не розуміють що відбувається, це я про дітей до 3-ох років. У нас померла мама чоловіка, коли малій було 2 роки і 4 місяці. Дитинка була і на парастасі і на похоронах і всі плакали, і атмосфера була зовсім не найкращою. Але ніякого стресу для дитини не було. Вона просто не розуміла що відбувається. Мені здається, що навпаки, коли вже дітки старші (десь 5-8 років), коли дитина ще не докінця розуміє що відбувається, але вже усвідомлює, що померла людина, що усі дуже засмучені, то тоді це може призвести до психологічної травми.

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
100% погоджуюсь з oskin,
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Цитрина 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 12:11

А я ніколи такого не чула. І пару місяців тому взяла синочка на кладовище. Я не знала ні про які прикмети, тобто морально не була накручена, це точно. А синочок на наступний день захворів. І прохворів 2 тижні, усім, чим міг, і швидка забирала в лікарню, лікарі ледь не кожен день додому приходили.. Жах був, коротше. Це вже після цього всього мені сказали, що, може, не варто було його брати на кладовище... Не знаю, може, збіг, але на майбутнє буду знати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Tosya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 12:22

Я теж вперше чую про те, що не можна діток водити на кладовище. Я свою доцю з 5 міс. вожу на цвинтар на могилу її меньшої сестрички (не маю, в принципі, де залишити). Але ніколи нічого поганого не відбувалось, і поведінка дитини нормальна, і переляку, тьху-тьху, не маєм.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   dorofa17 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 12:24

Я не вірю у всі ті забобони,але думаю,що все ж таки на кладовище вести свою дитину не варто.Ємоційний стан матері передається і дитині.Хоть вона нічго не розуміє та може бути занепокоєна,стурбована.Взагалі дітки до 3-х рочків повязані з мамою невидимою пуповиною,тому краще і самій післа кладовища привести себе у позитивні думки.А з тіткою раджу поговрити відверто,про небажання брати малечу.Думаю вона зрозуміє.
My Signature
[Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 травень 2010 - 12:42

Дівчата шкідливих випарів в нас і на вулиці хватає :), так що на кладовищі їх не більше і не менше

Своїх дівчат на проводи беру на кладовище постійно і з малечку, на похорони ми дякувати богу не попадали, хоча коли померла чоловікова бабуся то не взяли, але тільки тому що не мали автомобіля і потрібно було йти пішки 8 км, а з дітьми то заскладно, на 9 днів їздили. А ще коли ми приїхали на 9 днів то однорічна Ліза кинулась в кімнату бабці і почала плакати і питати баба де баба? Через пару приїздів вона вже взагалі забулась про те що там в кімнаті колись жила бабця, але тоді було якось не по собі.

Що до енергетики, я особисто думаю що чорної і негативної енергії більше в людномі місці (транспорті, наших магазинах, офісах ітд) ніж на кладовищі. Просто ми до тієї місцини предвзято відносимось тому і так вважаємо, адже не з весіллям чи народженням вона в нас асоціюється, погодьтесь
My Signature
ЗображенняЗображення

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зорянка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 12:51

Енергетика людини після смерті і сам дух ще витають над землею і на 9 чи 40 день особливо близько до рідних - ніби прощаються.
Ідеться не про травму для дитини, бо вона дійсно не розуміє що і до чого, але не треба її брати на кладовище де смуток та сльози передаються в біополе дитині ...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   murashka_mv 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 13:14

Ніколи перед тим не задумувалася над цим питанням. Добре, що я прочитала відповіді тут до народження дитинки - тепре буду знати, що не варто йти. Сама часто ходжу на могилу дідусів і навпаки відчуваю якесь свого роду заспокоєння і очищення по тому. Але думаю, що справді маленьку дитинку до 3 років не має сенсу брати на кладовище - і так дитинка замаленька, щоб зрозуміти, що і до чого там робиться. Дівчатка, тільки не страште фразами типу "ні в якому разі не можна брати малу дитину на цвинтар" - це ж може перелякати мамусю, яка вже побувала до того з дитиною на цвинтарі.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему