Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Можливість планувати, чекати та виховувати дитинка без декретної відпустки - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Можливість планувати, чекати та виховувати дитинка без декретної відпустки Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Каріна 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 16 травень 2008 - 21:07

Я на даний час є студенткою Університету і чекаю дитину, дуже хвилююсь, як я буду справлятись, чи є ще однодумці? :D
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 16 травень 2008 - 21:31

Перегляд повідомленняКаріна (16.5.2008, 21:07) писав:

Я на даний час є студенткою Університету і чекаю дитину, дуже хвилююсь, як я буду справлятись, чи є ще однодумці? :D

Я навчалась на 4 курсі заочного віділення університету коли завагітніла. Здача сесії збігалась з часом пологів, щоб не думати, що там і як я здала ту сесію на перед. Для цього принесла довідку з ЖК про те, що я вагітна і скільки, а потім в деканаті написала заяву і мені дозволили... Я рада, що все так склалось на момент здачі наступної сесії настуні було 7 місяців і з нею вже сидів татко.
Ось така от історія
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:11

Перегляд повідомленняТатіка (16.5.2008, 22:31) писав:

Я навчалась на 4 курсі заочного віділення університету коли завагітніла. Здача сесії збігалась з часом пологів, щоб не думати, що там і як я здала ту сесію на перед. Для цього принесла довідку з ЖК про те, що я вагітна і скільки, а потім в деканаті написала заяву і мені дозволили... Я рада, що все так склалось на момент здачі наступної сесії настуні було 7 місяців і з нею вже сидів татко.
Ось така от історія

У мене ситуація складніша, я вчусь на стаціонарі, заочної форми навчання нема! І довідки з ЖК носи-не носи, зараз дещо інша система навчання і мені прийдеться все здавати зі всіма, хоч пологи не припадають на сесію, та все одно, хожу-хвилююся!!!
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:19

Каріна, я честно говоря не представляю как совмещать обучение на дневном и новорожденного ребенка, как по мне,то эо не реально, даже с учетом бабушек. Вы не хотите взять академ отпуск?
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 16 травень 2008 - 22:19

Перегляд повідомленняКаріна (16.5.2008, 22:07) писав:

Я завагітніла в кінці четвертого курсу,на п"ятий прийшла вже на 5 місяці.
Сесію здала достроково,в нас так багато робили,бо легше було здати. А потім писала дипломну роботу разом з донечкою,малювала п"ять листів А1 креслень,захищалась. Але мені допомагала свекруха нянчити,та й на кухні вона "колдувала" :ireful:
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:34

Моя сестра мала подібну ситуацію..Вона народила дитину, коли була на 3 курсі і ще треба було 2.5 роки навчатись! Було досить важко їй, але вона справилась і продовжувала навчання стаціонарне. Тому я думаю, що реально все поєднати, правда допомоги бабусь в тій ситуації знадобиться. Та й грудьми вона не годувала, молока у неї було дуже мало.
Тому, ти не журись, ти даш собі раду!!! Звичайно, на початках може й буде важко, але якщо добре організуватись то все буде ок!!! :ireful:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:36

Перегляд повідомленняСеструлька (16.5.2008, 23:19) писав:

Каріна, я честно говоря не представляю как совмещать обучение на дневном и новорожденного ребенка, как по мне,то эо не реально, даже с учетом бабушек. Вы не хотите взять академ отпуск?

Я пока тоже не представляю :ireful: Но академку не хочу брать, по скольку, боюсь не вернутся назад!
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:39

Перегляд повідомленняchemna (16.5.2008, 23:34) писав:

Моя сестра мала подібну ситуацію..Вона народила дитину, коли була на 3 курсі і ще треба було 2.5 роки навчатись! Було досить важко їй, але вона справилась і продовжувала навчання стаціонарне. Тому я думаю, що реально все поєднати, правда допомоги бабусь в тій ситуації знадобиться. Та й грудьми вона не годувала, молока у неї було дуже мало.
Тому, ти не журись, ти даш собі раду!!! Звичайно, на початках може й буде важко, але якщо добре організуватись то все буде ок!!! :ireful:

Дякую за підтримку, мені вже легше :shok: Зараз я всім кажу, що все буде ок, я все продумала, та на справді страшенно боюсь! :(
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:39

Каріна, моя подруга родила двойню, брала на пол-года академку, а потом досталось всем и сестрам и мне, все сидели с детьми. баушка работала, вообщ трудно пришлось,но доучилась как-то, и таких примеров много.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:44

Перегляд повідомленняСеструлька (16.5.2008, 23:39) писав:

Каріна, моя подруга родила двойню, брала на пол-года академку, а потом досталось всем и сестрам и мне, все сидели с детьми. баушка работала, вообщ трудно пришлось,но доучилась как-то, и таких примеров много.

Да, я тоже очень надеюсь на помощь родствеников!!! :ireful:
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:49

А журитись та переживати неварто, дитинка все це відчуває! Головне, щоб дитинка була здоровенька та не хворіла, а решта... то дрібниці
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 22:52

Хотіла ще додати, що в мене зараз подібна ситуація! Малому всього-навсього 4 місяці буде, як мені треба буде повертатись на роботу! Допомоги зі строни родини жодної, тому що ми не на Україні...Правда легше в тому плані, що я можу сама регулювати час своєї роботи. Це єдиний мій порятунок! І нічого, думаю ми справимось, принаймі я оптимістично себе настроюю. Але як воно буде, то побачимо.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марикоша 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 23:00

Перегляд повідомленняКаріна (16.5.2008, 22:07) писав:

Каріна, я теж студентка, але заочного відділення. Теж ламаю голову як- то воно буде.Одна сесія на носі, але то пів біди, якось здам. А от друга буде коли доні буде четвертий місяць, я збираюсь годувати її грудьми і як буду поєднувати ГВ і лекції - це для мене загадка. Тим більше, що я через півтора місяці планую переїджати в інше місто, до чоловіка, це за 150 км., а квартиру плануємо здавати, бо вона в кредиті і вимагає виплат кожного місяця. Отже, мені з мені, під час сесії, доведеться знімати квартиру. Я, звичайно, вже продумала всі ходи і варіанти і вибрала, на мій погшляд, самий вдалий: приїду на сесі. з донечкою і викличу маму на підмогу, щоб була з малою поки я буду на лекціях. Але це все мої плани, життя все може розставити по-своєму, недарма кажуть: человек предполагает, а Бог располагает! Будемо сподіватися на краще, і що діточки в нас буду слухняні, і материнство нас не буде обтяжувати, і що ми з усім впораємось :shok: . Всім студентам-мамам успішної здачі сесії і розуміючих викладачів :ireful: !
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 травень 2008 - 23:05

Марикоша, мама поможет, а вы будете отпрашиваться кормить, если женщине надо,то она все преодолеет:)
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   perchyk 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 16 травень 2008 - 23:40

Привiтик, дiвчата. :ireful:

Не хвилюйтеся, ви всi справитес з малятком i з навчанням. Звичайно це буде дуже важко i iноди не буде вiдмiнних оцiнок, але навчалний заклад закiнчите i лялька виросте. Ми жiнки i хоч нас вважають слабкою половинкою, але ми ж сильнi.
Я теж через це пройшла i у мене не було нi сестер, нi бабусь щоб допомогти, лише один коханий чоловiк. Я завагiтнiла на другому курсi вже другого ВУЗУ, теж навчалася на стацiонарi. Всi екзамени третього курсу здала i залишився лише один фiнальний, на дату якого i припадали роди. Отож я його,з вичайно ж не здала, а перенесла екзамен на пiвроку, сказавши що пишу дипломну дома. А так як всi iншi екзамени були зданi менi не довелося ходити на пари. Через пiвроку я знову не здала i перенесла ще на 6 мiсяцiв.Отож я сидила з малою дома майже рiк, писала дипломну i одержувала стипендiю...Я вважалася на стацiонарi i не брала академки, тому i стипендiя була. Думаю що на Украiнi це напевно не можливо...Я зараз в Данii,а тут не обов´язково ходити на всi пари, головне щоб екзамени здавати... Правда в всьому менi багато допомагав чоловiк. Коли треба було вирiшувати якiсь важливi питання щодо житла, магазинiв,......вiн залишався з малою, а я бiгла в мiсто на 3 години. Я виробила режим малiй з харчуванням одразу пiсля народження. Годувала груддю :shok: через кожних 3/4 години, дитина просто звикла i не вимагала бiльше. Тому моя маленька порада-встановiть малятку режим, тодi буде легше з навчанням. Будете розпоряджатися своiм часом.
Удачi. Якщо е питання,задавайте. :shok:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2008 - 00:23

Перегляд повідомленняСеструлька (17.5.2008, 0:05) писав:

Марикоша, мама поможет, а вы будете отпрашиваться кормить, если женщине надо,то она все преодолеет:)

Сеструлько, дякую за підтримку! Хто ще мене зрозуміє як не ти :ireful: :D ? Тобі теж, я бачу, не спиться. Так я й сподіваюсь на Божу поміч, мамину підтримку та розуміння моєї донечки і вже зараз готую маську до свого навчання, розказую, що її підтримка дуже потрібна мамі. Та ще, чого приховувати, на свій власний авторитет, бо за 3 роки навчання все ж таки заробила собі гарну репутацію. То ж будемо сподіватися, що така істина як та, що спочатку ти працюєш на авторитет, а потім - він на тебе, буде актуальна в моєму випадку ;-)) !
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2008 - 00:27

Перегляд повідомленняperchyk (17.5.2008, 0:40) писав:

Привiтик, дiвчата. :prapor:

Я виробила режим малiй з харчуванням одразу пiсля народження. Годувала груддю :gv: через кожних 3/4 години, дитина просто звикла i не вимагала бiльше. Тому моя маленька порада-встановiть малятку режим, тодi буде легше з навчанням. Будете розпоряджатися своiм часом.
Удачi. Якщо е питання,задавайте. :smile:

perchyk, дуже дякую за пораду! Спробую скористатися нею. А маські було достатньо їжі в такому режимі? Ти її з народження привчала до цього режиму чи поступово?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   perchyk 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 травень 2008 - 07:51

Так з самого першого дня. Я вважаю i переконалася з власного досвiду, що для дитини режим мае дуже велике значення. Десь до 4/5 мiсяцiв моя малявка була лише на грудному годуванни,потiм давала кашки. Спочатку це було 2,5/3 год перерив, потiм 4 i т.д. Все також залежит вiд вашоi дитини. Я майже не зустрiчала, щоб маля просило частiше iжy,оскiльки жолудочний сiк виробляется теж по режиму.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2008 - 08:41

Перегляд повідомленняperchyk (17.5.2008, 8:51) писав:

Так з самого першого дня. Я вважаю i переконалася з власного досвiду, що для дитини режим мае дуже велике значення. Десь до 4/5 мiсяцiв моя малявка була лише на грудному годуванни,потiм давала кашки. Спочатку це було 2,5/3 год перерив, потiм 4 i т.д. Все також залежит вiд вашоi дитини. Я майже не зустрiчала, щоб маля просило частiше iжy,оскiльки жолудочний сiк виробляется теж по режиму.

ну, а що ж робити, як воно буде плакати і збиватись з режиму?
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2008 - 09:13

Марикоша, та не могу сказать, что не спится мне,просто затягивает слишком форум. Вот так лягу поздно, а потом сын утром будит и я думаю"ну чего ж я, дурочка, спать пораньше не ложилась:)" А на счет авторитете, то святая правда, по крайней мере у меня так и было, я тоже заочно училась, правда защита магистрской работы и гос.экзамены сдавала на таком сроке беременности,что еще никто не подозревал об этом:)

perchyk, хочу сказать, что тебе повезло, детки бывают разные и в первые месяцы жизни отсутствие режима, или еда каждые 1-1,5 часа это скорее закономерность, чем исключение из правил.
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн